Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lonicera
Sevgili akçabardak, labadayı hiç pişirip yemedik. Taze olarak salatalara doğradık şimdiye dek. Pişirilerek yapılan lezzetli bir tarife hayır demem  )
Şevket-i bostanı biz de çok tüketiriz. Hatta kendi yetiştirdiğimizin bostanın körpe yapraklarını az miktarda olmak kaydıyla çiğden salataya da koyarız. Mavi renk açanı hiç bilmiyorum, hep sarı renklisini gördüm şimdiye kadar. Bendekiler de sarı çiçek açıyor. Sevgiyle kalın.
|
Labadayı biz bulgurla ıspanak yemeği gibi pişirir üzerine sarımsaklı yoğurtla tüketirdik, birde sarmasını yapardık yine bulgur ağırlıklı. Labadanın yaprakları pişince ıspanağa göre daha yumuşak olduğu için biraz cıvık oluyor

sevip sevmeyeceğiniz den emin değilim açıkçası
Şevketi bostanın çiçeğini ilk defa sizin paylaşımlarınızda gördüm bu gün, demek ki benim gördüklerim bam başka bir bitkiymiş, ben mavi diye yazdım ama aslında koyu pembe mor arası bir renk. Büyüklrimiz o bitkiye eşek dikeni derlerdi
Yine maşallah döktürmüşsünüz boğazlıkları, huzurla sağlıkla tüketin hepsini, çiçeklerinize de kocaman maşallah, hepside çok harika görünüyorlar, emeklerinize sağlık, sevgiler.