View Single Post
Eski 28-04-2010, 09:04   #1465
Adalet Yağcı
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Sayın Tturt, haklısınız, biz Akdeniz ikliminin avantajını kullanıyoruz.
Bir çok bölgemiz soğuklarla cebelleşirken burası günlük güneşlik oluyor

Sevgili Limon, Leonardit uzun süredir aklımdaydı, Tarım fuarında bir çok ürün gördüm, ancak benim aldığım ürünle alakası yok gibi, bunu ürünü aldıktan sonra farkettim.

Satıcı, 25 kg. Leonarditin bir dönüme yeteceğini söyledi, fazla kullanımın da bir sakıncası yokmuş.
Benim toprağımın fazlaca ihtiyacı olduğunu düşünüyorum, 8-9 yıl önce aldığım ürünü geçen senelerde alamadım.

Bu nedenle 25 kg. ürünü sebze ve çiçek bahçeme ağaçlarıma vereceğim, Son baharda tekrarlayacağım, bu sene iki defa vermiş olacağım ama önümüzdeki üç yıl boyunca sadece Son baharda uygulama yapacağım.
Daha sonra ürünü kullanmaya gerek kalmıyor.

Benim aldığım ürün, yeşil mercimek taneleri ve ya biraz daha iri gibi, kaygan bir yapısı var, toprağa yanmış çiftlik gübresi ile birlikte serpiştirip çapalıyorum.

Ağaçlar için satıcının önerisi, 250-300 gr. ağaç başına olmak üzere(7-8 yaşındaki ağaçlar, daha küçüklerine daha az kullanılabilirmiş)ağaçların iz düşümüne serpip çapalayın dedi.

Sizin kullandığınız sıvı ürün 'sıvı Humik asit' olmalı, ben de çok teferruat gereken uygulamaları yapamıyorum, her işin altından tek başına kalkmak çok zor, mümkün olduğunca en pratik yolu ve yöntemi tercih ediyorum.

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön