![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-07-2012
|
Araka zaten bezelyenin irisine (kurusu için yenen) verilen isim değil mi? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2015
|
Evet araka bezelyenin içlisi... Bezelye içlenmiyor ve tohuma kalsa bile içleri daha ufak oluyor ve ipliği olmuyor. Ama araka daha içli ve büyük oluyor, kabuklarıyla yenmiyor iplikli oluyor. Herkes ikisini aynı sanıyor ama ikiside ayrı bitkiler. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-05-2016
|
Sevgili dongyul; 1 hafta yıllık iznimden kullanıp yanında staj yapmam mümkün mü? ![]() Emeğinin karşılığını misliyle alman dileklerimle... |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() çok teşekkür ederim ^^ |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Tünel seralarda ekim - dikim tam gaz devam ediyor. İlk olarak tünel seraya domates dikildi, dikerken çiçekleri kopartılmıştı. Şuan ikinci çiçekleri açmaya başladı ![]() ![]() Salatalıkların dikim işlemleri yapıldı, çeşit olarak ilk iki sıra japon salatağı, üçüncü sıraya Sayın Meyvelitepe'den temin ettiğim salatalık ve dördüncü sıraya Kudret narı, Meksika salatalığı ve Çıtır f1 çeşit ekimi yapıldı.. ![]() ![]() Biberlerde asıl yerlerine dikildi ve hemen üstleri tünel serayla kapatıldı, kurumu pratik ve kolay... Tünel seraları yapmak kolay ama naylonunu yapmak zor... Şimdi diyebilirsiniz naylonu nasıl yapıyorsun diye... Açıklayayım bu tarz tek ya da iki kullanımlık şeffaf naylonlar yok bulamıyorum. Bende en pratik yorgan, yastık konulan poşetlerden alıyorum 4 5 tane onları yan yan açıp birleştiriyorum koli bantı ile sonra koli bantlarının üzerinden zımbalıyorum sonuçta birleşik dağılmayan tek düzey bir naylon elde ediyorum.. Diyebilirsiniz karda yağmurda bozulmuyor mu diye.. 2 yıldır kullanıyorum yağmurda sorun yok ancak karda üstü temizlenmezse birazcık bantlı yerlerden açıldı ama diğer yerler sapa sağlam karı atlattı.. (Şuan kendime gülüyorum sizde Gülebilirsiniz ![]() ![]() ![]() )![]() Kışa girerken bağada yapmayı düşünüyorum kasnakları karpuz çıtası alarak yapabilirim ya da pvc boruyla da olabilir ancak bu naylon işini ucuz kolay asıl hallede bilirim, fikri olan? ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-03-2017
|
hırdavatçılarda çok ucuza şeffaf naylon bulabiliyorum ben. kocaeli daha büyük bir il orda daha rahat bulabilirsiniz aslında. bu arada gördüm marul ekmişsiniz, marulun cinsi yazlık cins mi? ben serin hava seven sebzelerin, yazın nasıl yetiştirildiğini anlayamıyorum. gölge yere de eksek, sürekli sulasak da roka, dereotu, marul, ıspanak vs hep tohuma kalkıyor. (soruya soruyla cevap vermiş gibi oldum ama kışlık sebzeleri yazın nasıl yetiştirebiliriz?) |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ektiğim çeşit f1 ve yazlık çeşit tohuma kalkması zor yani sıcağa toleransı yüksek... Dere otu roka tarzı sebzeleri yazın yetiştirmiyorum. Mevsim geçişlerinde çok güzel olurlar. |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaçsever
|
evet biz de dere otu ve roka gibi sebzeleri ilkbahar başı ve sonbaharda çok seviyoruz, tatları da daha iyi oluyor, hele sonbaharda daha güzel oluyorlar. aslında karamandaki hırdavatçılarda çok ince ve şeffaf olanlar var, olmazsa internetten araştırın naylon? |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-07-2012
|
Eğer mümkün olursa, lakerda (Burgaz ya da balık) soğanının tohumunu almaya çalışın. Çok iyi, atalık bir çeşittir. |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Şuan ki lakerda soğanların durumu böyle; ![]() |
