![]() |
|
![]() |
#1291 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
|
Ben sanıyorum bu ikisi (mısır-fasulye) öz kardeş, yani biri neredeyse diğeri de orada. Dolayısıyla ekerken bir fasulye bir mısır bir fasulye bir mısır... diye gitmesi lazım. Ancak mısırlar arası 75 cm. ise sıralama üç fasulye bir mısır diye gidiyor herhalde diye düşündüm ancak bunu 'maksimum yer kazancı' ilkeniz ile bağdaştıramadığım için yazdığım halde sildim. ![]() Umarım kafasında olayı bu son paragrafla netleştiren sadece ben değilimdir, yoksa bu güzel başlıkta gereksiz yer ve zaman kaybına neden olduğum için üzülürüm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1292 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2015
|
Domatesler kızarmayı bekliyor... Havaların yağmurlu gitmesi en çokta domatesleri etkiliyor... Yağışlı havalarda nem arttığı için domatesler mantar hastalığına yakalanıyor sonuç ölüm... Son yağmurlar bağdaki domatesleri devleştirdi. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1293 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-11-2014
|
bu yağmurların çok olması hem iyi oldu hem kötü domateslerimde mantar hastalığı görünmeye başladı. sizinkiler maşallah çok gelişmişler. iki koca domatesi fidanını kökünden söküp attım. bazılarınında mantardan dolayı alt yapraklarının tamamını kopardım inşallah daha fazla yayılmadan sizinkiler gibi canlanır. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1294 |
Ağaç Dostu
|
Fasulyeler Bu sene fasulye ekim alanlarını arttırınca bu kadar fasulye ne olacak bilmiyoruz... Yağışlarla birlikte serin hava ve sonuç çoştular... ![]() ![]() Mor fasulye; Sevgili Gilan yollamıştı çok teşekkür ederim kendisine... Gelince mutlaka görecektir bu yorumu... Ayrıca özlendin ^^ ![]() Domateslerin arasına ektiğim oturak fasulyeler tek tük vermeye başladı ^^ ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1295 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-02-2017
|
Merhaba bahçeniz çok güzel ayrıca bol beteketli hasatlar dilerim tanrı iyi günlerde yemeyi nasip etsin bende bu yıl ilk defa bahçe yaptım fasulye de ektim 30-40 ocak tazesi için ektim fakat hangi cinsi ekmek gerekiyor bilemedim burada sordum cinfasulye dediler ben de ondan ektim henüz çicekler sonucu sonra görücez size iyi çalışmalar kolay gelsin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1296 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2012
|
Sn bahcedenn'le tohum kaynağımız aynı. Aradığım tohum, satıcı tohum şirketi tarafından katalogtan çıkartılınca tohumun toptancısını tespit etmemiz gerekti. Sonrasında eksik olmasın Sn bahcedenn, tohumları ordan temin etti. Benim iklim bölgemde Lakerda (Burgaz) soğanı, ideal boyutundan küçük kalsa da, yetişiyor (en azından muhteşem tadına bakmamız mümkün oluyor) ama tohum almam mümkün olamıyor çünkü kısa gün soğanı değil. Neyse ki sizler tohum alabileceksiniz. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1297 |
Ağaç Dostu
|
Hasat devam ediyor... Frenk üzümleri ve frambuazlar toplanmaya devam... ![]() Kohlrabi (Alabaş) hasadı yapılmaya başlandı... ![]() Kıvırcık ![]() ![]() Kabak çiçekleri ve semiz otuların hasadı devam ediyor... ![]() Kabak çiçeklerin dolması yapılıyor... Yemeğe gelin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1298 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Ama bu cümlede (ve fotoğrafta) ağır tahrik var ![]() ![]() Frenk üzümlerinden birkaç tanesini tohumluk olarak benim için saklar mısın rica etsem ![]() Bu arada hepsi harika görünüyor ama benim aklım da gözüm de kabak çiçeği dolmalarında kaldı, annenin (herhalde dolmaları sen yapmamışsındır) ellerine sağlık ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1299 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Aslında annemle birlikte yapıyoruz çünkü kabaklar bağda ekili ve çiçekleri eve getirene kadar kapanıyor tek kişi açıp çiçekleri doldurmak çok zor oluyor iki kişi biri açıp biri malzemeyi koyması çok daha pratik ve kolay oluyor... Bunun başka tarifleri de var bir kerede onu paylaşırım o benim daha çok hoşuma gidiyor... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1300 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Alıntı:
![]() Frenk üzümünün acelesi yok zira memleketteki bahçemiz için istiyorum, malum ben apartman dairesine sıkışanlardan olduğum için kendim yetiştiremem maalesef... Şu bayram falan geçsin hele, bir ara haberleşiriz. Hatta tohum paylaşım dönemi muhtemelen yine lojistik merkezinde olurum, sen de muhtemelen paylaşım yaparsın, o vakit hatırlatırım tekrar. Çok teşekkür ederim. ![]() Ah bu mesafeler... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1301 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-08-2014
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1302 |
Ağaçsever
|
Herşey taptaze hem ellerinize sağlık hem afiyet olsun size |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1303 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın A_Nomad; benim aklımda bulunsun ben tüplü fide gibi yapıp size iletirim.. Tohumları da ayırcam mutlaka ^^ Sayın Dutlubahçe; umarım bahçeler dolu dolu olduğu zaman denk gelir her zaman bekleriz ^^ Alıntı:
Sayın Yelizkahraman; teşekkür ederim ^^ |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1304 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-08-2014
|
Sayın dongyul; sizin gibi bilgili ve gönlü sevgi dolu biriyle görüşmek de benim için yeterince güzel. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1305 |
Ağaç Dostu
|
Cucurbitaceae Bu familyayı çok seviyorum nedeni ise lisans döneminde botanik ve sistematik derslerinde en kolay ezberlediğim bu aileydi... Kabak çeşitlerimiz; sarısı, beyazı, koyu yeşili, yeşil çizgilisi... ![]() Salatalıklar ![]() Meksika salatalığı; sayın Telato'dan gelen tohumlar kendisine çok teşekkür ederim.... ![]() Kornişon salatalık; Sayın Meyveli Tepe'den geldi kendisine çok teşekkür ederim ^^ ![]() Japon salatalıkları uzamaya devam ediyorlar ^^ ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1306 |
Ağaçsever
|
Hepsi çok güzel ama en çok kabaklar onları çok beğendim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1307 |
Ağaç Dostu
|
Sayın yelizkahraman; çok teşekkür ederim bu sene etkinlikte paylaşırım tohumlarından sizde seneye yetiştirirsiniz ^^ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1308 |
Ağaç Dostu
|
Tam hasat zamanı... Patatesler söküldü, iki sıradan iki el arabası patates hasadı yaptık.. ![]() En büyük patatesimiz... ![]() Soğanlar da söküldü 3 kilo beyaz, sarı ve kırmızı sıska soğan ekmiştim 1 el arabası kuru soğan çıktı... ![]() Sarımsaklar da olur mu olmaz mı derken ektiğim yarım kilo kadar sarımsaktan 6 bağ çıktı... ![]() En büyük sarımsağımız... ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1309 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-03-2016
|
Alıntı:
Merak ettim en lezzetli kabak hangisi dongyul kardeş |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1310 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın Selma_321; Bana kalırsa en lezzetli sakız kabakları koyu yeşil olan ve beyaz uzun olanlardır.... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1311 |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
|
Ellerinize sağlık bahçenizin bereketi bol olsun ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1312 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Ozlem A; çok teşekkür ederim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1313 |
