agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni20900Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 23-07-2009, 19:56   #631
Ağaç Dostu

Cumhur Tonba's Avatar

Giriş Tarihi: 07-07-2008
Galeri: 80
Teşekkürler. İstediğiniz zaman ziyaret edebilirsiniz. Bakalım. Domatesleri biraz daha bekleyelim. Onlar kendini belli eder. Ben değil hanım ilgileniyor bahçe ile.
Saygı ve sevgilerimle.

Cumhur Tonba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-07-2009, 20:15   #632
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Galeri: 637
Cumhur Bey, afiyet olsun, çok güzel görünüyor. Kabuğu biraz kalınmış ama (Kıskançlık işte)

Bu sene bir paket çekirdek ekmeme rağmen hiç biri çimlenmedi. Toprakta artık besin kalmadı sanırım, yaz kış ekilmekten... Bu sene hiç bir sebzem keyifli olmadı. Kışa doğru tüm toprağı belleyip, gübreleyip, bekletmeyi düşünüyorum. En acemi zamanımda ilk yıl ilk heves Karpuz bile ekip, yetiştirmiştim. Küçücük ama incecik kabuklu çıtır çıtır, tatlı karpuzlarım olmuştu. Bir daha hiç yetiştiremedim. Acemi şansıydı herhalde.

Adalet Hanım, yayla domatesinizin çekirdeklerinden birazcık bana ayırır mısınız?

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-07-2009, 21:02   #633
Ağaç Dostu

Cumhur Tonba's Avatar

Sağolun Sayın Limon. Eğer hiç biri çimlenmedi ise sorun çekirdeklerde de olabilir. Fide yapmadan doğrudan mı ektiniz? Biraz şansızlık var demek ki. Buyrun geli, beraber yiyelim. Biraz hava almış olursunuz.

Eski 23-07-2009, 21:43   #634
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Galeri: 637
Fide yapmadan direkt ekmiştim. Bence de sorun tohumlardaydı, kavunlar da çimlenmemişti. (Yapı marketten almıştım paketi) Oysa, iki hafta önce alıp beğendiğim kavunun çekirdekleri 3 günde çimlendi, şimdi hızla büyüyor. Eğer kavun yaparsa çekirdeklerini kesin size de vermem gerek, ufacık, sapsarı, bol şekerli ve yoğun aromalıydı. %100 Organik olduğunu söylediler.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-07-2009, 06:38   #635
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Galeri: 260
Sevgili Limon, yayla domateslerimi başka hiç bir domatesle değişmem, gerçekten de çok lezzetli, sizin için bu sene çıkan tohumlardan ayırırım.
Sebzelerin ve meyvelerin tadı yok bu sene, ben sürekli yağan yağmura bağlıyorum, çok fazla sulandığı için lezzet kaybı oluyor.
Annem kıraç toprakta domates biber ve patates yetiştirirdi, o lezzeti hiç yakalayamadım.
Zavallıcıklar, hayatları boyunca ancak bir kaç defa su yüzü görürlerdi, ama o domateslerin tuzlu kokulu tadı, patateslerin lezzeti bambaşkaydı, bizler sebzelerimizi biraz şımartıyoruz sanırım.

Bu sene ben, fasulyeler de dahil olmak üzere fazla su vermiyorum, çok iri olması önemli değil, özellikle domatesler fazla sulanınca hem çok irileşiyorlar hem de çabuk bozuluyorlar.

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-07-2009, 07:47   #636
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

jineop's Avatar

Giriş Tarihi: 25-11-2008
Galeri: 94
Sevgili Limon,
Sebze bahçesinin toprağını belleyip koyun gübresi atıp,1 hafta sonra tekrar çapalamıştım.Siz de öyle yapın. Saçılan acıbakla tohumlarında sebzelerin diblerinde büyüyor,hiç sesimi çıkarmıyorum. Sebze bahçem sebzeler bitince acı baklalarla dolacak. Böylece benim acıbaklalar toprağı da ,görüntüyü de güzelleştirecekler. Sevgiyle kalın.

jineop Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-07-2009, 10:23   #637
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-03-2009
Sevgili limon bahçeyi nadasa bırakmanın en iyi yolu baklayı ekeceksiniz çiçeğe durmak üzereyken baklalarla birlikte çapalayacaksınız yani baklanın kökleri toprakla karışacak baklada olan bir madde topraktaki değerleri yükseltiyormuş bana bu bilgileri tema evi ne gelen hollandalı bir misafirimiz söylemişti

Hatice Tarhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-07-2009, 11:20   #638
Ağaç Dostu

Ülker's Avatar

Giriş Tarihi: 17-11-2008
Galeri: 1
Adalet Hanım, öyle güzel anlatmışsınız ki, burnuma dometes kokusu geldi, kokulu domateslerin salçaları da mis gibi oluyor.

