![]() |
2 Eklenti(ler)
Physalisler (altın çilek) bu sene kış çok sert geçmeyince kışı çıkartmıştı. 12 Mart'ta Sapancaya gittiğimizde ben de onları budamıştım bu cumartesi günü ne göreyim filizlenmeye başlamış çok sevindim halbuki hiç umudum yoktu üstelik ilk defa deniyordum. Bakalım bu sene erken meyve tutumu olacak mı vereceği meyveler nasıl olacak gerçekten şimdiden meraklanmaya başladım. Sapanca ikliminde çok yıllık olabildiğini de görmüş olacağım. Gelişmeleri sık sık paylaşmaya çalışacağım.
Eklenti 202559 Eklenti 202560 |
3 Eklenti(ler)
Ispanaklarımızın cinsi bebek ıspanakmış eşim öyle söyledi bu sene sonbaharda toprağa bezelyeyle birlikte olurmu acaba diye ektiğimiz ıspanakların ilk hasatını bu hafta yaptık.
Eklenti 202561 Eklenti 202562 Bezelyeleri olduğu gibi bıraktım kendi halinde iki hafta da olursa yeriz olmazsa sanırım kaldırmak zorunda kalacağız çünkü o bölgeyi sebze bahçesi olarak düzenlememiz gerekiyor. Eklenti 202563 |
1 Eklenti(ler)
Sevgili cemo'nun gönderdiği caladium yapraklanmaya başladı. Sevgili cemo yumrulara iyi bakabilmişmiyim.
Eklenti 202569 |
3 Eklenti(ler)
9 Ocak toplantısında edindiğim tohumlardan çimlendirdiğim hint yağı bitkisini kalıcı yerine taşıdım.
Eklenti 202570 Geçen sene sümüklüböceklerin istilasına uğrayan hardy kiwi yapraklanmaya başlamış bu sene bakalım istiladan koruyabilecekmiyiz. Eklenti 202571 Yıldönümü toplantısında kuradan çıkan Melisa'yı kalıcı yerine taşıdım. Eklenti 202572 |
5 Eklenti(ler)
Yıldönümü toplantısında Sayın Zeki Yağlı'nın dağıttığı bitkilere sahip olan şanslı üyelerden biri olarak bu bitkileri henüz yeni yerlerine taşıyamadım. Haftaya taşıyacağımı tahmin ediyorum. Umarım isimlerini doğru yazmışımdır.
Eklenti 202573 Eklenti 202574 Eklenti 202575 Eklenti 202576 Eklenti 202577 |
2 Eklenti(ler)
|
Geçtiğimiz hafta sonu Sapancadaydık, hava soğuktu. EMA (aktifleşmiş mikro organizmalar) uygulamasını hem topraktan hem de yapraktan yaptım. Bazı tohumları ektim. Daha önce ekilen tohumlarda henüz bir şey yok.
10 Nisan'da şiddetli dolu yağmış her yer bembeyaz olmuş. Bu dolu meyve ağaçlarını etkilemiş özellikle alt dallardaki çiçekler dökülmüş. Kayısı ve papaz eriği meyve tutmaya başlamış. Çektiğim fotoğraflarla bahçedeki bir haftalık gelişmeyi sizlerle paylaşıyorum. |
5 Eklenti(ler)
Pittosporum çiçeklerini tam olarak açmasa da bu haliyle bile çok güzel kokuyordu.
Eklenti 205047 Eklenti 205048 Yol kenarına geçen yıl ektiğim şebboy tohumları bu sene çiçeklerini vermeye başladı bir de altlarını temizleyebilsem. Eklenti 205049 Geçen yıl yol kenarında olan gül hatmi kendi döktüğü tohumdan tekrar çiçeklenip yapraklanmaya başlamış. Eklenti 205050 Lysimachia procumbens(Golden Globes) geçen yıl büyük keyif veren bu çiçeği bir kaç yere dağıtmıştım yol kenarındaki bu sene sürgün vermeye başlamış sanıyorum diğerleri kışı geçiremedi biraz daha uzasın bir kısmını saksıya alacağım. Eklenti 205051 |
5 Eklenti(ler)
Geçen yıl Nisan sonu gibi çiçeklenen süsenler henüz çiçek dalı oluşturmadı. Süsenler'in yerini geçtiğimiz sonbaharda değiştirmiştim. Bakalım çiçeklenme sorunu yaşarmıyız.
