![]() |
|
![]() |
#5251 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-11-2007
|
Güler ablacım, en sevdiğiniz zamanlar çalışma hayatının zorluğunu görüp mücadelesini verince evet şimdi aylaklık hakkım deyince çok güzel oluyordur bence, benim daha emekli olmama çoooooook uzun yıllar var, emekliliği görecekmiyiz o da bilinmiyor, ama inanın çalışmayıpta aylaklık yapacak vakitler bir süre sonra insanın üstüne üstüne geliyor sanki, yazdıklarınızı yanlış yorumladığımı zannetmeyin, inşallah bizede sizler gibi güzel günler nasip olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5252 |
Moderatör
|
Sevgili ayhat, umarım sağlıkla siz de emekli olursunuz. Ben kendimi oyalayacak işler buldum da Oğuz emekli olunca nasıl yapar eder de onu oyalarım diye düşünüyordum ki bahçe işleri ortaya çıktı. İnan ona da vakit yetmiyor, ara sıra ben aklını çeliyorum da arkadaşları ile buluşmasını sağlıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5253 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-02-2011
|
Sevgili Güler Abla, Hadi artık saklama da göster şu sihirli değneğini, bu kadar güzellik bir arada başka türlü nasıl olsun ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5254 | |
Moderatör
|
Alıntı:
![]() Cevap: Severek ve özveri ile yapmak. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5255 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Sevgili güler hanım,sizin bahçe cennet sende içindeki hurii. Güllerin renkleri okadar güzelki çok teşekkür ederim bu güzel görüntüler işin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5256 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-06-2010
|
Ben de o huriye bayılıyorum. Değdiği her yere güzellik katan pek çok şeye de... Bu bahçede her mesajı okuduğumda, hem huzur dolu izliyorum,gevşiyorum, hem de yanaklarım gülümsemekten ağrıyor. Sonra güne gülümseyerek günün koşturmacalarına devam ediyorum. Ben de eşim emekli olunca ne yapacak, benim bir sürü hobilerim var alıştım artık derken. Bu bahçe beklediğimizden çok daha aktif bir yaşam tarzı sundu bize. Eşim de, ben de ( tabi ki bizim gibi insanların burada yaptıklarından haberdar olduğumuzdan heveslenip) koşturup duruyoruz. Yastığa başımızı koyduğumuzda yarın yapılacak planlar, hayaller... Eş, dost, akraba, valla siz çok meşgulsünüz ne zaman sorsak çok işiniz var diyorlar ve hayret ediyorlar... Bazen işin içine onları da dahil edip yardım ettirdiğimizde, hakikatten işiniz çok biz sizden önce yaşlanmışız diyor gençler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5257 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
Sevgili Güler hanım,sizin bahçe cennet gibi mükemmel rengarenk güller sardunyalar mandavilla harika elmalara bayıldım herşey okadar güzelki.Maşallah..Ellerinize emeklerinize sağlık Sevgiler... Not:Maviş için çok teşekkür ederim hangi renkti acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5258 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-04-2011
|
Sayın güler hanım. Göndermiş olduğunuz çiçek tohumları için çok çok teşekkür ederim.Yoğun tempomuzdan dolayı siteye biraz ara vermiştim.Bugün mesajınızı okur okumaz hemen ilgili kargoyla görüştüm adresimi ve telefonumu verdim.Gelince telefonla beni arayacaklar. Sizin bahçenizdeki çalışmalarınızı izledim.Çok güzel görünüyor.Harika bir bahçeye sahipsiniz.Ellerinize sağlık. Trabzondan saygılar selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5259 |
Moderatör
|
