agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Fikret Eren / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/14527.htm)

fikreteren 02-04-2011 12:10

2 Eklenti(ler)
Mart ın son haftasına salatalık ve dometes tohumları diktim.salatalıklar çıkmış domateslerden de çıkmaya başlamışlar.

cemo 02-04-2011 12:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fikreteren (Mesaj 778274)
Yabancı tv kanalında izlemiştim evin salonu violerle doldurmuşlar,hatta merdivenlere kadar.dedim ki bir ben üşütük değilmişim.Yandaşlarımda varmış?

Sevgili Uzaylı nın mutfak ve salonu geldi gözümün önüne.:p
Allah ıslah etsin hepimizi, hergün tohumların tepesindeyim;)

fikreteren 02-04-2011 15:25

Vallahi aynı hergün kontrol.saksıları kurcala.Yein çıkan seviyorsun.çıkmayan varsa niye çıkmadı diye bakıyorsun.

Orhan Özbilgiç 02-04-2011 18:20

Yaaa, işte böyle bahçe dibinizde olursa, tohum çimlendirirken her türlü özeni gösterirsiniz.:D
Benimkileri bende ektim. Ama ne yazıkki dışarıda, doğal koşullarda çimlenip büyümeleri gerekiyor. Sadece çevresini kafesli tel ile çevirdim, o kadar.
Artık ölen ölür, kalan sağlar bizimdir.:p

Ne diyelim? Bitkileriniz bereketli olsun..:)

fikreteren 03-04-2011 07:01

Orhan bey iki taraflı çok zor oluyor.Bizler içinde yorucu.Bhçenizi gördüm telle çevirmişsiniz kurta kurda karşı ama sorun sulamada sulaırsa hepsinin sizin yüzünüzü güldüreceğinden eminim. Bereketi bol olsun..

ciceksever70 03-04-2011 08:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fikreteren (Mesaj 778274)
Yücel bey ben o sorunu lalelerimde yaşadım.Fareler bir çok lale soğanı yemişlerdi.Hemde çok güzel lalelerdi.Bende tohumları küçük saksılara diktim.Evin içde tabii.Pencere önüne yakın koyun ışık alsınlar.

Sevgili çiceksever 70 bu sefer streç kullanmadım.yapaşmıyor gibi geldi. Yabancı tv kanalında izlemiştim evin salonu violerle doldurmuşlar,hatta merdivenlere kadar.dedim ki bir ben üşütük değilmişim.Yandaşlarımda varmış?

Sayın Loveflower bir şekilde çimleniyorlar.Oda sıcaklığı ,ışık,nem varsa bizi sevindiriyorlar.
Şimdi baktım 40 saksı tohum dikmiştim şu anda 17 si çıkmışlar.

Ben de streci bu yil ilk kez kullandim. Cherry domates tohumlari ekmistim üc günde cimlendi, gecen yildan kalma salataliklarim vardi bir haftadir ses seda yok belki bayatlamislardir. Bu hafta insallah Istanbul`dan mini salatalik tohumlarim gelir de onlari ekerim. Benim domatesleri eve digerlerini bolca günes alan balkona diktim. Bu yil cok az cicek tohumuna karar vermistim ama evde kalanlari ziyan etmeyeyim dedim kadife, cosmos ve bol bol latin ektim. Latinler beni hic üzmüyor bu yil kirmizisini da buldum. Sizin bahcenize yetismemiz icin daha cok calismamiz lazim.

fikreteren 03-04-2011 10:07

Sayın çiceksever ben orada olsam seralardan hiç çıkmam herhalde.Çıkmayan salatalıkları bir karıştırın bakalım belki filizlenmeye başlamıştır. Latinleri ben bu gün dikeceğim.Çabuk çıkıyor nasıl olsa bendekiler turuncu renkler.Koyu fes rengi aldım ama çıkmadı .herhalde bayattı.olduğu kadar ne yapalım çiceksever.

ciceksever70 03-04-2011 10:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fikreteren (Mesaj 778776)
Sayın çiceksever ben orada olsam seralardan hiç çıkmam herhalde.Çıkmayan salatalıkları bir karıştırın bakalım belki filizlenmeye başlamıştır. Latinleri ben bu gün dikeceğim.Çabuk çıkıyor nasıl olsa bendekiler turuncu renkler.Koyu fes rengi aldım ama çıkmadı .herhalde bayattı.olduğu kadar ne yapalım çiceksever.

Benim günlük yürüyüslerim de seralarda son buluyor Fikret bey. Sadece bakmak bile yetiyor. Latinler gercekten de bütün yaz ekilebiliyor. Celikten de cok cabuk yetisiyor. Simdi salatalik saksilarina bakmaya gidiyorum.

ciceksever70 03-04-2011 10:24

Siz hakli ciktiniz, biraz derine ekmisim sanirim filizlenme baslamis. Ben de cimlenmeyecek diye bir on tohum daha suya koymustum. Neyse salataligin fazlasi göz cikarmaz.

Periş 03-04-2011 12:36

Ellerine saglık fikret bey tohumdan üretim nekadar güzel çimlenmiş maşallah...

fikreteren 03-04-2011 12:41

5 Eklenti(ler)
Sülalem genişliyor.Yeni yeni çicekler ilave oldu.

fikreteren 03-04-2011 12:45

2 Eklenti(ler)
devam

fikreteren 03-04-2011 12:48

1 Eklenti(ler)
Cemo nun gönderdiği poligala

nurcanaybay 03-04-2011 13:14

Bu gün seralarının önünden geçtim , görmenizi çok isterdim .Boydan boya sardunyaları sıralamışlar ,sanki sardunya tarlası :)).............toplu halde öyle güzel görünüyorlar ki .

Ama ben kendimi tuttum ,bir tek seraya girip sadece bir tane gül gibi açan sardunya alıp çıktım :)

fikreteren 03-04-2011 14:46

Ne mutlu size kendinizi frenlemişsiniz.Ben de bir becebilsem.Çünkü bunun sonu yok.

Periş 04-04-2011 13:30

Çok güzeller sevgili fikret bey sardunyalar harika poligalada çok enfes görünüyor hayırlı olsun

nurguldk 04-04-2011 14:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fikreteren (Mesaj 778284)
Mart ın son haftasına salatalık ve dometes tohumları diktim.salatalıklar çıkmış domateslerden de çıkmaya başlamışlar.

Fikret Bey,

Biz salatalık, kabak gibi tohumları doğrudan bahçeye ekiyoruz. Şaşırtma sonrası gelişimi yavaşlıyor çünkü.

Bir de salatalığın sebze verimi kısa sürdüğü için, bir süre sonra büyüyen fidenin bir karış uzağına 2. tohumu ekeriz. Diğerinin salatalığı bitince yenisi ona yetişir :D

Denemek istersiniz belki ;)

fikreteren 08-04-2011 13:49

Sayın nurguldk,Bahçede fide yetiştirmek için orada kalmak lazım.Benim günü birlik gidip gelmemle olacak iş değil.Salatalıklar için iyi fikir ama ben tarım ilaçı kullanmak istemiyorum.Devamlı bite karşı ilaçlamak gerekiyor. salatalığı ilk partisi bitince sökülenin yerine yeni yetiştirdiğim fideleri dikiyorum.Öneriniz için çok teşekkür ederim.

cemo 08-04-2011 14:43

Sevgili Fikret, polygala yı görünce cok mutlu oldum. Cicek acmaya başlamış.
Bahcene dik artık bence. Kendime celiklediğim 6 polıgalayı 5 cm boyuna rağmen bahceye diktim ben.
Kışa dayanıklı bir bitki ve sürekli cicekli. Daha ne isteriz değil mi:)

Senin sülale durmadan genişliyor, bence gazı kes, frene bas artık.:)

Diyene de bak, dediğini duyar gibiyim ha ha ha

fikreteren 08-04-2011 16:18

Sevgili cemo cevabını bahçene yazdım.Bu poligala yı güneş'e mi gölgeye mi nereye dikeyim.

cemo 08-04-2011 16:56

Bahcenin en güneşli alanına dik arkadaşım.

Orhan Özbilgiç 08-04-2011 19:55

Sevgili Fikret;
Ne kadar güzel bitkiler edinmişsin. İnsan görünce dayanamıyor değil mi? İnan bu günlerde Eminönü'ne gitmeye çekiniyorum. Orada göreceğim güzel ve iginç bir bitkiyi almaktan korktuğum için. Hele fidanlıklara hiç gitmek istemiyorum.
İllaki yeni birşey bulurum korkusu işte.:mad:

Üstelik benim birde taşıma problemim var biliyorsun. ;)
Ama çeşit çok olursa bahçe daha renkli oluyor be..:p

fikreteren 08-04-2011 21:58

Hiç sormayın Orhan bey inadına değişik çicekler getiriyor.İnsanın içi gidiyor.Sizin için vapur lazım.

Cumhur Tonba 09-04-2011 02:19

Poligala'nız çiçek bile açmış. Zaten sizin bahçeye Bahar gelmiş Fikret bey. Selamlar, saygılar.

Bahar yılda bir gelir,
bir kaç kez derler yalan,
Agaclar.net bahçelerinde her saat
Bir bahardır fışkıran.

furkan yıldız 09-04-2011 08:11

Fikret abimde minyatür gül alanlar kervanına katılmış :) Güle güle büyüt abi ama içeride bakmamanı tavsiye ederim. Zira bizimki içeride kısmen kurudu. İthalatçısıda içeride bakılmasının yanlış olduğunu söyledi. Dışarıya alınca yeniden hayata döndü.

fikreteren 10-04-2011 10:03

Sayın Cumhur bey beni çok memnun ettiniz.Teşekkür ederim.Güzel de bir şiir döktürmüşsünüz. Bende düşünüyorum bakalım size bir şiir yazabilecekmiyim.Selamlar.

fikreteren 10-04-2011 10:06

Fukancığım zaten bahçemde minyatür güller var.Alınmayacak çicekler listesinde.Hanım rengini beğendi aldı. .Olmuyor.Belkide bizim iklime uygun değil.

Cumhur Tonba 10-04-2011 22:19

İnanın çok şanslısınız. Alınmayacak çiçekler listesinden hanımınız aldı. Tüm agaçlar.net üyelerine böyle düşünen bir eş nesip et Allah'ım.

sevim.K 11-04-2011 09:10

Ailenizin yeni üyeleri çok güzel güle güle büyütün. 912. mesajınızdaki yeni bitkinin adı ne o da çok hoş.

fikreteren 11-04-2011 10:50

Sayın Cumhur bey çok teşekkür ederim.

Sevim K hercai menekşenin arkasındaki bitki yeşil bitki diye adı geçiyordu.Bende yeşillik olsun diye aldım.Teşekkür ler.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:20.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025