![]() |
Evet Orhan bey şebboy çicekleri .Geçen sene dikmiştim tohumlarını bu sene açtılar.Diğer şebboylarla bir araya dikecektim ama havaların soğuk olması ve her zaman yazlığa gidemem toplu görünümü engelledi.
|
Maaşallah o şebboylar ne kadarda boylular. Bende gecen sene tohum ekmiştim, bu yıl acmaya başladılar. Yer secimini yanlış yapmışım, tavuklar duyacak kokusunu arka bahcede:)) Sonbaharda yeniden tohum ekeceğim. Bu kez ön bahceye.
Adıyaman laleleriniz henüz acmamış, benimkilerde acmadı:( Ellerinize sağlık, güzel baharlarınız olsun bahcenizde. |
Cemo merhaba.Laleler geçen sene açmamıştı.Onları ön bahçeye naklebilirsin. toprağı ile birlikte naklet.Tavuklar da rahatlar...Güzel dileklerin için çok teşekkür ederim.Her şey gönlünce olsun..
|
Alıntı:
|
Teşekkür ederim sayın burak.Çok laleler almış çok. ama daha almıyorum.Benim için bakımı zor.Her sene onları sök.Sonbaharda yeniden sepetlere dik toprağa göm.Artık zor geliyor bana olanlar bitine kadar devam ondan sonra daha lale yapmam diye düşünüyorum.
|
Sn. Fikreteren bahçenizin renkleri çok güzel, özellikle şebboyları çok beğendim. Çok yıllık mı? Bazı şeboylarda iki yıllık yazıyor, benimkilerin de çoğu ikinci yılda gitti, belki ben yanlış budadım.
|
Sayın Kiraz teşekkür ederim.Ben şebboyları hiç bir zaman budamıyorum. 3-4 sene duran şebboylarım var. Sadece çicek açtıktan tohuma kalkınca çırkin duruyor o zaman tohumlu kısımlarını kesiyorum buna da budama denirse.Çok güzel de kokuları vardır.
|
Sayın fikreten şebboyları bende budama yapmıyorum kokuları enfes laleninde görüntüsü güzel degilmi...
|
Sağolun burak alkan çok güzel kokuları var.Ortalığı kaplıyor.
|
Hoşgelmiş bahar
Bu sayfayı açınca mis gibi kokular geldi burnuma. Hepsi de sevdiğim kokular. Ellerinize sağlık. Bahar içimizi ısıtmaya başladı renkleri , kokuları ile. Yazda umarım aynı güzellikde geçer. Sağlıklı, neşeli bir yaz geçirmenizi dilerim, güzel bitkileriniz ve sevdiklerinizle beraber.
|
Bu güzel dileklerniz için ço teşekkür ederim sayın füsun ANK
|
Alıntı:
|
Harika görüntüler...Sizin bahçeye bahar gelmeye başlamış..Bahçenizde keyifle sağlıkla geçecek bir bahar diliyorum.
Kendimi, yine harika bir bahçede kıskançlık ve imrenmeyle karışık duygular içinde alınacak, ekilecek bitki listesine, yeni bir madde ekleyerek buluyorum :D Malumunuz benim çimlenmede ve listemde epeyce bir bitki var ama bahçe hala çıplak :rolleyes: |
Sevgili fikreten bu tür lale soganlarını nerden bulabilirim cvp için teşekkür ederim saygılar...
|
Sevgili burak bu tür soğanları marketlerden ve internet bulabilirsin.ağaçlar net te tohum paylaşımı,fide satışı vesoğanlı bitki satış bölümlerine bir bakın isterseniz.
Sayın NURGULDK, çok teşekkür ederim.Tohumları dikme zamanı haydi bir an evvel başlayın.. |
Ben çöplemeyi çok beğendim. Tam bahçelik:)
|
Sayın Sevim K bir de siz diğer renklerini görseniz şaşarsınız..
|
2 Eklenti(ler)
Sevgili Fikret
2 sene önce 10 cm boyu ile bana gönderdiğin, ama adını bilmediğim çalı çiçek actı;) Şimdi boyu 1 metreyi gecti. Gönderdiğin nergis cok iri harika. Çok teşekkür ederim arkadaşım. Senin bahcenin güzelleri, bizim bahcede boy gösteriyor:) |
Cemo çok güzel olmuşlar.Nergis çok güzel. Diğer çiceğin adı ise keçi sakalı (ispirya)
|
Ayy benim ispiryam mı varrr..süpersin ya:))
|
Alıntı:
|
Tabii o renkler bende yok.
|
Alıntı:
|
Teşekkür ederim sayın novazet.Ben laleleri çicek dönemi bittikten sonra söküyorum.ilaçlayıp gazete kağıdına sararak serin bir yerde kasım a sakladıktan sonra tekrar sepetlere dikip yerlerlerine yerleştiriyorum.Sepette soğanlı bitkileri sökmek ve dikmek daha kolay
|
2 Eklenti(ler)
Tohumlar toprakla buluştular. yarım saattır resim yüklemeye çalışıyorum. 5 adet resmi bir türlü yükleyemiyorum.2 şer 2 şer yüklemeye çalışıoyrum.Bir sorun var ama nerede !
|
2 Eklenti(ler)
devam
|
Fikret hocam ellerinize sağlık,ben ilk defa tohum çimlendirmeye kalktım ilk günün akşamı fındık fareleri içlerin de cirit atmışlar sabah farkettim toprakları tekrar topladım karışık vaziyette kalanları viyollere tekrar koydum yine de biraz çıktı ama şimdi de aşırı soğuk fırtına başladı güneş yok bakalım ne olacaklar,sizin de ellerinize emeklerinize sağlık:)
|
Fikret bey tohumlari ektikten sonra üzerini stec filmle kapatmiyormusunuz?
|
Alıntı:
|
Yücel bey ben o sorunu lalelerimde yaşadım.Fareler bir çok lale soğanı yemişlerdi.Hemde çok güzel lalelerdi.Bende tohumları küçük saksılara diktim.Evin içde tabii.Pencere önüne yakın koyun ışık alsınlar.
Sevgili çiceksever 70 bu sefer streç kullanmadım.yapaşmıyor gibi geldi. Yabancı tv kanalında izlemiştim evin salonu violerle doldurmuşlar,hatta merdivenlere kadar.dedim ki bir ben üşütük değilmişim.Yandaşlarımda varmış? Sayın Loveflower bir şekilde çimleniyorlar.Oda sıcaklığı ,ışık,nem varsa bizi sevindiriyorlar. Şimdi baktım 40 saksı tohum dikmiştim şu anda 17 si çıkmışlar. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:42. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025