agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Fikret Eren / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/14527.htm)

fikreteren 12-07-2009 09:56

2 Eklenti(ler)
Buda Maviş çiceği .Latince ismini yazmıyorum.

fikreteren 12-07-2009 10:00

Sizlere favori bitkilerimden olan küstüm çiçeğinin görüntülerinide göstermek isterdim .Saksının kenarı kırık olduğu için göz zevkinizi bozmak istemedim.Yapraklarına ve dallarına dokunuyorsunuz küsüyor,3-5 dk sonra açılıyor.Tekrar görüşmek üzere...

fikreteren 12-07-2009 10:07

Teşekkürler Sayın Limon,İde ve Jineop.
Sayın Adalet hanım, boru çiceğinin cinsden iri oluşu birde küçük açanları var.Amaryllis ise 2 sene önce Anadolu tohumculuktan almıştım.İki tane daha almıştım başka renkler ama bu sene açmadılar.

Kiraz 12-07-2009 10:59

Sn Fikreteren, daturalar çok güzelmiş, fazla bilmediğim bir çiçek. Bahçede kendiliğinden çıkıyorlar ama salyangoz ya da tırtıllardan dolayı çiçeğini hiç göremedim, sizinkiler gibi güzel olmayacağı kesin ama artık daha da merakla çiçeğini takip edeceğim.

jineop 12-07-2009 11:24

Sevgili Kiraz,
Bahçe de çıkanları ben de merak etmiştim ve korumaya almıştım. Ama şimdi filizini gördüğüm yerde koparıyorum. Güzel değil. Sevgiyle kalın.

jineop 12-07-2009 11:27

Sevgili Fikret Eren,
Uzaktan maviş çiçeğinin olduğu görüntü,bahçe dergilerine kapak olacak kadar güzel. Çok beğendim. Nazarım değmez ama yine de Maşallah diyelim.

fikreteren 12-07-2009 12:08

Daturalar burada yol kenarlarında da var beyaz renkte hiç ilgimi çekmemişti.Siteden değişik renkte tohum almıştım diğerlerinde tomurcuk var.zannederim bir renk daha açacak diğerleri çıkmamış. Sayın Kiraz ve Jineop çok sağolun nazarınız değmez mavisi çabuk çoğalıyor.beyaz ında tomurcuk yok açar herhalde.

nurcanaybay 12-07-2009 18:40

Datura ya ben de bayıldım.Elinize sağlık.

Volare 12-07-2009 19:48

Hepsi çok güzel ,
ama galla renk ve şekillerine bayıldım . Kutlarım .

fikreteren 12-07-2009 21:19

Zehirli olmasına rağmen bende çok beğendim.diğer renklerini elde etmeye çalışacağım.sizede teşekkürler sayın Volare

COYOTE 12-07-2009 21:26

Hepsi birbirinden güzel,ellerinize sağlık..

fikreteren 12-07-2009 21:28

Teşekkürler COYOTE böyle güzellikler sizinde olsun...

COYOTE 12-07-2009 21:33

İnşallah diyeyim;)
Eklemeden geçmeyeyim kırmızı biyeli amarylis hiç görmemiştim çok zarifmiş.;)

habibe 13-07-2009 09:36

Sn.Fikreteren
"Ömrüme ömür kattı " deyiminin tam sırasıdır.
Hepsi ayrı bir güzellik. Ayrı bir emek.
Daturanın gündüz kötü-gece güzel kokması ilginç... Şekli ve rengi de çok güzelmiş.
Geçen yaz benim bahçede de yılan görmüştüm. Bir dal parçasına benziyordu. Tam uzandım ki, :D:dilli: Kaçtı gitti.

Kükürt fikrinizi benimsedim. Yine de cebimde dursun. ;)

Çiçeklerinizle, sebzelerinizle sefalı günler dilerim.

Erdinc_ist 23-07-2009 02:05

Merhaba ,
Bahçeniz yerine uygun şekilde tasarlanmış gibi . İngilizlerin dar ön bahçelerini anımsatıyor yoğun bitkilendirmelerin olduğu orda olan kişinin bitkilerle çevrili olduğu hissini veren bir bahçe .
Keyifli saatler geçirmeniz dileğiyle.

Adalet Yağcı 23-07-2009 09:34

Sayın Fikreteren, daturanın fotoğrafını bu gün gördüm, harika açmış, inanılmaz bir güzelliği var.
Bahçenin her yerini daturalarla donatasım geldi, benim daturam da bu gün yarın sizinkinin renginden açacak, belli oldu.
Sabırsızlıkla bekliyorum.
Bu güzellikleri yaratıp, bizlerle paylaştığınız için teşekkürler, sağlıcakla sürün keyfini.

mugeor 23-07-2009 12:38

bahçeniz şahane

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fikreteren (Mesaj 424847)
Havalar ısındı artık.Yazlığa gittim.Bahçeyi bellememiştim.bir bölümünü belledim.Eşimle berber çarliston ve tatlı biber diktik.Dikerken de danaburnu kesmemesi için sabunlu su ile can suyunu verdik.Öğrendiğimden beri 7-8 senedir bu şekilde dikiyoruz .Tarım ilaçı kullanmıyorum.Bellerken kopardığım otları dışarı atmayarak onları da bahçeninin bir yerinde gübre olması için yığıyorum.Her sene 1-2 çuval çürümüş toprağım oluyor.Şimdi görüntülediğim resimlerimi sizinle paylaşmak istiyorum.

bu alttakı gule benzeyen çiçegin adı nedır cok guzel ve çok hoşuma gıttı.kendı bahçeme bende almak istiyorum.teşekkürler

Koyu yeşil 24-07-2009 09:14

Sayın Fikret Eren, ellerinize sağlık, bahçe muhteşem görünüyor. Amarylis ve daturalar nefes kesici, hayran kaldım.

