![]() |
Sevgili günebakan
Havalar bu sene ağaçları şaşırttı. Normalde temmuz sonu olan şeftalilerim bu sene şimdiden olmaya, toplanmaya başladı bile. Birazda güneşle alakalı güneşi dik gören çabuk oluyor güneşi az görenler daha geç kızarıyor. Sevgiyle kalın. |
Maşallah Birol bey, bu sene de hasat süper.
Benim şeftaliler de olmaya başladılar ama hangi cins, hangi numara bilmiyorum. Zamanında fidanları alırken bunların önemini bilmiyordum. |
Teşekkür ederim Adalet hanım
Arapları ve oralet denen cinslerin ( okunduğu gibi yazıyorum ) hasatı bu hafta başı bitti. Yarın r1 ler ve 10 numaralar için gideceğim sanırım onlarda en geç bu hafta sonu toplanmaya başlar. Sizin şeftalilerin renk ve deseni nasıl acaba merak ettim, olduğunda bir tane yakın çekim yapıp gösterirmisiniz. Kendinize iyi bakın sağlıcakla kalın. |
Birol Bey,
İnanın, demin, yemek öncesi ''şöyleee bir dolaşayım.'' istedim bahçenizi. Yarım bıraktım. Aç karnına olmadı valla.:D Ağzım sulanmaya başlayınca bıraktım. O nefis şeftalilerinizi, şimdide görüyorum ama çokta canım çekmiyor. Tokum ya!:p Benim varolan birkaç şeftalimden ikisi(Hale cinsi) geçen kış nedendir bilinmez, kurudu. yerine iki tane, üzerinde ikişer meyvesi olan ''My Crest'' cinsi şeftali aldım. Büyüttüler. Galiba haziranın 15' i gibiydi, koparıp yedik. Nefis tatları var. Ancak, çekirdeklerinden ayrılmadığı gibi bir de, çekirdekleride ortadan yarılıyor. Sonradan araştırdım. En erkenci çeşitmiş. Bakalım bizim buralardaki, ilkbaharın geç donlarından etkilenecekler mi? Neyse, bırakalım benim bir iki şeftaliyi. İnşaalah piyasası iyi olurda, yüz güldürür. Zira çok emek ve para harcayarak bu hale getirebildiğinizi tahmin edebiliyorum. Selam ve sevgilerle, bol kazançlar. |
Orhan bey tok ağırlaması zordur derler.:D:D Keşke yemek sonuna bırakmasaydınız.:D
Benim arap ve oralet dediklerimde sizin şeftaliler gibi erkenci. Ben seyreltme zamanı o ortadan ikiye ayrılıyor dediklerinizi atıyorum, görebildiğim kadarı ile. Cins olarak çekirdeği meyveye yapışık olduğundan pek rağbet görmüyor ama kokulu,sulu ve tatlı oluyor. Eğer başka bir şeftali dikme gereği duyarsanız r1 veya 10 numarayı tavsiye ederim, hakiki yarma onlar diye düşünüyorum. Rengi, deseni, kokusu, iriliği, tadı, dayanıklılığı hakikaten müthiş. İnşallah dediğiniz gibi ticari getirisi iyi olur, masrafından ziyade, insan verdiği emeğin karşılığını almak istiyor, alamadığındada üzülüyor. Güzel dilekleriniz için tekrar teşekkür ediyorum sevgiyle, sağlıcakla kalın. |
Birol Bey;
Şimdilik düşünmüyorum ama olaki düşünürsem, r1 ve 10 numarayı mutlaka arayıp bulacağım. Sağolun. |
Bahçe dedinmi sizinkisi gibi geniş ve içinizi açacak istediğiniz meyveleri gönlünüzce tatacak ve güzelim çiçeklerle donatılacak.Sevgili dostum emeklerinizin karşılığını almanız dileğiyle.Saygılar
|
Sevgili dostum teşekkür ederim güzel sözleriniz için. Sizin gibi bitki ve doğa dostu birinden böyle güzel sözler duymak beni onore etti. Sağlıcakla kalın.
|
Hepsi çok güzel
Afiyet olsun :)) selamlar |
Çok teşekkürler sevgili cetasule
selamlar |
Sayın Birol.
benim verdigim fide ne durumda. bana yine meyvesi geldi de. saygılar. |
1 Eklenti(ler)
jack fruıt meyvası
|
1 Eklenti(ler)
meyvanın içi.
|
Tadı nasıl Gül teyze ya da yeniyormu acaba?
|
Evet yenilebiliyor çok tatlı ve lezzetli bir meyve daha çok mango ve ananas karışımı gibi
|
Teşekkür ederim Gül teyze:)
|
Nasılsınız gül hanım teyzeciğim
Sizinle burada yazışarak bile konuşmak benim için büyük mutluluk. Size üzülmemeniz için söylemedim, maalesef o kadar itina gösterdiğim halde gectiğimiz kışı atlatamadı kurudu. Donmasın diye etrafını sarmıştım halbuki. Kendinize iyi bakın sağlıcakla kalın. |
5 Eklenti(ler)
Sevgili dostlar şeftali işini bitirince biraz tatil yapalım dedik ve yaklaşık on gün kadar uzaklaştık buralardan. Dönüşte eve uğramadan yolumuzu bahceye yönlendirdik çiçeklerimizi domateslerimizi sulayalım dedik. Bahceye dönüşte bizi olmuş kovalarca domates ve çiçeklenmiş sellukam karşıladı. En cokda sellukama sevindim, gecen sene öldü diye neredeyse köklüyeceğim sellukamın üzerinde onlarca tomurcuk oluşmuş. Önündede bir poz yakışır dedim kendime.
|
2 Eklenti(ler)
Biliyorsunuz pembe domatesleri fazla kızartmadan toplamak gerekiyor bizde öyle yaptık çakırlı topladık.
|
Maşallah birol bey,mahsülleri toplamışsınız selluka harika görünüyor sağlığı yerinde.
|
Teşekkür ederim sevgili sevim4
Sellukanın sağlığı, keyfi yerinde, inşallah tohumlarını alana dek böyle gider. Sağlıcakla kalın. |
Sevgili Birol, eşiniz ve dostlarınızla afiyetler olsun efendim. Bahçenizdeki ürünler süper görünüyor.
Ellerinize sağlık. Selamlar. |
Birol Bey, Bahçeniz harika olmuş. Allah nazardan saklasın. İçinde tüm sevdiklerinizle beraber uzun ve mutlu bir yaşam sürersiniz dilerim.
|
Sevgili ozbey
Teşekkür ederim güzel dilekleriniz için. Gecen sene söz veripte gönderemediğim sellukadan ihtiyacın olursa istediğin kadar gönderebilirim. Sizin sellukanın durumu nedir? Sağlıcakla kalın. Sevgili t turabi Sizede çok çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için. Karınca kararınca bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Sağlıcakla kalın. |
Sevgili Birol bey maşallah bahçenizde ki meyva ve sebzeleriniz çok bereketli , sellukanızda çoşmuş benimki her tarafa dal budak sardı hala da saracak yer arıyor ben de aşağlardan bakıp duruyorum ona ne olur bir çiçek ver diye yalvarıyorum.Her şey çok güzel olmuş ellerinize sağiık.
|
Sevgili fatoş
Meyve ve sebzelerimiz bu sene gercekyen cok bereketli. Benim sellukada durdu durdu birden patladı, üzeri tomurcuktan geçilmiyor. İnşallah hepsi tutarda çiçeklenir, hem kokusu hem tohumunu görürüz. Sizde en kısa zamanda sellukanızın çiçeklendiğini görürsünüz inşallah. Sağlıcaklakalın. |
5 Eklenti(ler)
Gecen hafta yeni yeni gözünü acan sellukamın heyecanıyla koşa koşa gittim bahceye. Yaklaşık 6-7 metreyi bulan sellukamın çiçekleri iyice belirmiş artık ama hala tek renk beyaz ikinci rengi olan mavi mor karışımı dört gözle bekliyorum.
|
4 Eklenti(ler)
Sıcaklar öyle etkiliki, gecen hafta kasa kasa topladığım domatesler bir hafta içinde tekrar kıpkırmızı kızarmış, yine tek sıra kasalara koydum komşularımıza dağıttım.
Bal kabaklarıda iyice irileşti artık yaprakları örtemez oldu. |
5 Eklenti(ler)
Sevgili dostum Bahtiyar02 nin gönderdiği siyah karpuzlardan ikisini kesmiş tohumlarını almış resimleyememiştim, diğer siyah karpuzların keyfi yerinde, biraz daha büyümelerini bekliyorum, sonra kesip onlarında tohumlarını alacağım inşallah.
|
Alıntı:
Sevgiler saygılar |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:38. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025