Ülker Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-07-2009, 11:34   #639
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Sevgili Ülker, malesef benim domateslerimden salça olmuyor
Bir kaç sene önce elli kg. kadar domatesten salça yapmaya kalktım, domatesleri görseniz kıyamazsınız ezmeye, ne var ki, ihtiyacımdan çok fazlaydı, ben de gözümü yumdum salça yapmaya karar verdim.

Çıkan salça bir kg. bile olmadı, suya kesti, evet çok lezzetliydi ama salça yapmak için elverişli değildi.
Ben de ondan sonra her yıl kışlık domates yaptım, önceleri rendeleyip veya doğrayıp, doğrudan buzluğa atıyordum, sonra reçel tenceresine koyup, içine bir kaşık tuz koyarak üç beş taşım kaynatıp, temiz ve yeni kapaklı kavanozlara koymaya başladım.

Bu şekilde tadı çok daha güzel oldu, tüm kış domates almıyorum.

Maviş beğendi.
Eski 24-07-2009, 11:50   #640
Ağaç Dostu

Ülker's Avatar

Evet, kaynatınca tadları daha güzel oluyor.
Kulakları çınlasın, anneciğim domatesi karışık diker ve falzasını da salça yapıp bize gönderir.
Yemeklere katmaya kıyamam desem inanır mısınız?

Eski 24-07-2009, 21:33   #641
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 19-06-2009
Sevgili Adalet hanım, kışın öyle lezzetli domates nerdeeee. Benim annem de, her sene Çanakkale domatesi yapar, dondurucu için. Kışın o domatesle yapılan çorbalara doyum olur mu? Sizin de ellerinize sağlık

bennur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-07-2009, 22:00   #642
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

O zaman iki defa şanslıyım bu sene, Sevgili Müjgan Yılmaz bana Çanakkale domatesi tohumu göndermişti, 50 kök domates diktim, bunun 10 tanesi Pembe domates, 10 tanesi Çanakkale, 10 tanesi Erzincan, 20 side yerli yayla domatesi, Red Robinleri saymıyorum.

Bir hasat etmeye başlasam bu kadar domatesi nereye sığdıracağım bilmem, satmaya da kıyamam ki

Eski 24-07-2009, 22:09   #643
Ağaç Dostu

DefneD.'s Avatar

Giriş Tarihi: 15-05-2009
Galeri: 17
Ne güzel olur yayla domatesi. Yarı yeşilken bile tadı ve kokusu yerindedir. Namrun'da ''Paşa elması'' denilen yarı mayhoş, kütür kütür iri bir elma olurdu. Sizin orada da var mı? Ağzım sulandı resmen

Bu arada, kedilerden ne haber?

DefneD. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-07-2009, 22:28   #644
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Sevgili Defne, yayla domatesi gerçekten güzeldir.
Paşa elmasını buralarda duymadım, belki ismi farklıdır, kediler artık uğramıyorlar, bir süredir bahçe duvarımda inşaat var, bu yüzden rahatsız oldular sanırım.
Bu hafta sonu demirler takılıp inşaat bitecek, bakalım ondan sonra teşrif ederler belki.

Eklenen Resimler

berçin, Maviş ve Kelebek beğendi.
Eski 24-07-2009, 22:42   #645
Ağaç Dostu

DefneD.'s Avatar

Kolay gelsin Adalet hanım, inşaat bahçede bile olsa büyük dert.

Paşa elması, Granny Smith elma gibi iri ve sert ama ona göre daha yayvan, basık ve mayhoş olurdu. Rengi de pembe yeşil karışık.

İyi geceler

Eski 24-07-2009, 22:44   #646
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Teşekkürler sevgili Bennur hanım, ustalarla uğraşmak gerçekten çok zor, o kadar rica ettim bitkilerime dikkat edin diye, hatta başlarında durmamdan rahatsız oluyorlar diye sık sık bir şeyler ikram etme bahanesi ile yanlarına gittim.
Bu gün çöpümü dökmek için konteynırın olduğu yere gittiğimde küçük bir çığlık atmışım, acem borusunu kesmiş kesmiş ben görmeyeyim diye de çöpe atmışlar.

Ne diyeyim, olmuş artık, kavga etseniz bırakır giderler, iş yarım kalır, ama inanın zerrece duyarlılık yok bunlarda, bir de ben iyimserim hep güya.
Böyle zamanlarda kızım bana "Depresif Pollyanna" der, ne kadar iyimser olursak olalım hepimizin bir taşma noktası var.
İyi ki kolay gelsin demişsiniz, ne kadar dolmuşum

Eski 24-07-2009, 22:48   #647
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Defne'ciğim, sizin tariflerinize uyan bir elma var, yakında çıkar, erkenci yani.
Ama ben mayhoş elma pek sevmiyorum, bu yüzden yılda bir defa alırım Paşa elmasından, diğer elmalar çıktığında pek yüz vermem

Eğer aynı elmadan bahsediyorsak size göndereyim, henüz çıkmadı ama.

Eski 24-07-2009, 23:04   #648
Ağaç Dostu

DefneD.'s Avatar

Sağolun Adalet Hanım Ben bahçenizde var mı diye merak etmiştim, düşünmeniz yeter Bana o taraftan bol bol sevdiğim lezzetler geliyor. Derin dondurucumda geçen yıldan kalma taze fıstık var. Annemi tutmasam ayda bir dövme gönderecek Bahçeniz ve siz bana (Mersin-yayla) memleket havası yaşatıyorsunuz.

Eski 25-07-2009, 07:35   #649
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Sayın Tonba, kendimi yormazsam nasıl güzel bir bahçem olur?
Sonra bahçemi ziyarete hiç kimse gelmez diğer güzel bahçeleri gezerler, ben de hasetimden çat diye çatlarım
Hayyam için teşekkürler.

Eski 25-07-2009, 08:22   #650
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Giriş Tarihi: 14-02-2008
Ah Adalet hanimcigim ah. Bu yagmurlar biz mahvetti bu yaz degil mi? Ben de ilk defa domates ekmeye heveslendim bir sürü de fidem oldu ama o kadar yagmur var ki üstlerini örtmeme ragmen kizaramadan bozuluyo garipler. Dogaya karsi mücadele bir yere kadar oluyor. Bu arada güzel klematislerinizin hayraniyim haberiniz olsun. Umarim benimkiler de kisi cikarirlar. Sevgiyle kalin...

ciceksever70 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-07-2009, 12:42   #651
Ağaç Dostu

Cumhur Tonba's Avatar

Adalet Hanım,
Korkarım ki çatlamaya az kaldı. Şu an plan yapıyorum.
Başlık;
Cumhur'un bahçesi ve balkonu. Hepsi bir arada.
Sizler için güzel bir süpriz olacak.

Eski 25-07-2009, 14:43   #652
Ağaç Dostu

Ülker's Avatar

Adalet Hanım, bizleri özendirip, fellik fellik çiçek aratmanıza alışmıştık, ama sonunda Cumhur Bey'in de aklını çeldiniz ya, helal olsun size.
Cumhur Bey, heyecanla balkon ve bahçe sürprizinizi bekliyoruz, inşallah rüya değildir.

Eski 25-07-2009, 14:51   #653
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Sizi can-ı gönülden tebrik ediyorum Cumhur bey, bu hiç birimizin aklına gelmedi, sevgili Jineop'umuz bile bunu düşünemedi, ben de merak ediyorum şimdi.
Adını Cumhur Tonba'nın karma bahçe balkonu yapın, süper bir fikir, en zengin bahçe balkon sizin olacak

Eski 25-07-2009, 14:55   #654
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Sevgili Çiçeksever70, benim domatesler güzel çiçeklendiler, yağmurlar bitti, fasulyeler de dökmeye başladı, salatalıklarda her gün birkaç tane topluyorum, darısı size inşallah.
Clematisler için hiç endişelenmeyin, acaip bir kök yapısı var kışa çok dayanıklı ve dinlenip dinlenip açıyorlar, benimkiler üçüncü partiyi açıyor.
Üç tane çelik alabildim, yetiştirebilirsem her yıl alırım ve sizlere de yollarım, gönüller bir olsun

Eski 25-07-2009, 14:57   #655
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Sevgili Ülker, akşam otururken merak ettim ve saydım, tam 40 çeşit özel bitkim var.
Her zaman her yerde bulunabilecek harcıalem şeyler değil, sanırım bir kaç yıl sonra bahçem cennet gibi olacak inşallah.
Eh komşuda pişer de sizlere de düşmez mi?

Eski 25-07-2009, 15:48   #656
Ağaç Dostu

Ülker's Avatar

Adalet Hanım, burada dostluk o kadar güzel ki, her tohum ve çelik ayırışımızda biribirimizi düşünüyoruz.
Eminim cennet bahçeniz, gün geçtikçe rengarenk çiçekler ve sevgiyle dolacak.
Bir kaç kez ben de bitkilerimi saymak istedim fakat, bir saksıyı üç bitki paylaşınca sayarken kafam karışıyor.

Eski 26-07-2009, 01:00   #657
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 19-06-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı Mesajı Göster
Teşekkürler sevgili Bennur hanım, ustalarla uğraşmak gerçekten çok zor, o kadar rica ettim bitkilerime dikkat edin diye, hatta başlarında durmamdan rahatsız oluyorlar diye sık sık bir şeyler ikram etme bahanesi ile yanlarına gittim.
Bu gün çöpümü dökmek için konteynırın olduğu yere gittiğimde küçük bir çığlık atmışım, acem borusunu kesmiş kesmiş ben görmeyeyim diye de çöpe atmışlar.

Ne diyeyim, olmuş artık, kavga etseniz bırakır giderler, iş yarım kalır, ama inanın zerrece duyarlılık yok bunlarda, bir de ben iyimserim hep güya.
Böyle zamanlarda kızım bana "Depresif Pollyanna" der, ne kadar iyimser olursak olalım hepimizin bir taşma noktası var.
İyi ki kolay gelsin demişsiniz, ne kadar dolmuşum
Ahhhh çok iyi bilirm, "adam çalıştırmak çok zor iş, kimse işini hakkıyla yapmıyor. Bir şeyi yaparken, başka bir yeri mutlaka bozmadan çıkmıyorlar. Ağladığım günler çok olmuştur. Bizim evde boya badana bir ay sürüyor, sizi çok iyi anlıyorum. Bu yıl kendim de o gücü bulamadığım için seneye bıraktım, bakalım seneye ne olacak

bennur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-07-2009, 06:21   #658
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

jineop's Avatar

Giriş Tarihi: 25-11-2008
Galeri: 94
Günaydın,
Bu özel çeşitler toprakta mı? yoksa saksıda mı? Bir de adresinizi özelime yazsanız.

Sevgi Durul beğendi.
jineop Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-07-2009, 07:18   #659
Kaybettik

sevim.K's Avatar

Giriş Tarihi: 11-12-2008
Galeri: 6
Adalet Hanımcım merhaba; hafta sonu daha rahat olur insanlar diyoruz ama görüşemedik. Mesajınızdan iyi olduğunuz bahçenizi neşelendirmekle meşgul olduğunuzu anladım

Sevgili Ülker ben kendi balkonumda saymaya kalkınca kırk saksı yüz on kök saymıştım. Sonra bunda bir yanlışlık var bu kadar kök ne zaman oldu deyip vazgeçmiştim saymaya. Şimdi Kök sayısı daha da arttı.

sevim.K Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-07-2009, 21:51   #660
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Sevgili Jineop, özel ile kastedetmek istediğim şey; Kimi yurt dışında geldi bitki olarak, kimi de yine yurt dışından tohum olarak geldi, kendim yetiştirdim, bazıları da seralardan temin edildi, ama benim için hepsi de çok özel.
Bazıları, Adenium, Pulmeria, Lilium, Galla, Baston güllerim, Sardunyalarım vs. vs. saksıdalar, diğerleri de sarılıcılar daturalar, ribesler vs. topraktalar.

Bu sene hepside küçük, seneye abla olacaklar
Sevgiler.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:57.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025