![]() |
sevgili hozat öncelikle harika bir bahçe yaratmışsınız.hozat ismi nerden gelme ögrenebılırmıyım.benım hayalımde ki bahceyı yararmışsınız.inşallah benım hayalim de gerçekleşir.bahçemi yaratmak için bana yardımcı olursanız sevınırım.teşekkurler...
|
1 Eklenti(ler)
Boynuzlu gelincik
|
Bu akşamı sizin bahçenize ayırdım. Bir solukta okudum. Bir belgesel gibi.
Yaşama sıkıca sarılmayı ve ondan tad almayı öğretiyorsunuz, ne güzel. Sulama, gübreleme bilgili ve budama hünerli ellerle yapılmış belli ki. Gül konusunda pes etmeyiniz, lütfen. Siz mutlaka başarırsınız... Arkadaşların yorumlarına, coşkularına yürekten katılıyor ve sizi tebrik ediyorum. Sağlıklı ve güzel günler diliyorum. Sevgiyle kalın:) |
Maşallah, çok güzel bir bahçe :) .
|
Güzel insan eline düşmek böyle bir şey işte.. Ne güzelsiniz sevgili hozat.
Anlatım biçimiminiz gerçekten de yalın ve içten. Ne denir ki, denebilecek herşey söylenmiş.. Aileniz ve çiçeklerinizle geçirilecek uzuuuun uzun kedersiz bir ömür diliyorum. Sevgiler. |
Sayin Hozat, gelincigi cok sevdiginizi bildigim ve sitede daha detayli bir bilgiye ulasamadigim icin sorumu size yöneltiyorum. Ilkbaharda gelincik tohumlari dikmistim. Tohumlar cimlendi ancak saksi icin cok fazla sanirim ve ben bunlari oldugu gibi ayirmadan bahceye gecirmek istiyorum. Acaba bu sekilde cicege zarar verir miyim? Saygilar.
|
1 Eklenti(ler)
Sevgili ciceksever 70,
Sorunuzun cevabını deneyimlerime dayanarak cevaplıyacağım. Ben 3 yıl uğraştıktan sonra bahçeye adapte edebildim. Şimdi önüne geçemiyorum ama her bahar onları seyretmenin keyfini yaşamak çok güzel bir duygu. Bunlar bahçedeki ikinci yıldan Eklenti 90507 Tohumları Ocak ayında toprağa ektim. Sonraki yıllarda kendileri çıktılar. Saksıda çok sıkışık durumda olabilirler,hepsini kaybetmemek için bir kısmını ayırın diğerleri yerinde kalsın. Fide olarak saksıya almayı denedim sonuç vermedi. Bir dahaki yıl tomunu direk toprağa ekin,yer değiştirmekten pek hoşlanmıyor. Bol gelincikli yıllar dilerim. |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 90508
Sayın orhann, Hozat ismi, çok güzel bir çoçukluk geçirdiğim ilçemin adından geliyor. Bahçe sevgim dedemin "Armut tarla"isimli bahçesinden yadiğârdır. Dilerim gönlünden geçenler gerçekleşir,sana her konuda yardımcı olmaya hazırım. sevgiler. |
Şöyle geçiyordum ki gözüme cennetten bir köşe çarptı. Sordum. Sayın Hozat'ın dediler. Biraz dinlendim. Gözlerim şenlik yaptı. Burnum güzel kokulara doydu. Ellerimle okşadım. Bitkileriniz tenimde gezindi. Velhasıl 5 değil 6 duyum organımda faaliyette idi. Teşekkürler Hozat. Teşekkürler Kemal Bey.
