agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Hozat / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/15946.htm)

orhann 29-06-2009 19:06

sevgili hozat öncelikle harika bir bahçe yaratmışsınız.hozat ismi nerden gelme ögrenebılırmıyım.benım hayalımde ki bahceyı yararmışsınız.inşallah benım hayalim de gerçekleşir.bahçemi yaratmak için bana yardımcı olursanız sevınırım.teşekkurler...

Vildan Sönmez 29-06-2009 20:43

1 Eklenti(ler)
Boynuzlu gelincik

Zeytinci 29-06-2009 22:34

Bu akşamı sizin bahçenize ayırdım. Bir solukta okudum. Bir belgesel gibi.

Yaşama sıkıca sarılmayı ve ondan tad almayı öğretiyorsunuz, ne güzel.

Sulama, gübreleme bilgili ve budama hünerli ellerle yapılmış belli ki. Gül konusunda pes etmeyiniz, lütfen. Siz mutlaka başarırsınız...

Arkadaşların yorumlarına, coşkularına yürekten katılıyor ve sizi tebrik ediyorum.
Sağlıklı ve güzel günler diliyorum.
Sevgiyle kalın:)

ebonsa 29-06-2009 23:23

Maşallah, çok güzel bir bahçe :) .

habibe 30-06-2009 14:31

Güzel insan eline düşmek böyle bir şey işte.. Ne güzelsiniz sevgili hozat.
Anlatım biçimiminiz gerçekten de yalın ve içten.
Ne denir ki, denebilecek herşey söylenmiş..
Aileniz ve çiçeklerinizle geçirilecek uzuuuun uzun kedersiz bir ömür diliyorum.
Sevgiler.

ciceksever70 02-07-2009 14:25

Sayin Hozat, gelincigi cok sevdiginizi bildigim ve sitede daha detayli bir bilgiye ulasamadigim icin sorumu size yöneltiyorum. Ilkbaharda gelincik tohumlari dikmistim. Tohumlar cimlendi ancak saksi icin cok fazla sanirim ve ben bunlari oldugu gibi ayirmadan bahceye gecirmek istiyorum. Acaba bu sekilde cicege zarar verir miyim? Saygilar.

hozat 02-07-2009 22:51

1 Eklenti(ler)
Sevgili ciceksever 70,
Sorunuzun cevabını deneyimlerime dayanarak cevaplıyacağım. Ben 3 yıl uğraştıktan sonra bahçeye adapte edebildim. Şimdi önüne geçemiyorum ama her bahar onları seyretmenin keyfini yaşamak çok güzel bir duygu.

Bunlar bahçedeki ikinci yıldan

Eklenti 90507

Tohumları Ocak ayında toprağa ektim. Sonraki yıllarda kendileri çıktılar.
Saksıda çok sıkışık durumda olabilirler,hepsini kaybetmemek için bir kısmını ayırın diğerleri yerinde kalsın.

Fide olarak saksıya almayı denedim sonuç vermedi.
Bir dahaki yıl tomunu direk toprağa ekin,yer değiştirmekten pek hoşlanmıyor.

Bol gelincikli yıllar dilerim.

hozat 02-07-2009 23:05

1 Eklenti(ler)
Eklenti 90508


Sayın orhann,

Hozat ismi, çok güzel bir çoçukluk geçirdiğim ilçemin adından geliyor.
Bahçe sevgim dedemin "Armut tarla"isimli bahçesinden yadiğârdır.
Dilerim gönlünden geçenler gerçekleşir,sana her konuda yardımcı olmaya hazırım.
sevgiler.

Cumhur Tonba 02-07-2009 23:26

Şöyle geçiyordum ki gözüme cennetten bir köşe çarptı. Sordum. Sayın Hozat'ın dediler. Biraz dinlendim. Gözlerim şenlik yaptı. Burnum güzel kokulara doydu. Ellerimle okşadım. Bitkileriniz tenimde gezindi. Velhasıl 5 değil 6 duyum organımda faaliyette idi. Teşekkürler Hozat. Teşekkürler Kemal Bey.

hozat 02-07-2009 23:49

1 Eklenti(ler)
Sevgili habibe,

Bunlar senin için

Eklenti 90518

Senin bahçen de çok güzel, daha önce bahçeni izlemiş ve duygularımı yazmıştım.

içten dileklerin için çok teşekkür ederim

sevgiler.

hozat 03-07-2009 00:15

Sayın Zeytinci,
Yüreklendirici sözlerinizle bana cesaret verdiniz. Gül beni güldürmedi ama ""yenile yenile yenmesini öğreneceğim" başka yolu yok bu işin.
İlgin için teşekkürler.

hozat 03-07-2009 00:25

1 Eklenti(ler)
Bu da pembesi (kendiliğinden çıktı)

Eklenti 90526

Sevgili Vildan Sönmez
Gelincik sevdama gösterdiğiniz ilgiye çok teşekkür ederim.

Ben sarı gelincik diyordum.Meğerse "boynuzlu gelincikmiş".

