![]() |
Tamam sevgili epsody görüşmek üzere.
|
1 Eklenti(ler)
Birol bey gelin sizin bahçenize böyle bir şey yapalım.Siteler den beğendiğim fotoğrafları bilgisayarıma aktarmayı yeni öğrendim artık beğendiklerimi yollar dururum :)
|
Sevgili nurcanaybay
Çok teşekkür ederim iç çekerek bakakaldım. Baharı bekleyen kumrular gibi pus pus oturuyorum şimdilik, yaza doğru inşallah yaparız. Sağlıcakla kalın. |
Bahceden görüntüler
5 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar malumunuz kış olduğundan uzun zamandır sessiz kaldık.:D
Bu gün havayı güzel gördük bi dolaşalım dedik ailece. :) Bazı resimler cekip sizlerle paylaşmak istedim. şeftaliler budanmış aralara bakla dikmiştim, baklalar kendilerini göstermeye başlamış ( gec bile kaldılar ya neyse :D:D ) bu sene diktiğim nergizlerin hemen hemen hepsi açmış mis gibide kokuyorlar. İnşaat zamanında zamanın kısa olduğu bir gün sümbülleri öylesine dikmiştim taş saksılara, onlar bana inat öyle güzel açmışlarki anlatamam. |
Bahceden
3 Eklenti(ler)
Resimlere devam. Lavaş pideyi daha önce gittiğimizde yapmıştık Sincaplarıda daha önce gittiğimde çekmiştim.
|
Sevgili Birol teşekkür ederiz:) Kış gelince bahçeler biraz sahipsiz gibi oluyorlar, sizin nergisleriniz, sümbülleriniz neşe içinde:)
|
Birol bey çok güzel görünüyor nergiz sümbül bir de misgibi kokan ekmek zevkini çıkartın.
|
Sevgili Acemifüsun ve sevim4
Güzel sözleriniz ve dilekleriniz için teşekkür ederim. Sağlıcakla kalın. |
Ellerinize sağlık, çok güzel çalışmalarınız...
|
Çok teşekkür ederim sevgili Dudi
Üstte yazmayı unuttum canımı sıkan şeylerde olmuş bahcede, mesela gözüm gibi baktığım koruduğum sellukam, cananlarım ve sardunyalarımın hepsi mahvolmuş gerci cıkmadık candan umut kesilmez misali çok derin budadım belki kökleri sağlamdır diye, bekleyip göreceğiz artık başka yapacak bir şey yok. |
Geçmiş olsun Birol bey, ben de bir çok ceylanımı kaybettim, hem de örtü altında.
Bahçe budanmış, sanırım yakında göz taşını da atacaksınız, yanlış hatırlamıyorsam 4 kg. göz taşına 5 kg. kireç karıştıracaktık değil mi? Ben de hava güzel olursa Pazar günü Göz taşı vereceğim ağaçlarıma ve güllerime. Lavaşlar muhteşem görünüyor, sümbül ve nergislere hiç diyecek yok, harikalar. Havanın ısınmasıyla bir telaş aldı beni de, bir yığın tohum, toprak, viyol, nereye sığdıracağım bilmem. |
Merhaba Adalet hanım nasılsınız.
Sizede gecmiş olsun napalım yenilerini yetiştiririz artık sağlık olsun yeterki. Göztaşı için biraz daha bekleseniz bence daha iyi olur, şubat sonu atacağım ben, yinede siz bilirsiniz. Oranlara gelince kaç lt suya karıştıracaksınız bilemediğim için bir şey diyemiyorum, bence şöyle hesaplayın. 400 lt suya 12 kg göztaşı 10 kg sönmemiş kireç karıştırıyoruz. Siz kaç lt suyla karıştıracaksanız ona göre oranlayın. Kolaylıklar gelsin sağlıcakla kalın. |
Birol bey nergislerin sümbüllerin ekmeğin kokusu buraya kadar geldi :)
|
Birol bey, buna göre 100 litre için, 3 kg. göz taşı, 2,5 kg. kireç gerekiyor demek ki.
Yalnız kirecin mutlaka sönmemiş olması mı gerekiyor, aldığım yerden bana bu daha iyi olur diyerek paket halinde sönmüş kireç vermişlerdi. Mutlaka sönmemiş kireç gerekiyorsa yeniden alayım. |
göztaşını ve kireci ne için kullanmak gerekiyor arkadaşlar?
açıklarsanız sevinirim! |
Herşey bir yana taş fırın bir yana Birol bey. O mis gibi lavaş kokusunu duyar gibi oldum fotoğrafı bile yetti:). Bu kış şaşırttı hepimizi benim balkonum talan olmuş gibi size sormuyorum artık bahçeniz çiçekleriniz diye. Olanlarla teselli olup yenilerini yetiştireceğiz artık yapavak bir şey yok. Sizin ellerinizde yeniden yetişeceklerdir. Daha güzel ve bereketli:)
|
Sevgili Hüzün, ağaçların bir takım hastalıklardan korunması için erken ilk baharda yapılan bir uygulama bu, sönmemiş kireç ve göz taşı birlikte karıştırılarak, ağaçlar ve güller bu karışımla adeta yıkanır.
|
Sevgili Birol,
Sardunya, Selluka ve Ceylanlar' ın için üzüldüm. Ben bahçemdeki hasarı ancak mart başında gittiğimde anlayabileceğim. Sağlık olsun! Bu arada ben, bordo bulamacı hazırlarken(% 2 lik) 25 litre suya 1 kg göztaşı, ayrı bir kaptaki 25 litrelik suya da, yine 1 kg sönmüş kireç! katıp karıştırıyor ve göztaşılı eriyiği, kireçli suya yavaş yavaş boşaltarak, 50 litre bordo bulamacı elde ediyorum. İsteyen ihtiyacına göre oranları küçültebilir tabii. Sevgili Birol, şeftalilere, Samsun' da mart ayının 10' una kadar atılabiliyor. Orada 15 marttan sonra çiçekleniyorlar çünkü. Sevgiyle kalın. |
Sevgili Adalet hanım
Hazır kireçlerin içlerindeki oran her torbada ve markada değişik olduğundan en sağlamı sönmemiş kireç almak. Oranlar doğru, bir kapta 3 kg göztaşını yavaş yavaş karıştırıp iyice eritin, başka bir kapta 2,5 kg sönmemiş kireci ( daha önce göztaşında kullandığınız karıştırıcı olmasın ) iyice eritin, suyun içine önce kireci yavaş yavaş karıştırarak boşaltın, iyice karışsın. Sonra göztaşını yavaş yavaş karıştırarak boşaltın, iyice karıştırıp ağaçları güzelce bu karışımla yıkayın. Birde Adalet hanım orada havalar nasıl bilemiyorum ama, eger güzel gidiyorsa şubat sonuna doğru atın, güven olmuyor çünkü havalara, birden sıcak olursa çiçekleniveriyor sonrada kabarcık oluyor onun için havalara bakın iyise önümüzdeki günlerde atın. Şimdiden kolay gelsin. |
Sevgili Hhatice
Gercekten güzel kokuyorlar, ekmek denememiz olumlu sonuçlandı ilk defa yapmıştık çünkü, ama maşallah acemi becerisindenmidir nedir maşallah kabardıda kabardılar misler gibide koktular üzerlerine tereyağı sürülüp mideye indiler.:D:D |
Sevgili hüzün
Adalet hanım güzel açıklamış, ağaçlar ilkbaharda bu karışımla yıkanmazsa baharda yaprak hastalığı kabarcık oluyorlar ondan korunmak için atıyoruz. |
Sevgili Birol bey, sardunyalarınıza geçmiş olsun, benimkilerde dondu, umarım tekrar dipten yeşerir ayrıca bordo bulamacını ben hemen sıkmak zorundayım galiba? çünkü benim erik birtane çiçek açtı ve birkaç tanede tomurcuk var, sevgiler.
|
Sevgili sevim.K
Taş fırın gercekten güzel oldu. Bahceye işden dolayı gitmek istemeyen çocuklar şimdi hadi bahceye gidelim fırını yakalım diyorlar. Bahce gercekten savaştan çıkmış gibi bu sene işimiz baya zor. Şimdiden gidenlerin yerini doldurmak için çalışmalar başladı bile. Üzülüyorum ama fazla dert etmek istemiyorum artık, çünkü geri dönüşü yok. Sağlıcakla kalın. |
Sevgili Satı Uğurtan
İnşallah kökleri sağlamdır, yeniden dipten sürgün verirler sardunyalarımız bekleyip görmekten başka çaremiz yok. Ben Adalet hanıma şubat sonu mart başı demiştim göztaşı için ama havalara güven yok onun için riske girmeden atmaya başlamak lazım, kaldıki sizinkiler çiçeklenmeye başlamış bile hemen atın derim ben. Hoşçakalın. |
Sevgili Birol bey, çok teşekkür ederim, bordo bulamacını hafta sonu atarız artık, sevgiler.
|
Sevgili Orhan Özbilgiç
Dediğim gibi benim bahce savaştan çıkmış gibi, siz mart ayında belli olacak diyorsunuz inşallah sizinkilerde bir şey yoktur. Göztaşının kirecini ben sönmemiş alıyorum hazır torbalara güvenemediğimden. Söylediğiniz oranlar benim kullandığım oranlardan az daha fazla ama siz daha önce kullandığınıza göre sorun olmuyor demekki. Ben daha önceki senelerde aşağı yukarı sizin söylediğiniz oranlarda atmıştım bazı ağaçlar çok gec ciceklendi, gec ciceklenince ağustos şeftalilerimin verimi azaldı sorduğumda göztaşını fazla attıysan ağacı sıkmıştır demişlerdi. Buralardada şubat sonu genelde bitiyor atım işlemi eğer havalar çok yağmurlu giderse en gec mart başı atılıyor, dediğiniz gibi buralardada mart ortasına kalmadan çiçeklenmeler başlıyor ağaçlarda. Sağlıcakla kalın. |
Şimdiden kolay gelsin Satı hanım.
Sevgiyle kalın. |
Birol bey sümbüller ve nergizler çok güzel görünüyor ama lavaşlar süper görünüyor :) ellerinize sağlık
|
Sevgili günebakan
Bu sene İzmir toplantımızın birini bahcede yaparız inşallah. Hem sohbet ederiz, hem eğitim alırız, hemde bol, bol lavaş yapar üzerine tereyağı sürer tulum peyniri ile yeriz.:D |
[QUOTE=Birol;579807]Sevgili Orhan Özbilgiç
Dediğim gibi benim bahce savaştan çıkmış gibi, siz mart ayında belli olacak diyorsunuz inşallah sizinkilerde bir şey yoktur. Göztaşının kirecini ben sönmemiş alıyorum hazır torbalara güvenemediğimden. Söylediğiniz oranlar benim kullandığım oranlardan az daha fazla ama siz daha önce kullandığınıza göre sorun olmuyor demekki. Ben daha önceki senelerde aşağı yukarı sizin söylediğiniz oranlarda atmıştım bazı ağaçlar çok gec ciceklendi, gec ciceklenince ağustos şeftalilerimin verimi azaldı sorduğumda göztaşını fazla attıysan ağacı sıkmıştır demişlerdi. Sevgili Birol; Aslında sizin oranlarınız, sizce tecrübe edilmiş oranlar olduğu için bölge özelliklerine en uygun orandır sanıyorum. Benim bahçemin bulunduğu bölge nisbi nemin %90-95 lere ulaştığı bir bölge. Hangi mevsim olursa olsun, sadece kuru olan güneyli rüzgarların estiği ender gün ve gecelerde çiğ oluşmaz. Yılın çok büyük bir bölümünde, geceleri tüm bitkiler, yağmur yağmışçasına adeta yıkanır.. Haliyle bulamacın etkisi azalabilir. Belliki bu nedenden dolayı 'Bafra İlçe Tarım Müdürlüğü' özellikle Şeftalide yaprak kıvırcıklığı için bu oranı %2 olarak öneriyor. Yani bu oran bir bakıma Karadeniz Sahil Kesimi' ne özel gibi. Sağlıcakla kalın. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:53. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025