agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Fikret Eren / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/14527.htm)

fikreteren 30-10-2009 10:03

3 Eklenti(ler)
Dometesler söküldü.onun yerine soğanlı bitkilerimi selelere dikerek toprağa gömdüm.Bahara yerinde durularsa görürüz.Bir tarafa nergiz soğanları diğer tarafa lale,anemon ve diğer soğanları diktim.

fikreteren 01-11-2009 07:58

1 Eklenti(ler)
Geçen sene bir tane veren Limon'um bu sene bayağı verimli.

fikreteren 01-11-2009 08:12

5 Eklenti(ler)
Begonvil,yaz orkidesi,kasımpatılarım.

epsody 01-11-2009 10:23

Fikreteren bahçeye gerçek yorumlarımız.

Sayın fikreteren yaz aylarında geliboludaki bahçe çalışmalarımın yoğunluğu internet olanaklarımın sınırlı oluşu vede çiçeklere olan meraksızlığım yüzünden üye bahçelerini dolaşıp samimi yorum getirme düşüncelerimide engelliyor.

Ama sizler gibi iyiniyetli üye arkadaşların sanaldaki bahçemi dolaşmaları yerinde ve tutarlı yorum ve gözlemleriyle kendi emeğinin oluşturduğu güzellikleri üye arkadaşların bahçelerinde özdeştirip sanal görüntülerin aldatıcı yönlerini göz ardı ederek kendi mütevazi insiyatifiyle en iyi cömertçe dilek ve temennileri belirterek gerçek manada yorum getirme becerisine pek az insan rastladım desem yalan olmaz.

Arkadaşım sen kusuruma bakma benim bahçeni gezmeye geç kalmamı, her şeyde bir hayır vardır diyorlarya bunun hayrıda buradaymış, gerçekten bahçe merakın ve uğraşıların sence büyük emek harcayarak oluşturduğun bu güzellikler senin yüce ruhunun yansıması olsa gerek, sanalda gezerek bu değerlerin ölçüsü dilek ve temennilerle belirtmek bence yaratılan bu güzellikler ödülendirilemez.

Daha ileri paylaşımlarda birbirmize ileteceğimiz birkimlerimizi aktarmak dilğimle sevgiyle kal.

Vildan Sönmez 01-11-2009 12:49

Fikret Bey bahçeniz sonbahar da da güzellikler sunuyor.
Begovilin dibindeki beyaz rozeti unutmayalım, ben de buradayım diyor. :)

limon 01-11-2009 12:55

Fuşya renkte Kasımpatı hiç görmemiştim. Ne kadar güzelmiş rengi. Her şey çok güzel görünüyor, elinize sağlık.

Yeni diktiğim Limon Ağacımda bir tane Limon var. Seneye sizinki gibi bol meyveli olur umarım.

fikreteren 01-11-2009 17:13

Sayın Epsody,çok naziksiniz.ince düşünceleriniden dolayı teşekkür ederim. Bende sizin gibi yazlıkta olduğum için üye arkadaşların bahçelerini yeni yeni gezemeye başladım.Sizin gibi bende bilgi dağarcığımı geliştiriyorum.

Sayın Vildan Sönmez,Sonbahar en sevdiğim mevsimdir.yaparakları renkli renkşl görmek çok hoş.Helde çise gibi yağan yağmurun altında yürümek nefis...Begonvili ve rozeti bodrumdaki arkadaşım hediye geitirdi.iyiki getirmiş.

Sayın Limon iki limon bir mandalina almıştım geçen .Sene dediğim gibi birinde bir tane diğerinde hiç limon yoktu.Bu sene ikisindede limon var. herbir limon yumruk kadar oluyor.bakımını iyi yapabilirsem bol limon yeğiceğimize benziyor.

fikreteren 09-11-2009 13:38

2 Eklenti(ler)
Sellukalarımın çicek açmaları sona erdi Herhalde tohum alamayacağım.şu ana kadar üstünde tohum gözükmüyor.Bir saksı sellukayı seray aldım bakalım sonuç ne olacak.Bekleyip göreceğiz.

fikreteren 09-11-2009 13:45

3 Eklenti(ler)
Datura hala çicek açmaya devam ediyor.Biberlerde vermeye devam etmekte..
Kamelya tomurcukta

fikreteren 09-11-2009 13:49

1 Eklenti(ler)
Yeni aldığım mandal sepetleri.Bunlara çicek dikmeyi düşünüyorum.

fikreteren 09-11-2009 14:06

3 Eklenti(ler)
Tozlaştıdığım ipek çiceği ve jakabinia carnea

eya 09-11-2009 14:31

Fikret Bey bahçeniz şahane ellerinize sağlık. Mandal sepetlerini nasıl kullanacaksınız bilgilendirirseniz sevinirim.:)

günebakan 09-11-2009 15:10

Fikret bey görüntüler çok güzel gerçekten. Son mesajdaki ortadaki çiçeği merak ettim çok ilginç görünüyor adı nedir acaba?

sevim4 09-11-2009 15:58

Sayın fikreteren bahçeniz harika ellerinize salik jakabinia carnea vesarı daduranızın çeliyinden veya tohumundan vermeniz mümkünmü bende size beyez dadura tohumu vere bilirim karışık sabah sefası da.

Adalet Yağcı 09-11-2009 16:28

Sayın Fikreteren, Son baharın tüm azizliğine rağmen bahçenizden hayat fışkırıyor.
Fotoğraflara baktım da, işlenmiş, ekime hazır hale gelmiş boş toprağı görmek bile ne kadar güzel, doğa sevgisi böyle bir şey demek ki.

Siz soğanlı bitkilerinizi her yıl yeniden mi dikiyorsunuz, ben bir kaç yıl bırakıyorum yerinde, böyle olunca soğanlar çoğalıyor.

Mandal sepetlerini ben de lobelyalarım için düşünüyorum, duvarda çok hoş görünecekler.
Son olarak, fuşya kasımpatını ben de ilk defa görüyorum, gerçekten rengi böyle mi? Çok güzel.

fikreteren 09-11-2009 16:53

Sn.EYA, 141 nolu pasajda da başka bir mandal sepeti kullandım.Mandal sepetleri benim çok işime yarıyor. çicek soğanlarını da onlar içine dikerek toprağa gömüyorum.Şimdi ki mandal sepetinin ise fidelerinin köklerini delilklerine yerleştirerek bir komposizyon elde etmeyi düşünüyorum . bunu hercai menekşelerlde deneyebilirim.

fikreteren 09-11-2009 17:00

Sayın SEVİM 4, teşekkür ederim. Jakabinia dan hiç tohum alamadım. daha doğrusu hiç denemedim. ama daturadan tohum gönderebilirim. özelime adres bildirirmisiniz.yalnız tohumlarım yazlıkta .gidince alıp gönderirim.

fikreteren 09-11-2009 17:16

Sayın Adalet hanım çok teşekkür ederim.Sizin bahçenizde çok çok güzel.Sizin haberiniz olmadan bahçenizi geziyorum ama kusura bakmayın.Soğanlı bitkilerimden Laleleri her sene söküp yeniden dikiyorum.saklaması da zor hersene onları temizleyip kükürt tozu serperek kağıt içinde saklıyorum.Bir sene kuruması için odunlukta biraktım. sıçanlar lalelerimi taşımışlar.çok seviyorlarmış yediler. Nergis ve diğer soğanları ise o yere ihtiyaçım varsa söküyorum.
Mandal sepetleri bende takıntı haline geldi .141 nolu pasajdaki de mandal sepeti.Çok hoş duracaklarını ümit ediyorum..Kasımpatılara gelince bir arkadaşıma tarıfı üzerine hediye olarak almıştım.meğerse bunu kasdetmemiş kardeş kanı çiceği istiyomuş bu vesile ile kasımpatı bana kaldı.evet rengi aynı öyle .tohum verirse gönderirim.

nurcanaybay 09-11-2009 17:21

.Şimdi ki mandal sepetinin ise fidelerinin köklerini delilklerine yerleştirerek bir komposizyon elde etmeyi düşünüyorum . bunu hercai menekşelerlde deneyebilirim.

İyi akşamlar Fikret bey ,
sepetler biraz derin görünüyor ,menkşeler için düşündüğünüz uygulamayı
tam anlıyamadım.Zahmet olmayacaksa dikim aşamasının fotoğraflarını çekebilirmisiniz ?

fikreteren 09-11-2009 17:22

Sayın Günebakan, resimde gördüğünüz çiceğin adı altınbalığı bitkisi -columnea

fikreteren 09-11-2009 17:26

Sayın Nurcanaybay iy i akşamlar bende resimlerle anlatmayı düşünüyorum. sepetler o kadar derin gözükmüyor.resimde öyle büyük duruyorlar 15 cm falan

nurcanaybay 09-11-2009 17:32

Menekşe dikeceğim bir bölüm daha kaldı ,dikmeden önce sizin uygulamanızı görmeyi
bekleyeceğim.
Teşekkür ederim.

günebakan 09-11-2009 19:11

Teşekkür ederim Fikret bey çiçekleri de gerçekten balığa benziyor çok güzel.
:)

fikreteren 10-11-2009 20:49

2 Eklenti(ler)
Yazlığımızın arka tarafı .

füsunANK 10-11-2009 21:32

Ne kadar güzel bir manzara.

debreli 10-11-2009 21:46

Sn.Fikreteren
Her şey çok güzel,elinize sağlık.

nurcanaybay 11-11-2009 09:41

Huzur dolu...çok beğendim

fikreteren 11-11-2009 09:56

Teşekkür ederim. Çok sağolun

habibe 11-11-2009 10:09

Sn.Fikreteren, Sellukanız her an tohum verebilir. Ben de sizin gibi umudu kesmiştim. Çiçeğinin sararıp düşmesine yakın belirdi. Minicik bir çıkıntıydı, git gide taze fasulyeye benzedi. Şimdi sağlıklı olarak sararmasını bekliyorum.

fikreteren 11-11-2009 10:40

Sn.Habibe Hm. iki saksı sellukam vardı her ikiside çicek açtılar.yalnız bir tanesindeki o çıkıntılar da kayboldu uç dalar kurumaya başladı bende kışı geçirmesi için seraya aldım.Selluka çok yılık bir bitkimi ?Diğer saksıdaki ise bahsettiğiniz çıkıntılar duruyor.Tohum alabilirsem sene koklamak nasip olacak

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:37.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025