![]() |
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Sayın Hozat. Burası Kemal Abinin gençliğindeki bahçesi sayılır. Altınyazı Barajı Savağı. (Tahliye) Güzel çınar ağaçları, çamlar. Şimdi biz gölgesinde oturuyoruz.
Eklenti 88291 |
Bahçenizi izlerken kocaman bir gülümseme oluşuyor insanın yüzünde.
Paylaşımınız için teşekkürler... |
Sevgili Hozat, siz ne verdiniz de Nar ağacınız 3 yaşında 64 meyve verdi. 4 yıl oldu dikeli, diktiğimde 3 yaşında olsa şimdi gelmiştir 7 yaşına. Daha bir meyvasını görmedim. :) Hatta bu yıl çiçek bile açmadı daha. Geçen yıl bolca çiçek açıp, bolca da bitlenmişti, ona da razıyım bu sene tık yok.
|
Sevgili Hozat,
Şiirleriniz,yazılarınız çok akıcı,çok sevecen adete bir şelale gibi ve bahçeniz de aynı yazdıklarınız gibi ,şiir gibi. Elinizin değdiği herşey hızla güzelleşiyor. Önce çok itiraz eden sonra böyle çalışıyor yazısının altında ki resim de mor ve pembe çiçeklerin daha yakından görmek isterim. Sevgiler. |
2 Eklenti(ler)
|
Sevgili Jineop,
Güzel görüşlerin için teşekkürler. Fotoğrafı daha yakından göstermenin tekniğini bilmiyorum,sizlerden çok şey öğrendim.Bu işlemin nasıl yapıldığını anlatırsan, uygulamaya çalışırım. Sordugun mor çiçek, "yer minesi" Pembe olan ise "rozet" ben latince isimlereini bilmiyorum. Sevgiiler |
Sevgili limon,
Fotoğraf göndermekle uğraşırken mesajını atlamışım. Senin soruna karşılık benim yazdıklarım, sanki sen nar ağacınla ilgilemiyormuşsun gibi bir anlam taşıdı. Oysa dertsiz bitkileri ve sarmaşıkları çok sevdiğini biliyorum. Nara gelince: Bizimki ekşi nar bu tür, tatlı nara göre hem daha verimli hem daynıklı. Çabuk bozulmuyor, aylarca evde bekleyebiliyor. (hevenk yapıp asıyoruz) Meyve verinceye kadar çok sulanıyor,meyveye durunca çatlamasın diye suyu azaltıyoruz. Bir de gübreleme işi var onun zamanını da eşimden öğreneyim size daha detaylı bilgi veririm. Sevgiler.. |
Sevgili nurcanaybay,
Sevgili maki01, Duygularımı paylaşmanız beni nekadar mutlu ettiyse,yaşadıklarımın resim karelerini gözünüzde canlandırmış olmanız da okadar etkileyici benim için. Yaşanmışlık: Ne kadar içten, ne kadar birebir, ne kadar yalın anlatılırsa, karşı taraf olayın içinde kendisinden birşeyler bulabiliyor demekki. Bunu başardığımı hissettirdiğiniz için ,teşekkür ediyor ve sevgilerimi gönderiyorum. |
1 Eklenti(ler)
Sevgili Jineop,
fotoğraftaki yer minesi de ayrı bir renkte olanı.Yanda görülen beyaz ve pembeler ise "rozet"çiçekleri. Güneşe ve susuzluga çok dayanklı oluyorlar. Eklenti 88942 |
1 Eklenti(ler)
Sevgili Hozat,
Fotografları yakından görmek ya da göstermek için büyüteç işaretleri ya da zoom yazılan butonlarla yapabilirsiniz. Örneğin photoscape resimdekilerdir.İlk buton resmi büyütür ama total olarak ekrana sıgabilecek kadar. İkinci artı ise bastıkça resim büyür,istediğiniz bölgeye resmi kaydırmak için ,mause ile resme tıklarsanız ve elinizi mause basılı tutarak ,resimdeki büyütmek istediğini yere kaydırırsınız. Sevgiyle kalın. |
Eviniz hayırlı olsun güle güle oturun.Güzel bir bahçe oluşturmuşsunuz.Eellerinize sağlık.
|
Sayın fikreteren,
Her bahçe ile ayrı ayrı ilgilenmeniz,gönderdiğiniz içten cevaplar,biz bahçe sevenleri çok mutlu ediyor. Güzel duygularınız için teşekkürler. |
1 Eklenti(ler)
Bilgisayarımdaki sorundan kaylanan bir gecikme sonrası yine sizlerle bahçemi paylaşmaya devam edebiliyorum.
Nar ağacı bizi ne kadar mutlu ettiyse, kaysı da o nisbette üzdü. 4 yıl tek tük çiçek açtı, meyve vermedi.5. yıl seni keseceğim diye tehtit ettim. Çiçeklendi 10 tane meyve verdi, ne yazık ki onlarda olgunlaşmadan kutlandılar. Az da olsa görebildik. Eklenti 89536 |
Onlara nasıl kıyıpta yiyeceksiniz :p orasıda sorun sanırım :D
|
2 Eklenti(ler)
Bu gelişigüzel ağaçlandırma ve düzenlemeler, bizi hem yoruyor hemde istenilen görselliği sağlamıyordu.
O günkü görünümler. Eklenti 89550 Eklenti 89551 |
152 nolu mesajınızda, fotoğraftaki alana bir an kaya bahçesi olarak gördüm sizcede hoş olmazmı ? ne zmandır söylemek istiyorum :) sadece fikir amaçlı söyledim..
|
1 Eklenti(ler)
|
Hehe ördek çok şirin! sanki durupta poz vermiş. Nazarlığıda beyaz tüğleri üzerinde çok güzel duruyor.. Yeşillikler içinde gayet keyifli..
|
2 Eklenti(ler)
Sonra kızım devreye girdi. Önce bahçeyi sınırla belirleyin netlik kazansın dedi.
Bu seferde duvar mı olacak telle mi çevrilecek? Durumu söz konusu oldu. Eşim, taş duvar ısınır önündeki bitkiler için iyi sonuç vermez, Tel ile çevrilirse hava akımı daha iyi geçeceği için fazla ısı bitkileri daha az etkiler fikrini savundu. Neticede duvar yapıldı ama..eşim haklı çıktı. Mesela duvar diplerine ekilen güller randıman vermedi. Taş duvar örüldü Eklenti 89555 Plana göre :Üst merdivenden inilecek, küçük bir yürüyüş yolu geçilip bahçenin alt kapısından dışarı çıkılacak. pergolanın bulunduğu yerden sola dönülüp yürüyüş yolu ile çamın altına gelinecek ve orada da küçük bir oturma alanı oluşturulacak ki, bu bölümü büyük alandan daha çok kullandık. Bu çıplak pergola daha sonra begonvillerle kapanıp çardak haline geldi. Sol tarafta görülen fıstık çamının altı kahve sohbetlerine hizmet etti. Eklenti 89556 |
1 Eklenti(ler)
Bahçenin aşağıdan giriş çıkış kapısı,
Eklenti 89557 Yandaki iki ağaç Bodrum kauçuğu. Ortaki ağaç kaysı, toprak alan sebzelik. |
Sevgili Hozat,
Pergolaya passiflora da sardırabilirsiniz, ve clematis tabi ki. |
Ellerinize sağlık sevgili Hozat, belgesel tadında bir yazı dizisi oluşuyor, bir çok arkadaşımıza fikir vereceksiniz, umut vereceksiniz.
Boş ve bakımsız bir bahçe insanı hayal kırıklığına uğrattığı gibi yapılacak bütün işleri de gözünde büyütür ve caydırıcıdır, 'amaaan sende böyle kalsın n'olacak' dedirtebilir. Büyük bir azim ve sabırla yapılması gereken her şey yapılıyor, hikayenin devamını merakla bekliyorum. |
Bence de bu güzel bahçenin hikayesi böyle bitmeyecek; arkası, uzun yıllar çok güzel devam edecek:)
|
Bahçenizin tarihçesini ( :rolleyes: ) ilgiyle okuyorum.
Yazdıklarınız bugün göze hoş gelen bahçelerin bir günde, kolayca ortaya çıkmadıklarını göstermekte. |
1 Eklenti(ler)
Yeni bahçe yapan arkadaşlar aynı hataları yapmasınlar diye
bazı tecrübelerimi aktarıyorum. Biz aldığımızda çam çok küçüktü,sonra süratle büyümeye başladı. Dalları aşağı sarkınca altından geçemez olduk. formu o kadar güzeldi ki, incecik bir dalını bile kesmeye kıyamıyordum. Oysa yanlış yapıyordum. Biçimsiz çıkan yan dallar kesilmiş olsaydı,gövde düz olarak uzayacak yukarda taçlanacaktı. Şimdi altında oturunca kesilmeyen o ince dallar, hoş olmayan bir görüntü veriyor. Eklenti 89566 |
Ne kadar güzel bir bahçeniz var sevgili hozat. Emeklerinizin karşılığını fazlasıyla almışsınız sizi tebrik ederim :)
|
Bahçeniz cok cok güzel sevgili hozat ama ben en cok mercanlara bayıldım.Ayrıca hikayeside dizi gibi olmuş merakla okudum devamını bekliyoruz.Bu güzel mekanda ailenizle huzurlu sağlıklı günler geçirmenizi dilerim..
|
1 Eklenti(ler)
Güle hakkını verenlerden özür dileyerek bu fotğrafı koyuyorum. Duvar dibinde açmaya çalışıyor. kokulu yediveren sarılıcı bir gül.
Eklenti 89578 |
1 Eklenti(ler)
Nereye gidip kime sarılacağını bilmez halde. Bu haliyle bile verimli olmaya çalışıyor.
ağaçlar net onun kurtuluşu olacak. Eklenti 89581 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 08:39. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025