![]() |
2 Eklenti(ler)
Çamın altında onun koyu gölgesinde doğanın oluşturduğu pembe bir güzellik.
Eklenti 156569 Eklenti 156570 |
2 Eklenti(ler)
Liliumlar açmaya devam ediyor henüz kokulu olanları açmadı sanırım bu hafta sonuna kadar açarlar.
Eklenti 156575 Eklenti 156576 |
1 Eklenti(ler)
Hüsnüyusuf keyfi yerinde çok güzel kokuyor tohumunu alıp seneye daha çok ekeceğim. Bu sabah Sapanca'dan dönmek için sabah 5 gibi evden çıktığımda hüsnüyusuf'a gözüm takıldı kendini kapamıştı ben hep açık gördüğümden gece kapandığını bilmiyordum.
Eklenti 156577 |
4 Eklenti(ler)
Petunyalar çok neşeli, en son limon rengi olanda açtı.
Eklenti 156581 Eklenti 156582 Eklenti 156583 Eklenti 156584 |
3 Eklenti(ler)
Sarkan petunya bozulmaya başlamıştı bakıma aldım, kendini toparlamaya başladı. Sabah sefalarının arasında kalmış petunya kendisini göstermeye çalışıyor.
Eklenti 156590 Eklenti 156591 Eklenti 156593 |
hepsi çok güzel olmuş bayıldım. Çiçekler için kullandığınız özel bir besin varmı?
|
1 Eklenti(ler)
Sweet Pea olarak geçen bu çiçek Türkçe karşılığı bezelye olarak geçmesine rağmen ülkemizde kokulu bezelye çiçeği olarak geçiyor. Sayın Limon burada bir başlık açmış.
Eklenti 156614 |
4 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Bu papatya normalmi yoksa tohumunu ektiğim 8 ay çiçekli kalaıp renk değiştiren sarkan papatyamı henüz keşfedemedim.
Eklenti 156975 |
4 Eklenti(ler)
Sellukalar iyice dallandılar inşallah sapancanın havasında çiçeklerini görebileceğim. Dün gene 5 dakika fındık büyüklüğünde dolu yağmış arkasında şiddetli sağanak yağmur.
Eklenti 156976 Eklenti 156977 Eklenti 156978 Eklenti 156979 |
1 Eklenti(ler)
Ağaç japon gülü yapraklandı yaprakları büyüdü fakat çiçek oluşumu gözlemlemedim. İnşallah inşallah çiçeklerinide görürüz.
Eklenti 156980 |
1 Eklenti(ler)
|
Sn. Tturt ailece verdiğiniz emeğinizin karşılığını ne güzel almışsınız. En keyifli günler şimdi başladı ve mevsim kısa, oğlunuz ve eşinizle bu günlerin keyfini çıkarmanızı dilerim.
|
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Natal Eriği (natal Plum-carissa Macrocarpa) bu seneyi atlattı yeni filizler veriyor seneye soğuktan etkilensede budama yapmayacağım sanırım seneye meyvesini görebilirim.
Eklenti 156987 |
1 Eklenti(ler)
Full Jasminum Sambac, Garnd Duke geçen küçük çiçekler açmıştı. çok da hoş kokuyordu.
Yeni sürgünler verdi ve ilk çiçek oluşumu da başladı. Eklenti 156988 |
Alıntı:
|
Sayın Yılmaz Yalçın,
Sizi bahçemizde görmek bizi mutlu ediyor. Sellukaları sağolsun Sayın Memet İzmir'e gittiğimde bizzat bulunduğum yere gelerek hediye etmişti. Sellukanın çok gelişmiş olanını bana köküyle getirmişti. Dondan etkilenmiş fakat yeniden sürgün vermeye başlamıştı toprağa aldım çok hızlı gelişti. Bir çok kol attı ve dalları oldukça kalın. Bir grupta yine Sayın Memet'in verdiği tohumdan çimlenenler vardı onlarda gelişiyor. Birde gene Sayın Memet'in geçen sene Eylül ayında gönderdiği saksıda kışı geçiren bir selluka vardı onuda toprağa aldım. Kış geldiğinde sellukalar için ne yapacağıma henüz karar veremedim. Bu konuda Sayın Memet'e danışacağım. Çiçeklerin gelişmesi için malum sevgi çok önemli ama sadece sevgi yetmiyor vitaminlerlede desteklememiz gerekiyor. Grand duke saksıda onu toprağa koymaya kıyamıyorum geçen sene kışı işyerimde geçirdi. Saksıda olduğu için bir de özellikle bu sene çok serin ve yağışlı geçtiği için fazla gelişemiyor. Natal eriğini Sayın Mutlu Kutlu'dan almıştım dondan etkilenebileceği konusunda beni uyarmıştı ben yinede denemek istedim. Sapanca bu sene bir gece -13'ü alçak kesimlerde görmüş bizim orası bir miktar daha da yüksekte sanırım 1-2 derece fark ediyordur. Buna rağmen hayatta kalmayı başardı. |
2 Eklenti(ler)
Sedum Spectabile (İsmini sayın Sebahattin Sargın'dan öğrendim) sanırım çiçek açacak araştırdığım kadarı ile pempe renkli çiçekleri oluyor.
Eklenti 156991 Eklenti 156992 |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Adalet Hanım bahçesinde merak edenler için clematislerin tohum oluşumunu göstermişti. Bende bu oluşumu merak edenler olabilir düşüncesiyle bende sizlerle paylaşmak istedim.
Eklenti 156996 Eklenti 156997 Eklenti 156998 |
2 Eklenti(ler)
Denk geldiği zaman doğada ki bu güzellikleride fotoğraflamaya çalışıyorum.
Eklenti 156999 Eklenti 157000 |
1 Eklenti(ler)
İki hafta önce elimde kalan son bir kaç sabah sefası tohumunu ekmiştim çoğu çimlendi.
Eklenti 157003 |
5 Eklenti(ler)
6 Haziranda ektiğimiz Ceneviz fesleğini, kırmız dağ ıspanağı, maydonoz, dereotu, chia, sap kervzi ekmiştik. Çimlendiler ve büyümeye başladılar.
Ceneviz Fesleğeni Eklenti 157009 Maydanoz Eklenti 157010 Dereotu Eklenti 157011 Kırmızı Dağ Ispanağı Eklenti 157012 Sap Kereviz Eklenti 157013 |
2 Eklenti(ler)
Daha önce ektiğimiz Fransız mini top havuç'u merak edip baktım havuç oluşumu başlamış ama top şeklinde değildi normal havuç şeklindeydi.
Chia Eklenti 157015 Fransız Mini Top Havuç Eklenti 157016 |
1 Eklenti(ler)
Pomelo çok meyve tutmuştu sanırım daha ufak olmasından ve de kafasının karışmasından kökümümü güçlendireyim meyvelerimimi büyüteyim meyvelerin bir çoğu döküldü üç meyvesi kaldı birini büyütebilse ben razıyım.
Eklenti 157017 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:53. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025