|
1 Eklenti(ler)
Sevgili habibe,
Bunlar senin için Eklenti 90518 Senin bahçen de çok güzel, daha önce bahçeni izlemiş ve duygularımı yazmıştım. içten dileklerin için çok teşekkür ederim sevgiler. |
Sayın Zeytinci,
Yüreklendirici sözlerinizle bana cesaret verdiniz. Gül beni güldürmedi ama ""yenile yenile yenmesini öğreneceğim" başka yolu yok bu işin. İlgin için teşekkürler. |
1 Eklenti(ler)
Bu da pembesi (kendiliğinden çıktı)
Eklenti 90526 Sevgili Vildan Sönmez Gelincik sevdama gösterdiğiniz ilgiye çok teşekkür ederim. Ben sarı gelincik diyordum.Meğerse "boynuzlu gelincikmiş". Aslında kırmızı gelincik gibi kolay değil yerinden sökmek. çok derine inen odunsu bir kökü var. İki kez denedim birinde tuttu üzerine toprak atılmış kaybettim. Diğerini saksıda denedim tuttu biraz büyüdü, toprağa geçirdim yaşamadı. acaba "boynuzlu "ismi bu inatçılığından mı geliyor? Sevgiler. |
Merhaba Sevgili Hozat;
Bir süredir bahçenize uğrayamamıştım ne güzel fotoğraflar yayınlamışsınız. Baktıkça içim ısınıyor çok güzeller, emeklerinizin karşılığını almışsınız... 211 numaralı mesajınızda ikinci resimde merdivenlerin altında bulunan turuncu çiçekli bitki ilgimi çekti, türü nedir acaba? Sevgiler ;) |
Mercanları tanıyorum Sevgili Hozat, merdivenin aşağı kısmında ki sağ alt köşede bulunan turuncu çiçekli bitkileri diyorum efendim...
|
1 Eklenti(ler)
Sevgili Koyuyeşil,
ilgin için teşekkürler. Lotüs çiçeği ile ilgili deneyim ve önerilerimi "lotüs" başlığına yazdım bir göz atmanı öneririm. (Başına iş açmak istiyorsan lotüs dik) Bu şakayıklar senin için Eklenti 90528 Sevgiler.. |
3 Eklenti(ler)
Bodrum ve olmazsa olmazlarından begonvil
Bu begonvil büyüdü Eklenti 90529 Çardağa tırmandı Eklenti 90530 Ve güneşe meydan okudu Eklenti 90531 |
Sn. Hozat, bahçenizi ilgiyle takip ediyorum ve çok beğeniyorum. Sıcak bölgelerde doğanın rengi farklıdır ama bahçenizin rengi çok güzel, sıcağı hissettirmiyor. Begonvil en sevdiğim çiçeklerden biri, hele böyle tırmanırsa. Sağlıkla, sevdiklerinizle, güzel bahçenizde yaşayın.
|
:o
Gelincikler için çok teşekkür ederim Hozat. Bodruma selamlar. Sevgiler... |
Alıntı:
|
Ankara'dan böyle bahçe fotoğraflarına bakmak hem zevk hem acı veriyor.:rolleyes:
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Sevgili Sabah ve Sebahattin,
Merdiven başındaki çiçeklerden birisi "japon gülü" erken saatte çekildiği için kapalı duruyor. O bölümde, gazanyalar her zaman oluyur.Ne kadar azaltsan da bir yolunu bulup çıkıyorlar. somon renkli japon (açmış hali) Eklenti 90616 Gazanya Eklenti 90617 Fotoğraflar kart üzerinden kopyalandığı için çok iyi görünmüyorlar. |
3 Eklenti(ler)
|
merhaba hozat bana cvp verdigin için teşekkürler.ismin yoksa tunceli hozattan mı geliyor merak ettim.ondan sormuştum.bende tuncelliyim.resimleriniz harika tam planladıgım,hayal ettigim bahçeye sahipsiniz.ileriki zamanlarda tecrübelerinizden yaralanmak isterim.teşekkürler...
|
3 Eklenti(ler)
Bahçemin özelliği,
Çok çeşit yok, olan çeşitler yoğun,bazı türler en az 10 kök Son 3 yıldır yöresel türlere döndüm. Hem iklime uyum sağlıyor hem de siz yokken kimse izinsiz almıyor. Nar ağacı ve altında lavantinler Eklenti 90634 Parmaklığın içinde görülen kırmızı çiçekler.Küçük çiçekli bir acem borusu türü Eklenti 90635 Şakayık , şimdi yok , benim olmadığım bir dönemde kurumuş. Eklenti 90638 |
Sn. Hozat, hep duvarlarından bitkiler fışkıran bir bahçe hayal ederdim, sizinki işte öyle. Zevkiniz, emeğiniz ortada, iklim de yardımcı oluyor. Yöresel türlere dönmek de çok güzel, hem hastalıklarla üzmez hem de güzel gelişir.
|
248 nolu mesajda incir ağacının altındakiler mine çiçeği mi ?
