![]() |
Sayın Fikreteren, hem çiçek türleriniz çok güzel hem de tüm gayretleriyle çok güzel açmışlar, sağlıkla keyfini çıkarın. Mügeyi ne zaman dikmiştiniz?
|
Alıntı:
|
Teşekkür ederim sayın Nurcanaybay ve Sevim 4
|
1 Eklenti(ler)
Sayın Limon göndermiş olduğunuz bu güzel çicek için çok teşekkür ederim.
|
Bu renkten denk geldiğine çok sevindim, bir de açık Lilası var onun çiçekleri cılız oluyor, bu renk daha güzel. Ben toprağa geçirdim 2 hafta önce, kökten devamlı çoğalan, bakımı kolay bir bitki, Didiscus Caeruleus. Yere geçirirseniz çiçek sapları daha kuvvetli çıkıp desteksiz durabiliyor. Dilerseniz bir destek çubuğuna tuturup dik durmalarını sağlayabilirsiniz.
|
Çok ama çok özür dilerim sizin isminiz yerine yanılşlıkla Kiraz hm.yazmışıım.Özelinize mesaj gönderdim.
|
5 Eklenti(ler)
Daha henüz istediğim gibi bir bahçe yapamadım.Mevcut çicekler açıyor.Her yazlığa gittiğimde değişik çiceklerin açması beni içok mutlu ediyor.Blkondaki çicek fidelerin hala yerlerinie dikemedim.Bir kısmı bozuldu tabi bu da moralimi haliyle bozuyor.Gözüm aç yine çicek aldım.Ama bu sefer bende olmayan clemantis çiceklerinden 2 ayrı renk aldım .Bakalım becerebilecekmiyim.Bu gidişimde yazlığa arkadaşımı götürdüm onun objektifinden yansıyan resimleri sizinle paylaşmak istedim.
|
5 Eklenti(ler)
Kaktüsler yeni aldığım petunyalar gazenyalar.
|
5 Eklenti(ler)
Arkadaşım makinasının tarihi bir ay geriden takip ediyormuş .Sevgili limon arkadaşımdan gelen çicek.çörekotu,açan 2 küpe diğerlerini sabırsızlıkla bekliyorum.
|
5 Eklenti(ler)
Devam
|
2 Eklenti(ler)
Bodur güller
|
hepsi çok güzeller havuzun etrafındakiler cam güzeli ve hercai mi?
|
Teşekkür ederim Hüzün.Evet havuzun kenarındakiler hercai menekşe,cam güzeli ve begonya.Havuza bakmak için çiğniyorlar ama yine diktim.
|
Beyaz bodur karanfilleriniz muhteşem görünüyor
|
Sayın Fikreteren ne kadar güzel çiçekleriniz var şakayıklar kamelyalar ne kadar güzeller,bütün çiçekleriniz ne kadar güzel emeğinize sağlık valla kıskandım:p
|
Çok teşekkür ederim sayın Nazlı hilal ve nazlı 06
|
5 Eklenti(ler)
Sevgili Zeki bey göndermiş olduğu tohumlar fide oldu.Yalnız Zeki bey den ricam
bitkileri tanımadığım için içerisinde yabancı ot var mı onu seçemedim yardımcı olursa sevinirim. gönderieln tohumlar Eccremecorpus scaber,digitalis purpuea,aconitum carmchaelii,polemonıum caeruleum. Teşekkür ederim. |
4 Eklenti(ler)
iris küpe ailesine yeni katılan çicekler.Ayrıca yeni iki adet clemanis aldım.
|
Fikret bey merhaba,
Bahçenizi baştan sona gezdim. Çok güzel, sağlıklı ve çeşitli bitkileriniz var. Tutkulu ve bilgili bir bitki koleksiyoncusu ile tanışmış olmaktan çok memnun oldum. Sizi gönülden kutluyorum. Bahçemden beğeneceğiniz bitkilerden veya tohumlarından, eğer mümkünse, örnekler göndermekten mutlu olurum. Anladım ki elinize geçen bitki ve tohumları en iyi şekilde bakıp değerlendiriyorsunuz. Gözüm arkalarında kalmayacak. Sağlıklı, huzurlu, mutlu günler dilerim. Selamlar |
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eccremecarpus scaber: Eklenti 152088 Digitalis purpurea: Eklenti 152087 Polemonium caeruleum: Eklenti 152089 Bu bir aster cinsine benziyor: Eklenti 152086 Bu ise sanki bir ballı baba türü: Eklenti 152090 Biraz daha büyümelerini bekleyip öyle karar verelim. Selamlar |
Zeki bey değerli görüşleriniz için çok teşekkür ederim. En sondaki çicekten ben şüphelenmiştim.Bir çeşit ot .yinede size sormadan koparmak istemedim.Bahçenizdeki bitki ve çiceklerden almak benim için büyük bir zevk.Bahçemde gelen çiceklere kendi adlarının yanınıda gönderen kişilerin isimlerini de veriyorum.Teşekkürler..
|
Sevgili Fikret Ağabeyciğim harika görüntüler sergilemişsiniz bize gazanyalar , küpeliler beyaz karanfiller hepsi ama hepsi çok güzeller. Çöreotu gerçekten bildiğimiz hani poğaçaların üzerine serptiğimiz onlardanmı çıkıyor. Ne güzel çiçek açıyorlarmış böyle , muhteşem ..
|
Teşekkür ederim finduk 52 daha güzellleri sizin olsun. Evet çörekotu bu.Kavurup kullandık.
Bu sene 4 renk oldu.Mavi,beyaz.pembe ve açık mavi |
Fikret bey kaktüsleriniz ne güzel çiçeklenmiş:p
|
Teşekkür ederim Sevim k. Kaktüslere karşı pek ilgim yok ama arkadaşım hediyesi.
|
İnanmıyorum:eek: Ben nöbet tutuyorum kaktüslerimin başında çiçeklerini görebilmek için.
|
Sevim hanım üzülmeyin .Benimkiler balkonda güneş altında.Kapıdan çıkınca ilk onları görüyorum.
|
1 Eklenti(ler)
Ağaçlarda bitlerle karıncalar arasında organik bir bağ var.Bitlerin bıraktığı artıkları karıncalar yiyor.Dolayısıyla bitleride diğer hayvanlardan korumuş oluyorlar.Yabancı bir kanalda gördüm ağaç gövdesine yapıştırıcı koyuyorlar karıncaların ağaca çıkmasını engelliyorlar.Bende bunu şeffat koli bandı ile yaptım.İlişklerini kesmiş oldum sıra gözlemde.Yalnız yağmur yağınca özelliği gitti.tekrar koli bandını yeniledim.Bakalım bitlerin durumu ne olacak.
|
Sevgili Fikreteren,bahçenizi gezdim sıcak bir saatti ama olsun değdi:)
Clematis, çörek otu,süsen,küpeli ve kaktüslere hayran kaldım çok güzeller sağlıkla tadını çıkarıp, keyfini sürün sevgiler. |
Merhabalar Fikret bey,
Umarım bugünkü şiddetli karayelde bitkileriniz hasar almamıştır.Yazlığınızın yerini mesajla bildirirseniz yakın bir zamanda uğramayı düşünüyorum, tabi sizin için bir sakıncası yoksa. Bahçeniz herzaman olduğu gibi yine çok güzel ellerinize sağlık. Mavi renkli çörekotu çok güzel görünüyor. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:16. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025