![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-05-2015
|
Sayın ahmeter, Hoş gelmişsiniz efendim, iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Sayfanızı özenle ve özenerek takip ediyoruz. Düzenleyen nuaymu : 08-03-2017 saat 14:56 Neden: cümle kurgusu. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Taş topladım Yani taşıyabileceğim büyüklükte olanları.Daha önce bahçe peyzajı için bir traktör taş getirildiğini yazmıştım. Taşların bulunduğu yer yolumuzun üstü olunca, müsait olan her vakitte taş eklemeye karar verdik ve... ne görelim? Çiğdemler açmış, hem de bütün tepeyi sarmışlar ![]() ![]() ![]() ![]() Onlar minicik minicik ama çok güzeldi tabii. Ben de bahçeye geldiğim gibi hızlıca bir tur attım ve... bahçemde de iki çiğdemi açmış gördüm. Bunlar kır çiğdemlerinin battal boyu ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Bir sürprizle karşılaştım dün. Çiğdemler çoğalmış, tamam da... ta karşıya nasıl gittin? Hem buraya ne ara zambak soğanı taşımışım ki? Hatırlayamadım bir türlü. Neyse ![]() ![]() Asıl yerleri burasıydı: ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Ve nihayet dağ menekşelerim göründü ![]() Onları ilk kez D kısmına, dağ çilekleriyle birlikte dikmiştim lakin çilekler neredeyse menekşeleri ezip geçiyordu. Öyle olunca 'kaçalım kaçalım' deyip birkaç menekşeyi almış, başka bir gölgeye taşımıştım. İyi ki yapmışım. D kısmında hiç dağ menekşesi kalmamış ama burada yaşıyorlar. Nasıl olsa çoğalırlar. İnşallah ![]() ![]() Bir bilgi, gerçi çoğunuz biliyorsunuzdur: Dağ menekşeleri çok güzel kokar, ayrıca bu menekşelerin aromatik yağı saçlar için çok faydalıdır. Saf halde elde edilemeyen aromatik yağlardan biridir menekşe yağı. Lakin basitçe elde edilebilir, maserasyon dediğimiz bir yöntemle, çok kolay. O muhteşem kokulu çiçekleri koyu renkli bir cam şişeye alın ve üstüne tercihen zeytinyağı koyup bekletin. Maserasyon bu zaten, uçucu yağı sabit yağın içine çekmek. Şampuana katılabilir. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Çuha çiçekleri ve obrizyalar da merhaba dedi ![]() Bu yıl daha ziyade taşlarla uğraşarak başladık ama... arada bu çiçeklerin yüzlerini göstermesi, insanı coşturuyor. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Taş seki çalışmaları: ![]() ![]() ![]() ![]() Taşların oluşturduğu uygun olan her boşluğa mavi obrizya diktim Obrizyalar baharı ilk karşılayan çiçeklerden, azıcık bir toprak uzantısı olursa derli toplu sarkacaklarını umuyorum. ![]() (Hepsi bitsin öyle paylaşayım diyordum ama başlangıçlar da mühim.) |
|
|
|
![]() |
|
|