Sarı melek borazanı üzerindeki tohum baklaları renk değiştirip olgunlaşmaya başlamış. Bir tanesini açtım, tohumlar kahverengi renk almış. Bir bu kadar bakla daha var bitki üzerinde.

Aşk mercan sarmaşığının elde kalan rizomlarını saksıya koymuştum. Yavaş yavaş filizlenmeye başladılar. Bu yıl tahminim en az 50 rizom yapar saksıda. Bazı ülkelerde bu rizomları pişirip tüketiyorlarmış. Yenecek bir şey daha bulduk ya, ne gam

))


:
Bir tanesine kıyıp tazeden yedim, fındık benzeri bir tadı var. Amman diyeyim siz bana bakıp da yemeye falan kalkmayın. Belki sizde allerjik veya toksik etki gösterir. Biz acı patlıcan olduğumuz için kırağı çalmaz.

:
Tül keselerden 3 tanesini açtım, yakalanan karakafes otu tohumları bunlar. 10 gün kadar gölge yerde kurutulacak ardından tazeliğini muhafaza için buzdolabunda yerini alacak. Bitki hala yeni çiçek oluşturmaya devam ediyor. Garibim bilmiyor ki kendi yapraklarının çayı ile besleniyor. ''Derenin kuşunu derenin taşı ile avlamak'' bu olsa gerek

)