Eklenti 205060 Leylak ağacında da henüz bir gelişme yok oysa geçen yıl bu zamanlarda çiçeklenmeye başlamıştı bu sene ise yeni yapraklanmaya başladı. Eklenti 205061 Eklenti 205062 Melisa yeni yerini sevmiş gözüküyor. Eklenti 205063 Beyaz gala yapraklanmaya devam ediyor. Eklenti 205064 |
4 Eklenti(ler)
Kayısı ağacı meyve tutmaya başlamış, genel olarak durumuda iyi gözükmekle beraber kuruma gibi görüntüler tespit ettim acaba bir hastalıkmı ya da neden olmuştur bilemiyorum. Bilen arkadaşların yardımını rica ediyorum.
Eklenti 205070 Eklenti 205071 Eklenti 205072 Eklenti 205073 |
3 Eklenti(ler)
Şeftali ağacının alt dallarındaki çiçekler yağan doludan etkilenmiş ve çiçeklerini dökmüş üst dallarda çiçekler yoğun inşallah meyveye dönüşür ve gelişirler.
Eklenti 205086 Eklenti 205087 Eklenti 205088 |
5 Eklenti(ler)
Komşunun kiraz ağacı çok güzel çiçeklenmiş erken cins kirazlardan. Bizim kiraz henüz çiçeklenmedi.
Eklenti 205091 Eklenti 205092 Eklenti 205093 Eklenti 205094 Bizim kirazın son durumu Eklenti 205095 |
2 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
Yakın bir zamanda budama yaptığım iki farklı cins üzüm'le ilgili olarak sayın Nuri Mürvet'ten yardım rica etmiştim. Fotoğraflarını koyuyorum inşallah kendisine bir fikir verecektir.
Beyaz üzüm, Eklenti 205110 Eklenti 205111 Eklenti 205112 Eklenti 205113 |
3 Eklenti(ler)
|
Sayın SDurul,
İnşallah çimlendiğini gördüğünüz tohumların gelişimleri de çok iyi olur, sizlerde güzel çiçeklerini görürsünüz. Hibiscus gerekli besin ve fosfor takviyesi ile tahminim Ağustos ayı gibi çiçeklerini size sunacaktır. |
4 Eklenti(ler)
Frenk üzümü hem yapraklanıyor hem yeni meyveler veriyor hem de bu meyvelerini büyütmeye çalışıyor.
Eklenti 205119 Eklenti 205120 Ahududu her yerden çıkmaya ve yapraklanmaya devam ediyor. Eklenti 205121 Hardy kiwi hızla yapraklanıyor. Eklenti 205122 |
2 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
Papaz eriği de doludan etkilenmiş çiçeklerini dökmüş üst dallarda yer yer çiçekler var, yalnız arada meyve oluşumlarıda başlamış.
Eklenti 205140 Eklenti 205141 Eklenti 205142 Eklenti 205155 |
4 Eklenti(ler)
Nemesia ve Dianthus Auricula açmaya devam ediyorlar.
Eklenti 205143 Eklenti 205144 Eklenti 205145 Eklenti 205146 |
3 Eklenti(ler)
Pomelo yakında çiçeklenecektir.
Eklenti 205147 Hicaz Narı yapraklanmaya başladı. Eklenti 205148 Limonun durumu oldukça keyifli. Eklenti 205149 |
5 Eklenti(ler)
Güllerin genel durumu gayet keyifliydi.
Eklenti 205150 Eklenti 205151 Adaçayı da keyifli gözüküyordu. Eklenti 205152 Eklenti 205153 Filbahri yeni sürgünler sürmeye başlamış. Eklenti 205154 |
4 Eklenti(ler)
Natal eriği genel olarak iyi gözüküyor bir dalı soğuklardan kısmi olarak etkilenmiş.
Eklenti 205156 Taze soğanlar uç vermeye başlamış. Eklenti 205157 Kekik henüz çiçeklenmedi ama kokusu yerindeydi. Eklenti 205158 Bezelyelerin olduğu bölgeye sebze ekeceğimiz için bezelyeleri taşıdık, bol bol komşularada dağıttık. bakalım yeni yerlerinde tutacaklarmı. Tutanları sırığa alacağım. Eklenti 205159 |
4 Eklenti(ler)
20 Fide petunya satın alıp saksılara aktardık.
Eklenti 205160 Eklenti 205161 Eklenti 205162 Eklenti 205163 |
2 Eklenti(ler)
|
sayın tturt bahçenizi gezdim iklim olarak sanki şanslı gibisiniz benim frenk üzümü daha yeni yaprak açmaya başladı kiviler kupkuru bu arada sizin kivinin filizleri alınmamış çıtaya sarılmış olduğunu gördüm kivi çıtaya sarılmadan tek olarak büyütülüp boyu iki metreye gelince tepesi kesilip çardak şeklinde olması lazım yandan filizleri olmaması lazım acizane fikrim eğer totoğraftaki erkekse hiç acımayın yandakini kesin tek gövde olsun tam boyu gözükmüyo ama inşallah seneye birkaç meyvesini görürsünüz bu arada suyuda çok sever paylaşmak istedim kolay gelsin
|
Merhaba sayın tturt
Beyaz üzümünüzü duvara çok yakın dikmişsiniz, arkası istinat duvarı, ben burada bu üzüm fidanını yetiştirmek istiyorum derseniz o zaman fidanınız için askı yapmalısınız. Bolkonlarda çamaşır askısını demiri gibi L şeklinde duvarda en az seksen santim uzaklıkta olmak üzere üç adet veya daha fazla duvara monte ederek, askı demirleri arasına paslanmaz galvanizli tel gerin bu tele sağ ve sola ana dal uzatarak bu ana dal üzerinde meyve veren göz oluşumlarını yapmalısınız Siyah üzüm fidanınızıda ana dal dik olarak yukarı doğru, tepe kesimi yapılarak sağ ve sol dal oluşumları yapılarak askıya almalısınız. Dar alanlara asma fidanı dikmişsiniz, iki fidanınızda askı terbiye budaması uygun veya çardak üzerine alacaksınız. |
2 Eklenti(ler)
İşyerinde çelik köklendirmeye çalıştığım saksıda nereden karıştıysa petunya filizlenmiş, çiçek açtı küçük çiçekli bir cins sarkıcı formlu olanlardan olabilir.
Eklenti 205411 Eklenti 205412 |
Sayın Ttrut, ben de kivi konusunda yazacaktım ama arkadaşımız r.ali konu ile ilgili doğru bilgileri yazmış.
Kivileri bu şekilde sardırmak tercih edilmiyor, genellikle yerden düz bir dal olarak yükselmesi gerekiyor. Daha sonraki dalları da sık sık sarılmaması için kontrol etmeniz gerekiyor, öyle çabuk uzuyorlar ki. Ben kivimden meyve alabilmek için tam altı yıl bekledim, iki dişi iki erkek fidan aldığımdan çok emindim ama hepsi de erkek çıktı :) Nihayet geçen sene aşı yapılan dalda üç meyve görebildim. Siz benim kadar beklemeyin, çiçek formlarından erkek dişi ayrımı yapabilirsiniz, buna göre vakit geçirmeden aşı yaparsınız. Nemesiaya ben da bayıldım, rengi ve çiçek formu harika. |
1 Eklenti(ler)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:47. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025