![]() |
2 Eklenti(ler)
1705 Numaralı mesajda bahsettiğim plumeria'nın çeliğinde ki çiçek topuzu iyice belirginleşmeye başladı. Bu çok ilginç ben kök yapmasını beklerken çiçek topuzu oluşuyor. Merak ettiğim acaba kendi öz suyu ilemi bu durum oluşuyor yoksa köklenmeyle aynı anda mı bakalım zaman ne gösterecek. Bu arada anaç plumeria hızla yapraklanmaya çalışıyor.
Eklenti 284610 Eklenti 284611 |
2 Eklenti(ler)
Ekim ayında Tahiti'den gelen plumeriaların ikisi kötü gelmişti dikimden kısa süre sonrada kurtaramamıştım. Kalan iki tanesi nihayet yapraklanmaya karar verdiler.
Eklenti 284612 Eklenti 284613 |
2 Eklenti(ler)
Kumkuat işyerinde çiçeklenmeye başladı Cumartesi günü Sapancaya götürmem gerekiyor.
Eklenti 284616 Eklenti 284617 |
3 Eklenti(ler)
Hafta sonu Sapancadaydık. Cumartesi günü hava kapalı ve zaman zaman yağışlıydı. Pazar günü ise hava çok güzeldi. Hiç ara vermeden çalıştık. Eşim bu yıl yaptığı köşelerin son halini verdi. Sebze bahçesine gene bir şey yapamadık. Malzemelerini aldım inşallah hafta içinde anlattığım haliyle site görevlisi drenajı yapıp yabani otları temizleyecek hava iyi giderse hafta sonu bahçeyi ancak belleyebileceğiz.
Bol bol fotoğraf çektim. Bu haftaya Adıyaman lalesi ile başlayalım. Eklenti 285721 Eklenti 285722 Eklenti 285723 |
2 Eklenti(ler)
Haseki küpesi açmaya başlamış. Haftaya tam açmış haliyle fotoğraflayabilirim.
Eklenti 285806 Eklenti 285807 |
5 Eklenti(ler)
Açelyayı haftaya tam açmış olarak fotoğraflayabileceğimi düşünüyorum.
Eklenti 285958 Eklenti 285959 Yerdeki pembe açelya açmaya başlamış. Eklenti 285963 Eklenti 285964 Saksıdaki kırmızı açelya henüz açmaya başlamamıştı. Eklenti 285965 |
3 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Bu köşedeki çiçeklerden bazıları.
Ceylan Sardunya Eklenti 285969 Begonia Toran Eklenti 285970 Begonia Toran Eklenti 285971 Dahlia Eklenti 285972 Duman Ağacı Eklenti 285973 |
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Sevgiler. |
Sevgili Jineop,
Eşime bu önerinizi hemen ileteceğim. |
2 Eklenti(ler)
Kamelyanın son çiçeğini fotoğrafladım.
Eklenti 285987 Manolyanın çiçekleri geçmek üzere iyice yapraklanmaya başlamış. Eklenti 285988 |
1 Eklenti(ler)
|
Sn. tturt bahceniz harika ama sanki yeni begonyalarınız şuan için daha bigüzel.Renklerinden dolayı sanırım. Birşey sormak isterim mümkünse begonyalar tek yıllık mı çok yıllık mı dır.
Teşekkürler... |
1717 no.lu mesajdaki 3lü siyah kaplar ilgimi çekti. Sanırım birbirine su akıtıyorlar. Bu düzenlemeyi siz mi yaptınız, yoksa biryerden mi aldınız (öyle ise nerden acaba?) Köşeniz çok hoş olmuş ;)
|
Sayın Sevgice,
Bu begonialar uygun şartlar sağlanırsa çok yıllık. |
Sayın Eser İlhan,
Bu hazır bir sistem biz bu sistemi bağdat caddesinde bir yerden aldık. Sadece elektrik ile çalışıyor, içine su koyuyorsunuz o devir daim yapıyor. Su buharlaştıkça tamamlıyorsunuz. Satan yerde büyüklü küçüklü çok fazla çeşit var. Reklam olmasın diye buradan yazmayayım size özel mesajla telefon ve web adresini yazıyorum. |
2 Eklenti(ler)
Kırmızı yapraklı acer güzelliğini göstermeye başladı. Yedi senede çok büyüdü.
Eklenti 286042 Eklenti 286043 |
5 Eklenti(ler)
Sakız sardunyaların yenileri alınıp saksılara yerleştirildi. Bu sene sekiz adet katmerli sakız sardunya aldık.
Eklenti 286050 Eklenti 286051 Eklenti 286052 Eklenti 286053 Eklenti 286054 |
4 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Sarmaşık gül de yedi sene de çok gelişti büyüdü. Üzeri tomurcuk doluydu bir yandan da çiçeklerini açmaya başlamış. Çok güzel kokusu var.
Eklenti 286202 Eklenti 286203 |
4 Eklenti(ler)
Evin arka tarafında saksıda yetiştirdiğimiz baharat ve sebzeler için Güler Hanım'ın önerisi ile taş duvarın üzerine askılar yaptırdık. İyi durduğunu görünce fotoğraflarda yerde göreceğiniz saksılar içinde 3 saksılık daha askı yaptırıyoruz. Bu saksıları fotoğraflarda göreceğiniz boşluktaki alana koyacağız. Bunun yanında yine taş duvara özellikle soğanlı bitkilerimizi diktiğimiz saksılar için 15 saksı alacak halkalar yaptırıyoruz bu halkalar duvara monte olacak cubukların üzerine 3 cm uzunluğunda ara bağlantı ile tutturulacak haftaya fotoğraflarını eklerim. Hafta sonundaki durumun farklı açılardan fotoğraflarını ekliyorum.
Eklenti 286445 Eklenti 286446 Eklenti 286447 Eklenti 286448 |
4 Eklenti(ler)
Kokulu pembe ve kırmızı şakayık (paeonia) yumruları topraktan çıktı gelişimleri gayet güzel bu sene çiçeğini beklemiyoruz. Umarım seneye güzel çiçeklerini görür ve koklarız.
Tree Peony - Pivoine Arborescente (Dağ Şakayığı) Kırmızı Katmerli ve Beyaz Yalınkat onlarda iyi gözüküyor şu an için çiçek tomurcuğu yok bakalım oluştururmu? Eklenti 286812 Eklenti 286813 Eklenti 286814 Eklenti 286815 |
3 Eklenti(ler)
Phlos Soğanları (Pembe ve Kırmızı) ve Ixia Soğanları (Karışık Renklerde) filizlendi ve kendilerini göstermeye başladılar.
Phalos Eklenti 286816 Eklenti 286817 İxia Eklenti 286818 |
1 Eklenti(ler)
Anemon de caen soğanları da(çayır rüzgar çiçeği) filizlendi büyümeye çalışıyorlar. Bu saksıyı da eşimin yaptığı köşeye koyacağız.
Eklenti 286825 |
3 Eklenti(ler)
Siyah beyaz ödüllü zambak soğanları (netty's pride - lilium asiatica) Sayın Kgursan'dan gelen Oriantel lilium soğanları ile diğer lilium soğanları da uç verdiler gelişmeye çalışıyorlar.
Eklenti 286828 Eklenti 286829 Eklenti 286830 |
2 Eklenti(ler)
Dev çiçekli turuncu beyaz holland festival dahlia soğan ile yine dev çiçekli kırmızı dahlia soğan da filizlendi büyümeye çalışıyor hafta sonu ucundan kırıp daha çok dallanmaya teşvik edeceğim.
Hem topraktaki hem de saksıda ki Gladiolus soğanları da uçlarını gösterdiler. Eklenti 286832 Eklenti 286833 |
2 Eklenti(ler)
Geçen yıl Sayın Zeki Yağlı abimizden 7. yıldönümü toplantısında aldığım Rahmannia Elata ve Arum İtalicumları (marmorantum) geliştirmeyi becerememiş hatta yaşatamadığımı düşünmüş yinede her ihtimale karşılık aynı saksıya alıp Sapancada bırakmıştım. Aradan kış geçince unuttum. Bu hafta bir saksının içinde üç farklı bitki var bunlar nedir diye düşünürken aklıma geldi. İki bitkiyi çıkardım fakat yana doğru uzayan bitkiyi bir türlü çıkaramıyorum ben yine aynı toplantıda Zeki bey'den aldığım Filipendula Rubra Venusta'ya benzettim ama emin olamıyorum. Bilenler varsa lütfen ismini yazsınlar ki ben de öğreneyim. -18 Derece soğukları çıkarttılarına göre toprağa alayım da gelişsinler belki bu sene Rahmannia Elata'nın o güzel çiçeklerini görebiliriz.
Eklenti 286843 Eklenti 286844 |
1 Eklenti(ler)
Leylak açtı. Bizim leylak çalı formunda değilde ağaç formunda oldu. Fabrikada ki tüm leylaklar çalı formunda. Bakalım çalı formuna çevirebilirmiyiz.
Eklenti 287097 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:51. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025