![]() |
|
![]() |
#4441 |
Ağaç Dostu
|
Bugün 12 yaşındaki orkidemi beş yıldır üzerinde taşıdığı keikisinden ayırdım. Dilerim anne de yavru da sağlıklı bir şekilde devam ederler yaşama. Aslında bu orkidem ölmek üzereydi, yaşlanan gövdesi çok uzadığı için yapraklarını yeterince besleyemiyordu. Kökü çıkardığımda epeyce bir bölümünün kurumuş olduğunu gördüm. Bu işlemin fotoğraflarını http://www.agaclar.net/forum/orkide-...lari/10338.htmbaşlığında paylaşacağım. ![]() Bu da benim 3. kat mutfak pencereme uzanan Avokado ağacı, yaz kış yaprakları böyle güzel. ![]() Şimdilik bu kadar.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4442 |
Ağaç Dostu
|
Çok güzel görüntüler. Elini değdiğin yer yeşeriyor Adalet Ablacım. ![]() Prensesin o kadar afiyetle yaprak yemesi çok ilginçmiş. Brugmansialar ne kadar keyifliler... Benimki bu sene açmasa da olur diyordum ama çok özendim şu an. Neyse ki hızlı büyüyor, yaz sonuna açar diye tahmin ediyorum. ![]() Çimler de çok güzel olmuş. Apartman sakinleri çok şanslılar. ![]() ![]() Bahçede oturacak bir bölüm de var mı? Çardak falan gibi bir yer? Mersin belki de dışarıda oturmak için çok sıcaktır, bilemiyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4443 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sevgili Adalet Hanım'cığım maşallah herşey gayet güzel gidiyor, gönlünüze, emeklerinize sağlık... Adeniumunuza hem şaşırdım, hem de sevindim maşallah!.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4444 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Ablacığım bu bahçede diğeri kadar güzel ve gittikçe de güzelleşiyor ellerine sağlık. Meleklerin borazanlarına bayıldım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4445 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Hani bir fırsatını yakalasa var ya, birkaç dakikada hepsi mevta olacak ![]() Bahçe düzenlemesi için yavaştan gidiyorum, şu ana kadar diktiğim bitkilerden ödeme talep etmedim gözlerini korkutmamak için ![]() Yavaş yavaş, alıştıra alıştıra palmiyeler ve duvar diplerini dolduracağım. Aslında oralar için Hosta istiyorum ama en az 20 fide lâzım bana, bu da yekün tutuyor, her biri 8-10 tl. Bahçeye bir çardak yapmayı düşünüyorum aslında, etrafına çardak gülleri dikebilirim, şimdilik sadece düşünüyorum ![]() Prenses iş başında.. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4446 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Alıntı:
![]() Tabii ki benim güzel bahçem kadar olamaz ama idare ediyoruz işte, bahçe mi bahçe ![]() |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4447 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
İşte bende onu demek istedim tabi diğeri kadar güzel değil ama buda onun kadar güzel olma yolunda ilerliyor diye düşünüyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4448 |
Ağaç Dostu
|
Benim güzel kızım sevgili Medinelle'm, yaprak aralarında 2. tomurcuk da belirdi ![]() Böyle gayretli olursa çok iyi anlaşacağız ![]() ![]() Balkondaki bodur Kalamondin çiçekten yıkılıyor.(fotoğraf 1 gün öncenin) ![]() Biberler Groseri'den, bahçem yoksa da balkonum var ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4450 |
Ağaç Dostu
|
Dünkü ganimetlerim ![]() Cengiz bey'in hediyesi, çoook teşekkürler... ![]() Minik Reyhanlar, balkonum mis gibi kokacak.. ![]() Adını Paşa çadırı diye biliyorum, sevgili Jakin, Reyhanlar ve bu güzellik için çoook teşekkürler... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4451 |
Ağaç Dostu
|
Sayın K.Gursan'dan aldığım Lisianthusların tepe budamalarını hemen yapmıştım, sonra Kamil bey'in açıklamasında "20-30 gün sonra tepe budaması yapabilirsiniz" bilgisini okuyunca acele ettiğim için çok üzüldüm. Gelişmelerini her gün kontrol ettim, şükür bir aksilik olmadı, yan sürgünler sağlıklı bir şekilde çıkmaya başladı. ![]() Hepi topu dört kök Phlox, koca saksının içine sığmamış gibi 1 m² yer kaplıyor ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4453 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2015
|
İlginiz için teşekkür ederim,Adalet Hanım. Çiçeklerinizin maşallahı var.Sayfanızı geçen annemle izledik.Orkidelerinize bayıldı,bir de kediye şaşırdı.Zaten kedi de sizin orkideleri görünce şaşırmış. Görüşmek dileğiyle. Düzenleyen sevgihoca : 15-05-2016 saat 12:29 Neden: Yanlışlık |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4454 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
|
Bendeki mavişte sizinki gibi hemen hemen ve tomurcuksuz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4455 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sevgili Adalet Hanım mavişiniz maşallah harika görünüyor. Gölgeyi ve suyu sevdiğini biliyorum, başka istekleri var mıdır acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4457 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4463 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2013
|
Ben mavişin suyu sevdiğini biliyordum, ama gölgeyi sevdiğini bilmiyordum. O nedenle devamlı güneşte tutuyordum. Şimdi gölgeye almak farz oldu. Nitekim bu sene daha hiç çiçek vermediler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4464 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Şaşırttım, topraklarını taşıdım saksılar aldım sonuç..? Bit kadar çiçek.. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4465 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Benim bahçemde aynı miniklikte doğal olarak yetişmekteler. Ne zaman nereden çiçeklerini açacağı belli olmuyor. Mini mini açık mavi çiçekleri oluyor. Topluca açsalar belki görünümleri daha güzel olacak. Ben de sizdeki açacak çiçekler daha büyük ve gösterişli olarak düşünmüştüm. Ekmediğim için toplu gösterimi henüz görmedim. Hani minik olunca unutmayalım şeklinde adını koymuşlar herhalde. Hikayesi hüzünlü kendisi o kadar değil. Yazık olmuş delikanlıya. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4466 |
agaclar.net
|
http://www.agaclar.net/forum/uyeler-...iyor/39583.htm Sera Fotoğrafları ayrı bir konu olarak taşınmıştır. Taşımayı atladıklarım ya da yanlışlıkla taşıdığım mesaj varsa, haber verirseniz gerekli düzeltmeleri yaparım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4468 |
Ağaç Dostu
|
Büyük bir heyecan düş kırıklığı ile sona erdi ![]() Mersin, Mezitli belediyesi uygun kamu alanlarından ikisini hobi bahçeleri olarak düzenlemiş. Nasıl heyecanlandım anlatamam, komşumla atladık gittik. Gerçekten de süper olmuş, üstelik şehrin göbeğinde, kocaman sitelerin yanıbaşında tahminen 40-50 m², birbirinden ahşap çitlerle ayrılmış, her birinin kulubesi ve sulama çeşmesi olan sevimli küçük bahçeler.. Ve aylık kirası sadece 25 tl. olan bu güzelim bahçelerden birine sahip olamadım, nedeni ise Yenişehir belediyesine bağlı olmam ![]() Sonrasında Yenişehir belediyesinin ilgili birimlerinden Park ve Bahçeler md.ne gidip konuştum, böyle bir projeyi daha önce yapmışlar, aslında her yıl başka birine kiralanması gerekirken hep aynı kişler kiralamak istemiş ve bu yüzden büyük kavgalar çıkmış, belediye de bu çalışmayı iptal etmiş ![]() Neyse, hobi bahçelerini fotoğrafladım sizler için.. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|