![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-05-2015
|
Küçük bahçelerde meyve ağacı yetiştirme teknikleri ![]() Sevgili Gilan bu başlığı açtığında cesaret edememiştim, biraz yer meselesi yüzünden biraz da vakit benim için geç göründüğünden. Lakin şu fotoğraf o kadar hoşuma gitti ki... Resmen çiçeklerin içinde ![]() Buradan ilham aldım ve mini kaya bahçesi olarak düşündüğüm yerin yanına üç erik fidanı dikmeye karar verdim. Acemice budamış olabilirim ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Akçabardak'a 'clematisleri budasam mı' diye sormuştum ama... 1 Mart'ta ne göreyim? Benim clematislerde tık yok derken, her yerleri tık-tık-tık-tık..... olmuş Önce havaya zıpladım, gülmek yok, gayr-i ihtiyari zıpladım Sonra da resmen dans ettim ![]() En çok sevindiğim de... bazı clematisler dipten sürgün bile vermiş. Onları çekmemişim. Demek, dedim kendi kendime, yerlerini sevdiler, ilgiden de memnun kaldılar. Böyle devam. Bu yıl daha dolgun açacaklar ))) |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Bunlar da, gelip geçerken mavi mavi gülümsesinler, bizi de gülümsetsinler diye aceleyle alıp diktiğim menekşeler. Bu yıl bahçeyi yapısal olarak epeyce toparlamayı düşünüyoruz, daha sonra bu menekşeleri kuzey cephesine taşırım büyük ihtimalle. ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Hosta bulunca kaçırmadım ![]() Şimdilik, aldığım diğer mini fidelerle birlikte saksılarda gün sayacaklar. Kıpkırmızı gül gibi bir şakayık ve iki beyaz müge ile sayamadığım zambak soğanlarını geçtiğimiz pazar günü toprakla buluşturmuştum. Zambakları sayamadım çünkü birbirine geçmiş iki kocaman top halinde sökülüp hediye edildiler Zambakları hediye eden amca mutlaka kuzey cephesine ekmemi söyledi, kokuları nasıl olsa oradan dolaşıp gelirmiş. Ben de soğanları bol bulmuşum, illa kafama göre estireceğim, yani aslında hep gözümün gördüğü yerlerde olsunlar, kokuları da hemen dibimden gelsin diye bir kısmını verandanın dibine yerleştirdim, clematislerin yanına. Onların toprağını da güzelce malçlarsam güney cephesinde de rahat edebileceklerini düşünüyorum. Zaten verandanın en dıştaki fayans sırasına güneş vuruyor, yansımayla bizi yakıyor diye veranda çatısına çardak ekletmeye karar vermiştim. O çardağa da yaprak asması ile morsalkım sarılacak. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Günaydın Gezdim, gördüm çalışmalarınızda başarılar dilerim |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın ahmeter, Hoş gelmişsiniz efendim, iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Sayfanızı özenle ve özenerek takip ediyoruz. Düzenleyen nuaymu : 08-03-2017 saat 14:56 Neden: cümle kurgusu. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Taş topladım Yani taşıyabileceğim büyüklükte olanları.Daha önce bahçe peyzajı için bir traktör taş getirildiğini yazmıştım. Taşların bulunduğu yer yolumuzun üstü olunca, müsait olan her vakitte taş eklemeye karar verdik ve... ne görelim? Çiğdemler açmış, hem de bütün tepeyi sarmışlar ![]() ![]() ![]() ![]() Onlar minicik minicik ama çok güzeldi tabii. Ben de bahçeye geldiğim gibi hızlıca bir tur attım ve... bahçemde de iki çiğdemi açmış gördüm. Bunlar kır çiğdemlerinin battal boyu ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
|