![]() |
Sevgili Birol dostum;
Ellerine yüreğine sağlık.Bahçenizin maşallahı var.Allah nazardan sakınsın.Her karedeki görüntüler çok güzel.Sevgili Malbman'ın teklifini yakın olsam hiç kaçırmazdım.;) Saygılar sevgiler |
Adalet hanım merhaba
Ağaçlarımın ve bahcemin güzel olduğunu sizin gibi bir duayenden duymak, yaptıklarımın karşılığı olarak beni çok mutlu etti teşekkür ederim. Şeftalilerimi resimlemeden önce seyrelttim öyle cektim bir dalda üç, dört veya beş tane bıraktım onuda dalın kalınlığına göre, taşıyıcı dal ne kadar kalın olursa olsun ben en fazla beş tane şeftali bırakıyorum, bıraktığım şeftalilerininde yönünü belirliyerek bırakıyorumki yarın büyüdüğünde, irileştiğinde birbirlerine değip zedelemesinler. 295 nolu mesajdaki şeftali ağaçlarının gövdelerindeki otomobil lastiğine benzeyen şey damlama tesisatı boruları, yazın seriyoruz kışın toplayıp ağaçların gövdeleri üzerinde bırakıyoruz yerde çamur toprak olmasın diye. Kirazlar sanıyorum bir aya kalmaz önümüzdeki haftaya kızarırlar Ortancaları son baharda toprak üzerinden altta üç-dört göz kalacak şekilde budadım. şimdi hepsi maşallah tomur tomur tomurcukta. İşlerimin yoğunluğundan bahcenize uzun zamandır uğrayamadım kusura bakmayın. Sağlıcakla kalın. |
Sevgili malbman.
Dostum, nedenlerinin olduğu sorun umarım hallolmuştur. Bir yıl önceki teklifimin gecerliliği hiç bitmez her zaman gecerliliğini korur.:)) Çeteyle konuştuktan sonra geleceğiniz tarihi bana bildirin yeter, sizden tek ricam geliş tarihini önceden bildirmeniz çünkü ev nakil, yani taşınma sorunlarım var aynı tarihe denk gelmesin. ( önümüzdeki cumartesi pazar evimi taşıyacağım ) En kısa zamanda görüşmek üzere. Sağlıcakla kalın. |
Sevgili bahtiyar02
Dostum, güzel sözlerin için teşekkürler, ben vefasız oldum senin bahce ziyaretini geciktirdim işlerimin yoğunluğundan kusura bakma. Sevgili malbmanın teklifini kayıtsız şartsız kabul ettim zaten.:))) Keşke sizde yakın olsanızda gelebilseniz, teklifim tüm ağaçlar daki dostlar için gecerlidir tabii. Sağlıcakla kalın. |
Birol arkadşım bahçeneniz bu seneki görüntülerinden anlaşılıyorki geçen seneye göre büyük gelişmeler sağlamış durumda, buda senin gayretli çalışmalarının bir yansıması olarak değerlendiyor seni bu çalışmalarını yürekten tebrik ediyorum, imkanım olsada sizi daha yakından tanımak ve bahçenizi görmek mümkün olsaydı, benim izmire karşı çok iyi anılarım olmuş bir kişi olarak hep izmir'in güzel beldelerinden urla ve foçayı görme arzularını taşımaktayım.
Sizin bahçenizin bulunduğu bölge izmirin neresine düşmektedir, güzel bahçende sağlıklı ve huzurlu bir ömür geçirmeni dilerim sevgiyle kal, |
Teşekkür ederim sevgili epsody güzel sözleriniz için.
Bahcem kemalpaşa tarafında, urla ve focaya tam ters istikamette, yinede yolunuz izmire düşerse beklerim. Sağlıcakla kalın. |
Sevgili Birol bey,ağaçlarınız,çiçekleriniz, meyveleriniz,küvet havuz ve şelalesi, taş fırın hepsi çok güzel .Emeğinize sağlık içinde sağlıklı güzel bir yaz geçirmenizi dilerim .
|
Çok çok teşekkür ederim sevgili Hhatice
Sevdiklerinizle Sevgiyle Sağlıcakla kalın. |
Eeee arkadaşlar baktık kimse gelmedi bizde kendi kendimize gittik kiraz toplamaya.:)). Napalım dostlardan yardım haberi gelmedi.:) Gitmişken bir kaçda resim çektim o kadar iş arasında.:)
|
Bahceden
5 Eklenti(ler)
Kirazlar
|
Bahçemizden
5 Eklenti(ler)
Şeftaliler, cennet elması ( trabzon hurması ) böğürtlen
|
Bahceden güller ve ortanca
4 Eklenti(ler)
Sihirbaz öldü derken kalp masajı kurtardı:))) :D:D şimdi coştukca coşuyor. Sarmaşık gülü ve ortancada fena değil hani.:o:o
|
Pembe domatesler
2 Eklenti(ler)
Sevgili nail beyin verdiği yaklaşık elli adet pembe domates tohumu çimlendi bahcedeki yerlerini aldı.
|
Sevgili Birol bey,cennet bahçesi gibi, çok güzeller maşallah.
|
Teşekkür ederim satı hanım.
Sizin bahcenizde olmak üzere tüm arkadaşların bahceleri cennet bahcesi gibi. |
Havalar ısınınca bahçenizde şenlenmiş.Hafta sonları piknik zamanı.
Ellerine sağlık sevgili Birol dostum. Saygılar |
Kirazları görünce şaşırdım ,bizimkiler daha yemyeşil ,ah İzmir güzel İzmir
Şeftaliler de çok güzel , bereketli toplamalar olsun . |
El emeği göz nuru dedikleri bu olsa gerek, çok emek verilmiş bir bahçe olduğu her halinden belli oluyor. Resimlere baktıkça insanın içi açılıyor Birol Bey...
Kaç gündür pazarda kirazları görüyorum, meyveler olsada ağaçlardan toplayarak yesek diyordum. Bu gidişle Bandırmadan trene atlayıp sizi ziyarete gelirsem hiç şaşırmayın Birol Bey ;) Elinize, emeklerinize sağlık... Bol çiçekli güner dilerim :) Sevgiler ;) |
Meyve ile hiç aram olmamasına rağmen kirazlara dokunasım geldi :)
Elinize sağlık. |
Kiraza bayılıyorum, bunlarda tam ağzıma layık olanlardan :D
|
Havalar gercekten iyi ısındı zeki bey. Bitkiler coştu meyveler canlandı. Emekli olduğumuz için hafta sonunu beklemeden arada piknik kaçamağıda yapıveriyoruz.:D:D
|
Sevgili Hhatice
Kirazların cinsinden dolayı erken oluyor ( Burlent cinsi ) Salihli cinsi olanlar daha sizinki gibi yeşil. Hoşçakalın. |
Sevgili Sebahattin Sargın
Güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim. Bahceye gercekten elim el verdiği kadar el emeği göz nuru döküyorum ama içinde olduğumuzdanmıdır nedir hiç bir değişiklik olmamış gibi geliyor bana, ne zamanki siz dostlar güzel sözler söylüyorsunuz işte o zaman yaptıklarımın bir karşılığı olduğunu hissediyorum. Yolunuz İzmire düşerse her zaman beklerim bahceme, Sevgiyle kalın. |
Sevgili nurcanaybay
Meyve ile aram hiç yok diyorsunuz ama siz benim meyvelerimden hiç tadmadığınız için böyle söylüyorsunuz.:))) Eminim hiç bir katkı maddesi olmuyan tam organik meyvelerimden yeseniz, sadece dokunmakla kalmaz bol bolda yerdiniz.:)) |
Sevgili Dudi
Bende çok seviyorum kirazı hele insanın hormonsuz kendi yetiştirdiği oldumu güvenle doya doya yiyor. Bu arada saplarınıda atmıyor kurutup çay gibi demleyip içiyoruz, vucuttaki ödemleri söktüğünü söylüyor uzmanlar. Sağlıcakla kalın. |
Evet sevgili Birol, saplarının ödem söktürücü olduğunu söylüyorlar. Hep kendi, hem çöpü faydalı :D
|
Kirazlarınız çok iştah açıcı ama ben yine de ortancalara takılı kaldım. Nerede bir ortanca görsem bakmaktan kendimi alamıyorum. Emeğinize sağlık.
|
H.Hatice Hanım, Dudi, Zeynep Dila,
Şeftalileri, kirazları bulmuşsunuz. Hiç haber de vermiyorsunuz. Alacağınız olsun sizin. Birol bey, İnanın sanki kirazları elimi uzatıp yiyesim geldi. Çok harikalar. Kolay gelsin. Emeklerinizin karşılığını alıyorsunuz. |
Sevgili Dudi
Evet haklısınız hem kendi, hem çöpü faydalı. Meyvesi kan yapıyor kanı temizliyor, sapı pis kanı, ödemi temizliyor,mucize meyve bana göre. Sevgili zeynep dila Ortancalar benimde en sevdiğim çiçeklerin başında geliyor bende ortanca gördümmü takılıp kalıyor, gözlerimi alamıyorum. Benim onbeş yirmi kök ortancam var gecen sene diktiğim. budama zamanında altta üç göz bırakıp derin budama yaptım, budadıklarımdanda çelik yaptım hepside tuttu, üzerlerinde tomurcuk dolu. Sevgiyle kalın. Sevgili Cumhur Tonba Keşke elinizi uzatıp koparabileceğiniz uzaklıkta olsaydık, siz daha iyi bilirsiniz, sabah serinliğinde dalından koparılıp yenen meyvenin lezzeti hiç bir şeyde yok. Yolunuz düşerse beklerim. Sevgiye Sağlıckla kalın. |
Birol Bey kirazlarınızdan doyasıya yedim helal edin,
güllerinizi kokladım, ortancanızı seyrettim ellerinize sağlık.. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:20. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025