![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2015
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 1,536
|
Sayın Birnefestoprak; çok teşekkür ederim güzel bilgiler için evet haklısınız aslında tohum aldıkça destek oluyoruz şirkete maalesef. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
|
Ben bildiğimi aktarıyorum, ne yapacağınıza siz karar verirsiniz. Yalnız patent ve özellikle dolaşıma yeni giren tohumların hangisinin kim tarafından ıslah edildiği konularına mümkün olduğunca dikkat etmenizi tavsiye ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-04-2014
Şehir: TEKİRDAĞ
Mesajlar: 223
|
Sn Dongyul japon salatalıklarınız harika.Çok teşekkür ederim.İnşallah bu sene ben de bol bol turşu kuracağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2015
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 1,536
|
Sayın Neşecan; afiyet olsun bol bol ürün verecektirler yeter ki suyunu eksik etmeyin... başkalarında benim tohumlarımdan yetişen ürünler görmek beni çok mutlu ediyor ^^ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2015
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 1,536
|
Barbunyalar da sona gelindi. Yağmurlar hastalıklar derken barbunyalar kendilerinden geçtiler. Bugün hepsi söküldü temizlendi. ![]() ![]() ![]() Verim gayet iyi oldu o kadar yerden 2 kova 6 kilo kadar barbunya çıktı. ![]() Sökülen barbunyaların yerleri kazılmış gibi olduğu için hemen nazende oturak cinsi fasulye ektim. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2015
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 1,536
|
Domatesler olmaya başladı... Speckled Roman; sayın Kerkenez'den geldi kendisine çok teşekkür ederim.. Bol etli, çekirdeksiz, sussuz ve verimi eh işte bir çeşit. Salça, sos ve ketçap yapımına uygun... ![]() San marzano; Sayın Meyvelitepe'ye çok teşekkür ederim... Kalın kabuklu bol etli, çekirdeği az, çok verimli ve susuz bir çeşit ve salça ketçap yapımına uygun... Çiçek ucu çürüklüğü görülebiliyor. ![]() Alakır etlisi; geçen sene Sayın Taşlıbahçeden geldi çok teşekkür ederim... Etli bol verimli bir çeşit. Salça, sos ve ketçap yapımına uygun... ![]() Gold renkli domates; Sayın Gilan'dan gelen tohum içinden çıktı çok teşekkür ederim kendisine... Lezzetli ve verimli çeşit. ![]() Sarı - Kırmızı armut cherry; Geçen sene sayın Akçabardak'tan tohumu gelmişti ve çoğaltmıştım çok teşekkür ederim kendisine... Bol verimli gösterişli bir çeşit. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2015
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 1,536
|
Mısırlar çıldırdı ![]() Kendilerini hayvan gübrelerinin içine ektim sonuç harika... Kaç yıldır kendi mısır tohumumu ekiyordum, geçen sene maalesef yedikleri için tohumluk mısırlarımı kaybetmiştim. Bu yıl hazır tohum alınarak ektim. Bazılarının boyları 2.5 - 3 metreyi buldu. ![]() ![]() ![]() Bazılarında 4 bazılarında 5 somak mevcut ![]() ![]() ![]() Umarım içleri güzel lezzetlidir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2015
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 1,536
|
Bahçelerde börülce oynar gelin görümce ![]() ![]() Börülce salatasını çok seven biz yıllardır doğru düzgün uzun börülce edinemedik edinsekte gelecek yıllara tohumunu bir türlü saklayamadık. Bu yıl etkinlikten edindiğim Sayın Taşlıbahçe, Lonicera, İsmail Kuzucu ve Sakagun'den edindiğim uzun sırık börülceleri maalesef fide halinde kök hastalığından kaybettim suyunumu ayarlayamadım bilmiyorum ama bir türlü gelişim olmadı ve daha sonrasında kök mantar hastalıklarına yenik düştüler. Eminönünden bağa aldığım tohumları ektim onlarda uzun börülce çıkmadı maalesef normal içlik börülce çıktı... ![]() ![]() İçleri ayıklandı, haşlanıp soslanıp sofrada yerini aldılar ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2015
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 1,536
|
Yaz kış üretim devam ediyor... Yazlıklardan umudu kesince kısa süre önce kışlıklar için üretim başladı. Çeşit çeşit brokoli, karnabahar ve beyaz lahana tohumları viyollere ikişerli olarak ekildi... Daha sonra çift çıkanlardan seyreltme işlemi yapıldı ve daha büyük viyollere aktarıldılar. ![]() ![]() ![]() Tırtıllar zarar vermesi için tülden yapılmış ortamda büyüyorlar. İki hafta içinde asıl yerlerine ekilecek kıvama gelirler... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2015
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 1,536
|
Domateslerin Sultanı; Pembe beef domates... Bu çeşit domatese çok önem verdim o yüzden kendisine özel bir kısım açmak istedim. Sayın Meyveli tepe'den edindiğim çok güzel bir çeşit, kendisine çok teşekkür ederim... O kadar lezzetli, verimli, ince kabuk ve içi polimerize bir yapıda... En güzel özelliği çekirdek sayısının azlığı... Tabi ki her güzelliğin bir kusuru var en önemli kusuru güneş yanıklığına duyarlılığı, depolama saklama gibi sıkıntıları mevcut toplandığı gibi tüketilmeli... Eğer depolanacak ve ya uzun yola gidecekse sap kısımları koparılıp (sapları diğer domateslere zarar vermemesi için) ve tam olgunlaşmadan toplanmalı. Kendisi bir kök ve verimi görüyorsunuz... ![]() ![]() Ayrıca bu domatese askı sistemi çok sağlam olmalı kesinlikle ipte olanlar en az 3 4 defa iplerini kopardılar ağırlıkları taşıyamıyorlar ayrıca sırıklar da iyi seçilmeli çünkü bütün pembe beef domateslerin sırıkları kırıldı ve ya devrildi. ![]() Büyüklüklerini elimden pay biçerek anlayabilirsiniz... ![]() Ağırlıkları genelde 300-500 gr olarak değişiyor... ![]() Seneye daha fazla ekilmek için tohumu alındı... Ayrıca bu domates çiftçiye para kazandırabilecek bir çeşit. ![]() ![]() Düzenleyen dongyul : 01-08-2017 saat 22:30 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2015
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 1,536
|
Çeşit çeşit domateslerde son durum... Green Zebra domates; tadı o kadar mükemmel ki anlatılmaz yaşanır cinsten... ![]() ![]() Gomero domateslerinin verimi, büyüklüğü ve lezzeti bizden on puan aldı... ![]() ![]() San Marzanoların bu kadar verimli olabileceğini düşünmemiştim kaç gündür sos yapımınla uğraşıyoruz ^^ ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-05-2016
Şehir: Tralleis
Mesajlar: 653
|
Sevgili dongyul sen buraya keyifle fotoğraf ve açıklama yazıyorsun ya, aynı keyifle okuyup, beğeniyorum. Green Zebra ve Gomero için notumu aldım, paylaşıma açılır ise taleplerimden ikisi olacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 | ||
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2015
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 1,536
|
Alıntı:
Sayın G.C; çok teşekkür ederim güzel sözleriniz için gerçekten sizler yazınca mutlu oluyorum hoşuma gidiyor... Sanırım paylaşıma açmayı düşünmüyorum geçen sene paylaşıma açtığım tohumlardan 100 küsür paket hazırlayıp paylaştım ama doğru düzgün ne eken var ne fotoğrafını paylaşan tohumların akıbetini bilmiyorum bu biraz sinirlerimi bozmuyor değil hani... Alıntı:
Sayın Musa Gündoğan; çok teşekkür ederim güzel sözleriniz için... isteğinizi en yakın zamanda yapıp paylaşırım... San marzano domatesi (Ayrıca san marzano adı altında bir sürü bu çeşit domates mevcut ben bunları Sayın MeyveliTepe'den edindim.) mesela çok etli susuz bir çeşit kalın kabuklu bu yüzden kolay kolay bozulmuyor ve bol etli olması ve sussuz olması onu sos yapımında kullanıma itiyor.. Dürüst olmak gerekirse zaten salataya yakışmayan bir çeşit... |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-08-2014
Şehir: istanbul
Mesajlar: 880
|
Suçlu ayağa kalk!
Bu yıl biber yetiştirme konusunda genel bir başarısızlık yaşadım ve sizden talep ettiğim Sarı Top Acı Biber tohumlarını da maalesef zayi ettim. Üzgünüm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2015
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 1,536
|
Alıntı:
Sayın Dutlubahçe; Canınız sağ olsun ne diyim. Dürüstsünüz en azından... ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-11-2014
Şehir: Ankara
Mesajlar: 812
|
sevgili dongyul domatesleriniz mükemmel olmuş. sizden bir isteğim olacak; domateslerinizden paylaşırken ara sıra da hem domatesin hemde kesitinin olduğu fotolardan paylaşırsanız çok güzel olacak. mesela sos olarak kullandığınız domatesi sos olarak kullanma nedeniniz bildiğim kadarıyla etli bir domates olması. yanlış biliyorsam düzeltin. bunun için belki sizi takip edenlerde neden tarcih ettiğinizi de öğrenmiş olur. bol bereketli hasatlar olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-11-2014
Şehir: Ankara
Mesajlar: 812
|
sayın dongyul açıklamanız için teşekkür ederim. sayfanız gerçekten çok güzel bilgiler ve resimlerle dolu. her açtığımda bir resim paylaşmışmıdır diyerek açıyorum. o nedenle eğer mümkün olursa bu sene paylaşacağınız tohumlara bende talibim. aynı şekilde özel olarak da ben size kendi domates tohumlarımdan göndermeye çalışacağım. bahçe-toprak işlerine bu sene ufaktan da olsa başladığımdan veya yeni başlayanlara sizin sayfalarınız çok yardımcı olmakta. sağolun |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-05-2016
Şehir: Tralleis
Mesajlar: 653
|
Alıntı:
![]() Ayrıca "bahçe-toprak işlerine bu sene ufaktan da olsa başladığımdan veya yeni başlayanlara sizin sayfalarınız çok yardımcı olmakta" demişsin, kesinlikle katılıyorum rehber niteliğinde paylaşımları var. Umarım uzun süre de devam eder. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2015
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 1,536
|
Sayın Musa Gündoğan ve G.C; çok teşekkür ederim mutlu oldum bakalım zaman ne gösterecek bende tohum paylaşımı yapacağım ve kota koyacağım o şekilde bu işi çözmeyi düşünüyorum.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2015
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 1,536
|
Biberler de verim tavan... Tatlı kıl biberler verimde ön saflarda yer alıyorlar... ![]() ![]() ![]() Bu çeşit aslında demre ancak kıl biberlerle iç içe dike dike sanırım artık kıl - demre ortak yapım bir tür ortaya çıktı. Hibritlenmiş olabilir hatta hafif acılık mevcut ^^ ![]() Kapya biberler bu sene sanırım en verimli yılı dokusu sertliği mükemmel... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Sebzelerinizin hepsi çok güzel. Paylaştığınız tohumların onda biri dahi toprakla buluşmuş olsa gene amaca hizmet edilmiş olacaktır. Etkinlik dışında çevremde toprakla uğraşan herkese domates tohumu vermeye çalıştım kış sonunda. Pazarda domates aldığım köylüye neden tüm pazar neredeyse aynı domatesle dolu diye sordum, bu çeşit baskın çıktı bütün çeşitleri kendine döndürdü dedi. Sana yaz sonu katıksız yerli tohum vereceğim dedim, aman unutma onu uzak tarlaya ekerim tozlaşmadan korurum dedi. Meseleye tohumun yayılması dışında bakmıyorum, ticaretini yapan kişiye bile tohum verebilirim yeterki yayılsın tohumlar. Bunun yanında dağıtılan tohum hakkında yazı yazılmamasına da alınmayın. Örnek olarak ben sahife açabilecek onu yürütebilecek vakte sahip değilim. Tohum yollayanlara minnettar olduğumuz bilinen gerçek, bu kafi olmalı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 | ||
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2015
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 1,536
|
Alıntı:
eğri oturalım doğru konuşalım şimdi her şeye iyimser bakmak biraz tuhaf... Evet gayet büyükler vallahi dikim öncesi karıklara hayvan gübresi doldurdum. ![]() Alıntı:
Bende hibritlenmeden şüphe ediyorum ama hibritlenme iyidir arada güzel çeşitler çıkıyor ^^ Bu etli biberleri yeşilken kopartıp taze taze tüketmek çok güzel oluyor... Ben daha çok seviyorum... Ama kızartmadan toplamamın nedeni başkaları tarafından toplanması bir nevi çalınmasın diye erken topluyorum ürünleri ![]() ![]() |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-07-2017
Şehir: Ankara/Çankırı
Mesajlar: 30
|
Dongyul merhaba, Bir haftadır sitede dolaşıyorum, bahçenizi tek tek gezdim ve hayran kaldım. Çocukluktan beri bende ailemle bahçe işleriyle uğraştım ama bu kadar küçük bir alanda bu kadar sağlıklı ve verimli üretim görmemiştim. Tecrübelerinizden istifade edeceğim. İlerde küçük de olsa bir bahçe hayalim var, sizi ve diğer tecrübelerini paylaşan arkadaşları takibe devam. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-05-2016
Şehir: Tralleis
Mesajlar: 653
|
Kapyalar fazla büyük değil mi? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-11-2014
Şehir: Ankara
Mesajlar: 812
|
kıl biberlerde sanırım tam kıl biber gibi değil sarı sivri biberler gibi geldi. ya da dediğiniz gibi çapraz toşlamadan kaynaklı da olabilir. bu sene kesinlikle biber senesi sanırım. özellikle kapyalarınız çok güzel. bu arada bir şey sormak istiyorum bu kapyalar kızarınca mı toplanıyor yoksa toplandıktan sonra mı kızarıyor. geçen yanlışlıkla 2 tanesini hanım koparmış bende koparsaydın kızarsaydı dedim. sizinkileride yeşil görünce sormak istedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2015
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 1,536
|
Domates tanıtımı: Vol 1 Pembe beef; Rengi, kokusu, lezzeti, verimi anlatılmaz yaşanır cinsten bir domates... Aslında daha büyük ebatları vardı ama şuan elimde kalmamış... Bunu bulup çekebildim... ![]() Gomera; aslında bu çeşit domates Karadeniz'in bir dağ köyünden elime geldi çok verimli iri ve dilimli tadı aroması gerçekten çok güzel... ![]() Green zebra; işte tam anlamı ile tatlı süper lezzetli bir domates kalın kabuklu ancak tadı mükemmel... ![]() San Marzano; etli, sussuz bir çeşit sos, salça, ketçap yapımına uygun ve çok verimli bir çeşit... ![]() Speckled Roman; etli kalın kabuklu sos, salça, ketçap yapımına uygun bir çeşit bol bol tohumu alındı seneye bol bol dikilecekler arasında... Verimli bir kök bilmeden kayanın üzerine ekmişim ancak üzerinde 10 kadar meyve tuttu ve tohumluk bile aldım. ![]() Elimde uzaya bile götürecek telefon var çektiğim fotoğraflara bakın bazı cetvel sayıları okunmuyor ama az çok tahmin edersiniz diye düşünüyorum ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-08-2013
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 114
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-11-2014
Şehir: Ankara
Mesajlar: 812
|
dongyul fotolar için teşekkürler. özellikle pembe beef domatesin iç dokusu çok güzel çok beğendim. bu domatesten melemenlik **** sos yapılması güzel olur diye düşünüyorum. hatta şuan aklıma geldi çok güzel bundan gâvurdağı salatası olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2015
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 1,536
|
Hasat devam ediyor... Mısırlar olmaya başladı 3. kez toplanıyorlar... Bu sene gerçekten mısırlar çok verimli bazılarında 5 6 somak mevcut... Tanesi küçük olanlar 1 tl büyük olanlar 1.5 tl den gidiyor... ![]() Kudret narları da görünmeye başladı, tohumlar bir çok kişiden geldi onları karıştırarak ekmiştim tohumlar için çok teşekkür ederim... ![]() Tohumluk kabaklar toplandı tohumları çıkarıldı, dış kısımları kabaklı börek oldu. Bir kısmı tavuklara yem oldu... ![]() Armutlarda toplanıyor bol bol tüketiyoruz. ![]() İki tohum etkinlik öncesi bir üyeden edinmiştim sosyete sarımsağı çiçeklendiler görünümü çok güzel tohum için teşekkür ederim ^^ ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-08-2013
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 114
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
birnefestoprak, tcm, telato |
|
|