Ne kadar yoğun ve renkleri ne kadar canlı. |
3 Eklenti(ler)
Bahçenin vefalı çiçekleri.
sen olsan da olmasan da, onlar seni hep güler yüzle karşılar gazanyalar Eklenti 90678 Eklenti 90679 Eklenti 90685 |
1 Eklenti(ler)
Vildan Hanım,
Evet onlar mine çalısı,özellikle sarı kırmızı tonunda olanını seçtik.Bahçede rengiyle odak noktası oluşturuyorlar. Pembe beyazı soluk duruyor. Eklenti 90686 |
1 Eklenti(ler)
İlginç bir durum
Eklenti 90687ük Temmuz ayında seçimler için İstanbul'a dönmüştük. 10 gün sonra geri geldiğimizde,yarısı koparılmış,diğer yarısı ağaçta kalan narla karşılaştık. Koparmaya çalışan tam başarıya ulaşamamıştı anlaşılan. Dalından almadık. İnanın gelişmesini sürdürmeye devam etti.Ekşi nar olduğu için sinek ve böcekler de pek rağbet etmiyordu. Bu gelişme fotoğraftaki durumunu alıncaya kadar devam etti Başka bir meyve olsa çoktan çürümüş olurdu. Çift çenekli bitkilerde yaşam daha güçlü olabiliyormuş dediler. Başka bir açıklaması var mıdır bilmiyorum? |
NAR ŞURUBU
Şimdi size anlatacağım tarif,neredeyse nar kullanılan tüm yemeklerin,tatlıların,çorbaların,ve kokyellerin en temel malzemesi olabiliyor. Taze nar suyunun kaynatılıp buharının uçurulması ve koyulaştırılması ile oluşturuluyor. Bildiğimiz "nar ekşisi"ile pek alakası yok. Nar ekşisine sitrik asit katıldığından pekmez kıvamında kahve renkli ve ekşimsi oluyor. Oysa tarifini vereceğim nar şurubu koyu kırmızı renkli,tatlı ve ekşi, olağanüstü sofistike lezzeti olan bir şuruptur. Yapılışı Malzeme ( 2 bardak için) 4 bardak taze nar suyu 1 Narları ikiye kesin,portakal sıkıcısından portakakal sıkar gibi sularını sıkın. 2 Nar suyunu bir tencereye boşaltın ve yüksek ateşte kaynama noktasına getirip,ocağı orta ateşe alın.(kısın) Ara sıra tahta kaşıkla karıştırarak suyunu uçurup koyulaştırın. Yaklaşık 20 dakika sonra şurup koyulaşacaktır. Hazır olup olmadığını anlamak için: Bir metal kaşığı batırın, kaşığın tersi şurupla kaplanıp zor akıyorsa kıvam doğru demektir. Eğer hızlı akıyor ve kaşığı kaplamıyorsa kaynatmaya ve buharlaşmaya devam edin. 3 soğuduktan sonra kavanoza koyup ağzını sıkıca kapatarak,buzdolabında muhafaza edin. Not: Bu tarif Hürriyet Gazetesinden alıntıdır. Ben yaptım,ekşi nar ile yapılıyor 6 aydır dolapta olduğu halde hiç bozulmadan kadı,halâ kullanıyorum. Kullandığım yerler: Kuru patlıcan ve taze biber dolması (etli ), kısır, çeşitli meyve kokteylleri, salatalada. Katkı maddesi olmadığı için tadı ve aroması kendine özel oluyor. Afiyet olsun |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:25. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025