![]() |
5 Eklenti(ler)
2402 Numaralı mesajda bahsettiğim hibiscus'un açmış halinde Sapanca'da olmadığım için fotoğraflayamamıştım. Bu hafta aynı hibiscus da yine beyaz dışında kırmızı beyaz gonca gördüm. Bu sefer açmış halini fotoğrafladım. Aynı hibiscus'da farklı renk görmek oldukça ilginç geliyor. Acaba dıbinde az olan kırmızı renk mi etkiliyor bilemedim.
Eklenti 337389 Eklenti 337390 Eklenti 337391 Eklenti 337392 Eklenti 337393 |
5 Eklenti(ler)
Bu hafta açık gördüğüm hibiscuslarla devam edelim.
Bu hafta ilk defa hibiscuslarımdan tohum aldım. Kırmızı renkli hibiscus'un çok net olmayan 3 adet tohum içeren tohum kapsülünün de fotoğrafını ekliyorum. Eklenti 337398 Eklenti 337399 Eklenti 337400 Eklenti 337401 Eklenti 337402 |
3 Eklenti(ler)
3 Hafta önce gözden bir salatalığı tohumlarını alırım diye kopartmıştım. Bu salatalığı mutfağın penceresinin mermerine bıraktım. 1 hafta sonra alıp tohumlarını alacaktım. Unutmuşum dün pencernin önünde görünce aldım. Normalde ikiye keserken kesmeyip yarıya kadar kesip elimle ayırdığımda ilginç bir durumla karşılaştım. Salatalık tohumu kendiliğinden salatanın içinde çimlenmiş ve salatalık kabuğuna kök yapmış. Önce bir tane zannettiğim çimlenmenin iki adet olduğunu gördüm. fotoğrafa dikkatli bakılınca sizlerde fark edeceksiniz.
Uygun bir şekilde kesip kabuğundan hiç ayırmadan arka tarafta bulunan baharat saksılarından iki tanesine ayrı ayrı diktim. Eklenti 337410 Eklenti 337411 Eklenti 337412 |
5 Eklenti(ler)
Biliyorum tekrar oluyor ama bu açık gördüğüm sabah sefalarının fotoğrafları.
Eklenti 337425 Eklenti 337426 Eklenti 337427 Eklenti 337428 Eklenti 337429 |
5 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Günün ilk ışıklarında kabak çiçeğinin açmış hali çok hoşuma gidiyor.
Eklenti 337447 Eklenti 337448 Eklenti 337449 |
1 Eklenti(ler)
Ruscus hypoglossum L (Yalova Mercanı, Büyük Yapraklı Dikenli Mersin, Dere Kirazı) uzun zaman sonra bir meyvesini büyüttü.
Eklenti 337925 |
5 Eklenti(ler)
Sakız sardunyalar havalarında etkisi ile yeni yerlerinde çoşmuşlar.
Eklenti 337926 Eklenti 337927 Eklenti 337928 Eklenti 337929 Eklenti 337930 |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Bu sene edindiğimiz Trabzon Hurmasının tek meyvesi inşallah seneye daha çok meyvesini görebileceğiz.
Eklenti 338791 |
4 Eklenti(ler)
Sevgili Zafer İnandıklı'nın hediyesi olan Solanum jasminoides, Coffee arabica, Bilbergia nutans, Japon şemsiyesini hiç ellemeden geldiği gibi bırakmıştım. Hem ortama alışsınlar hem de stres yapmasınlar istedim. Bugün Solanum jasminoides dışındaki üç bitkinin saksılarını değiştirdim. Bana göre ortama alışmışlar. Yeni sürgünler geliyor. Sevgili Zafer İnandıklının emeklerini şimdilik boşa çıkarmadığımı düşünüyorum. Bir çok bitki gibi bu bitkilerde kışı bu sene yaptırdığımız kış bahçesinde geçirecekler.
Coffee arabica Eklenti 338792 Bilbergia nutans Eklenti 338793 Japon şemsiyesi Eklenti 338794 Solanum jasminoides Eklenti 338795 |
2 Eklenti(ler)
Cumartesi günü üst komşumuz verandası için Baumax'a seramik bakmaya gitmiştik ben her zananki gibi dayanamayıp doğru bitki bölümüne gittim ve iki bitki aldım. Hem yer yok diyorum hem alıyorum ben iflah olmam.
Hemen saksılarını değiştirp kendi yaptığım harca diktim. pandorea jasminoides Eklenti 338796 Stephanotis floribunda (Madagaskar yasemini) Eklenti 338797 |
2 Eklenti(ler)
Tohumdan yetişen plumeria ve adeniumlar'ı yeni saksılarına alamamıştım. Bugün yeni saksılarına aldım. Bunlardan bir kısmı Ankara toplantısına katılacak bazı arkadaşlara gidecek.
Eklenti 338801 Eklenti 338802 |
2 Eklenti(ler)
Tohum paylaşım etkinliğinde 800'den fazla tohumunu paylaşacağım roma domates
Eklenti 339413 Eklenti 339414 |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Ağustos sonu gibi 3 yıl öncesine ait hibiscus tohumları bulmuştum. Çimlenme kabiliyetleri azalmıştır düşüncesi ile hepsini bir saksıya ekmiştim. İçlerinden çimlenip büyümeye başlayanlar var.
Eklenti 339423 |
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
tturt bey bahçenizi ankara toplantısında övdükleri kadar var maşallah yok yok eee tabi marifetde var ne diktiyseniz tutmuş bahçenizi çiçeklerinizi çok beğendim güle güle büyütün bol çiçek ve meyvelerini görün inşaallah :)
|
Selamlar göstermiş olduğunuz Jalapeno biberi değil. Bilginiz olsun diye göndereyim istedim.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
İsterseniz penstomonun dallarını toprağa yatırın, uçları açıkta kalsın toprakta kalan kısımları hemen kökleniyor. Sevgiler, eşinize selamlar... |
Sayın tturt,
Çok dal yatırın ki çok fideniz olsun inşallah. |
Alıntı:
Bu sene devamlı çiçekliydi. Bu hafta sonunda da çiçekleri üstündeydi. Dallarını yatırayım, o bölgeyi kaplamasında sorun yok. Peki bu bitkiyi budayabilir miyiz? |
Alıntı:
Bu ara da Anisodontea capensis kendisi kurudu ama komşumdan bol miktarda tohumunu aldım. Kolay çimleniyormuş, isterseniz yollıyabilirim. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:48. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025