![]() |
2 Eklenti(ler)
Geçen sene dökülen tohumlardan fide haline gelen lobelyaların bir kısmını bu saksıya aldım. Bazıları ise kendi saksılarını dolduruyor.
Eklenti 378126 Eklenti 378127 |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Bu iki bölge Nilgün'ün köşeleri düzenlenmek için Nilgün'ü bekliyorlar.
Eklenti 378134 Eklenti 378135 |
:eek: Bahar kokuları geliyor burnuma.. Yeni saksılarına ve eşiniz hanımefendinin boyadığı rengarenk saksılara baktıkça bakasım geldi Taner bey. İçim açıldı, şu haliyle bile çok güzel. ;)
|
Bahçeniz harika , duvar saksı dizaynı çok iyi olmuş.
Bitkilerinizle ailenizle birlikte keyfini yaşamanız dileğiyle. |
3 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
Nilgün ün köşeyi dört gözle bekliyorum:) |
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Sevgili Smnunal gönderdiği asma çeliklerini Sapancaya bir süre gidemeyeceğim için hepsini bir saksıya almak durumunda kalmıştım. Bu seneyi artık burada geçirecekler seneye tutanları gerçek yerlerine alırım.
Eklenti 378150 |
5 Eklenti(ler)
|
Sayın tturt,
Saksıdaki lisiler kışı içeridemi geçirdiler. Benim saksıda olup içeriye aldıklarım kışın tamamen kurudular ve canlanmadılar bahçede yerinde kalanlar hiçbirşey olmadılar. Benim gözlemime göre bu bitki soğuklara dayanıklı. Muğladan selamlarımla. |
Alıntı:
Bizden de size selamlar. |
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
taner bey rafları da doldurmuşsunuz artık ya komşuların bahçesine dikeceksiniz.
veya sera kiralayacaksınız. başka sansınız kalmadı bence? |
4 Eklenti(ler)
Cumartesi, pazar Sapancadaydım. Cumartesi günü hava yağmurlu ve çok soğuktu. Pazar günü ise tam bir bahar havası vardı.
Bu hafta yalnızdım ve çok yoruldum. Hala çok fazla iş var bakalım bahçeyi nasıl düzene sokacağız. Kesin olarak şunu çok net söyleyebiliyorum hiç yerimiz kalmadı. Saksıları koyabileceğim yer bulmam lazım ama yok. Bir yer aklıma geldi bu da ciddi bir maliyet demek. Eşimle yerinde bakıp, sonra usta çağırıp çıkacak maliyete göre değerlendirmemiz gerekiyor. Aklıma gelen yer şu şekilde evin önünde mazılar var onun hemen önünde de çit var aşağısı sebze bahçesi. Buradaki mazıların boyunu çok yüksek tutmuyoruz. Bu mazıların yaklaşık 15-20 cm üzerinden ferforje olarak bir kaç yerden ayakları olan önünde yaklaşık 15 cm rüzgarda saksıların düşmesini önleyecek bir koruyucusu olan saçtan bir saksılık yaptırıp saksıların bir kısmını buraya koyarak yer kazanalım. Sizce nasıl olur lütfen düşüncelerinizi paylaşın bahsettiğim yerin fotoğrafını ekleyeceğim. Yeni saksı harcı hazırlayıp tüm hibiscusların saksılarını değiştirdim. Elimde çok fazla hibiscus oluşmuş bu vesile ile bunuda görmüş oldum. Üstelik şu anda tohumdan yeni çıkan 15-20 hibiscus hariç. Saksılardaki tüm bitkilere vermikulit, solucan gübresi, leonardit humus, 18-09-10-2MgO+TE granül gübre ve humik asit ilavesi yaptım. Bunların yanında başka işlerde aradan çıktı. Yalnız etiket konusuna bir çözüm bulmam gerekiyor. Bir çok bitkinin etiketleri kaybolmuş. Sipariş verdiğim etiketler gelince sanırım bir nebze çözüm olur. Bu işleri yaparken aklıma şu takıldı. Onca emek veriyoruz, ciddi paralar harcıyoruz tohum ekiyoruz, soğan, yumru dikiyoruz yeni bitkiler alıyoruz. Güzel çiçekler görmek istiyoruz. Biz ancak Sapancaya hafta sonları gelebiliyoruz. Bu dönemde ise bazen her hafta sonu gidemiyoruz. Bazı çiçekler açıp hemen geçiyor ne oluyor onca emek verip bir yıl bazen daha uzun süre çiçeğini görmek için beklediğimiz bitkilerin çiçeğini görmeden sezonunu geçirmiş oluyoruz. Emek + masraf çiçeğini göremeden kaybolup girmiş oluyor hadi seneye görürüz diye avunalım ama onunda garantisi yok. Özellikle bizim gibi asıl yaşadığı yerin dışında bahçesi olan herkes için buna benzer durumlar geçerlidir. Bu akllı işi değil dedim kendi kendime bu kadar masraf yapacağımıza al 40-50 sakız sardunya renk renk koy bütün sezon çiçeklerini gör dur. Kış bahçesindeki tüm bitkileri bakım amacıyla dışarı alınca çok dağınık bir görüntü oluşmuştu. Bu haftaya bu ve saksılar için düşündüğüm alanın fotoğrafları ile başlamak istiyorum. 2. Fotoğrafta sol tarafta görünen kısım bu yer boydan boya 14 m sanıyorum bizim kullanabileceğimiz alan 8-9 m civarında olur. Eklenti 381594 Eklenti 381597 Ortalık çok dağılmıştı. Eklenti 381595 Eklenti 381596 |
5 Eklenti(ler)
Bu hafta gitmeseydim bir sonraki gidişimde belkide çiçekte göremeyeceğim manolyamız.
Eklenti 381599 Eklenti 381600 Eklenti 381601 Eklenti 381602 Eklenti 381603 |
5 Eklenti(ler)
Fritillaria Imperialis (ters lale) çiçekteydi.
Eklenti 381606 Eklenti 381607 Eklenti 381608 Eklenti 381609 Eklenti 381610 |
4 Eklenti(ler)
Fritillaria uva-vulpis (çan ters lale) çiçekteydi.
Eklenti 381615 Eklenti 381616 Eklenti 381617 Eklenti 381618 |
5 Eklenti(ler)
St. Brigid katmerli anemonlar çiçekteydi. Günüş yüzünü göstemeyince o da güzelliğini göstermiyor. Kapalı hali pembe tam açmış hali ise kırmızı.
Eklenti 381641 Eklenti 381642 Eklenti 381643 Eklenti 381644 Eklenti 381645 |
4 Eklenti(ler)
Yerdeki açelya açmıştı. Saksıda bulunan iki açelyadan biri açmak üzere diğeri ise tomurcuk yapmakla meşgul.
Eklenti 381665 Eklenti 381674 Eklenti 381666 Eklenti 381667 |
Şu güzelliklere bakar mısınız?
Ama ne yazıkki mart ayında.:( İşte bu yüzden bunların hiçbirini bahçeme dikemedim. Zira biz ancak nisan sonuna doğru gidebiliyoruz. Bu muhteşem güzellikleri göremeyiz yani. Aslında sizin içinde durum pek farklı değil, ama nispeten daha yakınındasınız... Selam ve sevgiler. |
Bahçenize hayran olmamak elde değil...
Yürekten tebrikler muhteşem bir bahçe burası. İnsan hiç yaşlanmaz burada. :) |
5 Eklenti(ler)
Kamelyaların tomurcukları yağan yağmurlardan çok etkilendi. Daha güzel çiçekler görebilirdik.
Eklenti 381723 Eklenti 381724 Eklenti 381725 Eklenti 381726 Eklenti 381727 |
Elinize sağlık hepsi çok güzeller.
Ben de sizin gibi kısa süreli açan çiçekleri ekmeme/dikmeme taraftarıyım. Nedeni o kadar uğraşa karşılık bazen sadece birkaç gün hatta bazı çiçeklerde sadece 1 gün çiçek açıp solmaları. Mümkün olduğunca tüm sezon yeşil kalan ve uzun çiçeklenme periyoduna sahip çeşitleri yetiştirmek daha mantıklı. En azından ben öyle düşünüyorum çünkü zaten az vakit ayırabiliyorum bari açtı mı göreyim güzel çiçeklerini değil mi ama ? |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:39. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025