![]() |
|
![]() |
#632 |
Ağaç Dostu
|
Cumhur Bey, afiyet olsun, çok güzel görünüyor. Kabuğu biraz kalınmış ama ![]() Bu sene bir paket çekirdek ekmeme rağmen hiç biri çimlenmedi. Toprakta artık besin kalmadı sanırım, yaz kış ekilmekten... Bu sene hiç bir sebzem keyifli olmadı. Kışa doğru tüm toprağı belleyip, gübreleyip, bekletmeyi düşünüyorum. En acemi zamanımda ilk yıl ilk heves Karpuz bile ekip, yetiştirmiştim. Küçücük ama incecik kabuklu çıtır çıtır, tatlı karpuzlarım olmuştu. Bir daha hiç yetiştiremedim. Acemi şansıydı herhalde. Adalet Hanım, yayla domatesinizin çekirdeklerinden birazcık bana ayırır mısınız? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#633 |
Ağaç Dostu
|
Sağolun Sayın Limon. Eğer hiç biri çimlenmedi ise sorun çekirdeklerde de olabilir. Fide yapmadan doğrudan mı ektiniz? Biraz şansızlık var demek ki. Buyrun geli, beraber yiyelim. Biraz hava almış olursunuz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#634 |
Ağaç Dostu
|
Fide yapmadan direkt ekmiştim. Bence de sorun tohumlardaydı, kavunlar da çimlenmemişti. (Yapı marketten almıştım paketi) Oysa, iki hafta önce alıp beğendiğim kavunun çekirdekleri 3 günde çimlendi, şimdi hızla büyüyor. Eğer kavun yaparsa çekirdeklerini kesin size de vermem gerek, ufacık, sapsarı, bol şekerli ve yoğun aromalıydı. %100 Organik olduğunu söylediler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#635 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Limon, yayla domateslerimi başka hiç bir domatesle değişmem, gerçekten de çok lezzetli, sizin için bu sene çıkan tohumlardan ayırırım. Sebzelerin ve meyvelerin tadı yok bu sene, ben sürekli yağan yağmura bağlıyorum, çok fazla sulandığı için lezzet kaybı oluyor. Annem kıraç toprakta domates biber ve patates yetiştirirdi, o lezzeti hiç yakalayamadım. Zavallıcıklar, hayatları boyunca ancak bir kaç defa su yüzü görürlerdi, ama o domateslerin tuzlu kokulu tadı, patateslerin lezzeti bambaşkaydı, bizler sebzelerimizi biraz şımartıyoruz sanırım. Bu sene ben, fasulyeler de dahil olmak üzere fazla su vermiyorum, çok iri olması önemli değil, özellikle domatesler fazla sulanınca hem çok irileşiyorlar hem de çabuk bozuluyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#636 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Sevgili Limon, Sebze bahçesinin toprağını belleyip koyun gübresi atıp,1 hafta sonra tekrar çapalamıştım.Siz de öyle yapın. Saçılan acıbakla tohumlarında sebzelerin diblerinde büyüyor,hiç sesimi çıkarmıyorum. Sebze bahçem sebzeler bitince acı baklalarla dolacak. Böylece benim acıbaklalar toprağı da ,görüntüyü de güzelleştirecekler. Sevgiyle kalın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#637 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2009
|
Sevgili limon bahçeyi nadasa bırakmanın en iyi yolu baklayı ekeceksiniz çiçeğe durmak üzereyken baklalarla birlikte çapalayacaksınız yani baklanın kökleri toprakla karışacak baklada olan bir madde topraktaki değerleri yükseltiyormuş bana bu bilgileri tema evi ne gelen hollandalı bir misafirimiz söylemişti |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#639 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Ülker, malesef benim domateslerimden salça olmuyor ![]() Bir kaç sene önce elli kg. kadar domatesten salça yapmaya kalktım, domatesleri görseniz kıyamazsınız ezmeye, ne var ki, ihtiyacımdan çok fazlaydı, ben de gözümü yumdum salça yapmaya karar verdim. Çıkan salça bir kg. bile olmadı, suya kesti, evet çok lezzetliydi ama salça yapmak için elverişli değildi. Ben de ondan sonra her yıl kışlık domates yaptım, önceleri rendeleyip veya doğrayıp, doğrudan buzluğa atıyordum, sonra reçel tenceresine koyup, içine bir kaşık tuz koyarak üç beş taşım kaynatıp, temiz ve yeni kapaklı kavanozlara koymaya başladım. Bu şekilde tadı çok daha güzel oldu, tüm kış domates almıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#641 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-06-2009
