![]() |
Alıntı:
Merhaba sayın tturt Bir yıl oldu Ege'yi görmeyeli... Kocaman bir adam olmuş... Maşallah... Yüzündeki gülücükler sağlıkla, ömür boyu sürsün... |
ne zaman arzu ederseniz. ama sipariş olarak kabul edemem. siz istemem deseniz de burda onlar sizi bekliyor. onları kırmazsınız umarım.
|
Üstatların bahçesini gizliden geziyorum. :D
Bitkileriniz için üzüldüm. Umarım daha iyilerini yetiştirirsiniz. Ege'ye selam. :) Allah nazardan saklasın. |
Alıntı:
Ah keşke üstat olabilseydim. Sitemizde onca üstat varken bunu kabul etmem mümkün değil. Sadece doğayı seven, öğrenmeye çalışan, mümkün olduğunca doğal ortama zarar vermeyen, meraklı, uslanmaz bir bitki delisiyim. Nezaketiniz için teşekkür ederim. |
Eğer öyle düşünüyorsanız zaten kimse üstat değil ama kıdemlisiniz en azından. ;)
|
1 Eklenti(ler)
Dün sadece 2 saatliğine Sapancaya gittik. Yurtdışından gelen bazı soğanlar ile Dicentra Spectabilis rizomları filizlenmeye başlamıştı. Onları toprakla buluşturmak amacıyla 2 saatliğine Sapancaya gittik. Bahar yüzünü yavaş yavaş göstermeye başlamış.
Hibiscusların bir kısmını iyi görmedim umarım düzelirler. Doğa uyanmaya başlamış. Önümüzdeki haftadan itibaren hem çok yorucu bir o kadarda keyifli koşuşturma bizim için başlıyor. Yapacak iş çok allah hepimize kolaylık versin. Bir kaç fotoğraf çektim, onları ekliyorum. Yurdışından gelen Dicentra Spectabilis rizomları Eklenti 374446 |
1 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Laleler uç vermeye başlamış. İrisler yeni yaprak vermeye başladı. Sanırım 1 ay sonra çiçeklenmeye başlarlar.
Eklenti 374452 Eklenti 374453 Eklenti 374454 |
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Bundan sonraki fotoğrafları tablet bilgisayarın fotoğraf makinesinden çekmek durumunda kaldığım için renkler biraz farklı çıkmış.
Clematisler yapraklanmaya ve sürgün vermeye başlamışlar. Eklenti 374456 Eklenti 374457 |
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Galalardan saksıda ve toprakta olanlar yapraklanmaya başladı. Geçen seneden çıkarttığım soğanları ise henüz dikmedim.
Eklenti 374463 Eklenti 374464 |
2 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
Kırmızı kamelyanın çiçeğini açıkken gördüm beyaz kamelyada çok tomurcuk var bakalım güzel çiçeklerini görebilecekmiyiz.
Eklenti 374472 Eklenti 374473 Eklenti 374474 Eklenti 374475 |
1 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
Bu bölgede Allium, anemon, karışık renkli safran, lale, fritillaria Uva-Vulpis, fritillaria meleagris, fritillaria Imperialis Rubra+lutea soğanları bulunmakta.
Laleler uçlarını göstermiş, aynı şekilde ters lalelerde uçlarını göstermeye başlıyor, safranlar açmaya başladı, anemonlar ise iyice yapraklanmaya başlamış. Eklenti 374478 Eklenti 374479 Eklenti 374480 Eklenti 374481 |
3 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Ispanaklar büyüyor bir miktar ıspanağı hem seyrekleştirmek adına hemde börek yapmak amacıyla hasta ettik. Bezelyelerde iyice boylandı. Taze soğanlar kendini göstermeye başlamış.
Eklenti 374502 Eklenti 374503 Eklenti 374504 Eklenti 374505 Eklenti 374506 |
Çok beğendim.Hayran kalarak gezdim.Hepsi çok güzel olmuş.Ellerinize yüreğinize sağlık.Hepsini fotoğraflamış sınız..Saygılar...
|
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Manolya açmaya hazırlanıyor 1-2 hafta içinde açmış olur diye tahmin ediyorum.
Eklenti 374512 Eklenti 374513 |
3 Eklenti(ler)
Meyve ağaçlarından erik çiçeklenmeye başlamış. Diğer ağaçlar ise yakında çiçeklenmeye başlarlar.
Eklenti 374516 Eklenti 374517 Eklenti 374518 |
Alıntı:
Merhaba, Maşallah siz baharı getirmişsiniz. Bize daha uğramadı. umarım ağaçlar biraz daha geç uyanır zira daha çok erken. Bu manolyaların neden yaprağı yok. Ben dede 8-10 yaşında bir manolya var ama henüz hiç açmadı. Yeri biraz soğuk ve rüzgar alan bir bölge. Nedeni hakkında bir bilginiz var mıdır. Saygılar |
Alıntı:
Sizde ki manolya konusunda sitede bu konuda çok uzman kişiler var onlara sorarsanız size mutlaka yardımcı olacaklardır. |
4 Eklenti(ler)
|
Bahçenizdeymişçesine keyiflendirdi yine fotoğraflarınız... Baharın müjdeleriyle dönmüşsünüz bahçenizden Sevgili tturt... Ne güzel etmişsiniz! Keyif verdiniz.
Bahçenizin bereketi bol olsun... |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 06:36. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025