Sağolun sevgili dostlar. Periş, maviş mavi renk, beyaz dağıtımım olmadı. Ah sevgil.i uzaylı, çok teşekkür ederim güzel mesajın için. Ben de senin yazılarını büyük keyifle okuyorum. İçtenlikle yazdığın, samimi ve akıcı lisanın mesajlarını okuyan herkese zevk veriyor. İyiki bizlerlesin. Umarım en kısa zamanda tanışırız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5261 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-04-2011
|
Güler hanımcığım,yine bahçenizi dolaştım.'İstanbıl'a ne zaman geleceğim belli değil 'diyordunuz. Çok haklısınız.Bu bahçeden nasıl çıkılır?Hem yapılacak iş çok,hem de bu güzellikler nasıl bırakılır? Benim için güllerinizi bir kez daha koklar mısınız? Sağlıkla kalın |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5262 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-10-2010
|
Gül-er abladan muhteşem güller ve müthiş meyvelerden oluşan inciler ablacığım ellerinizesağlık sizlerden çok şeyler öğreniyoruz saygılar sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5263 |
Moderatör
|
Bu gün hava güneşliydi, ben de ot yolmaya devam ettim. Nergislerin bir kısmı topraktan çıkmaya başlamışlar, otlar arasında kalıp da başkalarının ayakları altında ezilmesinler diye temizlemek istedim. Otların büyük bir kısmını temizledim ve temizlenenler üzerine biraz gübreli toprak koydum. İşim burada bayağı azaldı diyecektim ki bu bölümün bir köşesinde geçen seneden ekilmeden unutulmuş olan soğanları gördüm. İçim sızladı. Geçen sene bazı soğanları yerlerinden çıkartıp ayırım yapmıştım, nasıl olduysa bir kısmını ekmeyi unutmuşum, ama tabiat ana hemen işe koyulmuş, toprağın üzerinde kalan soğanlar ikişer üçer kök salarak filiz bile vermişler. Hemen toprakla buluşturdum. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5264 |
Ağaç Dostu
|
Güler abla, bu nergizlerin şimdiden yeşillenmesi normal mi? Benim bahçedekiler de 10-15 cm büyüdüler.Bizim bura da şubat ta filizlenmeleri gerekiyor. Her gören şaşırıyor, hayırdır inşallah demiştim ama sizde de görünce rahatladım. Sonlarını merakla bekliyorum, kışı bu hal de atlatabilcekler mi acaba? Selamlar, sevgiler kolay gelsin... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5265 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2010
|
Güler ablacığım bahçenizin yine Maşallah'ı var. Özellikle güllerinize bayılıyorum. Eğer mümkün ise bana bir kaç tane çelik gönderebilirmisiniz. Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5267 |
Ağaç Dostu
|
Ahududu
Sayın Güler hanım, Bahçenizi ve güzelliklerinizi her siteye girdiğimde kaçırmadan izliyorum. Ne kadar tanımış olsam da maharetlerinize ve enerjinize her seferinde gıpta ediyorum. Bugün Böğürtlen-ve (patronumuzun adını aldığı) Ahududu topiğini baştan sona okudum. Orada 2007 yılındaki bir yazınızda sarı Frambuaz (All Gold) fidanını Yalova dan aldığınızı yazmışsınız. Hangi seradan aldığınızı yazmanız mümkün mü acaba?Bahçe sayfanıza resimlerini almamışsınız veya ben atlamışım. Benimde diğerlerinin yanında Blackberry(telefon değil ![]() ![]() Oğuz beye selamlarımla. Herşey gönlünüzce olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5268 |
Moderatör
|
Sevgili OSMAN45, inanın hangi seradan aldığımı hatırlamıyorum. Fotoğrafını basmışımdır mutlaka. Akdoğa serası her sene getiriyor ve bunlar Bauhaus'da satılıyor. Arzu ederseniz Serap Hanımla görüşür ne zaman geleceğini öğrenebilirim. Bu arada, eğer müsait olursanız sizinle Perpa'ya bir gidelim, Mine Hanım'ın İstanbul'da yapacağı eğitim toplantısı için salon müsait mi değil mi onu bir görelim, konuşalım. Ne dersiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5270 |
Moderatör
|
Bir iki gün önceden haber verilirse ballı karides hazır olur.... kasap94, bu aralar tenekede tavuk üzerine ihtisas yapıyor. Ama geçen gün Lilium'un bahçesindeydik çok güzel mangal yaptı, tavuklar da köfteler de çok güzeldi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5271 |
Ağaç Dostu
|
Oguz Bey ve sizleri (Lilium, Kasap94 ve de aileleleri) Buyukada da mangal basinda gormekten mutluluk duyacagimi iletmemde mahzur yoktur umarim.....Hemserim, Teneke uzerinde tavuk ihtisasina burada da devam eder.Sevgiler.... (Gerci, Havalar bozdu ama Bisiklet turu yapip, Kocayemis yeme imkani var..) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5272 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-10-2011
|
bahçe miii cennet gibi bir yer aşık oldum .... bir bahçe vermeden alma canımı ALLAHIM. süpersiniz ne diiimm |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5273 |
Moderatör
|
Sevgili sındırgılı, benim için hiç sorun değil. İş bir ada vapuruna binmekten ibaret. Ama Lilium da kasap94 de hayli uzakta. İyisi mi siz onların bir aklını çelin önce. Esasında bir ada seyahati de valla çok iyi gelir, şimdi tenhalaşmıştır ada da. Offff ne güzeldir. Bayramdan sonra eğer oradaysanız ben geliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5275 |
Ağaç Dostu
|
Oguz Bey ve sizleri (Lilium, Kasap94 ve de aileleleri) Buyukada da mangal basinda gormekten mutluluk duyacagimi iletmemde mahzur yoktur umarım. ------------------------------------------------------------------------------------- Sevgili sındırgılı, benim için hiç sorun değil. İş bir ada vapuruna binmekten ibaret. Ama Lilium da kasap94 de hayli uzakta. İyisi mi siz onların bir aklını çelin önce. ----------------------------------------------------------------------------------------Çantam hazır bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5276 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-07-2011
|
sayın güler hanım aldığım ip ucuna göre bayramdan sonra İstanbul'dasınız anlaşılan . Takipteyim sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5277 |
Moderatör
|
Güneş yüzünü gösterdikçe erkenden bahçeye çıkıp sezonun son işlerini yaprmaya gayret ediyoruz. Oğuz yazlık sebzeleri söktü (biberler hariç) Osmanlı çileklerinin otlarını yoldurdu ve yeni tarhlar hazırlamaya başladı. Sarımsaklarını ekti. Gübre gelsin diye bekliyor, onları eletip yerlerine yerleştirecek. Benim uğraşım saksılar ve güllerle. Gül çanaklarının çoğu bitti, hatta malçlama bile yaptım. Saksı topraklarına gübre ilave ettim. Bazılarının toprakları tümüyle değişti. Amaryllis soğanları (saksıda olanlar) yavrularından ayrıldı ve yeniden saksılara ekildi. Sardunya saksıları halâ balkondalar, daha limonluğa geçirmedim. Bayramdan sonra yerlerine yerleşecekler. Üzerlerinde çiçekleri çok güzel. Güller sıcaklarla beraber yeni yeni sürgün verdiler ve tomurcuklanmalar başladı. Sevgili hozat güllerle ilgili ne gibi çalışmalar yaptığımı sormuştu. Kısaca anlatayım. Gül çanaklarının etrafındaki su korucularını kaldırdım. Çanaklarındaki otlar temizlendi, toprak çapalandı, yanık hayvan gübresi konarak tekrar toprakla karıştırıldı. Yazın diplerinde suyun tutulması için çanak şeklindeki toprak bu sefer tam tersi, su tutmasın diye hafifçe yükseltilerek karınca yuvası şekline getirildi. Ligüstrümler biçilmişti, onların dal ve yaprakları, dal öğütücüden geçirilerek iyice ufalandı ve bu malzeme ile gül çanaklarındaki toprakların üstü örtülerek malçlama yapıldı. (Malçlama yapacağınız dal ve yaprakların sağlıklı olmasına dikkat edilmelidir. Meyve ağaçlarının böcekli, hastalıklı yaprak ve dalları kullanılmamalıdır) Bahçe duvarlarında çit olarak kullandığım ligüstrümler çok uzamıştı. Böyle bırakınca kar ağır geliyor ve dallar şekilsizce kırılıyor bu yüzden boyları kısaltıldı ve kesilmiş olan dallar ve yapraklarla malçlama yapıldı. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|