![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Uzun zamandır şu yaprak toplayıcısını merak ediyordum. Nasıl memnun musunuz? Hangi marka sizinki? Tavsiye eder misiniz? Bizim yan bahçedeki söğüt ağacının o kadar döküntüsü oluyor ki bahçemiz yaprak içinde kalıyor. Çimler üzerindeki yaprakları toplamamız gerektiği yazıyor okuduğum yerlerde. Bu toplayıcı çözüm olur mu? ![]() Teşekkürler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Sevdiklerimizin bir kısmını, biraz toplantılarda, birde sizin bahçenizde görebiliyoruz. ''İkinci Adres'' adını hakeden bir bahçe. Hemde her yönüyle. Konukseverlik, zengin menü ve çok güzel bir ortamda, doğayla iç içe olmak. Baksanıza Tonba bile dayanamayıp, işe koyulmuş. ![]() Sevgili lilium ve daha onlarca üyemizi bu bahçede görmüştük. Şimdide en son bombayı patlattınız valla. Sevgili Cumhur Tonba! Onu Facebook' taki fotoğraflarından görebildiğimiz kadarıyla tanıyordum. Galiba sevgili dostumuzunda ilk ziyaret ettiği bahçe sizinki. Ve bizde bu sayede bu sıcak insan profilini daha yakından ve güncel görme şansını yakaladık. ![]() Sağolasın Güler Hanım. İyiki varsın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Moderatör
|
Benimle beraber seyahat eden saksı bitkilerim, Manyas'dan İstanbul'a da taşındılar. Ancak yeni yerlerine intibak ettiler de yavaş yavaş çiçek açmaya başladılar. Her sabah keyif çayımı alıp balkona çıkıyorum. Hem onlarla sohbet ediyorum hem de inceleme yapıyorum. Catleyalar açmaya başladı, kokuları harika. Yeni yeni zarflarını açanlar da var, daha zarfları yeni yeni dolduranlar da. Atlas da başkladı çiçeklenmeye. Aloeveralar yine coştular, bu demektir ki en az 25-30 tane daha dağıtım olacak. ![]() Clivia çiçekleniyor. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-11-2007
|
Yok Güler abla yoook bu çiçekler sana aşık, eşiniz duymasın ama ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Moderatör
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Güler Abla, ben aslen Edirneliyim. Şu an Edirne'ye annemlere geldim. Annemle beraber inceliyoruz bahçeni. Ünü taa buralara kadar geldi bilesin. Anneme gel Güler Abla'nın bahçesini göstereyim , kadın çok marifetli bak neler neler yapıyor dedim. Birlikte bakıyoruz. Güllere sardunyalara bayıldı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Sakdag bende aynen anneme gidince gel Güler ablanın bahçesine bakalım dedim, hani yapamıyorum ya bak yapılmışı var der gibi ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Allah sizi nazarlardan saklasın, idolümsünüz, yalnız bir ara oğuzhan abiden ders alması gereken biri var ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2011
|
Güler hanım, geç oldu biliyorum ama atlas dağıtımı bitmediyse bende bir çelik isterim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Moderatör
|
Sevgili melisa31, ücretsiz çelik, tohum dağıtımlarını bu başlıkta yapıyoruz. Ben bütün dağıtımımı ücretsiz yapıyorum, zaman zaman arkadaşlar soruyor; " bedeli ne kadar" diye. Bütün dağıtımım gönülden. Şu an atlas çiçek verme döneminde olduğu için dağıtımım yok, yakın bir zamanda Aloevera dağıtımı yapacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2011
|
Sevgili güler ablacım. Hayretler içerisindeyim.Benim anlamadığım birşey var, bu atlaslar sürekli dağıtılıyorda bunlar nasıl böyle büyüyüp çiçek açıyor.Ben kaç yıldır bir dal atlası üçdal yapamadım.Sizi vallaha canı gönülden kutluyorum dilimi ısırdım nazar değmesin diye,hele o sayfanın başındaki orkide rüya gibi ben size artık çiçeklerin annesi diyorum. Çok, çok öpüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Moderatör
|
