agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Fikret Eren / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/14527.htm)

Ayşe Yıldız 29-12-2010 22:43

Asteriniz (yıldız patı) çok güzel çiçeklenmiş.

fikreteren 30-12-2010 07:20

Sevgili Minarislim.Çok teşekkür ederim.Ben de çok seviyorum ama bazen tenkit alıyorum.O ne öyle " deli kızın ceyizi gibi " herşeyi asmışsın diye .Tabi fazlasıda göze hitap etmiyor.Tenkit etmek kadar tenkit edilmekte güzel .

fikreteren 30-12-2010 07:32

Sevgili UZAYLI iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.Sizinde yeni yılınız kutlu olsun.Devamlı bahçe proğramları izliyorum gerek internetten gerekse tv kanaları(tv5 monde fransız tv) her ay ev bahçe dergisi vs.hep bunlar bana ışık tutuyor.Bitki çeşitlerini seviyorum.Sanki yerim varmış gibi hep yeni tohumlar çicekler alıyorum.yeniyi yakalamak için.Güzel bahçe olması için ama istediğimi henüz yakalayamadım.Gübreyi ,suyu eksik etmiyorum.(suyun fazlasıda zarar bitkileri çürütüyor.) Solmaya başlayan çicekleri koparıyorum ki yeni çicekler açsın vs.İşte aklıma gelenler bunlar sevgili uzaylı başka aklıma bir şey gelmiyor gelirse paylaşırım.

fikreteren 30-12-2010 07:34

Sayın Afyonlu sağolun.Bahçemdeki çiceklerin çeşitliilğinin bir sebebide dünürüm Naim bey in hersene Bodrum'dan çicekler getirmesi.İki senedir Aster in mavisini getiriyor ama bir türlü tutmadı.

Orhan Özbilgiç 30-12-2010 07:48

Fikret Beyciğim;
Bu ne zengin bitki çeşitliliği böyle.Önümüzdeki yaz senin bu bahçeni ziyaret edip, birkaç saatliğinede olsa keyfini sürmek şart oldu.

fikreteren 30-12-2010 10:14

Teşekkür ederim Orhan bey.Her zaman beklerim.

fikreteren 08-01-2011 19:28

4 Eklenti(ler)
Bu gün rahatsız olmama rağmen seradaki çiceklerim içn yazlığa gittim.Bir kaç resim görüntüledim.

fatma sunay 08-01-2011 20:59

Çiçekleriniz harika görünüyorlar. Hele yılbaşı çiçeği yapma gibi görünüyor.

dağ çiği 08-01-2011 21:32

Fikret bey geçmiş olsun.Çiçekleriniz her zamanki gibi harikalar.Limonlar çok güzel kaçıncı yılları merak ettim bende bir bahçeye bir de saksıya dikmek istiyorum.

fikreteren 09-01-2011 09:26

Sayın Fatma Sunay yılbaşı çiceğini Ankara dan almıştım.beyaz hakim di.

fikreteren 09-01-2011 09:32

Sevgili dağ çiği teşekkür ederim. Ben limonları aldığımda satıcı bana iki sene saksıda dursun uyum sağlasın demişti.Eğer istersen 2.nci seneden sonra toprağa dikersin.yüzden Bahçenin hemen hemen her tarafı rüzgarlı o yüzden saksıda büyümelerine müsade var.

Orhan Özbilgiç 09-01-2011 09:58

Artık iyiden iyiye limon ve mandalinaya aklım yattı. Kuzey rüzgarlarına kapalı iki fidan dikimlik yerim var. Bu martta dikebilirim.
Köyde senelerdir birçok bahçede var. Sadece bu kış hepsi zarar gördü. Ancak sonradan yine toparlandı.

şimdi seninkileri görünce heveslendim bende.;)

Bu arada şebboylar ve özellikle yılbaşı çok güzel. Ellerine sağlık. Ayrıca, geçmiş olsun.
Selamlar.

fikreteren 09-01-2011 16:34

Teşekkür ederim Orhan beyciğim. Bende heveslenip 2 limon 1 mandalina satın aldım.özde bodur olacaklar bakalım.Kararlarından vazgeçecekler mi ? Şimdilik devamlı limon verdiyor.yediverenler diyorlar ama mandalina şimdiye kadar 1 tane verdi. Bence alın dikin Orhn bey.Yerim olsa kukuatta alacağım ama artık yer yok.

fikreteren 10-01-2011 11:03

2 Eklenti(ler)
CD kutusunda yapmış olduğum mini sera bugün sevinç boğdu. Keklik üzümü( gaultheria procumbens )tohumları yeşermiş.Çocuklar gibi sevindim.

nurcanaybay 10-01-2011 12:33

Gözünüz aydın :)

Yılbaşı çiçeği hiç ilgimi çekmezdi ,sizlerin bahçelerin de göre göre fena halde heveslendim.Pazara gelen çiçekçime ''bulduğun her renkten alıver '' dedim.Bu sitenin
avantajı mı dezavantajı mı bilmem ... çiçekler söz konusu oldumu doymak bilmiyoruz.

Bu ara da geçmiş olsun.

fikreteren 10-01-2011 13:40

Teşekkür ederim sayın nurcanaybay.Hani derler ya "maymun iştahlı " benimki o misal oldu.gördüğüm çiceği alıyorum.Doymak bilmeyen bir yanımız var. AVM deki bayan bu kadar çiceği ne yapıyorsunuz sizdeki tam bir hastalık ifadesini kullandı.Bir komşumda sen kredi kartını buraya bırak hiç alma dedi.Hakikatten tedaviyemi ihtiyacım var .?

cemo 10-01-2011 13:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fikreteren (Mesaj 739438)
Hakikatten tedaviyemi ihtiyacım var .?

Toplu terapiye mi gitsek, indirim kazanırdık yüklüce:)))

İki yaprak rex begonya dikmiştim, filizlendi Fikret. Bir çeşitte ölmek üzere, hala yumruyu cıkarıp bakamadım:(

Sevgi Durul 10-01-2011 14:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fikreteren (Mesaj 739438)
.gördüğüm çiceği alıyorum.Doymak bilmeyen bir yanımız var. Hakikatten tedaviyemi ihtiyacım var .?

Hangimiz de yok ki, beğendiği bitkiyi görüp de almamak sayın fikreteren?
Bitkiler bir yandan, bir yandan da ağaçlar.net. PC kapandığı ile açıldığı bir oluyor.
Tedaviye ihtiyacımız var da, keşke bütün hastalıklar böylesine güzel olsa.
Bol çiçekli günler...

fikreteren 10-01-2011 14:10

.bendeki begoanyalarda aynen ölü bir vaziyette duruyorlar.2-3 ay daha beklerim canlanmassa doğru çöpe.

fikreteren 10-01-2011 14:13

Sayın durul ne bileyim böyle tepkiler alınca( bir kaç tane değil ) insanın morali bozuluyor. Ama dediğiniz gibi bizim hastalığın çaresi yine doğa...

günebakan 10-01-2011 14:17

Etraftakiler tepkisine aldırmayın bence Fikret bey onlar daha bu güzellikleri keşfetmemişler. Siz gene bahçenize çiçek taşımaya devam edin muhteşem görünüyorlar zira:)

cemo 10-01-2011 14:17

Toplantının başlığıda, terapi bahane olsun:))

Sevgili Fikret, bizi ancak biz anlarız. Boşver sen o birkaç kişiyi:))

fikreteren 10-01-2011 14:22

1 Eklenti(ler)
Taflanın çiceğini ilk defa gördüm.

Satı Uğurtan 10-01-2011 14:23

Sevgili fikreteren, yılbaşı çiçeğiniz harika, sağlıkla tadını çıkarın.
Cemocuğum begonyaların kışın yapraklarının nerdeyse tamamı kurur korkma yaza tekrar filizlenir.

cemo 10-01-2011 14:26

Satıcığım sağol, o zaman sulamıyayım beklesin bakalım.

fikreteren 10-01-2011 14:27

Cemo, toplantıya katılmış anlaşılan.Ah bir bende kanatlansam

cemo 10-01-2011 14:32

Toplantıya katılamadım, ama nisandaki toplantıya hep beraber gideceğiz inşallah.
Sen şimdiden nisan için ayarla kendini:))

fikreteren 10-01-2011 14:35

Teşekkür ederim satı uğurtan.3-4 sene evvel sarısınıda görmüştüm de almmaıştım.pahalı diye.Keşke alsaymışım. Satı hanım bunlar soğanlı begonyalarda tamam da rizomlularda mı aynı.

Uzaylı 10-01-2011 14:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cemo (Mesaj 739483)
Toplantının başlığıda, terapi bahane olsun:))

Sevgili Fikret, bizi ancak biz anlarız. Boşver sen o birkaç kişiyi:))

Sayın Fikreteren; Aynen katılıyorum. Benim çevremde eşim ve ailesi hariç kimse anlamıyordu. Annem ve babam bile. Bahçeye bir gittiler. Ooo benden önce kendilerini kaptırdılar. Öyle diyenler sizin bahçeye bir girseler, bu sefer de çıkaracağım diye uğraşırsınız...;)

fikreteren 10-01-2011 14:37

Ben yüzde yüz katılmışsındır dedim ama yanılmışım.Bakalım o toplantı nerede olacak

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:30.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025