![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Adalet hanım, hangisine bakacağımı şaşırdım inanın. Clematisler her zamanki gibi şahane. Sarı sarmaşık gülünüz ne kadar güzel görünüyor. Çiçekler yayla havasını daha çok seviyorlar galiba. Mersin de ablamın yayla'daki bahçesinde de ortancalar, aşılı böğürtlenleri ve diğerleri çıldırmış gibiler. Sağlıkla tadını sürün inşallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Tturt, teşekkür ederim, hepimiz kendimize göre bir şeyler yapmaya çabalıyoruz işte, birbirimize gayret ve şevk gönderiyoruz. Sevgili Limon, sizin muhteşem kokulu beyaz "Clematis Armadii" yi unutmadık, olsa olsa 1-1 berabere olduk, o da şimdilik ![]() Sevgili Nurcanaybay, clematisleri kesinlikle ciddiye almalısınız, kızım çiçeklerle pek ilgilenmez ama bu sefer o da görünce bayıldı, "Anne, tüm bahçeyi boşat, her yere clematis dik bence" diyor. İkili dikilmesi konusunda hiç bir fikrim yok, benimki tamamen tesadüf oldu. Biliyorsunuz bahçem çok küçük, yerden tasarruf etmek için böyle yaptım, iyi ki yapmışım. Sevgili Ozbey, sıcaklar tam başlamadığı için çiçeklerin en keyifli zamanı şimdi, sık sulamak da istemiyorlar. Ablanız hangi yaylada oturuyor, aynı yerdeysek görüşmek isterdim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Adalet hanım, çiçeklerinizin en güzeli Nehir'i benim için öpün. Sağlıklı, uzun ömürlü, hayırlı, analı, babalı evlat olsun. Allah nazarlardan korusun. Ben sizin bahçenize olduğu kadar, misafirperverliğinize de hayranım. Bahçenizi ziyaret eden her arkadaşa tek tek cevap vermeniz, bence misafirperverliğinizin göstergesi. Sevgiyle kalın... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Vildan hanımcığım, iki yıldır bu sitedeyim, her gün yeni bir bitkiyle tanışıyorum hâlâ, sizlerden çok şey öğrendim, tecrübelerinizden faydalandım, ağaçlar nete çok şey borçluyum. Nehir bahçevan olmaya karar vermiş ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Çiçeksever, biliyorum çok zor günler geçirdiniz ama geleceğin ne getireceğini hiç birimiz bilemeyiz. İnşallah, Allahım gönlünüzdeki muradınızı tez vakitte gönderir. Bu arada, elimde olsa, clematis çeşitlerinin her türünden alacağım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Ülkü'cüğüm, çok güzel, nereden buldun, Mersin'de satılıyor deme aklımı oynatırım ![]() Bol çiçeklenen tür, çiçekler çok büyük değil ama daha yoğun açar, güle güle büyüsün, gününü göresin canım, çok sevindim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Mersin' den aldım, içime doğmuş gibi öğle arası arkadaşıma ısrarla Has Fidancılığa gidelim diye tutturdum. Sağolsun kırmadı, gittik. Çok güzel çiçekler vardı, ortancalar, güller, mevsim çiçekleri... Ben sadece 1 adet clematis ve ful yasemin aldım. Clematis tek çeşitti tanesi 20 tl den sattılar. Çiçeklerini inşallah busene görürüm. Düzenleyen Ülkü : 05-05-2010 saat 14:42 Neden: Ekleme yaptım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Sevgili Adalet Abla, Şimdi insanın Graz'a gidesi geliyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Merak etmeyin, bitkiniz canlı kaldığı müddetçe tomurcuklarını her geçen yıl çoğaltacaktır. Bitkinin kök kısmına malç yapmayı ihmal etmeyin, ben ağaç kabuğu kullanıyorum, siz köklere göge yapacak bitkiler seçebilirsiniz, çok güneşli yerleri de pek sevmiyor sanki, en fazla çiçeklenen, en köşede olanı. Bulunduğu yer Doğuya bakıyor ve yarı gölge, kışın da çok iyi soğuklanması gerekiyor her halde. Yayla havasından hiç şikayet etmeden büyümeye devam ediyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Sevgili Adalet Hanım, Sevgili Limon, Bu sabah babam aradı.Samsun'un Alaçam İlçesi'ndeki yaylada(Orta Karadenizin en yüksek tepesinin etekleri;rakım:1.900 metre)Hıdırellez şenlikleri varmış,yaylada en az 3 bin kişi varmış ve herkes çamların altında toplanıp şenliklerin tadını çıkartıyormuş..Babam dedi ki oğlum yayla havasını içime çekince 10 yaş gençleştim sanki ![]() ![]() ![]() Üstelik bizim yaylalarda clematisin küçük çiçekli türleri bol müktarda var ve türü de ''clematis alba'' Bu arada Adalet Abla'ya iyi yolculuklar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Limon, Yılmaz bey, haklısınız clematis konusunda. Bence gece-gündüz ısı farkı da önemli, bitki soğuğu seviyor, gündüz 40 °C olan hava gece 15-20 lere düşebiliyor, clematisin çok hoşuna gidiyor olmalı ki yaz boyunca dinlenip dinlenip açıyor. Bu arada söylemeden geçemeyeceğim, ev taşımak çok zormuş, Allah tüm taşınanların yardımcısı olsun, yüzlerce eşyanın her biri tek tek elinizden geçiyor, bu gün yerleştirdiğiniz yeri yarın beğenmeyip değiştiriyorsunuz vs. vs. Yağmur'un da benim de ayaklarımızın altı sızlıyor artık, neyse ki kolayladık, bir kaç gün sonra tam olarak yerleşmiş oluruz, sonra ver elini Bauhause ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-08-2009
|
Sevgili Adalet ablacığım , Taşınmak çok zordur iyi bilirim Allah kolaylıklar versin sizlere . Kızınızda ailesiyle yeni yerlerinde huzur ve mutlulukla otursunlar inşaallah . Ablacığım bahçen konuşuyor yine. Bu kadar mı güzel olur çiçeklerinin hepsi güzel ama clematisler bir ayrı güzel . Çiçek için insanın ağzının suyu akar mı ? Evet akar böyle güzellikler olursa akar . Çok imrendim benimkiler de böylesi güzellikte olurlar inşaallah. Geçen gün 4 tane daha clematis almıştım önceki aldıklarımın yanına ama en kısa zamanda jackmani olanını da araştırıp almam lazım maşallah çiçekleri ne kadar iri ve güzeller. Clematislerin yanındaki o güzel kızımızı da Rabbim nazarlardan korusun maşallah çok tatlı çok şeker . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Cemo, gerçekten yorucuydu ama bitti çok şükür, bir an önce dönüp bahçemi dolaşmak istiyorum, rüyalarıma giriyor ![]() Sevgili Finduk(bunu yazarken hep gülümsüyorum ![]() Tohumdan yetiştirmeyi çok isterdim, sizlere de dağıtmayı tabi ama ektiğim onlarca tohumdan bir tanenin dışında çimlenen olmadı, o da yaşamadı. Birol bey, yaylanın havası da suyu da bambaşka, orada yıkadığım çamaşırların beyazlığından anlıyorum bunu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Adalet Hanım; Siz İstanbul' a, ben bahçeme sanırım aynı günlerde kavuştuk. sizinkini ''Kızınıza kavuştunuz!'' diye değiştiriyorum. Zira bahçeyi bırakıp, İstanbul' u özleyip gitmek, olamaz. ![]() Neyse; elbet birgün dönersiniz. Haaa! Bu arada sizin gönderdiğiniz Mor ve Beyaz Datura' lar viyollerde çimlendi! ![]() Herkes gibi torununuzun güzelliği benide büyüledi. Dilerim, bahtı da, kendisi gibi güzel olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Orhan bey, döndüm bile!.. Bahçe varken kim ne yapsın İstanbul'u değil mi ![]() Çok şükür kızımı yerleştirdik, o telaşın arasında bir Bauhaus yapmayı da ihmal etmedim, clematis almaktı niyetim ama küçük çiçeklilerden başka çeşit kalmamıştı hiç, ben de üç ayrı renk katır tırnağı ile döndüm, buna da şükür ![]() Dün bahçemdeydim, viyollerde yetiştirdiğim sebze fidelerimi ve çiçeklerimin bir bölümünü daha diktim, fotoğraflar akşama. Nehir için güzel dileklerinize teşekkürler ediyorum, tüm çocuklarımızın ve sevdiklerimizin bahtı açık olur inşallah. Daturalara sevindim, tüm yaz açacaklar, koklamaktan korkmayın, ben her gün bir kaç defa kokluyordum, bi şey olmadı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Bir kere daha anladım ki, bizler gerçekten iflâh olmaz hastayız ![]() Yetiştirdiğim çiçekleri dikecek yer kalmadı bahçemde, yine her tarafı ot bürümüş, elimi üzerinden hiç çekmemem lâzım. Ama, bu sene gerçekten son, bir daha tohumla viyollerle uğraşmayacağım. Mevsimliklerden bulabildiğim kadar alıp dikeceğim, kendimi de cüzdanımı da yormayacağım. Söz!.. Ben yokken güzel şeyler de olmuş bahçede, hemen her gün yağmur yağmış, otlar da bu yüzden çıkmış zaten Salata malzemeleri neredeyse çiçeğe durmuş, hemen üstlerinden budadım, yapraklarını topladım. ![]() Enginar bir yemeklik olmuş, ilk mahsul. ![]() Maydonozu ekip gitmiştim, güzel çimlenmişler. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Jineop'un gönderdiği astilbe açmak üzere. ![]() Gaura çalısı da ondan gelmişti, çok güzel gelişti, teşekkürler sevgili Jineop. ![]() Bebek nefesinin çiçekleri uzun soluklu, ilk açanlar hâlâ duruyor, üzerinde kurumuş çiçek göremedim. ![]() Bahçenin her yerinden çıkan çörekotu çiçeği. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Günebakan, clematislerle birbirimizi sevdik ![]() bu da terasa doğru tırmanışa geçmiş, diğerleri kadar yoğun dallı olmadığından az çiçeklenmiş. ![]() Gallalar açmaya devam ediyor, çiçek sapları çok güçlü, her kökten dört çiçek verdi. ![]() Geçen yazdan saksıya düşen tohumlar kendiliğnden çimlenmişti, çok güzel açmışlar, yakında yeni arkadaşları gelecek. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Sekiz yıldan beri meyve vermeyen kivimi sökmeye karar vermiştim, hepsi de erkek çıkmıştı ![]() Komşum ben yokken gelip iki tanesine dişi aşı yapmış, aşılar tuttu, çiçek bile açmış, umarım meyvesini de görürüz. ![]() ![]() Bu da erkek kivi, kendini çok özgür hissediyor olmalı, şimdilik ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili SDurul, sanırım her gün üzerine titrediğimiz çiçeklerimiz şımarıp kapris yapıyorlar ![]() Sorduğunuz çiçeğin adı, lobelya. Sevgili Günebakan, merak etmeyin, clematisler kadın gibiler, yaşlandıkça güzelleşiyorlar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|