agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Birol / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/15192.htm)

Birol 03-03-2010 00:20

Sevgili epsody
Bordo bulamacı atıldıktan sonra iki saat yağmur yağmasın yeter derlerdi büyüklerimiz.
İki sat içinde tam olarak kurur diye biliyorum, yağan yağmurun şiddetini tam olarak bilemediğim için bir şey diyemiyorum. Attığınız ağaçların gövdelerinden anlaşılabilir yağmurun ilacı götürüp götürmediği, gövde ve tomurcuklar üzerinde mavilik varsa atmanıza gerek yok bence, mavilik yoksa tekrar atın derim. Sağlıcakla kalın.

Birol 03-03-2010 00:23

Sevgili fatih ibo
Teşekkür ederim sebze bahcesi önerileriniz için. Hoşçakalın.

jineop 04-03-2010 10:20

Sevgili Birol,
taşfırın yapım aşamalarını büyük keyifle inceledim. Muhteşem bir çalışma olmuş. Ayrı başlık altına alıp tüm üyelerin faydalanması sağlanmalı diye düşünmekteyim. Bonus kafa oğlunuz fırının güzelliğini iyice arttırmış. Sağlıkla esen kalın.

Ahmet1111 04-03-2010 12:20

çok güzel bir bahçe olucağı kesin.

Birol 04-03-2010 23:12

Sevgili lir
Yöneticilerimiz uygun görürse ayrı bir başlık altında toplar diye düşünüyorum, ben yapabilirmiyim bilemiyorum çünkü.

Sevgili @ahmet d.
İnşallah güzel bir bahce olur dediğiniz gibi.

begonya26 05-03-2010 09:44

Bastan sona buyuk bir keyifle okudum ve resimleri inceledim fevkalade bir caba ve gayretle harikalar yapmışsınız sizi tebrik ederim. Resimleri incelerken bende keşke bahcemin eski halini çeksem ve yeni halini paylaysaydım diye iç gecirdim gercekten resimlerle anıları saklamak çok guzel oluyor ve insan nerden nereye diyor.Kısmetse artık bende resimlemeyi ve paylasmayı dusunuyorum sayesnizde inanılmaz keyif aldım teşekkurler kolay gelsin.

dağ çiği 05-03-2010 13:02

Birol bey çok güzel bi bahçeniz oluyor.Şeftali yetiştirmek ne güzel bi duygudur.çokta sağlıklı gözüküyolar maşallah.Herşey çok güzelde fırınınıza bayıldım.Dilerim sağlıklı uzun yıllar bahçenizde keyifle yaşarsınızz.

Birol 05-03-2010 17:54

Sevgili begonya26
Yaklaşık dört sene falan oldu bahceyi alalı. Sıkıldığım zamanlarda kendime moral olsun diye ilk aldığımdaki resimlere bakarak ha gayret birol diyorum.:))
Sizde gec kaldım demeden ilk fırsatta resimlemeye başlarsanız ilerde daha iyiye gittiğinde aynı moral depolamasını yapabilirsiniz. Tabii biz dostlarlada paylaşırsanız sevinirim. Sağlıcakla kalın.

Birol 05-03-2010 18:07

Sevgili dağ çiği
Güzel bir bahce olması için elimden geleni yapmaya gayret ediyorum. Şeftali yetiştirmek gercekten güzel bir duygu ancak bir o kadarda meşakatli. Her ağacın meşakati vardır belki ama en nazlısı şeftalidir herhalde. Ne kadar emek verirseniz o kadar sağlıklı oluyorlar.
Fırın benim hep hayalimdi bu hayalimede anca erişebildim onun için çok mutluyum. Dilekleriniz için teşekkürler bir mukabele. Sağlıcakla kalın.

ahmet salih 13-04-2010 02:46

Sn;birol bahçenizi bir solukta gezdim, Çok emek vermişsiniz, ama değmiş harika olmuş ellerinize sağlık. Benim de üç tane şeftali ağacım var, bir türlü sizinki gibi sağlıklı meyva almayı başaramadım. daha sonra sizin tecrübelerinizden faydalanmak isterim.sağlıcakla kalın.

jineop 13-04-2010 07:06

Sevgili Birol,
Bahçene bereket aksın. Şeftalilere boğulursunuz inşallah. Sevgiyle...

Birol 15-04-2010 22:28

Sevgili ahmet salih
Bahcemi ziyaretiniz beni mutlu etti sağolun. Şeftali ağaçlarıyla ilgili bir talebiniz olursa bilgim dahilinde seve seve yardımcı olmaya çalışırım. Sağlıcakla kalın.

Birol 15-04-2010 22:36

Sevgili lir
İyi dilekleriniz için çok çok teşekkür ederim. İnşallah bütün hepimizin sofrasına bereket akar. Sağlıcakla kalın.

limon 16-04-2010 08:00

Ahmet Salih Bey, 3 Şeftali ağacından bol meyve alamadığını yazmış, bense 1 tanecik ağacı bile bir türlü mutlu edemeyip, sonunda kuruttum. Buranın havası nemli denize yakın, iklimi müsait değil diye kendimi avuturken, çocukken Çanakkale'de gördüğüm, kampların hemen yanıbaşındaki denize sıfır Şeftali bahçeleri geldi aklıma. Meyvelerden hastalığı, biti, yaprak buruşukluğu vs.. si bitmeyeni Şeftali sanırım. Kısaca ben bu işi başaramadım. Bu yüzden, sizin gibi bu işin erbablarına saygım sonsuz. :)

Birol bey, bol ürünlü bir sezon dilerim.

Orhan Özbilgiç 16-04-2010 09:42

Sevgili Birol;
Kolay gelsin!
Şeftalileriniz çiçeklenmedi mi? Sizinki gibi, tek bir meyve çeşidinin, toplu bulunduğu bir bahçenin çiçekliyken çekilmiş bir fotoğrafı muhteşem olur sanırım.
Eğer çekmişseniz bizi bu güzel görüntü ile buluşturun lütfen!
Esen kalın.

Orhan Özbilgiç 29-04-2010 11:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç (Mesaj 618262)
Sevgili Birol;
Kolay gelsin!
Şeftalileriniz çiçeklenmedi mi? Sizinki gibi, tek bir meyve çeşidinin, toplu bulunduğu bir bahçenin çiçekliyken çekilmiş bir fotoğrafı muhteşem olur sanırım.
Eğer çekmişseniz bizi bu güzel görüntü ile buluşturun lütfen!
Esen kalın.

Sevgili Birol;
Çok zamandır bahçene uğramıyorsun! Bir olumsuzluk mu var?

Birol 29-04-2010 22:39

Kusura bakmayın sevgili dostlar özel nedenlerimden dolayı uzun zamandır uğrayamadım buralara.
Sevgili Orhan Özbilgiç
Sadece kendi bahceme değil sizin gibi dostlarında bahçelerine uğrayamadım uzun bir süre.
Taşınma ve bahcemi satacak olmam beni buralardan uzaklaştırdı. Tabii satacak olmam bahcemin yapılması gerekenleri yapılmıyor anlamına gelmesin, zamanımın büyük bir bölümü yine bahcemde geciyor. Sadece ev taşıma internet sorunumdan dolayı bir süre ayrı kaldım.
Dostum şeftali ağaçlarının çiçeklenme zamanındaki resmini ihmalkarlığımdan çekemedim, bu gün çağla halini çektim onu ve diğer bazı çektiklerimi sizlerle paylaşabilirim.
Sağlıcakla kalın.

Satı Uğurtan 29-04-2010 22:50

Sevgili Birol bey,umarım sağlık sorunu yoktur,başka sorunlar zamanla hallolur sevgiler.

Birol 29-04-2010 22:53

Sevgili limon
Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. Şeftali gercekten diğer meyvelere göre çok çok özel ilgi istiyor, budaması önemli, göztaşı önemli, kırmızı örümcekten korunması önemli, kurt yapmaması önemli, seyreltmesi önemli, diplerinin açılıp hava alması önemli, ağacın üzerindeki meyveler toplanıp bittiğinde de gelecek senenin meyveleri için düğür yaptırmak önemli, bunları yaptığınız zaman şeftali ağacı size küsmüyor kızıp yapraklarını buruşturmuyor bitlenmiyor örümceklenmiyor.:)))

Birol 29-04-2010 22:55

Sevgili satı uğurtan
Allahaşükür en azından şu an için sağlık sorunu yok, teşekkürler ilginize.

Birol 29-04-2010 22:56

Dün ve bir kaç gün önce cektiğim bazı resimleri sizlerle paylaşmak istiyorum

Birol 29-04-2010 23:00

Şeftaliler

5 Eklenti(ler)
Şeftaliler

Birol 29-04-2010 23:05

5 Eklenti(ler)
Resimlere devam

Birol 29-04-2010 23:14

5 Eklenti(ler)
Devam

Birol 29-04-2010 23:20

5 Eklenti(ler)
Devamı

Satı Uğurtan 29-04-2010 23:20

Sevgili Birol bey,ağaçlarınız, meyveleriniz,küvet havuz ve şelalesi, taş fırın hepsi çok güzel umarım sorun neyse hallolurda, bahçeyi satmazsınız sevgiler.

Birol 29-04-2010 23:22

4 Eklenti(ler)
Bu günlük son resimler

Birol 29-04-2010 23:31

Satı hanım
güzel söz ve düşünceleriniz için teşekkür ederim. Daha öncede belirttiğim gibi eşimin bel fıtığından ve iki oğlumun üniversitede okumalarından dolayı bana yardımları pek olamıyor bende bir yere kadar yetiyorum onun için böyle bir karar aldım. Sağlıcakla kalın.

Adalet Yağcı 30-04-2010 12:18

Birol bey, bitkileriniz ağaçlarınız ne güzel olmuşlar, şeftaliler zaten seyrek görünüyor, daha da mı seyrek olması gerekiyor, ben bir türlü kıyıp da seyreltme yapamıyorum.

295 numaralı mesajdaki ikinci fotoğrafta şeftali ağaçlarının gövdelerinde otomobil iç lastiği gibi görünen şeyler nedir?

Kirazlar bir aya kalmaz olgunlaşırlar her halde, her şey çok güzüel, sihirbaz gülünüz de tabi, ortancalar ise çok canlı ve sağlıklı görünüyorlar, kaç cm. den budama yapıyorsunuz, İlk baharda mı yoksa Son baharda mı buduyorsunuz.

Tek başına büyük bir bahçeyle uğraşmak çok zor tabi, Allah kolaylık versin.

malbman 30-04-2010 12:24

Sevgili Birol, öncelikle emeğine sağlık. Bahçen muhteşem olmuş. Biliyorum hayırsızlık ettim ama inan nedenlerim vardı. Bu nedenle bir yıldan fazla oldu ki toplanıp hala gelecez. Ben toparlamayınca çete de bir türlü bir araya gelmedi. İş yine başa düştü.

Bir yıl önceki teklifin hala geçerliyse, bu güzelim bahar günlerinden birini bahçede mangal yakıp değerlendirelim derim. Ne dersin? Ben çeteye haber salmaya başlıyorum.

Sevgilerimle

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:59.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025