Aslında kırmızı gelincik gibi kolay değil yerinden sökmek. çok derine inen odunsu bir kökü var. İki kez denedim birinde tuttu üzerine toprak atılmış kaybettim.
Diğerini saksıda denedim tuttu biraz büyüdü, toprağa geçirdim yaşamadı.

acaba "boynuzlu "ismi bu inatçılığından mı geliyor?
Sevgiler.

Sebahattin Sargın 03-07-2009 01:13

Merhaba Sevgili Hozat;

Bir süredir bahçenize uğrayamamıştım ne güzel fotoğraflar yayınlamışsınız. Baktıkça içim ısınıyor çok güzeller, emeklerinizin karşılığını almışsınız...

211 numaralı mesajınızda ikinci resimde merdivenlerin altında bulunan turuncu çiçekli bitki ilgimi çekti, türü nedir acaba?

Sevgiler ;)

Sebahattin Sargın 03-07-2009 01:34

Mercanları tanıyorum Sevgili Hozat, merdivenin aşağı kısmında ki sağ alt köşede bulunan turuncu çiçekli bitkileri diyorum efendim...

hozat 03-07-2009 01:36

1 Eklenti(ler)
Sevgili Koyuyeşil,

ilgin için teşekkürler. Lotüs çiçeği ile ilgili deneyim ve önerilerimi "lotüs" başlığına yazdım bir göz atmanı öneririm.
(Başına iş açmak istiyorsan lotüs dik)


Bu şakayıklar senin için

Eklenti 90528

Sevgiler..

hozat 03-07-2009 01:55

3 Eklenti(ler)
Bodrum ve olmazsa olmazlarından begonvil


Bu begonvil büyüdü

Eklenti 90529

Çardağa tırmandı

Eklenti 90530

Ve güneşe meydan okudu

Eklenti 90531

Kiraz 03-07-2009 07:18

Sn. Hozat, bahçenizi ilgiyle takip ediyorum ve çok beğeniyorum. Sıcak bölgelerde doğanın rengi farklıdır ama bahçenizin rengi çok güzel, sıcağı hissettirmiyor. Begonvil en sevdiğim çiçeklerden biri, hele böyle tırmanırsa. Sağlıkla, sevdiklerinizle, güzel bahçenizde yaşayın.

habibe 03-07-2009 08:35

:o
Gelincikler için çok teşekkür ederim Hozat.
Bodruma selamlar.
Sevgiler...

ciceksever70 03-07-2009 14:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hozat (Mesaj 455787)
Sevgili ciceksever 70,
Sorunuzun cevabını deneyimlerime dayanarak cevaplıyacağım. Ben 3 yıl uğraştıktan sonra bahçeye adapte edebildim. Şimdi önüne geçemiyorum ama her bahar onları seyretmenin keyfini yaşamak çok güzel bir duygu.

Bunlar bahçedeki ikinci yıldan

Eklenti 90507

Tohumları Ocak ayında toprağa ektim. Sonraki yıllarda kendileri çıktılar.
Saksıda çok sıkışık durumda olabilirler,hepsini kaybetmemek için bir kısmını ayırın diğerleri yerinde kalsın.

Fide olarak saksıya almayı denedim sonuç vermedi.
Bir dahaki yıl tomunu direk toprağa ekin,yer değiştirmekten pek hoşlanmıyor.

Bol gelincikli yıllar dilerim.

Cok tesekkür ederim tavsiyenize uyacagim. Burda ender bulunan bir cicek o yüzden kaybetmek istemiyorum bana Türkiyeyi hatirlatiyor zaten Türk gelincigi diye satiliyor tohumlar. Sevgiler.

sabah 03-07-2009 15:22

Ankara'dan böyle bahçe fotoğraflarına bakmak hem zevk hem acı veriyor.:rolleyes:

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sebahattin Sargın (Mesaj 455840)
...211 numaralı mesajınızda ikinci resimde merdivenlerin altında bulunan turuncu çiçekli bitki ilgimi çekti, türü nedir acaba?...

Merdiven demirlerine sarılı olan, sanki çiçekleri tam açmamış gibi duran bitkiyi yakından fotoğraflarsanız, ne olduğunu anlarız. Ben de merak ettim.

hozat 03-07-2009 18:39

2 Eklenti(ler)
Sevgili Sabah ve Sebahattin,

Merdiven başındaki çiçeklerden birisi "japon gülü" erken saatte çekildiği için kapalı duruyor.

O bölümde, gazanyalar her zaman oluyur.Ne kadar
azaltsan da bir yolunu bulup çıkıyorlar.


somon renkli japon (açmış hali)

Eklenti 90616

Gazanya
Eklenti 90617

Fotoğraflar kart üzerinden kopyalandığı için çok iyi görünmüyorlar.

hozat 03-07-2009 18:49

3 Eklenti(ler)
Balkonda oturulduğunda bahçenin görünümü.


Eklenti 90622

Eklenti 90623

Eklenti 90625

orhann 03-07-2009 18:53

merhaba hozat bana cvp verdigin için teşekkürler.ismin yoksa tunceli hozattan mı geliyor merak ettim.ondan sormuştum.bende tuncelliyim.resimleriniz harika tam planladıgım,hayal ettigim bahçeye sahipsiniz.ileriki zamanlarda tecrübelerinizden yaralanmak isterim.teşekkürler...

hozat 03-07-2009 19:17

3 Eklenti(ler)
Bahçemin özelliği,

Çok çeşit yok, olan çeşitler yoğun,bazı türler en az 10 kök

Son 3 yıldır yöresel türlere döndüm. Hem iklime uyum sağlıyor hem de siz yokken kimse izinsiz almıyor.


