![]() |
Çöplüğü benim bahçemde gör..Onları görüntülesem ooo.Çöpleme nefis değil mi ? onun diğer renkleride var ama nasıl edeceğiz bilmiyorum.Şansımı deneyeceğim.Şu üç günlük tatilde bir şeyler yapabilirim.
|
Bahçeniz ve eviniz güzelmiş güle güle oturun
|
Sevgili Fikret Eren, çöpleme için çok teşekkür ederim. Bahçemde şimdi sizden bir esinti oldu. Koyu renklisini inşallah ben sizin için çoğaltacağım. Sevgiler, selamlar...
|
Bu cöpleme nasil bir bitkidir acaba?
|
fikret eren bey, bahçenizi gezerken küsütm çiçeğine rastladım...bu çiçek bana çocukluğumdaki çok güzel anıları ve çpk özel insanları hatılatır... uzun zamandır küstüm çiçeğine ulaşmaya çalışıyordum.Bu çiçeği nerden bulabilirim? nasıl üretilir?Tohumunu araştırdım ama tohum satan sitelerde rastlayamadım.Beni bilglendirebilirseniz çok sevinirim.
|
Sayın askıncallı çok teşekkür ederim.Güzelleri sizlerin olsun.
Sevgili Aysel hanım.Güle güle büyütün.Mümkün olduğunca kırmadan yapraklı gönderdim ama inşallah gövdesi bozulmamıştır.Selamlar. Sayın Çiçeksever 70 bizim buralarda orman da gögelik yerlerde yetişen.Çiçekleri yılbaşından sonra (ocaktan nisan) açan bir bitki.Bizdeki adı çöpleme diğer adları Helleborus,noel çiçeği vs adları alır.İsterseniz size de gönderebilirim. Sevgili Ceylin tohumlarıma bir bakayım varsa gönderim.Özelime adresinizi gönderin. |
Alıntı:
|
Düşhes, Torenia Duchess
1 Eklenti(ler)
Fikret beyin bahçesi için ayrılan düşhes'ler.
|
sayın fikreteren tohumlarınız bu sabah geldi çok teşekkür ediyorum...gönderdiğiniz diğer tohumlarada bayıldım...hazine göndermişsiniz..çok keyifliyim şu an iş bitsede eve gitsem ekme işlemine başlasam diyorum....bir taraftanda tohumları nasıl ekicem hangi tohumun ne tür ihtiyaçları var onları araştırıyorum.tohumları ve büyüme öykülerini resimleyerek paylaşacağım....
|
Güle güle büyütün.Umarım sizi memnun ederler.Aslında biraz daha fazla tohum gönderecektim ama tohum ekme zamanı geçiyor diye göndermedim.Bir daha ki sefere inşallah..
|
4 Eklenti(ler)
Yaz geldi .Bahçedeki çiçeklerden önce bahçemin ön tarafında bulunan ada park tan görüntüler....
|
1 Eklenti(ler)
yenilerden..
|
Bahçeler tek tek ziyarete açılıyorlar.
Bir kaç ay önce, siteye girdiğimde açık söylemek gerekirse sıkılıyordum, seyredecek, kalplerimizi heyecanla dolduracak güzellikler uykudaydı. Şimdi de hangi bahçeyi gezeceğimi şaşırıyorum, yanlış anlaşılmasın, hiç şikayetçi değilim. Fikret bey, ada parkınıza bayıldım, ne kadar huzur verici bir yer, çok şanslısınız. Halleborus(çöpleme)lar muhteşem, sevgili Jineop'ta koyu rengini görmüştüm, kendisi de yazmış zaten. Şimdi Mutlu beyden aldığınız Düşhes, Torenia Duchessleri araştıracağım, çok güzel görünüyorlar. Keyifli bir sezon diliyorum size. |
Teşekkür ederim Adalet hanım.Şu an sessiz .Tam dinlenecek zaman.Mutlu bey düşhes leri alamadım.Kasayı bozamam dedi.hepsini alsam hem parası çok hem de kargo ile parası bayağı tutuyor.O yüzden vazgeçtim.Dikecek yer kalmadı. Evet bahçeleri hepsi çok güzel.Helleborusları iki çeşit tohumu geldi bakalım çimlendirebilecekmiyim.Çok güzel renkleri var.insanın iç gidiyor . selamlar.
|
Fikret bey geceden beri bahçenizdeyim. İlk sayfadan itibaren gezdim dolaştım. :eek: Ne güzellikler yaratmışsınız, elinize emeğinize sağlık. Soğanlarınızı çalan hırsızları okuyunca öyle sinirlendim ki, sanki benim bahçemden çalmışlar gibi üzüldüm. :mad: Bu sene öyle vukuatlarınız olmadı inşallah? :)
Her karesinde emeğinizin olduğunu açıkça gözlediğim düş bahçenizde sağlıkla yaşamanız dileğimle.. Saygılar, sevgiler.. |
sağolun fikreteren bey gönderdikleriniz beni fazlasıyla memnun etti, hepsini geçen hafta ektim, allsyumlar çıktı bile, tabii en merakla beklediğim küstümler ama henüz çıkmadılar, çimlendikleri zaman hepsini ekleyeceğim....
|
Sevgili Sudenurnur,hoş geldiniz sefalar getirdiniz.Teşekkür ederim.Öyle büyük çaplı olaylar olmadı.Meyveli ağaç taşlanır.Dal almalarına kızmıyorum da kökünden söküp götürmeleri hiç hoş olmuyor.
Sevgili ceylin61 size ilk göndermiş olupta elinize geçmeyen küstümler bende yeni çıktılar.Sizinkilerin de eli kulağındadır.Yakında kendilerini gösterirler.Selamlar.. |
Merhabalar.Bu gün yazlıktan mecburi dönüş yapmak zorunda kaldık. Geçen ki selde bize bir şey olmamıştı ,ama bu sefer bizi de sel vurdu.Sabah 07,00 de anons yapıldı. evleri boşaltın diye acele terk ettik.Saksıları mı dahi kurtaramadım.Bahçemde diz boyu su içerisinde bütün sebze ve çiçeklerim sular altında kaldı.En son sular kapıya bir parmak kadar yakındı.
|
1 Eklenti(ler)
Yağmur ölçer.
|
Sayın Fikreteren, bahçenizdeki yenilikleri görmek için sayfanızı ziyarete gelmiştim. Fakat yazdıklarınızı okuyunca çok üzüldüm. Çok geçmiş olsun.
|
Sevgili dostum.
Dilerim sular uzun süre güneşlenme olmadan çekilir. Bu durumda hiç bir bitkiniz zarar görmez. Ama tersi durumda, birçok bitkiniz helak olur.:( Büyük geçmiş olsun. |
Çok geçmiş olsun cana gelmesin yeterki gerisi telafi olur inşallah.
|
Çok geçmiş olsun Fikret bey bahçeniz de umarım çok zarar yoktur.
|
4 Eklenti(ler)
Arkadaşın traktörü ile yazlığa geri döndüm.Allahtan su eve girmemiş.Eşikte bir cm.kala durmuş.Ama bahçeden eser yok.hepsi su altında.Traktörle geri dönerken bazı resimler çektim.Bahçenin resmini acele ile çekemedim.Selin getirdiği ağaçları traktörlere dolduruyorlar.
|
Çok geçmiş olsun. Cana gelmesin de, az hasarla geçmiştir umarım.
|
Sayın trilye,Orhan bey,Günebakan,Nilgün doğan,S.durul çok teşekkür ederim.Umarım bir daha yaşamayız.Havuzdaki balıklarımı merak ediyorum.Bakalım bahçeye dağıldılar mı ?
|
Sevgili Fikret Eren,
Çok geçmiş olsun. En kısa zamanda kayıplarınızı telefi etmenizi umuyorum. |
Çok büyük geçmiş olsun.Mala gelen telafi edilir.İnşallah önümüzeki yıl hiç olmamışa dönersiniz.
|
Sayın Fikreteren,
Geçmiş olsun efendim. İnsanın ciğeri yanıyor böyle görünce. |
Geçmiş olsun Fikret Bey. Arkadaşların yazdığı gibi cana gelmesin yeter ki, gerisi bir şekilde telafi edilir.
Bu sene ülkenin tüm yağmurlarını mıknatıs gibi Samsun çekti sanki... |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:19. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025