Ağaç Dostu
|
Domatesler ne mi oldu? Sanırım orman oldu desem yalan olmaz. Domates mısır kardeşliğinde bu yıl yarışı kim kazanacak bilmiyorum ^^ ![]() Artık aralarına giremediğimiz için bağlamayı da bıraktık ne haliniz varsa görün diyorum suda vermiyorum.. Şaka yapmıyorum bu domateslere bu yıl sadece can suyu verdim... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1314 |
Ağaç Dostu
|
Yarışı kim kazanır bilmiyorum ama seni geçecekleri kesin..)))Merak ettim nasıl susuz yaşıyor bu domatesler helede böyle sıcaklarda.Balkonda var benimde hergün suluyorum.(( |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1315 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Susuz yaşamıyor aslında tabi ki de suya ihtiyaçları var ancak bu yıl çok yağışlı gitti ve o yağışlar sayesinde sulanmadan bu zamana kadar gelebildiler ^^ Balkon ve bahçe kesinlikle aynı değil... balkonda ısı yükseltmesi her zaman fazla olur ve suyun buharlaşması daha hızlıdır ^^ |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1316 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim donygul haklısın bahçe ve balkon farklı.Bol bereketli ürünler alıp huzurla emeğinin karşılığını görmeni dilerim bizde takipteyiz tabi.)) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1317 |
Ağaç Dostu
|
Fasulyeler Sevgili Gilan'dan gelen Tricolor bush beans gold, purple ve green mükemmel renk uyumu ve lezzetli... Bu çeşitler konserve ve dondurucu için ideal... ![]() Semillas fito markalı perolar fasulye sanırım en lezzetli en kaliteli fasulye cinsi tünel seraya salatalıkların arasına ektiğim ve dökümü süper olan bir çeşit... Eğer bu çeşit fasulyeyi yemediyseniz fasulye yememiş sayılırsınız lezzetli harika bir çeşit... Zaten bu çeşit fasulye tohumunun kg fiyatından ne kadar değerli olduğunu anlarsınız... Salatalık ve perolar fasulye kardeşliği ![]() Perolar enli uzun bir çeşit lezzetli (vurguluyorum bu çeşit harika lezzetli bir çeşit). Arka fonda görüyorsunuz ikinci posta ekilen sırık barbunyalar kol atmaya başladılar... Onları da yakında erkanlar da görürsünüz ^^ ![]() Oturak French fillet fasulye bol dökümlü bu da konserve ve dondurucu için ideal bir çeşit... ![]() Barbunyalar neredeyse toplanmaya başlanır hem kurusu hemde taze tüketime uygun çeşit. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1318 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-05-2016
|
Sevgili dongyul, aynı sorun bende de var. birbuçuk metrelik sırıkları aşıp artık sağa sola devrilmeye başladılar. Bi ucundan tutup bağlasam ertesi gün yine başka ucundan devriliyor. Sanırım kalıcı çözüm ya hiç ellememek ya da bağ direği vb. bir kazık sistemi ile üzerlerine tel gererek ayakta tutmak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1319 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın g.c; bende aynı tarz sorunlarla uğraşıyorum domatesler bu sene aşırı yağmurlar yüzünden ormanlaştı.. Bahçemdeki domateslerin sırık sisteminde sorun yok ancak bağdakiler de sırıklar kısa gelebiliyor ayrıca bağ benim olmadığı için çardak yapımı gibi maliyetli işlere girmiyorum ^^ |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1320 |
Ağaç Dostu
|
Üretim devam ediyor... Cherry domatesler de oldu... Salatalık ve fasulye toplamak günlük ritüel oldu artık ^^ ![]() Alis pembesi ve mikrop domates; kesinlikle tat olarak on numara beş yıldız Alis pembesi ^^ ![]() İsmini tam bilemedim ancak lezzetli ince kabuk bir çeşit ^^ ![]() Pembe beef domates salkım domates şeklinde domateslerin bazı salkımları 2 2.5 kilo gelebiliyor.. Ancak hastalıktan nasibini aldılar. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
birnefestoprak, tcm, telato |
|
|