![]() |
|
![]() |
#4472 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2013
|
Ben de Yenişehir'i takip etmiştim. Ama ben de, hüsrana uğradım. İnsanlar mı bencil, yoksa çiçekseverler mi acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4473 |
Ağaç Dostu
|
Bu görüntülerden sonra bir kere daha tekrarlamak istedim. Apartman sakinleri çok şanslı. ![]() Hobi bahçeleri de çok güzelmiş. Sizin belediyedeki sorunu da tam anlamadım. Aynı insanların tekrar tutmak istemeleri normal değil mi? Ben de olsam her dönemde tekrar tekrar tutmak isterim. Ama tabii talep çok olursa kura gibi bir çözüm olmalı. Acaba kura çekiyorlar da eski tutanlar bırakmaya mı yanaşmıyor? Denk gelmemesine üzüldüm. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4474 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Bence bizim belediyemizin sarsaklığı, kesin bir dille koşulları belirtseydi hır çaramazdı hiç kimse. Ama bilirsiniz şu hatır gönül işlerini ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4475 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Herkes bahçesi olsun istiyor, tabii sudan ucuz yerler kim istemez ki. Melek boruları kendilerini aştılar ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4476 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sevgili Adalet Hanımcığım maşallah maşallah ne yapmışsınız öyle solanum, melek boruları nasıl olmuşlar öyle. Gerçekten dediğiniz gibi kendilerini aşmışlar, ellerinize, emeklerinize sağlık... ![]() Dikeli ne kadar oldular, benim solanum da tomurcuk bile yok. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4477 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Off off gerçekten de Angel Trompetler ve Solanum Rantonettii muhteşem görünüyor ablacığım inanılmaz güzel bir görüntü ellerine sağlık ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4478 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Solanum donlardan çabuk etkileniyor bu yüzden bahçeye dikme derim, torfa diktiysen köklerini hava aldırmadan bahçe toprağına alabilirsin. Biraz derince bir saksı olursa daha iyi gelişir, ayrıca güneşe bayılıyor aklında olsun. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4479 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4481 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Hibiscuslar muhteşeem sevgili Adalet Hanımcığım... Kırmızı renginden almamışsınız. Emeklerinize sağlık... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4483 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Adalet hanım, Kapkara bulutlu bir günde renk cümbüşü içimi ısıttı. Çok sağlıklı ve güzel görünüyorlar. Küçük saksıdalar mı? Saksı büyütecek misin? Ayrıca solanum ve melek borularından söz etmeden geçemeyeceğim. Kısa zamanda bu kadar büyüyüp, bu kadar yoğun açmaları hayret verici. Sitedekiler bence de çok şanslı, sayende bakalım daha hangi güzellikleri izleriz, izlerler? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4484 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Durul'cuğum, mesajını yazdığın gün okudum ama cevap yazmaya fırsat olmadan acilen çıkmak zorunda kaldım. Sonra da unuttum.. ![]() Biliyorsun şahsıma yazılan hiç bir mesajı yanıtsız bırakmam, yine de gözümden kaçanlar oldu ise affola.. Hibiscus'ların saksısı çok küçüktü, hafif bir esintide bile devriliveriyordu. Ertesi gün uygun boyda saksılar aldım ve biraz toprak ilavesi ile saksıları değiştirdim. Hazır bitki alındığında saksıların değiştirilmesi taraftarıyım, genellikle kullandıkları kök geliştiricilerden dolayı kökler tüm saksıyı doldurmuş oluyorlar. Nitekim saksı değişimi yaparken ben de aynı durumla karşılaştım, köklerin kıpırdayacak yerleri kalmamıştı. Solanum da Melek boruları da çok hızlı gelişiyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4493 |
Ağaç Dostu
|
Calathea'yı balkondan salona taşıdım, saksısını değiştirmiştim, şimdi yeni çıkan yaprakları daha sağlıklı. ![]() Bu kuşkonmaz türü, çok uslu bir bitki, etliye sütlüye karışmıyor, huysuzluk etmiyor, sevdim ben bunu ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4495 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-05-2015
|
Alıntı:
Onu görünce yine soru işareti oluştu bende. Bahçemde bir arada dikili clematisler var ve ben onları hep birlikte taşımıştım. Taşırken mi zedelendi ne oldu bilmiyorum ama iki tanesi çiçeklendi. Onları not da almamışım. Şimdi isimlerini bulmaya çalışıyorum ![]() 'Piilu' hep böyle yuvarlağımsı yapraklı mıydı? Öyleyse benim başta 'Margaret Hunt' sandığım, sonra rengi yüzünden "cık, bu 'Piilu' olabilir" dediğim clematis, 'Piilu' değil demektir. Gene başa döndük, hadi bakalım ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4496 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili nuaymu, Piiluu'lar farklı açabiliyor, yeri geniş olsaydı ilk çiçeklerinin katmerli olması beklenirdi. Belki de sizin Clematisiniz Dr. Ruppel'dir, o da biraz andırıyor Piiluu2yu. Fotoğrafları karşılaştırabilirseniz daha iyi anlaşılır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4497 |
Ağaç Dostu
|
Balkonumun yeni güzelleri.. Askılı saksıdakiler Calibrochia.. ![]() Dün toplantı çok erken bitince Cengiz bey(cengizildas)bizi Tece'de bir seraya götürdü, oradan bir begonvil ile adını bilmediğim bir bitki aldım. Sonra da bir semt pazarından bu inanılmaz güzellikleri buldum. Adı Anjelika imiş, öyle güzel öyle sevimlilerdi ki, almasam gece kesin uyuyamazdım ![]() Sevgili gilan, bitkinin doğru adının Angelonia olduğunu söyledi.. ![]() Bu bitkinin adını bilmiyorum, alt kısımlarında minik tomurcuklar oluşmuş, belli ki çiçekli bir bitki. Çiçeksiz hali bile çok güzel.. ![]() Düzenleyen Adalet Yağcı : 14-06-2016 saat 20:26 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4500 |
Ağaç Dostu
|
Ve tabii ki sevgili Orkidelerim.. Bu gün özel bakımdan geçtiler, kuruyan kökler temizlendi, özel besinli sularla sulandılar.. ![]() Gece çekimi güzel çıkmamış ![]() ![]() ![]() Şimdilik bu kadar, Liliumlar, Lisianthuslar, Selluka ve Campanula açmaya hazırlanıyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|