![]() |
5 Eklenti(ler)
Güllerin keyfi yerindeydi.
Eklenti 315243 Eklenti 315244 Eklenti 315245 Eklenti 315246 Eklenti 315247 |
4 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
Hiç merak etmeyin, sizin Manyas'da olduğunuz zamanlarda ben gider, çiçekleri sularım :) |
Alıntı:
Köklendirilmiş Solanum Jasminoides çeliği verebilirim. Sevgiler... |
Zafer Bey,
Çok memnun olurum özelden size yazıyorum. |
çok çok selamlar yine muhteşem görüntüler.açık söyleyeyim kıskanıyorum artık .bu kadar güzel bahçe olurmu.ellerinize sağlık.takipteyim.
|
Bahçeniz cennetten bir köşe sayın tturt, zarif eşiniz ve oğlunuzla huzur içinde yaşayın. Diyecek söz, yazacak yorum bulamıyorum nutkum tutuluyor, her şey çok güzel, her şey mükemmel, gözüm gönlüm sapanca da kalıyor her ziyaret sonunda. :eek:
Genel fotoğraflardan bir kaç kare daha ekleyebilir misiniz müsait olduğunuz bir vakit? Özellikle bu bölümlerin http://www.agaclar.net/forum/attachm...0-dsc00368.jpg http://www.agaclar.net/forum/attachm...0-dsc00374.jpg şimdiki hallerini çok merak etmekteyim. Kaya bahçenizin de eklentisini bulmak için epeyce geriye dönüp genel bir tarama yaptım fakat bulamadım, yakın çekimler enfes olmakla birlikte genel görünümlerini görmek istiyor her seferinde gözüm gönlüm. Saygılar... |
Sayın Sudenur,
Güzel sözleriniz çok teşekkür ederiz. Fotoğraflarını eklediğiniz kısımların genel fotoğraflarını çekmeyi atlamışım. Hafta sonu ilk işim o kısımların genel durumlarını gösterir fotoğraflar çekmek olacak. İlk fotoğraftaki alndaki bitkilerin büyük çoğunluğu çok gelişti. Sadece şakayıklarda fazla bir gelişme olmamakla birlikte önümüzdeki sene çiçeklenmelerini umut ediyorum. Eşimin bu sene düzenlediği köşelerden birinin içinde küçücük iki kaya parçasına bitki dikerek farklı bir hava katmasına çalışmıştık. Bu hafta sonu o bölümünde hem genel halini hem de küçük kayaların üzerinde ki bitkilerin yakın plan fotoğrafları çekerim. Bunun dışında kaya bahçesi olarak adlandıracağımız bir alan oluşturmadık. |
Benim kast ettiğim de tam o nokta sayın tturt, teşekkür ederim. Beyaz taşlarla dekore ettiğiniz o asimetrik bölüm. Eşiniz nasıl da güzelleştirmiştir kimbilir, merakla bekliyor olacağım. Hoşçakalınız.
|
3 Eklenti(ler)
Clematislerin çiçeklenmesi azalsada hala devam ediyor. Bauhause'dan aldığım bazı clematisler henüz hiç çiçeklenmedi. Bakalım bundan sonra çiçeklenir mi?
Eklenti 315792 Eklenti 315793 Eklenti 315794 |
3 Eklenti(ler)
Hanımeli yaklaşık bir ay önce açmıştı. Hanımelinin bir kısmı çiçeklendi. Sanıyorum bu kısım daha önce açmamıştı.
Eklenti 315806 Eklenti 315807 Eklenti 315808 |
2 Eklenti(ler)
Çelik aldığım gojiberry'lerin saksılarını iki hafta önce değiştirmiştim. Durumları iyi gözüküyor.
Eklenti 315838 Eklenti 315839 |
5 Eklenti(ler)
Paw paw iyi gelişiyor.
