![]() |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Moderatör
|
Alıntı:
Silivri'deki yazlığımızın bahçesinde güzel bir salkım söğüt var, altında oturup çay içmek hem bizim hem de komşularımızın çok hoşuna gider. Vaktimizin çoğunu burada geçirirdik. Manyas'da bahçe yapmaya karar verdiğimizde onun bir dalını kesip tenekeye doldurduğum bir toprağa dikmiştim, 4-5 ay sonra da getirip Manyas'a diktik. O zaman nereye dikmem gerekir diye hiç düşünmeden bir yere daldırmıştım. Bahçe başlığımdaki 3. sayfada 73 numaralı mesaja bakabilirsen sol taraftaki mini yeşil fidanın o olduğunu göreceksin. Daha sonra ağaç hastalandı bu yüzden sert bir budama yaptık. Ben, belki de kurur diye üzülmüştüm. Ama yeni yeni sürgünler verdi kocaman oldular. Şimdi de şu etraftaki bütün ormanı saran tırtıllarla başımız dertte, söğüde ilaç yaptık ama yine de tırtıl var. Ağacın yaprak rengi bile değişmeye başladı. Belki sezon sonu yine sert bir budamaya ihtiyacımız olacak. Bugün Kaymakamlığa gidip, havadan ilaçlama isteyeceğim ama ona da bazı köyler rıza göstermiyorlarmış, ekili alanlara zarar verir diyorlar. Bu durumda bize gölgelik yapan güllü kameriyede oturmak biraz zor gibi görünüyor. Hele altındaki clematisler ne olur bilemiyorum. Hayırlısı Allahdan demekten başka çare de yok gibi. |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın Güler hanım. Bildiğim kadarı zeytin hariç tüm havadan ilaçlamalar 5-6 yıldan bu yana Bakanlıkça yasaklanmış durumda. Benim bildiğim ve fırsat oldukça iniş kalkışlarını izlediğim Manavgat, Serik, Tarsus, Ceyhan gibi yerlerde ilaçlama uçakları için oluşturulmuş iniş kalkış pistleri epeydir kapalı durumda. Bu amaçlı pek çok uçak da artık hurdaya ayrılmış durumda. Eğer kaymakamlıktan izin koparabilirseniz bu büyük bir başarı olacaktır. Sonucu bende çok merak ediyorum. Saygılarımla. |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Hani doğal denge diyorduk, doğal üretim diyorduk, Uçaklarla zehir atarak doğal üretim olabilir mi? İşte doğallık derken bir yerde sıkışıp kalıyoruz, Neden, Çünkü doğal denge sözle konuşarak olmuyor, ya da bir kaç kişinin mücadelesiyle çabasıyla olacak bir şey değil, top yekün hatta siyasi kararlar alınarak ülke çapında hatta komşu ülkelerle birlikte hareket ederek faydalı böcekleri üretip zehir kullanmama kararları alınması gerekir. Bir arkadaşa sormuştum, sitede çok doğal üretim yaptığınla övünüyordu, (ismi bende saklı kalsın) x zararlısıyla nasıl mücadele ediyorsun. - Eee o benim bahçede yok demişti, Sadece güldüm. Başka yerde uzayda yaşadığını düşündüm. |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-07-2011
|
Alıntı:
Ağızına yüreğine sağlık, ne güzel değinmişsin.Örnek alabilmek ve bu konuda daha hassasiyetli olabilmemiz temennisi ile; hayırlı çalışmalar.. |
|
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|