agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Fikret Eren / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/14527.htm)

fikreteren 10-01-2011 14:41

Sağolun arkadaşlar moralım düzeldi.Hanım arkamdan söyleniyor.Oradan destek alıyorsun diye .ee ne yapalım hastanın halnde hasta olanlar anlar.

Satı Uğurtan 10-01-2011 15:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fikreteren (Mesaj 739498)
Teşekkür ederim satı uğurtan.3-4 sene evvel sarısınıda görmüştüm de almmaıştım.pahalı diye.Keşke alsaymışım. Satı hanım bunlar soğanlı begonyalarda tamam da rizomlularda mı aynı.

Sevgili fikreteren, benim begonyaların kışın hiç yaprağı kalmıyor, yaza tekrar yeşeriyor.

nurcanaybay 10-01-2011 16:21

Fikret bey ;
bugün hava çok güzeldi.Böyle günler de ,yürüyerek gidebileceğim mesafede ki seraya giderim.Seralar da çalışanlar bana alıştıkları için selam verip kendi halime bırakırlar.Ben de
başım yerlerde dolaşır dururum.Oradan bir arkadaşa iki bitki alıp çıktım.

Eve yürürken bir de baktım yeni bir sera açılıyor ,üstelik bana daha da yakın ...meğer
pazarda ki çiçekçiler den biri açıyormuş.Adamı görünce öyle bir sevindim ki anlatamam.:))

Kısacası kendiniz den şüphe duymayın ,biri gelipte ''gel biraz dolaşalım '' dediğin de
'' seralara götürecekseniz gelirim '' diyorum.Gördüğünüz gibi hepimiz aşağı yukarı aynıyız.

furkan yıldız 10-01-2011 16:44

Fikret abicim taflan kaç senelik acaba. Bizimkiler 2 senedir sadece yaprak formunda. Çiçek açtığını ilk defa gördüm. Bir de bu çimlendirme ürünlerine guava ektim tek bir tohum kalmıştı onu da o şekilde deneyeyim dedim. hani çimlendirme garantili diyorlar ya. 3 haftadır daha tık yok :(

fikreteren 10-01-2011 19:27

Satı hanım havalar ısınmasın bekleyeceğiz anlaşılan.
Sevgili nurcanaybay diyorum ya nerede çicek serası var ben orda nerede yeni alışveriş merkezi var be yine orada geziyorum.Gözüme kestiğini alıyorum.Ne yapayım elimde değil.benim zevkimde bu.

Sevgili Furkan,

Taflan 10 senelik var.Çimlendirmeden umudumu kesmiştim ama benim için süpriz oldu.2 aydır bekledi.acele etmemek lazım.Şartlar uygun olunca ortaya çıkıyorlar.Birde furkan'cığım mutfakta sıcaktaydı mini serayı salon a aldım.Orada kalorifer yanmıyor.

furkan yıldız 10-01-2011 20:06

Ben de yet değişikliği yapsam iyi olacak demek ki abicim. Hangi ortamı istiyormuş bakalım. Gojilerimde serin odadaydı kaloriferin yanına koydum 2 günde 4 tohum filizlendi. Şimdi minicik minicik gidip gelip bakıyorum.

fikreteren 10-01-2011 21:58

Evet furkan cığım ben birazda sabırsızım.Tohum çıkmadı diye bir tarafdan da kurcalarım.Niye çıkmıyor diye.Bazen de elimde büyüteç her gün bakarım tohumlar ne alem de.Tabii furkacığım kimi tohum sıcağı seviyor kimisi ise soğuklamadan hoşlanıyor.Mesala aynı sernın içinde mavi gelincik mecorssis de ama hala ondan bir haber yok.asıl onun çimlenmesini bekliyorum.

bettyycim 10-01-2011 21:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fikreteren (Mesaj 739832)
Evet furkan cığım ben birazda sabırsızım.Tohum çıkmadı diye bir tarafdan da kurcalarım.Niye çıkmıyor diye.Bazen de elimde büyüteç her gün bakarım tohumlar ne alem de.Tabii furkacığım kimi tohum sıcağı seviyor kimisi ise soğuklamadan hoşlanıyor.Mesala aynı sernın içinde mavi gelincik mecorssis de ama hala ondan bir haber yok.asıl onun çimlenmesini bekliyorum.

Benimde mavi gelinciğim var ama henüz çimlenmeden haber yok :(

fikreteren 11-01-2011 08:37

Bu gelinciğin bir özelliği de varmış.İlk sene çicek açmasına müsade edilmiyecekmiş.

fikreteren 11-01-2011 12:59

Sevgili arkadaşlar siteye üye olduğumdan beri pek çok arkadaşla tanıştım .samimi oldum hoş sohbetlerim oldu kötü ve iyi günlerimizde hep beraber olmayı bence başardık.Biribirimizden tohum istedik çicek istedik velhasıl kaynaştık.Sözü şuraya getirmek
istiyorum.

Mehmet Öz’den yeni bir şey daha öğrendim. Arkadaşlar sağlık için de faydalıymış. Şaka değil! F vitamini diyor Mehmet Öz arkadaşlar için.

(F “Friends”den geliyor.) F vitaminin sağlığımıza faydaları say say bitmiyormuş...

Yapılan araştırmalara göre güçlü sosyal iletişim içerisinde olanlarda depresyona girme ve ölümcül krizlerin oluşma riski azalıyormuş. Düzenli F vitamini kullanmak sizi gerçek yaşınızdan 30 yaş daha genç hâle getirebiliyormuş. Dostluğun sıcaklığı stresi azaltıyor, gergin olduğunuz zamanlarda bile kan damarlarınızda pıhtılaşma ve kalp krizi geçirme riskiniz yüzde 50 azalıyormuş.

furkan yıldız 11-01-2011 18:07

O zaman Fikret abicim sen 28, Orhan abicim de 32 yaşında :p
Aramızda fazla fark yok abi demesem mi :p

fikreteren 11-01-2011 18:38

Furkan'cığım kalp yaşı önemli.

Uzaylı 11-01-2011 20:56

Kalp yaşı ise, ben hep 18:D Bana eşimin en güzel hediyelerinden biri de soyadımın Genç olması.:p
12 yıla yakın olmuştur. O zamanlar internet sohbet odalarının çok popüler ve çok yeni olmasından, herkes ortak konularda biraraya gelip sohbet ediyoruz. Bir bayanla kafalarımız çok uyuştu. O kadar çok samimi olmuştuk ki. Bu yetmedi çok yeni olan sesli görüşmeye geçtik. Bir gün nedenini hatırlamıyorum soyadımı sordu. Genç dedim. Ayy ne güzel, desene hep genç kalacaksın. Merak ettim peki senin soyadın ne dedim. ..... Kart dedi. Arkadaşlarda benim başımda olanları takip ediyor. Herkeste önce tık yok., sonra jeton düşünce evdekilerin halini düşünün.:D

fikreteren 11-01-2011 22:00

Sayın Uzaylı soğuk bir duş olmuştur.Düşünebiliyormusunuz. Genç- Kart

Uzaylı 11-01-2011 22:34

Yıllar geçti hala espirisini yapıyoruz. Aslında soyadında bir şey yok. Ama raslantılar ve o an ki denk gelen komik durum, şok gerçekten.:D

fikreteren 13-01-2011 15:22

1 Eklenti(ler)
Açelyalarımı sonbaharda toprağa gömmüştüm.Şimdi çicek açmışlar

fatma sunay 22-01-2011 21:32

CD kutusunda tohum yetiştirmek çok güzel fikir. Son durumlaını merak ettim ilerleme varmı.

fikreteren 22-01-2011 22:33

Sevgili fatma sunay evet ilerleme var. tohumların bir kısmı çıktı. Resimlerini çekmedim ama en kısa zamanda yüklerim.

fikreteren 23-01-2011 20:25

5 Eklenti(ler)
Bu gün hava çok güzeldi.yazlığa gittim.Sizlere fazla bir resim görüntüleyemedim.

fikreteren 23-01-2011 20:33

3 Eklenti(ler)
Bahçede gezerken pantolunu paşasına yapışan çekirge.

fatma sunay 24-01-2011 14:41

Birinci saksıdaki sarı çiçeğin adını öğrenebilirmiyim. Bizim bahçede çok çıkıyor ama adını bilmiyorum.

Minarislim 24-01-2011 17:12

Sayın fikret bey çekirgeniz evcilmi?:) Ne güzel çiçikleriniz var. İmreniyorum. Yazın benimde çiçekler böcekler.çekirgeler böyle olacakmı ki?

fikreteren 25-01-2011 20:35

Fatma hanım çiceğin adını bilmem rağmen unuttum. Araştırdım bulamAdım. En sonunda bu işte uzman olan sevgili Güngör Salman a müracaat ettim. Adının racanculus ficaria basurotu olduğu öğrendim.

fikreteren 25-01-2011 20:37

Sayın Minarislim, çekirge herhalde benim sahama niyegirdin diye paça yapıştı gibi. O kaç senedir bahçede herhalde yaralı uçamıyor.Övgüleriniz içn teşekkürler.

fatma sunay 31-01-2011 17:20

Sizi bayağı sıkıntıya sokmuşum. Teşekkür ederim arada bir böyle unuttuklarımızı kendimizi zorlayarak beyin jimnastiği yapıyoruz.

fikreteren 01-02-2011 22:15

2 Eklenti(ler)
Her hafta baumax ın abonesi oldum.Erken den sanki dükkanı ben açacağım.Değişik çicekler geldimi diye gidiyorum.Bu sefer aşı yapılmış bir sardunya buldum.Bende denedim aşı yapmayı ama bunun gibi anaç gövde bulamamıştımtım.Tabiiki benim aşı tutmadı.

Uzaylı 01-02-2011 22:26

Sayın fikreteren; Çiçeğinizi güle güle büyütün. Aşılı sardunya? Bana çok ilginç geldi. Peki nasıl çiçeği varmış biliyor musunuz? Yaprakları da çok farklı...

Orhan Özbilgiç 02-02-2011 05:10

Şu son yazılanları okuyunca, zaman zaman içine düştüğüm ''Bir ben miyim acaba?'' modundan kurtuldum.;)
Bakıyorum, nurcanaybay ne ise; fikreteren' de, uzaylı da, bettyycim' de hatta Sevgili Furkan'ımız da aynı..Akıllarda hep çiçek çiçek çiçek...:D

Arada böyle gezinmek, benden başkalarınında var olduğunu görmek iyi geliyor.:rolleyes: Yoksa kafayı yiyeceğim valla..:p

Haa..O sardunyayı Furkan iyi ki görmemiş .:D

fikreteren 02-02-2011 11:12

Sevgili U ZAYLI teşekkür ederim.Bende ilginç buldum aldım.Çicek açıyor mu açmıyor mu bilmiyorum.Herhalde yaza görürüz.

Orhan beyciğim,yerim kalmamasına rağmen hep gözüm çiceklerde.yarın yine baumax ın yolunu tutarım.Kendimi frenlemek istiyorum ama olmuyor.Aman boş verin bir daha mı dünyaya geleceğim.Sigaram yok içkim yok.bende paraları çiceklere ak
tarıyorum.Bir zamanlarda akvaryum hastalığı vardı neyseki ondan kurtuldum.

Diğer arkadaşlarıda böyle görmek bize tabii teselli kaynağı oluyor.Furkancığımında bilseydim
sardunya sevdiğini gönderirdim.

nurcanaybay 02-02-2011 13:37

[QUOTE=fikreteren;750640].Erken den sanki dükkanı ben açacağımQUOTE]

Bu cümleye çok güldüm :)
Siz de çiçeğiniz de çok yaşayın :)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:51.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025