agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Fikret Eren / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/14527.htm)

ciceksever70 10-06-2009 20:42

Seraniz olmasi cok güzel. Ancak burada kislari bazen -15,-20 lere kadar sicaklik düsüyor. Sera da olsa isitmasi olmadan cicek yasatmak mümkün degil yoksa yeterince bodrum, müstemilat var evde ama isitma olmayinca cok zor. Ben de ne yapayim kisin o derecelerde yasayan bitkilerle bahcemi biraz doldurmaya calisiyorum ki kisin da biraz yesillik göreyim. Rhododendron, berry cesitleri, simsirler, büyümeyen cam türü bitkiler ve daha bir cok bitki kisi rahatlikla geciriyor ama iste o sardunyalar yok mu...

homeopati 10-06-2009 21:57

hayranlıkla izliyoruz fikret bey .... her karesi çok güzel emeğinize sağlık

fikreteren 11-06-2009 01:13

Teşekkürler Homeopatı.

fikreteren 23-06-2009 22:50

4 Eklenti(ler)
Buğün size sebze bahçemi tanıtayım.Pek güzel olmadı ama ...Sırasıyla bal kabağı,fasulye,salatalıklar ve biberler. Beklerim...

fikreteren 23-06-2009 22:56

3 Eklenti(ler)
Bu arada bir kaçta çicek resmi ekledim.piller bittiği için şarj edemedim.çekebilidiğim bir kaç resmi sizinle payalaşabildim.Begonya,lilium ve galalar..

Lithi-um 24-06-2009 00:28

Salatalıkları dalında nasıl tutuyorsunuz. Gidip gelirken bitmiyorlarmı :) sebze meyve bahçelerine bakarken kendimi mutfağa atmak istiyorum :)
Bur arada lilium çok hoş gözüküyor.

jineop 24-06-2009 05:21

Sevgili Fikret Eren,
Bahçenizden adeta mutluluk ve güzellik fışkırıyor. Ceylanlarınız,sardunyalar,liliumlar,galalar çok güzeller ve çok mutlu görünüyorlar ellerinize sağlık.Hele minik begonya çok hoş.

Adalet Yağcı 24-06-2009 08:34

Sayın Fikret Eren, güzel olmadı dediğiniz sebzeler bunlar mı?
Siz bir de benim sebzeleri görün, sanki hep öyle kalacaklarmış gibi hissediyorum, doğru dürüst gelişemediler bu sene.

Pembe gallanızdan sanırım bir çok arkadaşımzda var, sebzeler de çok canlı görünüyorlar, salatalıklar ne güzel asılmış dallara, benim yetiştirdiklerim her sene külleme oluyor havadaki sisten, bu sene Bionem ile koruyorum bakalım ne olacak.

Her şey çok güzel, bol ürün alırsınız inşallah.

nurcanaybay 24-06-2009 10:06

Fikret bey , ben de callayı çok sevenlerdenim.Her hafta, sadece çiçeklere bakmak için pazara giderim.Bir hafta gidemedim ,o hafta da siyah calla getirmişler .Hala hayıflanıyorum.
Benim hemoracallisler açtı ve çiçeklenmesi bitti.Çiçek sapları kurumaya başlayınca kestim ,tekrar çiçek sapı çıkaracaklar değil mi ?
Her zaman ki gibi görüntüler çok güzel ,ellerinize sağlık.

ginkgo biloba 24-06-2009 10:40

sn; Fikret bey bana yazacak bişey kalmamış arkadaşlar her şeyi yazmışlar. zaten maşallah bahçeniz hakkında bence fazla sözede gerek yok. Allah güle güle oturmayı nasip etsin.

jineop 24-06-2009 10:43

Ben de gala istiyorum, Beyaz hariç tüm renkler çok güzel. Ama renk farklı olunca görüntü dağılıyor. En güzel renk sizce hangisi ? pembe?

Lithi-um 24-06-2009 11:43

Ben lilium'un da beyazını çok seviyorum. gala'nın da beyazı yakışır sanırım. o tarz çiçeklerde beyaz çok hoş gözüküyor. (eğer lilium'un altındaki çiçek ise)

fikreteren 24-06-2009 18:44

Sayın LİTHİ-UM; Salatıalıklarımı iki günde bir topluyorum.Sökmüş olduğum seranın demirlerine ip bağlayarak sardırıyorum.

Sevgili JİNEOP, Teşekkür ederim.gala nın bende beyaz ve sarısı vardı.Hocam 100 sayesinde red kırmızı,lila,orange turuncu,pink pembe renklerinide çiceklerimin arasına kattım.soğanlar yavru verirse ****** gönderirim.

Sayın ADALET HM.Güzel olmadı dedim çünkü gözüme çirkin geldi.Bahçede estetik de aradığım için böyle bir kelime seçtim. beğendiğiniz için teşekkür ederim.Bu dönemde
hastalıklar artıyor.o kadar çok hastalık varki insan ne yapacağını şaşırıyor.ama ben tarım ilaçları kullanmıyorum.bitkisel ilaç ve elle mücadele.Bionemi hiç denemedim.sizin tecrübelerinizden istifade etmek isterim.

Sayın NURCANBAY,sizin çicekler bizden önde gidiyor.erken çicekler açıyor.o yüzden biz ikidefa seyretme imkanı buluyoruz.Hemoracallisler bende henüz açmadı.belkide bu sene açmayabilirler ,geç geldiler .açarlarsa süpriz olur.çicek açınca da işleri bitiyor zaten.

Sayın GİNKO BİLİBA teşekkür ederim.

Bu arada bahçeme davetsiz misafirlerde geliyor.Çevrede kuşlar,kurbağalar.yılanlar ne isterseniz var.Dün komşumun pencere eşiğine koymuş olduğu saksı altılığın içine yumak olmuş yılan.Bende tesadüfen oradaydım.Komşum Fatma hanımın çığlığı üzerine yerinden fırladım.yılan diye bağrıyor.hemen bir sopa aldım.Öldürdüm zannettiniz değilmi.hayır öldürmedim. ama öldür diye etrafan bağırıyorlar.yılan sopaya sarıldı ve onu uzak bir yere biraktım.Doğanın dengesiyle oynayamam .Buna inanıyorum.

nurcanaybay 24-06-2009 19:08

Fikret bey ,yılanların çok az cinsi zehirliymiş .Bahçeye bir miktar su konması önerilir hep
çünkü geliş sebebleri de su içmek olurmuş.Ben de de yavru kurbağalar var , öyle sevimliler ki...
Ben hemoracallislerin yaz boyu açacağını sanıyordum ,bu durum beni hayal kırıklığına uğrattı.Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.

Adalet Yağcı 25-06-2009 17:01

Sevgili Nurcanaybay, bahçeye su koyalım yılan da her gün bahçeye su içmek için gelsin ben de aklımı oynatayım :mad:
Şaka bir yana, en korktuğum sürüngendir yılan, ben suyu bahçenin dışına koysam, ya da komşularımın yaptığı gibi bahçe duvarının etrafına kükürt serpsem olmaz mı?

Sayın Fikreteren, inanın ben de hiç bir canlıya kıyamam ama onu sopayla tutup atamam da.
Bionemi bu sene kullanmaya başladım, şimdilik güllerimde ve ağaçlarımda külleme yok, iki şeftalimde kıvrık vardı, geçen haftaki bionemde sonra bu gün baktğımda yeni yaprakların düzgün çıktığını gözlemledim.

Benim daha çok merak ettiğim, hıyarlarda ve kabaklarda mildiyö olup olmayacağı, her yıl oluyordu, şu ana kadar öyle bir durum yok.
Gelişmelerden haberdar ederim.

fikreteren 25-06-2009 17:27

Sayın ADALET HM, gelişmeleri sizden izlemeye devam edeceğim.Yılana gelince bahçemde
zaten havuz var .havuzsuz bahçelerede giriyor. en güzeli bahçenini etrafına kükürt serpmek.Ben geçen sene böyle yaptım.yılan gözümün önünde kükürtten dolayı resmen şahlandı.sonra kayboldu. hayvanları öldürmeyelim yoksa doğanın dengesinin bozulmasına yardımcı olmuş oluruz.

Zeytinci 25-06-2009 18:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fikreteren (Mesaj 452111)
en güzeli bahçenini etrafına kükürt serpmek.Ben geçen sene böyle yaptım.yılan gözümün önünde kükürtten dolayı resmen şahlandı.sonra kayboldu. hayvanları öldürmeyelim yoksa doğanın dengesinin bozulmasına yardımcı olmuş oluruz.

İlginç fikir. Burası işte bundan güzel. KKY (Kes Kopyala Yapıştır) değil. Tecrübe konuşuyor.

Bahçede güllerin arasında bir tıkırtı duydum. Kedi (sokak kedisi) orta boy bir yılanı halletmiş. Aldı ağzına götürdü. Evdekilere bahsetmedim.;)

O yılan belki bilemediğimiz iyilikleri yaptı. Kedi de kediliğini. Doğanın işine karışmamak gerek. İstemiyorsan serp kükürdü, gitsin.

Bilgi için çok teşekkürler Fikret bey:)

fikreteren 25-06-2009 20:38

Zeytinci bende bu yüzden ağaçlar.net i seviyorum.herkes fikirini paylaşıyor.herkes birbirin den birşeyler öğreniyor.bitkileri tanıyorsun.yeni arkadaşlıklar ediniyorsun ....her boş vaktimde bilgisayar başındayım.

jineop 25-06-2009 20:48

Sevgili Adalet Hanım,
Yılanın sizden ne kadar korktuğunu bir düşünün.:)

fikreteren 03-07-2009 18:40

4 Eklenti(ler)
Açan çiceklerimi sizinle paylaşmak istedim.Amaryllis,zıpçıktı,eryngium ve calla'larım diğer renkleri

fikreteren 03-07-2009 18:43

1 Eklenti(ler)
yeni aldığım saksı çeşidi

fikreteren 03-07-2009 18:48

3 Eklenti(ler)
Kapı girişindeki gülün yerini bu sefet boru çiceği doldurdu.diğer hemoracallisler

Adalet Yağcı 03-07-2009 19:16

Sayın Fikreteren, amarillisiniz bir harika, diğerleri de çok güzel ama bu gerçekten fevkaladenin fevkinde.
Mart ayında bunun aynısını çok aramıştım, ne kadar zarif ve güzeller.
Demek amarillislerin belli bir mevsimi yok benimkiler Martta açtı bitti.

Diğerlerine de haksızlık etmek istemem, acem borusu coşmuş, çiçekleri de oldukça iri, huzur içinde keyfini sürün.

limon 03-07-2009 20:13

Vayy vay vay bu (Amaryllis) nasıl bir güzelliktir böyle Fikret Bey? Maşallah...

Yeni aldığınız saksı çok değişik ve güzel, güle güle kullanın.

ide 04-07-2009 04:02

Sevgili Fikret
yılanı öldürmemenize çok sevindim;) İnsanlardaki bu korkunun öğrenilmiş olduğunu düşünüyorum, yoksa kaç kişiyi yılan ısırmıştır bir düşünelim:rolleyes:Bahçenizdeki her şey çok güzel, bir bahçe de benim başıma olur diliyorum:p

jineop 04-07-2009 07:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 456194)
Vayy vay vay bu (Amaryllis) nasıl bir güzelliktir böyle Fikret Bey? Maşallah...

Yeni aldığınız saksı çok değişik ve güzel, güle güle kullanın.

Aynen katılıyorum. Muhteşem. Elinize sağlık.

fikreteren 12-07-2009 09:41

2 Eklenti(ler)
Siteden almış olduğum datura çiceği açmış bulunmakta bunu sizinle paylaşmak istedim.Gündüz pis kokusu var ama akşam üstü çiceği nefis kokuyor.

fikreteren 12-07-2009 09:47

1 Eklenti(ler)
Buda siteden soğanlı bir bitki.Açacağını tahmin etmiyordum .Açtı

jineop 12-07-2009 09:51

Sevgili Fikret Eren,
Amarylis mukemmel,datura da öyle. Datura çok tohum verecektir.Umarım bizleri unutmazsınız. :)Gelecek sene favorilerimden biri kesinlikle pembe calla.

fikreteren 12-07-2009 09:53

3 Eklenti(ler)
Calla da değişik bir oluştu.Ben böyle bir renk almamıştım.Hocam 100 den aldığım Ekinizyalar ve bergamut çiceğide açtı..

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:37.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025