![]() |
|
|
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-02-2011
|
Güler Hanım, verdiğiniz bilgiler için teşekkürler, poliüretan kullanma fikri çok güzel, ellerinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Güler abla sana zorluk oluyorsa tamam ama yoksa biz tekrar da olsa yeni fotoğraflar görmeyi çok severiz. ![]() ![]() Sardunyaların saksısına koyduğun toprağı hazır mı alıyorsun? Bahçe toprağı güzel oluyor aslında ama o kadar çok solucan var ki kullanamıyorum, o yüzden sordum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-04-2010
|
Katmerli hasekiler harika görünüyor ellerinize sağlık...İşleriniz için kolaylıklar diliyorum...sevgilerimle.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Moderatör
|
Sevgili gilan, hazır toprak almaya kalksam iflas ederim. ![]() Bak nasıl hazırlıyorum sana anlatayım. Bir römork dere kumu, bir römork milli toprak, 2 römork da yanmış ve en az bir sene üzeri naylon kapatılarak bekletilmiş hayvan gübresini iyice (iki sefer) karıştırtıyorum. Bu karışım elenerek bahçede yaptırdığım depolara alınıyor. http://www.agaclar.net/forum/showpos...7&postcount=62 Gerek saksılarım için gerekse yeni ekeceğim fide ve bitkiler için açtığım çukurlara burada beklettiğim topraktan koyuyorum. Bu toprak beni bir, birbuçuk sene idare ediyor. Önümüzdeki ay yine aynı işlemi yapacağım. Haa, unutmadan yazayım, dere kumu ve milli toprak geldiğinde eğer onu da bekletmeye karar verdiysem bu karışıma bir torba da toz kireç karıştırıp üzerini naylon ile kapattırıyor ve kışı o şekilde geçirttiriyorum. Toz kireç topraktaki yabancı tohum ve otların ölmesine yardımcı oluyormuş. Bunu Silivri'deki yardımcımdan öğrenmiştim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Moderatör
|
Bugün kameriyedeki gülleri ve clematisleri bağladım. Bir taraftan mis kokulu güller sararken, salkım söğüt tarafından da clematisler saracak. Clematisler yavaş yavaş açmaya başladılar, ama daha tomurcukta olan çok var. Onlar da açtıklarında çok güzel bir görüntü olacak. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Yakında kameriyenin ne hale geleceğini ben de merak ediyorum, çok güzel olacak. Son fotoğraftaki haseki küpesi ne kadar güzelmiş. Benimkileri bekle bekle kaç senedir çiçeklerini göremedim, geçen sene hem yer değişikliğinden hem de salyangoz saldırısından "bir" adet, yarısı yenmiş çiçek açmıştı, ne olduğunu anlayamamıştım. Bu sene ise çiçek sapları ve tomurcukları var, bakalım ne renk çıkacaklar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-04-2010
|
Tek kelimeyle muhteşemler...Ellerinize sağlık... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Güler ablacığım sanırım bu güzel hasekilerin tohumlarından almıştım çimlendiler umarım çiçeklerini görürüm ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Çok iyiyim umarım sizde iyisinizdir? Sizi tanıyorum bahçe, iş derken kendinizi fazla yormayınız. Ne güzel açmışlardı, renk renk. Onlar açtıklarında bol bol fotoğraflarını paylaşırsanız seviniriz ![]() Sevgiler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Moderatör
|
Merhaba sevgili zenfree, özledim seni. Daha başlığına yazamadım ama iyice bir incelemek istiyorum önce. Şu sıralar o kadar yoğun ve yorgunum ki anlatamam. Tam yatıyordum, mesajını görünce bir merhaba demek istedim. Malum yarın sabah benim bahçe mesaim 07.00 de başlıyor. İyi geceler canım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Güler abla sana zahmet olmayacaksa haseki küpesinin tohum resmini cekebilir misin? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Moderatör
|
Sevgili zenfree, İspirya geçmeye yüz tuttu, zaten mevsimi biliyorsun çok kısa. Şu an havlu püskülü güzel görüntü veriyor. Ben de onun fotoğrafını yüklüyorum. Tabii yüklerim sevgili ciceksever70. Havlu püskülü ve Haseki küpesinin tohuma geçmiş hali (daha kurumamış durumda) ve tohumları. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Cok tesekkür ederim ablacigim, sana zahmet verdim. Oldukca da büyük görünüyor tohumlar bu yil bir miktar toplayayim bari cogaltmaya deger bir cicek. Cok öpüyorum seni. (Ben de az önce girdim bahceden sürünerek dusa attim kendimi. Parmaklarimin uclari agriyor artik.) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
Güler ablacım hepsi birbirinden güzel maşallah elinize saglık Oguz abinin sebzeler ne durumda acaba ne güzel olmuştur şimdi meyve agaçları.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Sevgili güler hanım,ispiray nekadar güzel açmış koulumu aceba? Güler hanım sizden rica etsem o güzel güllerinizin fotoraflarından eklemeniz mümkünmü? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|