![]() |
|
|
![]() |
#2 |
Moderatör
|
Etkilenmiyorlar herhalde, açtıkça da açıyorlar. Bu açanlar bahçenin ayrı bir köşesinde. Kapı girişinin sağ tarafında olanlar daha yeni yeni topraktan baş çıkardılar. Ne zaman çiçeğe dönüşürler emin değilim. Esasında böyle olmaları da çok hoşuma gidiyor, hemen hemen her zaman bahçenin bir köşesinde beni mutlu eden çiçekler görüyorum. Dün dikkat ettim bahar dalları iyice tomurcuklanmışlar, bu arada mis kokulu limon çalım da çiçek içinde. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-10-2009
|
Sevgili Güler Hn, Günlerdir gezdiğim sayfalarınızın hepsiniz imrenerek, kimi zaman gülerek, bahçeniz ve sizden yeni şeyler öğrenerek 114 sayfayı bitirdim. Kızımın dediği gibi (çoğu sayfaları kızlarımla gezdik) sizin bahçede !!! (çiftlik mi diyeyim) seralar gibi yok yok. Ben şimdi baharın gelişiyle ve tabiatın canlanmaya başlamasıyla tekrar bahçenizdeki faliyetlerin takipçisi olacağım. Ama en çok üzüldüğüm keşke komşunuz olsam da ben size yardım etsem. Bizde bahçe yok uğraşacak, minik saksılarda evimizde ordan oraya saksıları gün içi kaç kere seyahate çıkarıyoruz. Bahar gelişiyle yardıma demiyeyim sizinle enerjisini bahçede paylaşacak insanlara bahçeniz açıksa bizler buradayız. Sevgiyle kalın... Düzenleyen turko-g : 30-12-2009 saat 00:12 Neden: kolay okunması için satır araları |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Moderatör
|
Çok teşekkür ederim. Dediğim gibi Mart ayından itibaren bahçede işler yoğun olarak başlıyor. Ot yolmaktan tutun da bahçe aksesuarların tamiri, boya işlerine kadar her türlü iş var. Yardım teklif eden arkadaşlar da oluyor sağ olsunlar ama sanıyorum zaman bulamadıklarından gelemiyorlar!!! Bakın, sabah kahvaltısı var, öğle yemeği var, akşam çayı var. Mevsimine göre buna dondurma da ekliyoruz. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Güler hanıma gerçek ziyaretlerim.
Sayın Güler, size uzmanlık alanlarıma giren tecrüblerimlede sabit olmuş, bahçecilik uygulamalarıyla da vazgeçilmez bir bir çalışmadan bahsederek, diğer arkadaşların laf olsun uygulamalarının aksine ben yardım ve paylaşımı sürdürmek adına bahçenize her gelişimde bir faydalı olma umudu ile ziyaret etmiş gözlemlerimide en samimi ve içten dileklerime yaşımızın vediği olgunlukla belirtmişimdir. İnsanlar sizin yanınıza gelmeden yardım taleplerine sizin nazikhane tavırlarınız onların bu yardım sözlerine cevap oluyor, ama ben öyle düşünmüyorum, elimde olmıyan bir talebimi açıklamak bence insani tavır olmasa gerek, benim samimiyetim paylaşım inaçlarımdan kaynaklanmakta ve o bu destur içinde uygulama bulmaktadır. Evet lafları uzatmakla yardım sağlanamaz, bende samimi olan paylaşımlarımla size elimden geleni yaparak yardımlarımı ortaya koymak istiyorum sizinde açıkladığınız gibi, mart ayı geldiğinde bahçenizdeki işlerin başında, baharın müjdeleyecisi olarak bahçelerde yeşile bürünmeyle beraber başımızn tatlı belaları ortalığı kaplıyarak ot oluşumları bizi rahatsız edecek duruma ulaşmadan bertafının sağlanması gereği işlerimizin önceliğini oluşturuyor. Benim başından beri yardım anlamını taşıyan paylaşımlarımı sunarak işimin gereği olarak bu otların oluşumuna meydan vermeden şimdiden çözüm olacak açıklamalarıma başlıyorum, sevgili güler hanım, önce bahçenizde en çok ot oluşmlarının meydana geldiği bölgeler den başlıyarak yapacağımız malçın bahçemizde nekadar samana ihtiyaç göstereceğini tesbit edererek, civardaki komşu köylülerden temin etme yoluna gitmektir. Bahçemizde malç uygulama işlemi esasında baside alarak yapılacaksa sadece ot oluşumlarının bertarafı sağlanmaktadır, halbuki bu işlem gereği gibi düşünüldüğünde ot oluşumdan başka gübrelemeden maksimum kazanç sağlama, toprak hazırlığını kolaylaştırma, aynı zamanda uyguladığımız malçın bahçe toprağına, faunaya ve de solucanlara yataklık ederek uyguladığımız gübrelerin, solucanlar ve diğer fauna tarafından tüketilerek işlenmesiyle, toprağımıza ve bitkilerimize en yarayışlı forma dönüşmesinin yanında, toprak altı canlılarının ortak kimyasına, yani enzimlere dönüşmektedir. Uyguladığımız malçımızın kalınlılığı 10cm civarında olması ile toprağımız bir yorgan gibi örtülerek kışın amansız tesirlerinden korunarak toprak faunamızın zarar görmemesini sağladığı gibi toprağımızın ısısını koruyarak tavında kalmasında ve faunanın oluşturduğu mikrobiyal canlılar dahi bu ortamda faaliyetlerini sürdümekte olup, toprağımızda da baharın sıcaklığı içinde canlılığını kurumaktadırlar. Sevgili güler, baharın gelmesiyle, yani mart ayından sonra bahçenizde dikim işlerinize başlamadan önce yapacağınız tek bir işiniz kalıyor serdiğiniz saman malçını bir tırmık vasıtasıyla toplamak ve gübreliğimize koyarak, gelecek son bahardaki malçımıza saklamaktır. Bu uzun açıklamamın sebebi anlaşılır olması bakımında size samimi paylaşımlarım dan bir yardım anlamının yanında bahçeni dolaşan üye arkadaşlarımında paylaşımlarımdan faydanmaları amaçlanmaktadır. Bir dahaki bahçe ziyaretinize kadar şimdilik hoşça kalın der, sağlık, afiyet mutluluklar dilerim.sevgiyle kal.saygılarımla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaçsever
|
Ellerinize sağlık gerçekten şu mevsimde böle güzel çiçekleri görmek benide mutlu etti. Bizim buralarda baharın müjdecisidir bu çiçekler. Kokularıyla ve güzel renkleriyle güneş ışığı birleşince insanın gözüne hayat ışığı verirler. Nisan ayını yaşar gibi oldum. Elleriniz dert görmesin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Moderatör
|
Teşekkür ederim sevgili Bahar Erdem. Sayın epsody, Bandırma-Balıkesir gurubu toplantısın da Gönenli arkadaşımız kasap94 saman ile yaptığı maçlamadan uzun uzun bahsetti. Ben güllerimin, ortancalarımın altlarına sağlıklı yapraklardan kalınca malçlama yapıyorum. Baharda da temizlik yaptığımda hemen hemen hiç ot olmadığını da görüyorum. Ama bahçe büyük her tarafa yetişebilmeye imkân yok, ne o kadar saman bulabilirim ne de yaprak. Sadece çilek alanımız 300 m² bunların arasındaki otları bile yolmamız bir günümüzü alıyor. Yine de beni aydınlattığınız için çok teşekkür ederim, sağ olun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Moderatör
|
