![]() |
Bahçem
1 Eklenti(ler)
Sevgili ozbey, süseni aslında iki renk karışık ekmiştim, fakat mor daha yeni açtı beyaz geçmek üzere.
|
Bahçemden.
4 Eklenti(ler)
Haseki küpelerim bu yıl coştu,ılgınım çok güzel açtı,sevgili jineopun geçen yıl verdiği şebboy ilk defa bu yıl açtı ve abitilionum.
|
Satı'cım hepsi çok güzel, emeğine sağlık.
Ilgını ilk defa görüyorum, çok güzelmiş. Bir de tam boy görsek diyorum. |
Sevgili SDurul çok teşekkürler, ılgınım dik duran bir ağaç değil yerlerde sürünüyor, ancak öyle çekebildim tekrar deneyeyim fakat bundan düzgün çekeceğimi sanmıyorum:)
|
Ben de ağaç mı, yoksa çalı mı diye merak etmiştim. Yoksa fotoğraf güzel. Böylelikle ağaç olduğunu öğrenmiş oldum. Sevgiler...
|
Bahçemden
3 Eklenti(ler)
Bahçemden bir köşe, cezayir menekşesi ve sayın Zeki Yağlının ağaçlar.netin yedinci yıl toplantısında getirdiği güzelliklerden biri.
|
Alıntı:
|
|
Alıntı:
|
Ilgın beyaz acar sanırdım, senin şeker pembe cok güzel. Tam boy bir foto alsak:)
Bitkiler cok sağlıklı, şebboyun o renk ve cinsi daha bir kokulu geliyor bana. Zeki bey in verdiği bitkiyi bahceye mi diktin. Benim hala saksıda, alayım mı bahceye acaba. |
Cemo, ılgının bu gün alt dallarını budayıp toparladım akşam resim çekip yüklerim, doğuda sanıyorum hatırladığım kadarıyla beyazı vardı.
cemo biliyorsun ben koku almıyorum, kokuları Hasan takip ediyor galiba en çok pembe sebboy kokuyormuş. Zeki beyin verdiği çiçeğin açtığını görünce bahçede daha hoş duracak diye bahçeye aldım, doğrumu yaptım onu bilmiyorum, benimki cahil cesareti:) |
Satı Hanım,
Ilgın ne kadar güzelmiş bayldım. Şebboylarınız ve diğerleri de harika görünüyor. Ellerinize sağlık. Sizin Ilgının çiçekleri , Zeki beyin toplantıda verdiği Filipendula rubra 'Venusta' ya (biz cemo ile pamuk şeker diyoruz) ne kadar çok benziyor. |
Bence de ılgın Filipendula rubra 'Venusta' ya çok benziyor.Satı'cığım hepside çok güzel abulition çoşmuş harika görünüyorlar:)
|
Alıntı:
|
Sevgili günebakan, çok teşekkürler, evet ılgının çiçek yapısı filipendula rubra Venista ya benziyor, abutilon bu yıl çok keyifli değil nedense, çiçeği çok fakat hem küçük hemde parlak değil.
|
Alıntı:
|
Bahçem
2 Eklenti(ler)
Sevgili SDurul ve cemo, ılgını bütün çekmemi istemiştiniz alt dallarını budadım, yerlerdeki dalları toparlayıp bağladım ve öyle çektim:)
|
Offff..ben geldiğimde niye görmemişim bunu. Cok güzel cokkkkkkk
|
Merhaba arkadaşlar ılgın'ı çalı formlu tutabilirsiniz,eğer ağaç formu vermek isterseniz ana bir dal seçiniz diğer yan dalları kökten budayınız ana dalın alt katlarını temizleyiniz üst kısmı taç formunda budayınız işte size gelecekte ağaç ılgın adayı:)
|
Teşekkür ederim, çok güzelmiş Satı'cım. Her gün yeni bitkilerle tanışmak mutluluk verici. Kocaman ağaç olduğunu görürsün inşallah.
|
Merhabalar Satı Hanım,
Ara ara sessiz sedasız gelip bahçenizi geziyor ve kendime geliyorumdum ama artık itiraf etmem gerekiyor, bayılıyorum bahçenize. Hepsine teker teker maşallah diyorum, çiçekler ağaçlar hepsi çok güzel. Ellerinize , emeğinize sağlık. Yukarıdaki fotoğraf grubunda (1686 nolu mesajda) bulunan son iki fotoğraftaki çiçekleri burada arazide görmüştüm. Sizden rica etsem isimlerini yazar mısınız bana? Ben bir bahçe ve çiçek cahili olarak ismi geçen bitkilerle fotoğrafları pek eşleştiremiyorum doğrusu. :( Selamlar efendim |
Satı hanımcığım, ılgının çiçeklerinin bu kadar güzel olacağını hiç tahmin etmemiştim. Demek ki
ılgını ekerken onun çalımı ağaç mı olacağına karar verip ona göre budamamız gerekiyor. Pembe renklisi de çok güzelmiş ellerinize sağlık. |
Cemocuğum sen en son bana geçen yılki nisanda ve ilk haftası gelmiştin ılgın ağacı hem çok küçüktü hemde çiçekleri daha açmamıştı ondan dikkat etmemişsindir.
Sevgili Yücel, ben dün öyle yaptım alt dalları budayıp şekil verdim, daha güzel oldu. SDurul ben teşekkür ederim, daha güzelleri senin olur inşallah. Sevgili Lunlun, çok teşekkürler bahçeme hoş geldiniz, Sorduğunuz bitkilerin adı mavi çiçekli olan cezayir menekşesi, beyaz çiçekli olan Geranium Pyreniacum Album. Fatoş hanım, çok teşekkürler, ben ılgını çok severim, çocukluğumun ağacı bizde çok ağaç olmaz kuraklıktan, ağaç çeşidi sayılıdır ılgın o sayılı ağaçlardan biride. |
Alıntı:
Bu ılgın diye bahsedilen bitki; kocaman ağaç olur, ince tüy gibi yaprakları vardır, çok güzel gölgesi olur. Doğru mudur? Yoksa ben karıştırıyor muyum Ama bitkiniz çok çok güzel bayıldım:) |
Bahçenizi keyifle dolaştım.Çiçeklerin her biri birbirinden güzeller.Ellerinize sağlık..
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Ilgınların mora çalan gövdeleri, zarif kavis yaparak uzayan, yeşile çalan morumsu sürgünleri ve parlak yeşil yaprakları bu ağaçları farklı ve nazlı göstermektedir. Ilgınlar sanki her dem yeşil kalan yaprak dökmeyen, bir ardıç türü gibi görünür. Büyükken gölgesi olur çünkü yaprakları çok sık ve hep üst üste geliyor. |
Sevgili CEBECİ, hoş geldiniz sevgili hemşehrim,çok teşekkür ederim.
Vallahi bilemiyorum, acaba ılgından yanıp tutuşan cemo, Güngör, nurguludk üçünüzede köklendirsemmi, yoksa hiç uğraşmasamda tek bendemi olsa, düşünmem lazım:D:p |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:20. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025