Eklenti 315867 Deneme amaçlı ektiğimiz bamyalar meyvelerini göstermeye başladı. Eklenti 315868 Çelik aldığımız dikensiz böğürtlenin gelişimi güzel. Eklenti 315869 Ağaç Japon Gülü, ağaç formunda olan bu hibiscus soğuklardan etkilenmişti. Sonra dipten sürgün verdi. Hızla büyüyor. Eklenti 315870 Eklenti 315871 |
1 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Kamil Bey'den aldığım orientel liliumların sonuncusu Windsor'da açtı. Kokusu ve görüntüsü çok hoşumuza gitti.
Eklenti 316571 Eklenti 316572 Eklenti 316573 |
1 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Komşunun bahçesinden yaptığımız erik ve şeftali hasatı. Sarı eriklerden komposto, erik suyu, erik marmalatı yapıldı.
Eklenti 316575 Eklenti 316576 Eklenti 316577 Eklenti 316578 Eklenti 316579 |
5 Eklenti(ler)
Hibiscuslarda bu sene çapraz dölleme yapmaya çalışıyorum. Hibiscuslar yoğun olarak açmaya başlamadı. Bu sene iki kere çapraz dölleme yaptık. İkisinde de kırmızı rosa sinensis'den kulak pamuğu yardımıyla aldığımız polenleri(sarı kısımlar) dölleme yapacağımız hibiskusların stigma kısmına taşıyoruz (uçtaki kırmızı kısım) Birinde katmerli beyaz hibiscusu dölledik. 2. de kırmızı dili dışarıda olan hibiscus'u dölledik. Bakalım tohum yapacakmı. Kırmızı rosa sinensis'in üzerinde bir çok tohum oluşumu var tohumları olgunlaştırmaya çalışıyor. Sanırım bu süre 3 ay'ı bulacak.
Size bu aşamayı fotoğraflamaya çalıştım. Polenleri aldığımız hibiscus Eklenti 316580 Polenleri taşıdığımız hibiscus Eklenti 316581 Polenleri sarı kısımlar kulak pamuğu ile topluyoruz. Eklenti 316582 Polenleri stigmaya taşıyoruz. Eklenti 316583 Stigmaya taşınma sonrası Eklenti 316584 |
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
Keşke bu güzel çiçeklerin ömrü daha uzun olsaydı, tüm yaz çiçekli olsalardı... Bir çiçeği çok beğendiğimde kısa sürede solunca çok üzülüyorum çünkü o güzelliği bir daha görmek için koskoca bir yıl beklemek gerekiyor. Şimdiden "seneye kimbilir nasıl güzel olacaklar?" diye baharı iple çektiğim bir sürü ağacım, bitkim var. Her ne kadar 41 ime basmak istemesem de... ;) Geçen hafta Kıbrıs'ta devasa gözalıcı kırmızı çiçeklerle dolu ağaçlaşmış Hibiscusları gördükçe sizi hatırladım. Bu çiçeğe en çok göz alıcı kırmızı yakışıyor galiba. Hiç abartısız bir çiçek neredeyse yemek tabağı büyüklüğündeydi, hava çok sıcak ve nemliydi. Yani bitkilerinizi rahatlıkla tam güneşe yerleştirebilirsiniz, bizim tam güneşimiz onların gölgesinden serindir. :) |
3 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Sayın Sudenur,
Bahsettiğiniz evin arka tarafındaki bölgenin son durumunu gösterir fotoğraflarla, küçük kaya parçasının içinde bulunduğu bölgeyi gösteren genel fotoğrafları ekliyorum. Evin arka bölgesi. Eklenti 316818 Eklenti 316819 Eklenti 316820 |
4 Eklenti(ler)
Eşimin bu yıl düzenlediği içinde küçük bir kayanında olduğu bölge.
Eklenti 316821 Eklenti 316822 Eklenti 316823 Eklenti 316824 |
3 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Öldü dediğim limon üsten filizlenmişti fakat çok keyifli değildi. Kökten yeni sürgün verdi. Sürgünün durumu iyi gözüküyor.
Eklenti 316845 |
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Gölgede kaldığı için bu yıl açmayacağını düşünmeye başladığım clematislerimizden The President tomurcuklanmış açmaya hazırlanıyordu. Üzerinde 20'den fazla tomurcuk saydım.
Eklenti 317161 Eklenti 317162 Eklenti 317163 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:50. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025