View Single Post
Eski 02-05-2012, 10:05   #5612
Güler
Moderatör

Güler's Avatar

Giriş Tarihi: 26-04-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gilan Mesajı Göster
Güler Abla, bahçe sayfanın ilk resminde görünen salkım söğüdü siz mi diktiniz? Eğer öyleyse kaç yılda bu halini aldı?
Sevgili gilan, evet ben diktim.
Silivri'deki yazlığımızın bahçesinde güzel bir salkım söğüt var, altında oturup çay içmek hem bizim hem de komşularımızın çok hoşuna gider. Vaktimizin çoğunu burada geçirirdik.
Manyas'da bahçe yapmaya karar verdiğimizde onun bir dalını kesip tenekeye doldurduğum bir toprağa dikmiştim, 4-5 ay sonra da getirip Manyas'a diktik. O zaman nereye dikmem gerekir diye hiç düşünmeden bir yere daldırmıştım.

Bahçe başlığımdaki 3. sayfada 73 numaralı mesaja bakabilirsen sol taraftaki mini yeşil fidanın o olduğunu göreceksin.
Daha sonra ağaç hastalandı bu yüzden sert bir budama yaptık. Ben, belki de kurur diye üzülmüştüm. Ama yeni yeni sürgünler verdi kocaman oldular.

Şimdi de şu etraftaki bütün ormanı saran tırtıllarla başımız dertte, söğüde ilaç yaptık ama yine de tırtıl var. Ağacın yaprak rengi bile değişmeye başladı.
Belki sezon sonu yine sert bir budamaya ihtiyacımız olacak.
Bugün Kaymakamlığa gidip, havadan ilaçlama isteyeceğim ama ona da bazı köyler rıza göstermiyorlarmış, ekili alanlara zarar verir diyorlar.

Bu durumda bize gölgelik yapan güllü kameriyede oturmak biraz zor gibi görünüyor. Hele altındaki clematisler ne olur bilemiyorum.

Hayırlısı Allahdan demekten başka çare de yok gibi.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön