![]() |
Frenk üzümü hangi renk sevgili tturt?
|
5 Eklenti(ler)
Sayın Jineop'un keskin hatlar ve ters S konusundaki mesajından sonra eşim vişne ağacının altında ki düzenlemenin kendi içine de sinmediğini bu hafta sonu silbaştan o köşeyi tekrar ele aldı. Vişne ağacı köşesinin son durumunun fotoğraflarını ekliyorum.
Bu köşeye yeni çiçekler aldık sol tarafta ve sağ tarafta nispeten geniş olarak gözüken toprak alana hosta koymayı düşünüyoruz. Sayın Jineop'a uyarısıyla bu köşenin daha güzel olmasına sağladığı destekten dolayı eşim ve ben çok teşekkür ediyoruz. Eklenti 288951 Eklenti 288953 Eklenti 288954 Eklenti 288955 Eklenti 288959 |
Sayın Dudi,
Frenk üzümü kırmızı renk 1285 numaralı mesajda görebilirsiniz. |
Sevgili tturt,
Vişne ağacının altı çok çok güzel olmuş. :) Hem kıvrımlı hatlar çok yakışmış, hem de bu sefer bitkilerin boylarına daha fazla dikkat ederek uzunlar arkaya, kısalar öne şeklinde yerleştirmişsiniz. Çift sıra beyaz taş da çok yakışmış. Bu köşeye ait iki fotoğraf birlikte bir ders niteliğinde... Fikir için jineop'a, uygulama için eşinize, fotoğrfalar için de size teşekkürlerimi iletiyorum. :) |
2 Eklenti(ler)
Clematislerden Gladys Picard ve Multi Blue açmış görmek çok keyifliydi.
Eklenti 289141 Eklenti 289142 |
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
Sevgili tturt, çok güzel çiçekler ve mükemmel bir bahçe. Bundan daha iyisi olamaz diye düşünüyorum, temiz, bakımlı ve düzenli ellerine sağlık.
|
5 Eklenti(ler)
Eşim hazırladığı bu köşeye bir saksı daha gelecek. Bunun dışında en sağdaki saksıların üstünü değiştirdik. Toprak yuvarlak yoğurt kaselerinden birinin dibini delmek suretiyle saksı yaptık içine sarkan bir çiçek koyacağız. Ayrıca yağmurlardan etkilenmesin diye gazete ve naylona sardığımız elektrik kablosunun kötü görüntüsünden kurtulmak için dış mekan için elektrik koruma kutusunu aldık.
Bu köşedeki bitkiler yeni yerlerine alışmışlar gelişimleri gayet sağlıklı gözüküyor. Eklenti 289542 Eklenti 289543 Eklenti 289544 Eklenti 289545 Eklenti 289546 |
Sevgili tturt, ben teşekkür ederim. Eşiniz çok yorulmuş olmalı ama çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık, çok beğendim. Zamanla bu s yana doğru uzayacak, benden söylemesi. Yeni bitki aldıkça sleri yandan uzatıyorum ben de :))
Beyaz taşlar çok güzel görünüyor, taflan ve şimşir de kullanılabilir. Ege ' yi çok öpüyorum, eşinize selamlar, sevgiler... |
Saksıların olduğu köşe her geçen gün daha göze hoş görünüyor, dergi sayfalarına girecek bu köşe...
|
5 Eklenti(ler)
Evin arka tarafındaki duvara Sevgili Güler ablamızın tavsiyesi saksılıklar yaptırdık. Başlangıç amacımız daha çok baharat tarzı bitkilerimizi bu saksılarda yetiştirmekti, fakat yer darlığından önce bu saksıların içine parmak havuç, pazı hatta çok az bir miktar bamya ile brüksel lahanası bile koyduk. Bunun dışında bu saksılarda ve sarkan saksılarda maydanoz, fesleğen çeşitleri, roka, dere otu, taze soğan, nane vb bitkiler var. Sık olan bitkiler seyrekleşmesi amacıyla başka yerlere alınıyor roka seyrekleşmesi yapılan ilk bitkiydi.
Bu sene saksılarımız çoğalınca bunları koyacak yer bulmaktada zorlanınca bu bölgeyi biraz daraltmayı göze alıp 12 saksı kapasiteli bir çiçeklik yaptırdık ve bazı çiçeklerimizi bu bölgeye aldık. Buradaki saksılar eşim tarafından hava koşulları müsade ederse hafta sonu boyanacak. Yine yan duvarımızın bir bölümüne 3 saksı kapasiteli çiçeklik taktırdık. Bu saksılık dizaynları tamamen eşimin düşüncesi ve çizimi ile oluştu. Eklenti 289553 Eklenti 289554 Eklenti 289555 Eklenti 289556 Eklenti 289557 |
5 Eklenti(ler)
Bu düzenleme ve bitkilerle ilgili fotoğraflara devam edelim.
Eklenti 289558 Eklenti 289559 Eklenti 289560 Eklenti 289561 Eklenti 289562 |
Alıntı:
Kalın siyah çöp poşetlerini yuvarlak kesip uçlarını geriden zımba ile delip 2-3 yerden bağlayarak dekoratif görüntüler elde edilebilir. Ya da bol miktarda bulunan siyah saksılara müraccat edilebilir. Diplerini silikonlayıp bitki saksısını iyice yeni saksıya oturması sağlanabilir. İki saksı içiçe olur, alttaki silikonlu olduğundan su tabağı vazifesi görür. İlerleyen zaman bakalım neler getirecek. |
Sevgili tturt, plastik saksıların boyanması ne yazık ki, kalıcı olmuyor. İlk boyandıklarınızda göze hoş görünsede kısa süre de bu özelliğini kaybediyor. Her sezon tekrar boyarım diyorsanız o zaman tamam . Ben olsam hiç ellemem.:o
|
Duvara saksılıklar çok akıllıca gerçekten. Özellikle yüksek bahçe duvarları olanlara çok güzel örnekler.
Ellerinize ve beyninize sağlık. |
2 Eklenti(ler)
Bauhause'dan aldığım yoğun kokulu double delight gül ilk goncasını açmaya başladı. Sayın Mutlu Kutlu'dan aldığım halfeti karası gülünde ilk çiçeği geçmek üzereydi.
Eklenti 289694 Eklenti 289695 |
Duvar saksıları çok güzel görünüyor eşinizin ellerine sağlık:) Hibiscus çelikleri çok güzel geliştiler ve bazıları çiçek bile açtılar veya açacaklar bu havalarda acaba dışarı alabilirmiyim artık sizce?
|
Sayın Günebakan,
Ben bir kısmını geçen hafta sonu götürdüm. Bir kısmınıda bu hafta götüreceğim. Kalanları haftaya götüreceğim. Eğer imkanınız varsa gece içeri alın bir hafta daha sonra tamamen dıarda kalabilirler. Çeliklerin gelişmesine sevindim umarım sağlık içinde hep güzel çiçeklerini görürsünüz. |
Teşekkür ederim o zaman artık dışarı alayım:)
|
Düzenlemeler harika olmuş, göründüğü kadar kolay değil bu işler, Nilgün hanım ve siz epeyce ter dökmüşsünüz ama değmiş doğrusu.
Hepimiz kendi yeryüzü cennetimizi yaratıyoruz galiba, gücümüz neye ne kadar yeterse. Tüm amacımız bakımlı güzel bir bahçede oturup doğanın bütün ihtişamını seyredebilmek. Bir çoklarına delilik gibi görünse de biz böyle mutluyuz. Güzel cennetinizde eşiniz ve göz bebeğiniz Ege ile dilediğinizce mutlu olun. |
2 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Yoğun kokulu sarmaşık gülümüz de açmaya başladı. Üzeri tomurcuk dolu.
Eklenti 290614 Eklenti 290615 Eklenti 290616 |
1 Eklenti(ler)
İşyerinden getirdiğim bu yer örtücü henüz bir hafta olmasına rağmen keyfi yerinde gözüküyordu.
Eklenti 290664 |
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
Çileklerin yükseltilmiş yastıkları çok güzelmiş. Hem sağa sola çok kol atamazlar hem de toplaması kolay olur.
İş yerinden getirdiğiniz yer örtücü fare kulağı. :) Yabancı dillerde "snow in summer" diyorlar, "yaz karı". Gerçekten de Mayıs ayında kar gibi bembeyaz çiçeklerle kaplanıyor. :) |
2 Eklenti(ler)
Latin çiçekleri filizlenmeye başladılar.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:34. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025