agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Fikret Eren / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/14527.htm)

uzman16 22-11-2009 00:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fikreteren (Mesaj 384837)
Bahçemde tarım ilacı kullanmıyorum.ilaçlarımı kendim yapıyorum.Örn.danaburnu için fideleri dikerken sabunlu su kullanıyorum.sabun bildiğimiz beyaz banyo sabunu(duru,h.şakir)gibi.Bunu suda eritin sonra can suyu olarak bitkiyi dikerken dökün.danaburnu gelmiyor.Öğrendiğimden beri bunu uyguluyorum.7-8 senedir bu böyle devam ediyor.

Tüm bitkilere sabunlu su uygularken nasıl baş ediyorsunuz? Nasıl hazırlıyorsunuz? Sabunun erimesi için bir müddet suda mı bırakıyorsunuz? Ne kadar suya ne kadar sabun kullanılıyor?
Sabunlu su haricinde neler uyguluyorsunuz?
Bahçeniz çok çok güzel. Maşallah.

fikreteren 22-11-2009 11:47

Sayın Uzman 16 sabunlu suyu danaburnu için kullanıyorum.Bir kapta 1 kalıp banyo sabununu eritiyorum.ister suda bırakın kendi erisin isterseniz sıcak suda eritin.fark etmez yeterki erisin.ben bunu pet şidede yapıyorum ve stile dörtte birini koyuyorum.bitkiyi dikerken can suyu olarak veriyorum.bunun dışında ısırgan,soğan suyu,domates yaprağı gibi bitkileride kullanıyorum.

fikreteren 22-11-2009 11:57

1 Eklenti(ler)
Renkli yapraklar çok hoş

fikreteren 22-11-2009 14:51

3 Eklenti(ler)
filtonia,guzmenya diğer sıklamenlerin yanına aldığım iik değişik renk

fikreteren 22-11-2009 14:57

1 Eklenti(ler)
bahçeme diktiğim brokoli ve lahanalarımı tırtıllar sardı.Şimdilik elle topluyorum.aslında odun külü ile de mücadele yapılabilir.yalnız yağmur yağdığında odun külünü tazelemek gerekir.

bynpol 22-11-2009 22:31

fikret bey ellerinize sağlık.ne kadar güzel olmuş bahçeniz.Allahaşkına o sardunyalara ne yapıyorsunuz Allah aşkına ne veriyorsunuz da bu kadar güzelleşiyorlar.Bunun bir sırrı olmalı.Benim düz sardunyalarım güzel fakat sakızlarla başım dertte.Bir türlü başaramıyorum.Tam evet oldu galiba dediğim anda kuruyup gidiyorlar.Bir yerde yanlış yapıyorum ama nerede anlamadım gitti.Baharda yeni güzelliklerinizi görebilmek dileğiyle.

fikreteren 22-11-2009 23:03

Teşekkür ederim sayın bynpol.baharın başşlangıçıyla birlikte 20*20*20* gübre veriyorum.Bu işlem yaz sonuna kadar devam ediyor.Suyunu toprak kurdukça veriyorum.
bakım bu kadar.

hozat 22-11-2009 23:45

Sn. fikreterten,

Bahçenizi zaman zaman ziyaret ederim. Çok huzur dolu, herşeyin yerine yakıştığı çok güzel bir bahçe. Ellerinize sağlık.

Ayrıca verdiğiniz bilgiler de çok yararlı oluyor, faydalanıyorum.
sonbaharın güzellikleri bahçenize yansımış, yine zevkle izledim.
Selam ve saygılar...

fikreteren 23-11-2009 04:19

Sn.Hozat çok teşekkür ederim ince düşünceleriniz için.Elimden geldiğince bildiğim veya uygulama çalıştığım bilgilerimi siz arkadaşlarımla paylaşmak benim için büyük zevk.

cemo 23-11-2009 05:55

Sevgili Fikret
Tırtıllar lahanalarımı yedi yetmedi, evin duvarlarına bile cıkmaya başladı. Gördüğümü attım, göremediklerim yumurta yapmış.:(

limon 23-11-2009 09:30

Tırtıllar Lahana türlerinin yapraklarını çok seviyorlar. Organik mücadele için, bahçeye bir kök Lahana dikilebilir diye düşünüyorum. :) Çünkü eğer Lahana varsa diğer hiç bir bitkiye uğramıyorlar. (Tecrübeyle sabittir)

Tırtıllar bu kadar sevdiğine göre, Lahananın yapraklarının çok faydalı olabileceğini düşünüyorum.