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Bunlar tam kısırlık olmuş, tek kökten bir yaprak şeklinde toplanırsa incecik inceci kısırlık ne güzel olur Galiba benim canım kısır çekmiş ıskaları görünce atladım hemen ![]() Sn. dongyul siz ıska derdinde, ben ise kısır derdindeyim kusuruma bakmayın görünce tazecik tazecik kendimi tutamadım içimden geldi yazıverdim.Gerçekten çok güzel olmuşlar maşallah, ellerinize emeklerinize sağlık. |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Çiçeklerden devam edelim... Sayın A_Nomad'ın hediyesi Euphorbia milii gözüm gibi bakıyorum... Çok teşekkür ederim kendisine beni çok mutlu etti ![]() ![]() Annemin çiçeği kendisine kalsa bu çiçeğin adı Laz çiçeği ama gerçek adı Abutilon.. ![]() Yediveren pembe güllerimiz de açmaya başladı. ![]() Frambuazlarda çiçeklenmeye başladılar. ![]() Bu yıl herhalde Frenk üzümü yılı dalları meyveden yıkılıyor. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaçsever
|
sevgili dongyul, biz de bu sene ilk defa tohumdan soğan ektik. bizim soğanlar da sizinkiler gibi ince. siz tohumu ne zaman ektiniz. bir de bu soğanları ne zaman hasat edeceğiz? bizim tohumda direk baş bağlar demiş. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Ben tohumu nisan gibi ektim. Bu fidelerin bir kısmını ne zaman sıska yapısı oluşturur o zaman sıska halinde kurutup seneye baş yapması için saklarım bir kısmınıda taze soğan gibi tüketim için kullanacağım... Eğer iklim iyi giderse baş yapar diye düşünüyorum. Emin değilim ama. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Bezelye Bolluğu Araka diye ektiklerim bezelye çıkınca biraz sinirim bozulsada. Bezelyeler kendilerini gösterip verime geçince ve marketteki fiyatını görünce o kızgınlığım gitti ![]() ![]() Bezelyeler yağmurla birlikte atağa geçtiler sulu sulu ve tazecik olunca tavası mükemmel oldu. 2 günde bir rahat 1.5 kilo toplar olduk. ![]() ![]() Boyutları da gayet güzel ![]() Bezelyelerin arasına karalahana dikmiştim yaprakları sık sık toplanıyor ayrıca bezelyelerin arasına patates ekmiştim bir kaç kökü kontrol ettim sonuç patates yumru oluşturmaya başlamışlar ve dayanamadım bir avuç toplayıp haşlayıp tükettim tadı şekerimsi güzeldi. Karalahana, bezelye ve patates kardeş bitki olduğunu deneyip görmüş olduk ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 31-05-2012
|
Sayın dongyul, küçük bir alanda bu kadar büyük işler başarmak hiç kolay değil. Düzenli ve titiz bir çalışmanın sonuçları ancak bu kadar güzel olabilir. Tebrik ederim. Bahçenizle birlikte mutlu bir hayat dilerim. |
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın ismaelyilmaze; çok teşekkür ederim ^^ |
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-03-2016
|
tebrik ederim çok harika. Ufkumuzu açtınız |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Çileklerde oldu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yabancı otunu temizle temizle bitmiyor aynı hızla çoğalıyorlar ![]() |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
|
Çileğin altına çam iğnelerini sermiştim önceki sene. Geçen sene dahi faydası oldu. Çileklerin yere değenleri çürüyor, bozuluyor vs. Çam iğneleri asidik olduğu için hem faydalı oluyor (aynısı ortancalar için de geçerli) hem çileklerin yere değmelerini önlüyor, hem de yabani ot çıkmasını nispeten engelliyor. Bu sene baktım iğneler dağılmış toprakta kaybolmuş gitmiş, olduğu kadar artık ![]() |
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bende seneye inşallah siyah malç naylonu sermeyi düşünüyorum inşallah güzel bir şey olur hem yabancı otlardan kurtulurum hemde çilekler pislenmez diye düşünüyorum. |
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
|
Malç naylonu iyi de, hadi çilekte çapa istemez diyelim, domatese-bibere de malç naylonu yapıyorlar, bunların çapası nasıl olacak peki. Misal yaylada çileğe malç naylonu uygulayan var, iki senedir adamın ellediği yok naylonu, bir kaldırsa neler çıkacak kim bilir ![]() |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Malç naylonu yaparkan yükseltilmiş sebze yatakları yapılıyor o yüzden çapa gerekmiyor eğer sebze yatakları yapılmıyorsa naylonun etrafından açılıp yapıldığını gördüm. Bence naylon altında damlama boruları varsa ve yabancı ot naylon sayesinde çıkmadığı için çapaya gerek yok... |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
GÜnaydın sevgili genç arkadaşım, Dün, bahçenizle tanıştım: Küçük dediğiniz bahçenizde, kocaman bir yürek gördüm. Sevgiyle beslenip,bilgiyle yeşermiş bir büyük dünya gördüm. Azim; cesaret,risk, bilgi,umut ve coşkuyu bir arada gördüm. Son zamanlarda genç kuşağı gıri bulutlar arasında izlerken,o gırilikten sızan bir güneş ışığı gördüm. Henüz 25. sayfadayım... İlgi alanıma girmeyen konular olsa da, Bilgi alanıma girmesi gereken detaylar gördüm. Tekrar görüşmek üzere, hoşça kalın. |
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın Hozat; güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim... Gerçekten çok mutlu oldum ^^ |
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Son Durumlar Artık her yer yeşerdi ve üretim devam ediyor.. Asma yaprakları toplanmaya başlandı geçen haftada ilk kez toplandı ve tadı ekşimsi mükemmel bu yabani asma çeşidi yaprağı için yetiştiriyoruz. ![]() Domateslerin arasına ekmiş olduğum kıvırcıklarda ramazan için yetişmiş durumda. Domatesler çiçeklendiler aldılar başlarını gittiler bu sene hava güzel bir şekilde ısınmadığı için halen tünel seradalar. ![]() Sayın MeyveliTepeye çok teşekkür ederim onun sayesinde tatlı patateslerim oldu. Onlarda yeşermeye başladılar. ![]() Tohum etkinliğinde Sayın Lonicera, Sayın İsmail Kuzucu, Sayın Sakagun ve Sayın Taşlıbahçe'den gelen börülce tohumlarını fide yapıp salatalıkların içine ekildi. ![]() Geçen gün büyük anneme ziyarete gittik birde ne göreyim arka bahçesi hodan dolu Aman Tanrım didim ![]() eee bende boş durur muyum? Asla onları bir güzel topladım yetmedi birde başka yerden de topladım İrfan çayı yapımına bu yılda başlamış olduk Tecrübemiz sabittir fasulye ve domates yetiştirin irfan çayı ile göreceksiniz farkını...![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Size genç arkadaşım diye hitap etmek hoşuma gidiyor, Sakıncası var mı? Bahçenizin 25. sayfadayım demiştim henüz oradayım. Ama, son sayfalara her gün bakıyorum. Reyhan şerbeti,gelincik şurubu yapıyorum ama,"irfan çayını" ilk defa duydum. Öğrenebilir miyim? |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-01-2012
|
Sevgili Dongyul bu sene istediğim gibi bir asma fidanı bulamadım maalesef. Dediğiniz gibi hafif ekşilik yaprakta çok güzel olur. Eğer bu asmanızdan kışın budama yaparsanız bana bir çelik ayırırsanız çok mutlu olurum. Saygılarla. |
|
|
|
|
|
#30 | ||
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın Hozat; hayır sakıncası yok tabi ki de bende mutlu olurum İrfan çayı bitkileri beslemek için kullanıyoruz. Bu işin piri Sayın MeyveliTepedir. Onun blogundan irfan çayı hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Daha yararlı olacağını düşündüm çünkü anlatmakla bitmez.. İrfan Çayı | Meyvelitepe - Çılgın Kalabalıktan Uzak Alıntı:
Sayın Pulibet; Tabi ki de olur aklımda bulunsun sizde eğer budama zamanı hatırlatırsanız ulaştırırım. Eğer yeriniz varsa çekirdeksiz üzüm fidesi de yollayabilirim. Bu seneki çeliklerimin hepsi tutmuş gibi görünüyor. İki çeşit sarmalık yaprak asma var ikisinden de ayarlamaya çalışırım ^^ |
||
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| birnefestoprak, tcm, telato |
|
|