Nar ağacı ve altında lavantinler

Eklenti 90634

Parmaklığın içinde görülen kırmızı çiçekler.Küçük çiçekli
bir acem borusu türü
Eklenti 90635


Şakayık , şimdi yok , benim olmadığım bir dönemde kurumuş.
Eklenti 90638

Kiraz 03-07-2009 19:46

Sn. Hozat, hep duvarlarından bitkiler fışkıran bir bahçe hayal ederdim, sizinki işte öyle. Zevkiniz, emeğiniz ortada, iklim de yardımcı oluyor. Yöresel türlere dönmek de çok güzel, hem hastalıklarla üzmez hem de güzel gelişir.

Vildan Sönmez 04-07-2009 00:01

248 nolu mesajda incir ağacının altındakiler mine çiçeği mi ?
Ne kadar yoğun ve renkleri ne kadar canlı.

hozat 04-07-2009 00:13

3 Eklenti(ler)
Bahçenin vefalı çiçekleri.
sen olsan da olmasan da, onlar seni hep güler yüzle karşılar

gazanyalar


Eklenti 90678

Eklenti 90679

Eklenti 90685

hozat 04-07-2009 00:21

1 Eklenti(ler)
Vildan Hanım,

Evet onlar mine çalısı,özellikle sarı kırmızı tonunda olanını seçtik.Bahçede rengiyle odak noktası oluşturuyorlar.

Pembe beyazı soluk duruyor.



Eklenti 90686

hozat 04-07-2009 01:00

1 Eklenti(ler)
İlginç bir durum

Eklenti 90687ük

Temmuz ayında seçimler için İstanbul'a dönmüştük.

10 gün sonra geri geldiğimizde,yarısı koparılmış,diğer yarısı ağaçta kalan narla karşılaştık.
Koparmaya çalışan tam başarıya ulaşamamıştı anlaşılan.

Dalından almadık. İnanın gelişmesini sürdürmeye devam etti.Ekşi nar olduğu için sinek ve böcekler de pek rağbet etmiyordu.
Bu gelişme fotoğraftaki durumunu alıncaya kadar devam etti
Başka bir meyve olsa çoktan çürümüş olurdu.

Çift çenekli bitkilerde yaşam daha güçlü olabiliyormuş dediler.
Başka bir açıklaması var mıdır bilmiyorum?

hozat 04-07-2009 01:52

NAR ŞURUBU

Şimdi size anlatacağım tarif,neredeyse nar kullanılan tüm yemeklerin,tatlıların,çorbaların,ve kokyellerin en temel malzemesi olabiliyor.

Taze nar suyunun kaynatılıp buharının uçurulması ve koyulaştırılması ile oluşturuluyor.

Bildiğimiz "nar ekşisi"ile pek alakası yok. Nar ekşisine sitrik asit katıldığından pekmez kıvamında kahve renkli ve ekşimsi oluyor.

Oysa tarifini vereceğim nar şurubu koyu kırmızı renkli,tatlı ve ekşi, olağanüstü sofistike lezzeti olan bir şuruptur.

Yapılışı

Malzeme ( 2 bardak için)
4 bardak taze nar suyu

1 Narları ikiye kesin,portakal sıkıcısından portakakal sıkar gibi sularını sıkın.

2 Nar suyunu bir tencereye boşaltın ve yüksek ateşte kaynama noktasına getirip,ocağı orta ateşe alın.(kısın)
Ara sıra tahta kaşıkla karıştırarak suyunu uçurup koyulaştırın. Yaklaşık 20 dakika sonra şurup koyulaşacaktır.

Hazır olup olmadığını anlamak için:
Bir metal kaşığı batırın, kaşığın tersi şurupla kaplanıp zor akıyorsa kıvam doğru demektir. Eğer hızlı akıyor ve kaşığı kaplamıyorsa kaynatmaya ve buharlaşmaya devam edin.

3 soğuduktan sonra kavanoza koyup ağzını sıkıca kapatarak,buzdolabında muhafaza edin.

Not: Bu tarif Hürriyet Gazetesinden alıntıdır.

Ben yaptım,ekşi nar ile yapılıyor 6 aydır dolapta olduğu halde hiç bozulmadan kadı,halâ kullanıyorum.

Kullandığım yerler: Kuru patlıcan ve taze biber dolması
(etli ), kısır, çeşitli meyve kokteylleri, salatalada.
Katkı maddesi olmadığı için tadı ve aroması kendine özel oluyor.
Afiyet olsun


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:25.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025