agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)




Beğeni Düzeni50706Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 24-08-2012, 20:03   #1
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Sevgili arkadaşlar, bunlar ne kadar güzel mesajlar... gururum okşandı, sağ olun.

Dün sabah Oğuz yine sepeti taktı koluna, önce incirleri getirdi. Ohhh ne güzel bunlar dedim ama yedikçe başladı karnım ağrımaya. O kadar çok incir yemişimim ki aç karnına, valla kahvaltı bile edemedim.

Bu sabah da toplananlar, domatesler ve biberler.
Hadi biberler bir iki gün dayanır ama domatesleri mutlaka halletmek gerekir. O yüzden hemen kolları sıvadık, tezgâhı kurduk.

Niyetim bunlardan domates suyu yapmak. Daha doğrusu koyuca olduğundan püresi de denebilir.
Hem yapımı kolay hem de çok dayanıklı oluyor. Bütün kış her yemekte kullan, hele çorbası harika oluyor.
Geçen sene yaptıklarımdan iki kavanoz kalmıştı, halâ da güzel.

Biraz çocuklara, eşe, dosta derken 50 kavanoz yapmışız. Artık bugün gözüm domates görmek istemiyor....

Sizlere anlatmak istiyorum.

Domatesler toplandı, güzelce yıkandı.
Tepeleri kesilerek dörde bölündü. Rondaya girecek boyuta getirildi yani.
Kabuğuyla, çekirdeği ile güzelce rondada çekildi.
Büyükçe bir tencereye alındı, bir çorba kaşığından biraz fazla tuz konarak balkonda yakılan sanayi tipi ocakta bir güzel kaynatıldı. Suyu iyice çekilene dek sürdü kaynatma.
Daha sonra yıkanan kavanozlara sıcak sıcak doldurularak sıkıca kapakları kapatıldı ve baş aşağı dizildi.
Kavanozlara doldurma işi bitince, kavanozlar beşer altışar yine ters olarak kaynamakta olan tencereye dizilerek tekrar yarımşar saat daha kaynatıldı.
Yine baş aşağı dizilerek soğumaya bırakıldı.

Bütün kış yemeklerinizde, çorbalarınızda rahatlıkla kullanabileceğiniz, tertemiz-katıksız mis gibi domatesleriniz hazır.

Name:  IMG_0039 (600 x 450).jpg
Views: 1491
Size:  64.2 KB

Name:  IMG_0052 (600 x 450).jpg
Views: 1215
Size:  39.4 KB

Name:  IMG_0055 (600 x 450).jpg
Views: 1385
Size:  43.6 KB

Name:  IMG_0056 (600 x 450).jpg
Views: 1431
Size:  45.3 KB

Name:  IMG_0054 (600 x 450).jpg
Views: 1194
Size:  39.9 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-09-2012, 11:49   #2
/
 
Giriş Tarihi: 27-03-2012
Şehir: Bursa
Mesajlar: 19
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Niyetim bunlardan domates suyu yapmak. Daha doğrusu koyuca olduğundan püresi de denebilir.
Hem yapımı kolay hem de çok dayanıklı oluyor. Bütün kış her yemekte kullan, hele çorbası harika oluyor.
Geçen sene yaptıklarımdan iki kavanoz kalmıştı, halâ da güzel.

Biraz çocuklara, eşe, dosta derken 50 kavanoz yapmışız. Artık bugün gözüm domates görmek istemiyor....

Sizlere anlatmak istiyorum.








Domates suyu veya domates püresi dediğiniz imalat ile salça arasındaki farkı pek anlayamadım. Bu imalatta az da olsa zeytin yağı, aspirin, asit borik vs. kullanıyormusuz. Sağlıkla tüketmenizi diliyorum.

denizkan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:22.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025