View Single Post
Eski 02-05-2017, 09:37   #1209
mister73
Ağaç Dostu

mister73's Avatar

Giriş Tarihi: 09-11-2016
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dongyul Mesajı Göster

Sebze yatakların ve diğer kazılmış bölgelerin altında gömülmüş hayvan gübresi var.. Ayrıca sebze yataklarının bu şekilde yapmam hem pratik diğer türlü etrafına tahta ya da başka bir madde ile yükselterek yapmak hem maddi hem manevi daha yorucu ve bu şekilde olması her zaman sebze yataklarındaki toprakların değiştirilebilir olmasını sağlıyor...

Sanırım başıma güneş geçti ama mutluyum

Ellerinize sağlık sayın dongyul, her şey çok güzel görünüyor, umarım hasatınız da bereketli olur.

Sebze adalarını ben de böyle kenarlıksız yapmaya karar vermiştim, hoş benim bahçem bunun yanında çok minik kalır ama aynı fikri paylaşan birini görmek güzel. Doğal olarak adalar da küçük (120*225 cm) olacağı ve Ada içinde daha serbest bir dikim yapmayı planladığım için bahçe hortumuyla yağmurlama usulü sularım diyordum ama komşum damlama kurmamı şiddetle tavsiye etti, hatta kendisinde fazla olan borulardan vermeyi de teklif etti. Bakalım, halen kararsızım damlama konusunda.

Ayrıca fidelerin gerçek yerine şaşırtılması esnasında çiçek ve koltukaltlarının koparılmasından bahsedilmiş, bu bütün fideler için geçerli midir? Mesela dün bahçeye aktardığım fasulye -börülcelerde meyve oluşumu dahi vardı ve ben hiçbirşeyi koparmadım; bu arada koltukaltından ne kastedildiğini de pek anlamadım doğrusu

mister73 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön