![]() |
2 Eklenti(ler)
Köklenmesini umut ettiğim begonvil çelikleri. Sol en baştaki sanırım kökleniyor. Şeffaf bardaklardan sera yaparak nemini korumaya çalışıyorum.
Eklenti 359667 Eklenti 359668 |
5 Eklenti(ler)
Bunlarda hibiscuslar onlarada plastik bardaklardan sera yaparak korumaya çalışıyorum.
Eklenti 359673 Eklenti 359674 Eklenti 359675 Eklenti 359676 Bir gün böyle hibiscusları bahçemizde açtırmayı hayal ediyorum. Eklenti 359677 |
Hayalinizi gerçekleştireceğinize o kadar eminim ki.
Allah kolaylık versin. |
Alıntı:
|
|
Taner bey, begonviller çabuk kökleniyor ben denedim.
Çok da dayanıklı oluyorlar, güller gibi önce filizlenip sonra kurumuyorlar. Sağ tarafta önde bulunan biraz ümitsiz görünüyor sadece, yine de belli olmaz, bakarsınız o da filizlenir. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Kök yünü bir kerelik ve saksıda zaman içinde kayboluyor heralde adresinde bu konuda bir bilgi yok. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Önümüzdeki baharda aynı bitkiden bir kaç çelik alıp bir kısmını kök yününde bir kısmınıda toprakta deneyerek tecrübe edeceğim. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Kardinaller benim bildiğim tek yıllık bitki. Sapanca ikliminde her sene tohumdan çimlenip çiçek açıyor. Sapanca'nın ikliminden mi bilmiyorum Ağustos 15'den önce bol çiçeklenme başlamıyor. |
Merhaba sayın tturt,bana gelen çeliklerden birinden ümitliyim dışarda içri alsam birşey olurmu?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/fidan-v...-asi/18984.htm |
Alıntı:
|
Alıntı:
Firmanın broşüründe kökyünü, rootwool yazıyor bu nedenle kök yünü ismini kullanıyorum. Bahsettiğiniz başlığı daha önce görmemiştim sayenizde inceleme şansım oldu. İnternet üzerinden de yaptığım araştırmada bu konuda teknik bilgim hiç olmamasına rağmen görüntü olarak birbirine benzemekle birlikte aynı ürün olmadığı kanaatindeyim. Temin konusunda fuarda ki stand görevlisi web sayfaları üzerindeki iletişim bilgileri aracılığı ile kendilerine ulaşılabileceklerini söylemişlerdi. |
Halbuki nasıl da benziyorlar birbirlerine. En azından aynı amaçla kullanmak için çok ama çok daha hesaplı elde edilebilecek bir materyal. Aşağıdaki sitede ambalajlanıp janjanlı hale getirilmiş şekilleri daha albenili olmuş.))
burada |
Alıntı:
|
Alıntı:
Bugün başlayacak olan Avrasya Tarım Fuarına işyerime çok yakın olması sebebiyle kısmet olursa yarın ya da Cuma günü işten fırsat bulursam gitmeyi düşünüyorum. Fuarda bu ürüne tekrar bakarım eğer fuara katılmışlarsa daha detaylı bilgi alırım. |
Fotoğraf çekersiniz inşallah Taner bey, gidemeyenler de görsün güzellikleri :)
|
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
Fuar ağırlıklı olarak makina, tarım araçları üzerine. Gözümden kaçmadıysa hiç çiçek görmedim bir yerde sadece üzüm çeliği ve birkaç meyve ağacı fidanı gördüm. Yine gübre üreticileri ve satıcıları mevcuttu, çok az da olsa bahçe budama makasları satan yerler vardı. Fotoğraf bu nedenlerle çekmedim sadece bir yerde oyuncak satıcısı vardı çık güzel kumandalı kepçeler vardı. Burada fotoğraf çektim. Fuardan 2 budama makası ile ayrıca budama için testere aldım. Bunlara ilave olarak iki adet 1 litrelik organik toprak düzenleyici aldım. Eklenti 360849 Eklenti 360850 Eklenti 360851 Eklenti 360852 Eklenti 360853 |
4 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
Geziye devam!.. |
Alıntı:
Çok memnun oluruz. Belki Adalet Hanım'da katılır. Biz Mart başı gibi gitmeye başlıyoruz. Ne zaman isterseniz lütfen söyleyin. |
Teşekkür ediyorum Sayın tturt; baktım olacak gibi değil en iyisi bahçeye gideyim deyiverdim bir an. Bu akşam üzeri Adalet Hanım'a da anlattım güldü ve kesinlikle olabilir dedi. Sağolun. Adalet Hanım ayarlayabilir ise hep birlikte inşallah bir akşam üstü görüşmesi başaracağız Sayın tturt.
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Sayın Can17can Antalyadan getirirken uçakta dağılan begonvil'in kökleri de dağılmıştı. Ferhat Bey begonvillerin kök yapısının çok hassas olduğunu söylemişti. Şu anda sanki kurtulmuş gözüküyor. Sürgün vermeye başladı ikisi güçlü sürgünler.
Eklenti 362943 |
2 Eklenti(ler)
Ferhat Bey'in getirdiği çiçeklerden biri de bu sukulent. Sanıyorum bir Echeveria türü.
Sayın Ankstel bir sohbetimizde sukulentleri köklendirmek için toprağa dokunsun köklenir demişti. o aklıma geldi bu sukulent'in dökülen yapraklarının 3 tanesini toprağa bıraktım iki tanesi köklenmeye başlamış. Eklenti 362944 Eklenti 362945 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:15. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025