Bahçeli eve taşındığımız yıl Sardunyalarıma dadanan tırtıllar için ilaç istediğimde, Ziraat mühendisi arkadaş, "Bırakın yaşasınlar, doğanın dengesini bozmayın, topu topu bir ay kadar yaşayacaklar havalar soğuğunca kalmayacaklar zaten demişti" O cümle bana çok şeyi anlattı. Bu işi ticaret için yapmayıp bizim gibi hobi amaçlı ilgilenenlerin, tüm bahçeyi sarmadıkça, tırtıla, böceğe çok ta kafayı takmaması gerektiğini düşünüyorum. Fikret Bey gibi elle mücadele en güzeli bence de. Varsın delik yapraklı ama ilaçsız sebzelerimiz olsun. İlaçlıyı yemediklerine göre muhakkak bir bildikleri vardır diye düşünüyorum :)

fikreteren 23-11-2009 10:58

sayın limon aynen size katılıyorum.

epsody 24-11-2009 10:00

Sayın Fikret Eren Bahçenize gösterdiğiniz özeni takdir ederek çalışmalarınızı beğendiğimi belirterek, müsadenizle kendi toprak bilgilerime dayanarak bir tavsiyede bulunmak isterim bahçenizdeki topraklarınıza uyguladığınız hertürlü bitki besin maddeleri ve gübrelerinin yanında leonardi'ti vede humik asitleride uygularsanız, bu uygulamalarınız artı değer kazanarak hem bitkileriniz besin maddelerinden daha iyi yararlanacak hemde topraklarınız daha düzenli bitkiler yetiştirme özeliği kazanırken uygulamış olduğunuz kimyasallar çevre ve toprak kirliliğine maruz kalmıyacaklardır.

Arkadaşım çalışmalarınızda başarılar dilerken bahçenizde esenlikler içinde dini bayramınızı da yakınlarınızla birlikte sağlık ve esenlik içinde geçirmenizi dilerim sevgiyle kalın saygılarımla.

Kiraz 24-11-2009 10:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 536476)
Tırtıllar Lahana türlerinin yapraklarını çok seviyorlar. Organik mücadele için, bahçeye bir kök Lahana dikilebilir diye düşünüyorum. :) Çünkü eğer Lahana varsa diğer hiç bir bitkiye uğramıyorlar. (Tecrübeyle sabittir)

Tırtıllar bu kadar sevdiğine göre, Lahananın yapraklarının çok faydalı olabileceğini düşünüyorum.

Bahçeli eve taşındığımız yıl Sardunyalarıma dadanan tırtıllar için ilaç istediğimde, Ziraat mühendisi arkadaş, "Bırakın yaşasınlar, doğanın dengesini bozmayın, topu topu bir ay kadar yaşayacaklar havalar soğuğunca kalmayacaklar zaten demişti" O cümle bana çok şeyi anlattı. Bu işi ticaret için yapmayıp bizim gibi hobi amaçlı ilgilenenlerin, tüm bahçeyi sarmadıkça, tırtıla, böceğe çok ta kafayı takmaması gerektiğini düşünüyorum. Fikret Bey gibi elle mücadele en güzeli bence de. Varsın delik yapraklı ama ilaçsız sebzelerimiz olsun. İlaçlıyı yemediklerine göre muhakkak bir bildikleri vardır diye düşünüyorum :)

Latin çiçeği de tırtılların sevdiği bir bitki, lahanaları korumak için yanına latin çiçeği ekiliyor.

incikarsan 24-11-2009 11:22

Ellerinize ,gonlunuze saglik ne guzel bir bahce yapmissiniz.Bunlarin hepsi emek ,ozveri ve tabii ki sabirla oluyor.Bitkilerin buyumesi yillar aliyor.Ancak bebek buyutur gibi her asamasi farkli bir zevk verdigi icindir ki yillar icinde nasil buyuyup serpildiklerini anlayamadan bir de bakiyorsunuz ki karsinizda kocaman birguzellik olusmus.Cicekleriniz cok saglikli masaallah.Guzel bahcenizde sevdiklerinizle bir arada nice mutlu yillar gecirirsiniz insaallah.Dana burnu ile mucadeleniz ilgimi cekti .ilk firsatta deneyecegim.

fikreteren 24-11-2009 13:35

Teşekkürler Sayın İnci.Hersene uyguluyorum.Hem biz zararlı madde almıyoruz hemde kuşlar ölmüyor.

Sayın Kiraz yanlış mı anladım acaba latin çiceğini tırtıllar seviyormu sevmiyormu. Eğer seviyorsa lahananın yanına dikmeye gerek yok bence.Yabancı kanallarda izliyorum latin çiceğini sebze bahçelerine dikiyorlar ama lisan bilmediğim için niye diktiğini anlayamıyorum tabi.Birde şu var bu mevsimde latin çiceği bizim buralarda yaşamıyor.

Sayın Epsody güzel düşüncelerininiz için çok teşekkürler.İnşallah sizin de gönlünüze göre bir bahçeniz olur. Leonardi ve humik asit i tarım iilaçları satan yerlerde bulabilirmiyim ?

Kiraz 24-11-2009 14:03

Tırtıllar latin çiçeğini seviyor, lahanaları korumak için yanlarına latin çiçeği dikiliyor. Ama siz çiçekleri korumak için yanına lahana da dikebilirsiniz belki.

epsody 24-11-2009 18:17

Leonard'i bulmanın yolları.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fikreteren (Mesaj 537008)
Sayın Epsody güzel düşüncelerininiz için çok teşekkürler.İnşallah sizin de gönlünüze göre bir bahçeniz olur. Leonardi ve humik asit i tarım iilaçları satan yerlerde bulabilirmiyim ?

Sayın fikreteren gelibolu'da leonardit yoktu diretmelerim ve teşfiklerimle bu beldede satılır hale geldi, üye arkadaşlarımızdan Remzi Sarıoğlu' na ricalarımızla satıcıları buluşturarak ben temin eder durumdayım sizinde aynı şekilde sizin oradaki satıcılarla Remzi Sarıoğlunu tanıştırarak bu işi çözüme ulaştırabilirsiniz.

Sonuçta toraklarımız adına güzel bir iş çıkarmış olacağız tabii bizim bitkilerimizde bu cevherden nasibini alacaklardır

ozbey 24-11-2009 23:29

Sayın fikreteren, çiçekleriniz ilginizin karşılığını vermişler doğrusu, hepsi çok sağlıklı ve güzel duruyorlar. Yazlığınızın arka tarafı harika bir manzara, tablo gibi. İkiz siklamenlerinizi soğandanmı yetiştirdiniz. Ellerinize sağlık.

fikreteren 25-11-2009 16:21

sayın özbey siklamenleri migros tan almıştım.2 tane daha değişik renk aldım..

fikreteren 25-11-2009 19:52

1 Eklenti(ler)
Artık son günleri..

Öznur 25-11-2009 19:54

Ne kadar güzel bir gül, bayıldım! Türü nedir acaba? Ben de bulmaya çalışayım.

fikreteren 25-11-2009 19:55

1 Eklenti(ler)
Tesbih çiceği yazın açmadı şimdi çicek açtı.

fikreteren 25-11-2009 19:58

3 Eklenti(ler)
arkadaşım ın hediyesi mercan bitkisi ve orman dan almış olduğum tavşan memesi bitkisi

fikreteren 25-11-2009 20:04

2 Eklenti(ler)
Çoşan siklamenler ve komşunun kızaran kartopu bitkisi

fikreteren 25-11-2009 20:08

1 Eklenti(ler)
Bunlarda benim hasılatım.Soğuktan büyüyemeyen biberler ve pepinolar

fikreteren 25-11-2009 20:13

1 Eklenti(ler)
İki sene evvel almıştım.Bu sene ilk defa çicek açtı. Resimde renki koyu pembe idi ama açık bir renk açtı.Adı NERİE

epsody 03-12-2009 08:29

Sayın fikreteren leonardit bulma konusundaki mesajlarıma bir karşılık mesajınız olmadı acaba unutunuzmu. leonarditi sonbaharda uygulamanız açısından önem taşımaktadır, bahçenizin güzellikleri adına sizi uyarmak istedim sevgiyle kalın.

fatmadundar 04-12-2009 07:59

Sn .fikreteren, bahçenizi bu sabah daha yeni gördüm. Sabah sabah gözüm gönlüm açıldı. Bahçeniz çok bakımlı, çiçekleriniz çok güzel ve özel. Elinize, gönlünüze sağlık.

Size birşey soracağım. 221 nolu mesajınızdaki son çiçeğiniz hakkında. Siz adını jakabinia carnea demişsiniz ama googleda bu adla ilgili sizin mesajınızdan başka bir not bulunamadı. Başka bir adı var mı? Bir de bu çiçek nasıl yetişiyor?
Bahçede mi, saksıda mı? Yaz mı, kış mı?
Ben bunu bir ay kadar önce bir bahçede gördüm. Sahibinden çelik rica ettim. Severek verebileceğini ama şimdi tutmayacağını söyledi. Yakında kuruyacak, baharda dibinden sürecek dedi. Belki tutar dedim, aldım. Çünkü çok eskiden komşumuzda vardı, adı fısıltı idi ama nasıl yetiştiğini bilmiyorum. Fısıltı adıyla da bir sonuç çıkmıyor. Bir de "Bu çiçeği adı nedir" sayfasında sorayım.
Teşekkür ederim.

fikreteren 04-12-2009 08:15

Sayın Fatmadundar,teşekkür ederim.Şu anda Ankaradayım.Ormancılara ait kitaptan ismini
öğrenmiştim.dönünüce tekrar bakarım.Ben de bu çicek saksıda kışın eve alıyorum.iklime göre bahçcedede yetişiyor.ben çelikle ürettim.almışolduğum dalı suya çillendirdim.yazın çicek açıyor.harika da bir çiceği var.Ev içerisinde çiceğe bir şey olmuyor.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:55.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025