Dün, bugün hava çok güzel. Günlük güneşlik. Güneşi gören soğanlar hemen topraktan başlarını çıkarttılar. Arka bahçede otlar arasından çıkan kır papatyalarına inat benim papatyalarım da çiçek içindeler. Budanmaları yakınlaşan güller sanki kesme der gibi tek tük de olsa çiçek açıyorlar. Büyük korkum arılar, açan çiçeklerin üzerinde vızır vızır dolaşıyorlar. Sevgili eşim de ikidebir sebze bahçesinden kopardığı karnabahar, lahanaları getirerek " hadi bunu pişirelim" diye tutturuyor. Bense, gürül gürül yanan sobanın ısıttığı salonda hem kestane kebaplarımı yemek hem de agaclar.net'te cirit atmak istiyorum. Neyse geçinip gidiyoruz işte, şükür Allaha. Sümbüller... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Güler Hanım, bahçenizi ben de uzun zamandır ilgiyle izliyorum.Elinize sağlık,herşey harika ![]() Bugün size 3411 no.lu mesajınızdaki papatyalara nasıl baktığınızı sormak istiyordum. Bunlar çeşme papatyası herhalde.Benim bahçemde de var.Nisan ayında dikmiştim fakat o kadar büyüdüler ki çapları nerdeyse 1 metreyi buldu ve altları odunlaştı.Size sormak istediğim;acaba bu papatyaları mevsim boyunca az az budamalı ve odunlaşmaslarına izin vermemelimiydim? Mart gibi iyice derin budamayı düşünüyorum. Sizce bu doğru mudur? O kadar güzeller ki,onları yanlış bakım yüzünden kaybetmek istemiyorum.Sevgilerimle.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Ay yerim ben onları verin bana mıncık mıncık yapayım maşallah çok salıklı ikiside sevgili güler hanım Bu arada yeni yılınız kutlu olsun güler hanım yeni yıl size ve tüm ayilenize salık huzur mutluluk ketirsin işallah . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-12-2008
|
Sayın Güler Hanım,Bahçenizi ziyaret eden herkes gibi,Bende sizi tüm içtenliğimle kutluyorum.Ailece sizi zevkle izledik.İzlemeyede devam edeceğiz.Çalışkan ve üretken oluşunuzun yanında,insanlarla olan iletişim, ve hoşgörülü oluşunuz takdire şayan.Bizimde kendimize göre bahçeli bir evimiz var diyoruz.En kısa zamanda bahçemizin resimlerini ekleyip, nelerin yapılması gerektiği konusunda sizden ve sitedeki değerli üyelerden ricada bulunacağız.Sizin ve ailenizin yeni yılı kutlu olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Moderatör
|
Teşekkür ederim adavci. Sitedeki pek çok arkadaş bahçelerinin durumlarını gösteren fotoğraflarını basıp, hangi bitkileri sevdiklerini de belirttiler. Bütün arkadaşlar hemen beraberce tanzim ettik. Şu bitki burada daha güzel olur, bunun yeri burası olmalı gibi teklifler götürdük, hatta kendilerine yeni yeni fideler-tohumlar yolladık. Bu iş bizlerin sevdiği bir uğraş haline geldi adeta. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-12-2008
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-07-2009
|
Nice mutlu yılllara sevgili Güler Hanım, tüm sevdiklerinizle beraber sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir yaşam diliyorum. Bahçeniz yine müthiş elinize sağlık, kış olmasına rağmen hala rengarenk, bayılıyorum sizin bu bahçenize... Sevgiler.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Moderatör
|
Pek çok balkon çiçeğim de benimle seyahat ediyor. Ben Manyas'a onlar Manyas'a, ben İstanbul'a onlar yine benimle İstanbul'a. Beraberce gidip, geliyoruz. Şimdi beraberce İstanbul'dayız ve balkondaki yerlerini aldılar. Kimi alıştı yerine kimi daha bocalama devresinde. Bu arada aralarına yeni yeni arkadaşlar da katıldı. Sizlerle paylaşmak istedim. Bu, yerine henüz alışamayan kamelyam. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Moderatör
|
Cliva, memnun mesut açmaya devam ediyor. Bütün yaz çiçekliydi. Şimdi yanında üç yavrusu oldu, çiçekleri bittiğinde ayrım yapacağım. Birinin sahibi var, diğerini de herhangi bir olay için hediye edebilirim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |