agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)




Beğeni Düzeni7758Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 28-05-2018, 11:28   #1
Ağaç Dostu
 
akçabardak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,785
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lonicera Mesajı Göster
Sevgili akçabardak, labadayı hiç pişirip yemedik. Taze olarak salatalara doğradık şimdiye dek. Pişirilerek yapılan lezzetli bir tarife hayır demem)

Şevket-i bostanı biz de çok tüketiriz. Hatta kendi yetiştirdiğimizin bostanın körpe yapraklarını az miktarda olmak kaydıyla çiğden salataya da koyarız. Mavi renk açanı hiç bilmiyorum, hep sarı renklisini gördüm şimdiye kadar. Bendekiler de sarı çiçek açıyor. Sevgiyle kalın.
Labadayı biz bulgurla ıspanak yemeği gibi pişirir üzerine sarımsaklı yoğurtla tüketirdik, birde sarmasını yapardık yine bulgur ağırlıklı. Labadanın yaprakları pişince ıspanağa göre daha yumuşak olduğu için biraz cıvık oluyor sevip sevmeyeceğiniz den emin değilim açıkçası

Şevketi bostanın çiçeğini ilk defa sizin paylaşımlarınızda gördüm bu gün, demek ki benim gördüklerim bam başka bir bitkiymiş, ben mavi diye yazdım ama aslında koyu pembe mor arası bir renk. Büyüklrimiz o bitkiye eşek dikeni derlerdi

Yine maşallah döktürmüşsünüz boğazlıkları, huzurla sağlıkla tüketin hepsini, çiçeklerinize de kocaman maşallah, hepside çok harika görünüyorlar, emeklerinize sağlık, sevgiler.

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-05-2018, 13:22   #2
Ağaç Dostu
 
Lonicera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak Mesajı Göster
Labadayı biz bulgurla ıspanak yemeği gibi pişirir üzerine sarımsaklı yoğurtla tüketirdik, birde sarmasını yapardık yine bulgur ağırlıklı. Labadanın yaprakları pişince ıspanağa göre daha yumuşak olduğu için biraz cıvık oluyor sevip sevmeyeceğiniz den emin değilim açıkçası

Şevketi bostanın çiçeğini ilk defa sizin paylaşımlarınızda gördüm bu gün, demek ki benim gördüklerim bam başka bir bitkiymiş, ben mavi diye yazdım ama aslında koyu pembe mor arası bir renk. Büyüklrimiz o bitkiye eşek dikeni derlerdi

Yine maşallah döktürmüşsünüz boğazlıkları, huzurla sağlıkla tüketin hepsini, çiçeklerinize de kocaman maşallah, hepside çok harika görünüyorlar, emeklerinize sağlık, sevgiler.
Dışı cıvık sarmayı hayal ettim bir an.. Bol yoğurtlu ıspanağa da hem oğlan hem ben bayılırız. Denersek bu şeklini deneyeceğiz. Çok teşekkür ederim.

Taze yaprak vermesini bekleyeceğiz artık, tohuma kalkınca yaprak üretimi durdu.

Güzel söz ve temennileriniz için ayrıca teşekkür ederim, sevgiler.

Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-05-2018, 14:44   #3
Ağaç Dostu
 
akçabardak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,785
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lonicera Mesajı Göster
Dışı cıvık sarmayı hayal ettim bir an.. Bol yoğurtlu ıspanağa da hem oğlan hem ben bayılırız. Denersek bu şeklini deneyeceğiz. Çok teşekkür ederim.

Taze yaprak vermesini bekleyeceğiz artık, tohuma kalkınca yaprak üretimi durdu.

Güzel söz ve temennileriniz için ayrıca teşekkür ederim, sevgiler.
Sarması cıvık olmuyor, ben yemeğini kastetmiştim sarması aynı pazı sarması gibi oluyor, yaprakları kaynar suda hiç bekletmeden daldırıp çıkarılması gerekiyor hepsi bukadar, sonra sarılsın sarmalar, ister etlisi ister zeytinyağlısı

Bu gün labada konusunda çok fazla yazdım umarım sizi çok sıkmamışımdır bu kadar yeter sanırım hoşça kalın.

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-05-2018, 14:52   #4
Ağaç Dostu
 
Lonicera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak Mesajı Göster
Sarması cıvık olmuyor, ben yemeğini kastetmiştim sarması aynı pazı sarması gibi oluyor, yaprakları kaynar suda hiç bekletmeden daldırıp çıkarılması gerekiyor hepsi bukadar, sonra sarılsın sarmalar, ister etlisi ister zeytinyağlısı

Bu gün labada konusunda çok fazla yazdım umarım sizi çok sıkmamışımdır bu kadar yeter sanırım hoşça kalın.
Yemekten sadece tıkınma kısmını anlayınca bu kadar oluyor işte, mazur görün lütfen...

Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:46.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025