![]() |
3 Eklenti(ler)
Tohum çimlendirme çalışmalarından bir kaç fotoğraf. Havalar Sapancada hala soğukmuş dikilme aşamasına gelen domates ve salatalık fidelerini artık bu hafta sonu dikip gece sıcaklık 0 dan aşağıya düşmesin diye dua edeceğiz.
Tohumdan yetişen domates çeşitlerimiz bunlara ait fotoğraflar Red Robin Tigerella Omar's Lebanese Sub-Arctic Plenty High Carotene Tomato Plum Lemon Dev Pembe Domates, Yıldız Domates, Eklenti 206456 Eklenti 206457 Eklenti 206458 |
4 Eklenti(ler)
Tohumdan yetişen biber çeşitleri, Biberleri Nisan ayı içinde çimlendirmeye başladığımdan henüz çok ufaklar 10-15 günde dikilecek duruma geleceklerdir.
Gül Biber, Kırmızı Haberano Biberi, İtalyan Sarı Tatlı Markoni Biber, Portakal Renkli Kaliforniya Dolmalık Biber, Sivri Tatlı biber, İnce Kıl Biber. Eklenti 206467 Eklenti 206468 Eklenti 206469 Eklenti 206470 |
5 Eklenti(ler)
Tohumdan çimlenelerden fotoğraflar,
Kudret Narı, Eklenti 206475 Papaya Kabak, Eklenti 206476 Salatalık, Eklenti 206477 Altın Çilek, Eklenti 206478 Strawberry Spinach Chenopodium. Eklenti 206479 |
2 Eklenti(ler)
|
Sayın Berrinb,
İlginiz ve güzel dilekleriniz için teşekkür ederiz. Full hakkında bilgi sormuşsunuz. Full olarak bahsettiğiniz arap yaseminimi yoksa grand duke mi bilemedim. Eğer toprakta olansa arap yasemini toprağı özel bir toprak değil duvar dibinde devamlı büyüyor. Özel bir şey yapmıyorum standart olarak diğer bitkilere verdiğim gübrelerden veriyorum. Kışın sarmıyorum 2009-2010 kışında -13 dereceyi gördü bir sorun olmadı. Grand duke ise saksıda olan kışın soğuklardan korumanız gerekiyor. Boyu 80-100 cm'i geçtiyse budayabilirsiniz. Budadığıız kısmı çelik olarak kullanabilirsiniz. Toprağı ise saksı harcı olarak yaptığım bir karışım var. Saksının yarı bahçe toprağı diğer yarısı ise çekilmiş koyun gübresi, ithal torf, perlit, cocopeat, vermikülit, leonardit, pomza karışımından oluşuyor. Umarım yardımcı olabilmişimdir. |
5 Eklenti(ler)
Geçtiğimiz hafta sonu Sapancadaydım uzun zaman sonra Sevgili eşim ve Ege olmadan sapancaya gittim. Cumartesi günü öğlene kadar hava ara ara hafif yağışlıydı sonradan biraz açtı.
Bu hafta sonu ağırlıklı olarak sebze bahçesinin düzenlenmesi ile uğraştım. Önce Sayın doğalbahçeden toprak aldım sonra bu toprağı yine çoğunluğunu Sayın Doğalbahçe Muammer Bey'den aldığım cocopeat, ithal torf, çekilmiş koyun gübresi, vermikulit, solucan gübresi, organik pelet gübre, organik peletize leonardit (humik fulvik asit) ile karıştırarak fideler için toprağı hazırladım. Yapı market'ten aldığımız 30 cm uzunluğundaki küçük tahta çitlerle deneme amaçlı 4 adet sebze adası yaptım. Bu hafta sonu iki adet daha yapacağım. Sonra hazırlamış olduğum toprak harcını bellemesi yapılan eski toprağın üzerine yaklaşık 10-15 cm daha ilave ettim. Tohumdan çimlendirdiğim bir çok domates ve salatalık çeşidi ile Sayın Adem 09 dan aldığım Dev Pembe Domates, Black Krim domates, Çukulata Cherry Domates, Tiny Tim domates, gardener's Delight Domates fidelerini ve 2 adet pepinofidesini diktim. Bunların yanında Sapanca'da devamlı alış veriş yaptığımız seradan aldığım tatlı kıl biber, kandıra biberi, patlıcan, salatalık fidelerinide diktim. Yine aynı seradan aldığım kadife çiçeklerinide diktim. Bu sebze bahçelerine ayrıca iki adet latin çiçeği fidesi ile, cosmos, iri yapraklı fesleğen ve reyhan tohumları serpiştirdim. Adem 09 dan aldığım 3 adet Pepino, Kudret Narı ile başka bir yerden temin ettiğim Kiwano fidelerinide adaların dışına diktim. Diktiğim bu fideleri EMA (Aktifleştirilmiş Mikro Organizmalar) ile suladım. Sebze bahçesinde daha yer var iki adet daha sebze bahçesi yapacağım. Buralara da ağırlıklı olarak cherry domates ve hala büyütmekte olduğum tohumdan çimlenen biber fidelerini dikeceğim. Sebze adaları dışında bir kısım daha yer kalacak buralarda da mevcut olan altın çileklere ilave olarak altın çilek fideleri diktim büyümekte olan altın çilek fidelerim var onları dikeceğim yine de yer kalırsa muhakkak dikecek bir şeyler bulurum. Sebze adalarının iki tanesinde geçen sene Sakarya civarındaki bazı domates bahçelerinde gördüğümüz üç-dört adet bambu cubuğunun üst tarafta birleştirmek suretiyle birbirine destek olan bambu cubuklarının dibine domates fidelerini diktim 3 bambu çubuğu kullandım yetersiz görürsem 4. bambu çubuğunu takviye yapacağım. Fazla fotoğraf çekemedim çektiğim fotoğrafları ve açıklamalarımı sizlerle paylaşacağım. Sebze adalarından fotoğraflarla başlayalım. Eklenti 208895 Eklenti 208896 Eklenti 208897 Eklenti 208898 Eklenti 208899 |
2 Eklenti(ler)
Kudret narı ve Kiwanoları sebze bahçesinin hemen üst tarafına koydum geçen sene sümüklü böcekler kiwano fidelerini yiyerek yok etmişlerdi hem bu fidelerin çevresine hemde hardy kiwi'nin çevresine ilaç atmak zorunda kaldım.
Eklenti 208937 Eklenti 208938 |
4 Eklenti(ler)
Frenk üzümü bu sene daha bol meyve vermeye hazırlanıyor,
Eklenti 208939 Ahudududa da meyve oluşumları başladı onu da bu sene bol bol yiyeceğiz gibi gözüküyor, Eklenti 208940 Bezelyeler çiçeklenmeye başladı, Eklenti 208941 Budadığım altın çileklerin yaprakları hızla büyüyor. Eklenti 208942 |
5 Eklenti(ler)
Yol kenarına diktiğimiz şebboylar çok güzel açmışlar,
Eklenti 208958 Frezyada çok güzel açıyordu, Eklenti 208959 Kamelya güzelliğini sunmaya devam ediyordu, Eklenti 208960 Haseki küpesi açmaya hazırdı, Eklenti 208961 Aynı şekilde süsen de açmak için hazırlıklarını yapıyordu. Eklenti 208962 |
4 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
Sakız sardunyalarda çiçeklenmeye başladılar.
Eklenti 208973 Eklenti 208974 Eklenti 208975 Eklenti 208976 |
2 Eklenti(ler)
Sarkan ceylan sardunya ve Lysimachia procumbens(Golden Globes) yavaş yavaş açıyorlar.
Bu haftalık fotoğraflar bu kadar. Eklenti 208984 Eklenti 208985 |
1 Eklenti(ler)
Geçtiğimiz hafta sonu Anneler günü olması sebebiyle İzmir'de olan eşimin yanına gittim. Bu nedenle Sapancaya gitmedim.
İzmir'e gidince Kemeraltına gidip Ömer usta'dan kahve içmeden, hisarönünde yatık döner yemeden yine hisarönündeki çiçekçileri ziyaret etmeden dönmek olmuyor. Dayanamayıp hisarönünden bana göre çok da ucuz görünce, 3 adet hibiscus aldım ve İzmirden istanbul'a otobüsle hibiscus getirdim hafta sonuda Sapancaya götüreceğim. Eğer İzmirden İstanbul'a başka getireceğim şeyler olmasa 3 adet daha alırdım. Bendeki bu hibiscus tutkusu bakalım nerelere varacak. İzmirdeki arkadaşların dikkatine 5 TL'ye hisarönünden çiçekli tomurcuklu hibiscus temin edebilirler. Çiçekli olan hibiscus'un fotoğrafı. Eklenti 210384 |
4 Eklenti(ler)
İşyerimdeki plumeriaya açmak üzere bu haliyle bile çok güzel kokuyordu.
Eklenti 211529 Eklenti 211530 Eklenti 211531 Eklenti 211532 |
1 Eklenti(ler)
Sevgili Cemo,
Plumeria gerçekten güzel kokuyor bu sabah baktım açmış bir çiçeğini dökmüş bu kadar çabuk çiçeğini dökmemesi gerekiyordu. Diğer çiçekleri bakalım uzun süreli açık kalacakmı. Benim tohumdan çimlene tüm hibiscuslar öldü. yeniden çimlendirmeyi deneyeceğim. Size sağlıklı keyifli baharlar dilerim. Eklenti 212940 |
1 Eklenti(ler)
Geçtiğimiz cumartesi günü iki yeni sebze adası ilave ettim. Pazardan aldığım cherry, pembe domates, çanakkale domatesi fideleri ile kendi yetiştirdiğim fideleri diktim. Aralarına limon fesleğen, tarçın fesleğen, iri tatlı fesleğen, reyhan ve aynı safa tohumları attım. İki hafta önce ektiğim tohumlar filizlenmeye başlamış. İki hafta önce diktiğim fidelerden 5 fide ölmüştü onların yerlerini başka fideler aldı.
Kırmızı haberano acı biber, italyan sarı markoni,portakal renkli kaliforniya dolmalık biber fideleri daha dikilecek boyuta gelmediği için onları küçük saksılara aldım dikilecek duruma gelince sebze bahçesine alacağım. Küçük saksılarada limon fesleğen, tarçın fesleğen, tatlı fesleğen, mercan köşk tohumlarını ektim. Eklenti 212969 |
3 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Pomelo çiçeklerini açmak üzere,
Eklenti 212983 Tohumdan yetişen iki aynısafa çiçeğinden biri toprakta biri saksıda, Eklenti 212984 Kamil Bey'den gelen begonyaların hepsini bir arada ektim bakalım nasıl olacaklar Eklenti 212985 Yine Kamil Bey'den gelen lisianthus geçmiş senelerde toprakta pek verimli olmamışlardı bende bu sene hibiscus saksılarına diktim, bakalım nasıl olacaklar. Eklenti 212987 İrisler çiçek açmak üzereler. Eklenti 212986 |
4 Eklenti(ler)
Kokulu sarmaşık gülümüz yoğun olarak açmaya başladı.
Eklenti 213007 Eklenti 213008 Eklenti 213009 Eklenti 213010 |
1 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Geçmek üzere olan frezyalar yoğmurunda etkisi ile boyunlarını bükmüşlerdi.
Eklenti 213024 Çiçekleri geçen kamelya yoğun olarak sürgüne geçmişti. Eklenti 213025 |
3 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
Calamondin ve kumkuat fidanları sürgündeler.
Eklenti 213045 Eklenti 213046 Jakaranda ve paw paw da yeni sürgüne geçmişler. Eklenti 213049 Eklenti 213050 |
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Bir cins papatya olan ismini şu an hatırlayamadığım bu çiçek açmaya başlamıştı.
Eklenti 213059 Eklenti 213060 |
3 Eklenti(ler)
İki yıldır açmasını beklediğim inci çiçeğini unutmuştum normalda mart ayı gibi açması gereken inçi çiçeği bu ayda açmıştı.
Eklenti 213062 Eklenti 213063 Eklenti 213064 |
3 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:06. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025