Ülker 24-07-2009 11:47

Fikret Bey, bahçeniz rüya gibi, her gördüğüm resim karesinde, iç çekip maşallah diyorum.
Daturaları nereden almıştınız? amarilysleri ve süsenlere benzeyen narin çiçeklerinizi de aynı yerden mi aldınız? özendim inanın.

katreyi matem 14-08-2009 10:07

ggerçekten gördüğüm en güzel bahçe diyebilirim
ellerinize sağlık
benim de evim yapılıyor şu anda
giriş kat
o yüzden bahçe benim diyorum gülüyorlar ama gerçek bu ben bahçesiz yapamam
çok küçük bir bahçe olacak ama olsun
ben o bahçede neler neler hayal ediyorum
inşallah sizin bahçeniz kadar zevkli olur...

fikreteren 26-08-2009 11:33

Teşekkürler Sayın Habibe,Erdinç,Koyu yeşil.
sayın Ülker teşekkür ederim.Daturaları siteden bu sene tohum olarak almıştım.Diğerlerini ise Anadolu Tohumculuktan satın aldım.
sayın Katreyi matem teşekkür ederim.darısı sizin başınıza.İnşallah sizinde gönlünüze göre bir bahçe olur.
Sevgili ADALET Yağcı rica ederim.zevkle.amaç zevklerimizi paylaşmak birşeyler
öğrenmek.

fikreteren 26-08-2009 11:43

2 Eklenti(ler)
Daturanın şimdide sarı rengi çicek açtı.gerçekten kokuları çok nefis.
Bu bitki başka bir bitkinin yanına dikiliyormuş,ona gelen zararlı böcekler daturanın yapraklarını yiyerek zehirlenip ölüyorlarmış.Hangi bitkinin yanına dikliyor onu bilmiyorum.Ama araştırmaya devam etmekteyim.

hüzün 30-08-2009 09:49

Sn Fikreteren bahçeniz çok güzel, özellikle ceylanlarınıza ve liluumlara bayıldım .Fazla varsa isterim.. bahçenizde ve evinizde güle güle oturun inşaallah

Orhan Özbilgiç 19-09-2009 20:56

Sayın Fikreteren;
Bahçemi ziyaretiniz nedeniyle araştırdım. Birde ne göreyim? Siz; deneyimlerinden yararlanabileceğim bir arkadaşımızsınız.
Gerçekten çok iddialı bir bahçeniz var. Belliki çok emek vermişsiniz. Ama çok güzel bir mekan yaratmışsınız.
Benim bahçem, sonuçta bir köy de. Bu nedenle sizinkinden biraz büyük.Benim gibi, ağaç ve çalı türevi bitkileri seven biri için avantajlı. Ancak, yeşil ne kadar güzel olursa olsun, bahçeye canlılık kazandıran diğer renklerdir. Bu nedenle arada otsu ve mevsimlik çiçekleri de kullanmak zorundayım. İşte bu benim şimi zorlaştırıyor.
Siz de biliyorsunuz ki,Samsun ve Çarşamba' da, özellikle ilkbaharda yabani otlarla mücadele edebilmek için büyük bir efor ve çok zamana ihtiyaç duyuyorsunuz. Çim makinası yeterli olmuyor.(Zaten doğal çim!) Motorlu tırpan ile biçiyorum. O da çok keyifli değil. İşin tek sevimsiz tarafı yani!
Neyse sağlık olsun.
Bayramda herşey gönlünüzce olsun.Sağlıklar diliyorum. Dilerim bir gün Samsun' da veya Kızılot' ta buluşur ve tanışırız.

fikreteren 19-09-2009 22:43

Sayın orijin, çok teşekkürler. Yardımcı olabilirsem ne mutlu bana.her zaman yardıma hazırım.

fikreteren 21-09-2009 19:08

2 Eklenti(ler)
İnsanların küs durması,darılması,alıngan olması ne kadar kötü bir şey değilmi ?
küstüm çiceğinin bile dargınlığı iki üç dakika sürüyor.

fikreteren 21-09-2009 19:13

1 Eklenti(ler)
kaktüsler

fikreteren 21-09-2009 20:46

2 Eklenti(ler)
kaktüsler

fikreteren 21-09-2009 20:53

3 Eklenti(ler)
Sümbülteber; mis gibi kokusu var.harika.yılllar önce İzmir'den almıştım.bu seneye kadar açmadı.hocam 100 den aldığım sümbülteber ilk sene açtı .

fikreteren 21-09-2009 21:01

3 Eklenti(ler)
Medine düğmesi. yine mis gibi kokan kumzambağı zıpçıktı ve diğer çeşitleri

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025