|
Sevgili Adalet hanım, kışın öyle lezzetli domates nerdeeee. Benim annem de, her sene Çanakkale domatesi yapar, dondurucu için. Kışın o domatesle yapılan çorbalara doyum olur mu? Sizin de ellerinize sağlık |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#642 |
Ağaç Dostu
|
O zaman iki defa şanslıyım bu sene, Sevgili Müjgan Yılmaz bana Çanakkale domatesi tohumu göndermişti, 50 kök domates diktim, bunun 10 tanesi Pembe domates, 10 tanesi Çanakkale, 10 tanesi Erzincan, 20 side yerli yayla domatesi, Red Robinleri saymıyorum. Bir hasat etmeye başlasam bu kadar domatesi nereye sığdıracağım bilmem, satmaya da kıyamam ki ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#643 |
Ağaç Dostu
|
Ne güzel olur yayla domatesi. Yarı yeşilken bile tadı ve kokusu yerindedir. Namrun'da ''Paşa elması'' denilen yarı mayhoş, kütür kütür iri bir elma olurdu. Sizin orada da var mı? Ağzım sulandı resmen ![]() Bu arada, kedilerden ne haber? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#644 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Defne, yayla domatesi gerçekten güzeldir. Paşa elmasını buralarda duymadım, belki ismi farklıdır, kediler artık uğramıyorlar, bir süredir bahçe duvarımda inşaat var, bu yüzden rahatsız oldular sanırım. Bu hafta sonu demirler takılıp inşaat bitecek, bakalım ondan sonra teşrif ederler belki. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#645 |
Ağaç Dostu
|
Kolay gelsin Adalet hanım, inşaat bahçede bile olsa büyük dert. Paşa elması, Granny Smith elma gibi iri ve sert ama ona göre daha yayvan, basık ve mayhoş olurdu. Rengi de pembe yeşil karışık. İyi geceler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#646 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler sevgili Bennur hanım, ustalarla uğraşmak gerçekten çok zor, o kadar rica ettim bitkilerime dikkat edin diye, hatta başlarında durmamdan rahatsız oluyorlar diye sık sık bir şeyler ikram etme bahanesi ile yanlarına gittim. Bu gün çöpümü dökmek için konteynırın olduğu yere gittiğimde küçük bir çığlık atmışım, acem borusunu kesmiş kesmiş ben görmeyeyim diye de çöpe atmışlar. Ne diyeyim, olmuş artık, kavga etseniz bırakır giderler, iş yarım kalır, ama inanın zerrece duyarlılık yok bunlarda, bir de ben iyimserim hep güya. Böyle zamanlarda kızım bana "Depresif Pollyanna" der, ne kadar iyimser olursak olalım hepimizin bir taşma noktası var. İyi ki kolay gelsin demişsiniz, ne kadar dolmuşum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#647 |
Ağaç Dostu
|
Defne'ciğim, sizin tariflerinize uyan bir elma var, yakında çıkar, erkenci yani. Ama ben mayhoş elma pek sevmiyorum, bu yüzden yılda bir defa alırım Paşa elmasından, diğer elmalar çıktığında pek yüz vermem ![]() Eğer aynı elmadan bahsediyorsak size göndereyim, henüz çıkmadı ama. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#648 |
Ağaç Dostu
|
Sağolun Adalet Hanım ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#650 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Ah Adalet hanimcigim ah. Bu yagmurlar biz mahvetti bu yaz degil mi? Ben de ilk defa domates ekmeye heveslendim bir sürü de fidem oldu ama o kadar yagmur var ki üstlerini örtmeme ragmen kizaramadan bozuluyo garipler. Dogaya karsi mücadele bir yere kadar oluyor. Bu arada güzel klematislerinizin hayraniyim haberiniz olsun. Umarim benimkiler de kisi cikarirlar. Sevgiyle kalin... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#652 |
Ağaç Dostu
|
Adalet Hanım, bizleri özendirip, fellik fellik çiçek aratmanıza alışmıştık, ama sonunda Cumhur Bey'in de aklını çeldiniz ya, helal olsun size. ![]() Cumhur Bey, heyecanla balkon ve bahçe sürprizinizi bekliyoruz, inşallah rüya değildir. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#653 |
Ağaç Dostu
|
Sizi can-ı gönülden tebrik ediyorum Cumhur bey, bu hiç birimizin aklına gelmedi, sevgili Jineop'umuz bile bunu düşünemedi, ben de merak ediyorum şimdi. Adını Cumhur Tonba'nın karma bahçe balkonu yapın, süper bir fikir, en zengin bahçe balkon sizin olacak ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#654 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Çiçeksever70, benim domatesler güzel çiçeklendiler, yağmurlar bitti, fasulyeler de dökmeye başladı, salatalıklarda her gün birkaç tane topluyorum, darısı size inşallah. Clematisler için hiç endişelenmeyin, acaip bir kök yapısı var kışa çok dayanıklı ve dinlenip dinlenip açıyorlar, benimkiler üçüncü partiyi açıyor. Üç tane çelik alabildim, yetiştirebilirsem her yıl alırım ve sizlere de yollarım, gönüller bir olsun ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#655 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Ülker, akşam otururken merak ettim ve saydım, tam 40 çeşit özel bitkim var. Her zaman her yerde bulunabilecek harcıalem şeyler değil, sanırım bir kaç yıl sonra bahçem cennet gibi olacak inşallah. Eh komşuda pişer de sizlere de düşmez mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#656 |
Ağaç Dostu
|
Adalet Hanım, burada dostluk o kadar güzel ki, her tohum ve çelik ayırışımızda biribirimizi düşünüyoruz. Eminim cennet bahçeniz, gün geçtikçe rengarenk çiçekler ve sevgiyle dolacak. Bir kaç kez ben de bitkilerimi saymak istedim fakat, bir saksıyı üç bitki paylaşınca sayarken kafam karışıyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#657 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-06-2009
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#659 |
Kaybettik
|
Adalet Hanımcım merhaba; hafta sonu daha rahat olur insanlar diyoruz ama görüşemedik. Mesajınızdan iyi olduğunuz bahçenizi neşelendirmekle meşgul olduğunuzu anladım ![]() Sevgili Ülker ben kendi balkonumda saymaya kalkınca kırk saksı yüz on kök saymıştım. Sonra bunda bir yanlışlık var bu kadar kök ne zaman oldu deyip vazgeçmiştim saymaya ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#660 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Jineop, özel ile kastedetmek istediğim şey; Kimi yurt dışında geldi bitki olarak, kimi de yine yurt dışından tohum olarak geldi, kendim yetiştirdim, bazıları da seralardan temin edildi, ama benim için hepsi de çok özel. Bazıları, Adenium, Pulmeria, Lilium, Galla, Baston güllerim, Sardunyalarım vs. vs. saksıdalar, diğerleri de sarılıcılar daturalar, ribesler vs. topraktalar. Bu sene hepside küçük, seneye abla olacaklar ![]() Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|