View Single Post
Eski 21-03-2017, 15:18   #164
Muda
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2013
Bahçeniz gittikçe güzelleşiyor. Aynı siyah gözenekli taşlardan burada hıdırlıkta park yapımında kullanmışlardı. Yakından bir yerden geliyordu. Arada hiç beton kullanmamışsınız. Benim yerimde de mecburen kullanmadık. Ancak ustalar duvarı daha kalın yaptılar. Hiç düz duvarım olmadı. Arazinin şekline göre yapıldı duvarlar. Aynı şekilde gömme merdiven de yapıldı. Olabilecek yerlere. Sanırım tamamlanmamış. Bir basamak daha merdiven yaparsanız toprakların dökülmesini önlersiniz.

Clemantislerde sıkıntım bulunmakta. Arada yükselti farkı dışında muhtemelen sulama sıklığım da var. Bakalım benim ikili bu yıl uyanabilecek mi?

Obrizya tohumlarını beş yıl önce aldığımda çimlendirememiştim. Bu yıl yeniden aldım. Umarım farklı renklerde yayılıcı, kalıcı bir şekilde olurlar. Sizde kışı çıkartınca 1300 metreye yakın rakımda da olabilir diye düşünüyorum.

Kayaların arasına toprak olunca limon kokulu kekik veya yayılıcı kekiklerden dikerseniz görüntü ve koku çok güzel olur. Aynı şekilde campunalalar da kayalık yerlerde büyümeye bayılıyorlar.

Menekşeler biraz yer bulup yerleştikleri zaman kısa bir sürede tohum veya yanlarından çıkan filizler ile kısa zamanda bulundukları yeri kaplıyorlar. Hiç endişelenmeyin.

Kolay gelsin.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön