![]() |
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Komşumuzun bahçesindeki dikensiz jumbo böğürtlenden aldığımız çeliklerden bir tanesi tutmuştu. O çelik alttan yeni sürgün verdi. Umarım meyvesini görürüz sezon sonu uygun yer bulup toprağa alacağım.
Site görevlimizin gazabına uğrayan boysenberry'den aldığımız çelikler tutmuştu. Şimdi hızla gelişiyorlar. Biraz daha geliştikten sonra daha büyük bir saksıya alacağım. Eklenti 287116 Eklenti 287117 |
4 Eklenti(ler)
Adaçayı çok gelişti. Bu hafta sonu yeni sürgünlerden biraz adaçayı topladık. Hem tazeyken çayını yapmak çok güzel hem de kurutup kullanmak faydalı
Eklenti 287119. Kekik kıştan sonra kendini topladı hızlı bir gelişim içine girdi. Mis gibi kokuyordu. Biraz da kekik topladık. Eklenti 287120 Naneler çok güzel gelişmişlerdi onlardanda biraz topladık. Eklenti 287121 Eklenti 287122 |
Harika görüntüler maşallah.Bahçede nane kekik gibi kokulu bitkilerin olmasıda ayrı bir güzellik oluyor hani..
|
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Gül bahçesinde yeni güllere ve berry çeşitlerine yer açmak için geçen sezon başında köklediğim mahonya kalan köklerden tekrar sürgün vermiş.
Eklenti 287134 |
1 Eklenti(ler)
Bir çok yere ektiğimiz karışık tohumlar, filizlenmeye başladı. Yirmi farklı çiçekten oluşan bu tohumlar bakalım nasıl bir ortam oluşturacak.
Eklenti 287137 |
2 Eklenti(ler)
2009 Yılında aldığımız Pican Cevizleri gelişim göstermiyorlar. Bu sene yeni yapraklanıyorlar pek umudum yok sanırım meyvesini göremeyeceğiz. Belkide süpriz yapıp bizi utandırır.
Eklenti 287158 Eklenti 287159 |
1 Eklenti(ler)
|
Hoş geldin bahar! Baharı çok seviyorum. Doğa sanki silkelenip yeniden doğuyor. Bahçeniz tüm güzelliklerini sergilemeye başlamış. Ben de merakla bizlere göstereceğiniz güzellikleri takip ediyorum. Kolay gelsin.
|
2 Eklenti(ler)
Dut meyvelerini büyütüyor.
Eklenti 287192 Granny Smith cinsi iki elma ağacı da çiçekteydi. Geçen sene de çok çiçeklenmiş fakat meyve tutumu az olmuştu. Bu sene meyve verimi nasıl olacak göreceğiz. Eklenti 287193 |
2 Eklenti(ler)
Kiwiler yapraklanmaya başladı.
Eklenti 287194 Hardy kiwi'den bu sene umutluyum, gelişimi de güzel umarım meyvelerini yemek nasip olur. Eklenti 287195 |
4 Eklenti(ler)
Farklı yerlerdeki çilekler çiçeklenmeye başladılar.
Eklenti 287204 Eklenti 287205 Ege bir dönem yoğun olarak caillou izlerken havuç ve çilek ekelim dike tutturmuştu. Bu sene onun minicik ellerine parmak havuç tohumları verdim saksıya birlikte ektik. Bunun dışında Güler hanım hediyesi Osmanlı Çilekleri yayılmaya başlamıştı onlardan iki kök saksıya diktim. O çileklerde egenin çilekleri oldu. Meyvelerini Ege ile paylaşacağız. Eklenti 287207 Eklenti 287206 |
4 Eklenti(ler)
Passiflora sert geçen kıştan sonra kötü görünüyordu. Bir kök tamamen kurumuştu. Diğer kökün ise kuruyan dallarını budadımıştım. Çok sevimli gözükmüyordu geçtiğimz hafta sonu yeni sürgünler vermeye başladığını gördüm. Umarım kendisini toparlar.
Eklenti 287208 Kışı işyerinde geçiren passiflora edülis'i iki hafta önce Sapancaya götürmüştüm durumu iyi gözüküyordu. Eklenti 287211 Geçen yıl kırmızı dağ ıspanağı ekmiştim. Dökülen tohumlardan filizlenmeye başlamışlar. Bu sene ekmeyi düşünmüyordum. Çıkan filizleri dikkatlice söküp, fasulye bahçesine aktaracağım. Bu sene bu alanda domatesler olacak. Eklenti 287209 Eklenti 287210 |
2 Eklenti(ler)
Bu sene kiraz'ın ilk meyvelerini sanırım yemek nasip olacak. Meyve oluşumu başlamıştı.
Eklenti 287212 Vişnede de meyve oluşumu başlamıştı. Eklenti 287213 |
1 Eklenti(ler)
Sebze bahçesinin durumu kötü. Duvar dibi çok su topluyor. Geçen sene evin arkasındaki su toplanma problemini o alanı kazdırıp en alta curuf üzerine drenaj borusu üzerine tekrar çuruf koyarak çözmüştük. Aynı uygulamayı bu alanda yapacağız. Umarım bu çözüm burada da başarılı olur. Toprak üzerindeki otlar temizlenecek. Hafta sonu havaların uygun gitmesi halinde bu işeri yapacağım. Yağmur yağmazsa ve toprak kurumuş olursa belleme işinide bitirmeye çalışacağım.
Eklenti 287214 |
3 Eklenti(ler)
Ortancalar hızla yapraklanıyor, henüz çiçek oluşumları gözükmüyor.
Eklenti 287217 Bu sene aramıza katılan grevillalar keyifli gözüküyorlardı. Eklenti 287218 Geçen sene deneme amaçlı küçük saksılara ektiğim. Tarçın kokulu fesleğenle limon kokulu fesleğen tekrardan yeşermeye başlamış. Geçen yılın tohumlarını bu yıl büyük saksılara ektim. Eklenti 287219 |
5 Eklenti(ler)
Gül bahçesindeki güllerle diğer yerlerdeki güllerin durumu gayet sağlıklıydı. Hızla yapraklanıp tomurcuk oluşturmaya çalışıyorlar.
Eklenti 287223 Eklenti 287224 Eklenti 287225 Eklenti 287226 Baston gülümüzünde keyfi yerindeydi. Üzerinde bol bol tomurcuk vardı. Eklenti 287227 |
2 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Clematislerin keyfi yerindeydi. Tomurcuk oluşturuyorlar bir kısmı açmak üzereydi. Hafta içinde Gladys Picard açmış bakalım yarın görebilecekmiyiz. Yeni açanlar olmuşmu.
Eklenti 287633 Eklenti 287634 Eklenti 287635 |
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Bu hafta son olarak komşunun bahçesindençektiğim bahçemizin bir kısmını gösteren iki fotoğraf ekliyorum. Kısmet olursa yarın ve pazar günü fotoğraf çekeceğim.
Eklenti 287642 Eklenti 287643 |
2 Eklenti(ler)
Geçen yıldan beri sık sık bizim bahçemizi ziyaret eden bayan cafe ile Egemizin arası çok iyi.
Eklenti 288643 Eklenti 289163 |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Küpün içine ektiğimiz daisy painted tricolor'un filizlenmeye ve filizlerini büyütmeye devam ediyor.
Eklenti 288910 |
2 Eklenti(ler)
Üst komşunun yerine ektiğimiz fasulye, acur ve bağrıbütün kavun'lar yavaş yavaş filizleniyor.
Eklenti 288914 Eklenti 288915 |
1 Eklenti(ler)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:24. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025