Sevgili alcen, teşekkür ederim. Sana bir şey söyleyeyim mi; cattleya bakımı en kolay olan çiçeklerden biri. Orkide deyince çoğunuzun gözü korkuyor ama inanın öyle değil. Çiçekleri sabah erken saatlerde harika kokuyor, daha sonra kokusunu salmıyor. Bakımı kolay, görünümü ise mükemmel. Ben derim ki, balkonu olan her üye mutlaka edinmeli ve bu güzelliğin zevkini çıkarmalı. İlk alımı biraz pahallı olabilir ama nelere para veriyor ve yaşatamıyor öldürüyoruz. Hele biraz ihtimam gösterirseniz size çok güzel yavrular vererek sayısını da çoğaltır, mutluluğunuz daha da artar. Ben iki tane almıştım, şimdi sayıları 5 oldu ve bu arada iki tanede de hediye ettiğim var. Yani 2 tane, 7 oldu. Bunları da siteye üye olduktan bir sene sonra edinmiştim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-08-2011
|
Güler abla harikasınız yine, bayıldım cattleya ve atlas çiçeğine. Ablacığım benimde aleovera yavrularım var size göndereyim de bir elden dağıtılsın desem ne dersiniz. Saygı ve sevgilerimle. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2007
|
Güler hanım bahçeniz gezerken gönderdiğim çörekotunu soracaktım.pembesi açtı mı diye.Açmadığını yazmışsınız.çok üzüldüm.Size yenisini göndereceğim.çiçekleriniz çok güzeller.Hemoracallislere bayıldım.Güle güle keyfini çıkartın.Şu anda dışarı çıkmam gerekiyor bahçenizi gezmek için tekrar geri geleceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Moderatör
|
Sevgili fikreteren, ben de dün sizin bahçenizde turladım. İnsana huzur veren o güzel doğa fotoğraflarını tekrar tekrar seyrettim. Her şey o kadar güzeldi ki, kısacak yazı yazmamak için (o an vaktim pek yoktu) bir şey yazamadan çıktım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Moderatör
|
Sevgili lir, mutlaka edinmen gerekir, hele sabah kokusunu duysan bayılırsın. Pazar günü fuarda Nur satacak mı bilemiyorum, istersen bir sor, belli mi olur bakarsın ben de deliririm yine. Ben daha evvel Ziya Soner Bey'den almıştım. İklimsiz arkadaşımız da çok beğendi ve ona da almamızı istemişti. Ona almaya gittim sözüm ona almaktı, ona da kendime de aldım tekrar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2007
|
Güler ablacığım, Uzun zamandır görüşemiyoruz ama bahçenin takipçisiyim. Her zamanki gibi çiçeklerine bayıldım. Harikalar. Bende de bir saksı atlas var ama her nedense 2 senedir açtıramıyorum. Sırrı var mı? Birde yapraklarının üzerinde zar gibi bir seyler kaplamaya başladı acaba böceklendi mi anlayamadım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Moderatör
|
Sevgili züleyha, seni çok özledim. Bana söz de vermiştin; İlter'i alıp gelecektin de çimlerin üzerinde kovalamaca oynayacaktık. Bu sene Mayıs-Haziranda beklerim, biliyorsun bahçenin renkli zamanı o zamanlarda. Atlas'ın sırrını mı soruyorsun, tabii var.... gelip Güler Ablanınkinden kocaman bir dal kesmek. ![]() Kaktüsçü değilim ama Atlas beni sevdi galiba, kendisine sudan başka bir şey vermiyorum (ara sıra suyuna potasyum ilave ediyorum) ama o, verdiği kocaman çiçekleri ile beni çok mutlu ediyor. Problemlerini kaktüs başlığında arkadaşlarla paylaşırsan sana en doğru cevabı vereceklerdir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Moderatör
|
Cattleyalarımda ikinci zarf da açıldı. Bu sabah erkenden kokularını duymak için balkona çıktım, biraz sonra da Oğuz geldi. Ben ha bire " ne olur gel de şu kokuları duy " diyorum. O da bana " daha dosdoğru iyileşmedim, burası soğuk, yine üşütüp hastalanacaksın" diyor. Daha açılacak 9 adet zarfım var, hepsi açtığında inanın soğuk moğuk demem kahvaltımı aralarında ederim herhalde. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2007
|
Ablacığım 3 defa niyetlendim ama hep bişeyler çıktı bir türlü gelemedim. Ama Mayıs'ta mutlaka geleceğim. Yalnız şimdiden söylüyorum İlter canavar oldu, bitki canavar'ı. Evde katliam yapıyor. Ne zaman boş kalsa kaşla göz arasında ya yılbaşının yapraklarını koparıyor, ya frezyaları topraktan söküyor ya da çekmeceden kaşık alıp topraklarını saksıdan boşaltıyor. Geçenlerde koskoca japongülünün saksısını devirmiş ki benim japongülü tavana kadar büyümüş durumda. Nasıl becermiş anlamadım. Ben de çareyi bütün çiçekleri salona toplayıp, kapısını kilitlemekte buldum. Ama senin bahçenin neresine kilit vururuz bilemem ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|